Forum voor Democratie veegt de vloer aan met asociale Wopke Hoekstra: ‘Houd de WW in stand!’

Op donderdag presenteerde het CDA opeens een plan om de duur van de WW-uitkering te verkochten van 24 maanden naar 12 maanden. Dus van 2 jaar na 1 jaar. Dit terwijl de WW eerder al verkort werd van drie jaar naar twee jaar. Het zal niemand verbazen dat de rest van de politiek hier woest op reageert. Ook Forum voor Democratie vindt dit plan volkomen asociaal, zeker in deze tijden. “Juist nu wil Hoekstra de WW korten?” vraagt FVD zich verbouwereerd af. “Ontzettend slecht idee!”

Gisteravond kwamen de totaal doorgedraaide Wopke Hoekstra en zijn CDA ‒ zogenaamde barmhartige christendemocraten ‒ met een nieuw plan. Om de overheidsuitgaven te drukken moet de WW gekort worden. Nou ja, gekort? De duur moet verminderd worden. Van de 24 maanden waarin werklozen dan een verhoogde uitkering krijgen blijven er dan nog slechts 12 maanden over.

Nou ben ik daar in principe voor, voor zo’n maatregel. Maar dat geldt wel voor normale tijden, in normale omstandigheden, waarin de overheid er niet via rampenbeleid voor zorgt dat honderdduizenden en zelfs miljoenen banen op de tocht staan. Dat nú doen is volkomen bezopen. Asociaal tot en met. Want juist de staat zorgt er met wanbeleid in verband met corona voor dat weet-ik-hoeveel mensen straks geen werk meer hebben. En dan wil Wopke ze ook nog eens gaan korten!

Oppositiepartij Forum voor Democratie vindt dat óók ongelooflijk asociaal en totaal ontoelaatbaar: “Het CDA is direct verantwoordelijk voor de lockdown die honderdduizenden banen kost en het MKB kapotmaakt,” schrijft de partij op Twitter: “En juist nu er zoveel Nederlanders op straat komen te staan, wil Hoekstra de WW inkorten? Ontzettend slecht idee.”

“Houd de WW in stand en stem Nederland weer vrij!”

Asocialer dan het CDA van Wopke Hoekstra worden ze niet gemaakt. Wat is deze man zich in korte tijd aan het ontpoppen tot een vreselijke ramp voor zijn partij én het land, zeg. Nog maar een paar weken geleden werd hij gezien als de belangrijkste uitdager van Mark Rutte. Nou, niet langer. Dat toekomstbeeld kunnen we door de wc spoelen. Wopke heeft afgedaan. Als je nú met dit soort ideeën komt ben je niet alleen volkomen harteloos, maar je bent bovendien gewoon áf. Dan ben je niets meer of minder dan een kille, sanerende ambtenaar die er plezier in schept z’n eigen burgers aan de bedelstaf te brengen.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Twitter!

Wat zijn die CDA’ers toch onnozel dat ze deze man gekozen hebben boven Pieter Omtzigt. Nu verdienen ze niet beter dan de 12 zetels die ze nu maximaal gaan halen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. StemPzeweg

  Dus toch maar voor leugenclown Rutte gaan? PVV is geen optie want die hebben zichzelf al buitenspel gezet. StemP dus op leugenclown 😄

  1. halo1

   Waarom stemmen op de PVV geen optie?.. je kan toch een duidelijk signaal (willen) afgeven? Inderdaad.. zo lang de PVV op deze toer blijft.. zal er niet veel veranderen in deze pat-stelling. Maar op de lange termijn.. wordt de (gereformeerde) PVV wellicht de NVP (Nederlandse Volkpartij) met wellicht de (absolute) meerderheid…met het goede van links + rechts eerlijk gecombineerd!

 2. DubbelZout

  Thierry blijkt een onvervalste gelegenheid-socialist te zijn
  Tuurlijk vindt ie het stiekem wel een prima idee maar komt ie met het Corona excuus aanzetten
  Maar ja, als “het kartel” dit voorstelt moet je wel tegen zijn natuurlijk
  Gewoon uit principe

  1. Logica

   Dus jij bent wel voor verkorting van de WW duur?

 3. halo1

  Je moet natuurlijk niet te gauw in de Pavlov-reactie “”A-sociaal!”” schieten. De uitkering gaat naar 90 % .Beschaafd Denemarken doet het zo ook…waarom wij niet? En hebben mensen inderdaad niet de neiging nu eerst een jaartje in de betaalde vakantie te gaan hangen alvorens serieus te gaan zoeken?. Wel eerlijk on-ideologisch aankaarten. Maarja .. Thierry heeft de stemmen nodig.. en daarmee onze zegen!

 4. Drostemannetje

  Dit gaat het CDA een hoop stemmen kosten. Totaal verkeerde moment ook al zou je er voor zijn. Wat een druiloor. Wel goed voor de PVV. Weer een concurrent minder.

 5. The devil and the deep blue sea

  De WW terugbrengen naar èèn jaar levert 600 miljoen op voor de staatskas en tegelijkertijd pist Wopke net zo gemakkelijk 60 miljard weg in opdracht van die EU fascisten in Brussel naar zuidelijke EU landen.

  Laten zij eerst die riante wachtgeldregeling voor gesjeesde politici maar eens afschaffen en die ook confronteren met èèn jaar WW.

  1. Loelap

   Wat denkt u van de vele miljarden die immigratie ons jaarlijks kost.

  2. Logica

   @ the devil and the deep blue sea. Hier ben ik het volstrekt mee eens. Waarom hoor ik toch zo weinig over het weggeven van miljarden aan de EU, 23 miljard om precies te zijn en dat naast de 20 miljRd garantiestellingen? Wel hier bezuinigen. Volstrekt onbegrijpelijk.

 6. gargamel

  Baudet zegt wat hij denkt, in tegenstelling tot de meesten die het ene zeggen, het andere denken en een derde doen.

 7. maraton

  PVV is geen optie want die hebben zich al buitenspel gezet (StemPzeweg)
  Voor mij nog steeds wel op voorwaarde, dat Geert het lef heeft om de ranzige binnenhofpooier Graus van zijn kieslijst af te gooien.
  De boreale clown Baudet is bij mij al lang afgevallen
  Antisemitisme kun je Geert tenminste niet verwijten.
  Hij heeft in zijn jeugd in de kiboets in Israel gewerkt.
  Dit in tegenstelling tot grachtengordeldandy Therry die nog nooit met zijn voeten in de modder heeft gestaan.

  1. Franz Biberkopf

   “Voor mij nog steeds wel op voorwaarde, dat Geert het lef heeft om de ranzige binnenhofpooier Graus van zijn kieslijst af te gooien.”

   Hear, hear!

  2. DubbelZout

   “ Dit in tegenstelling tot grachtengordeldandy Therry die nog nooit met zijn voeten in de modder heeft gestaan”

   Nou bij polo, een typische grachtengordel sport, stampen de toeschouwers na de wedstrijd het veld weer glad
   Telt dat ook niet mee ? 😀

 8. liefdevol rechts

  Links kan het draaien en keren zoveel ze willen maar de grote winnaars zullen FvD en PVV zijn.
  Daar kan je donder op zeggen en geen enkel links gezwel die daar iets aan kan doen.

 9. Antihedo

  Wat een linkse standpunten op deze site!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.