Geflopte CDA-lummel Hoekstra gooit extra olie op het Omtzigt-vuur met domme tweet: ‘Enorme waardering!’

Het was vandaag akelig stil vanuit de partijtop van het CDA. Het nieuws dat men een fluistercampagne was gestart om Pieter Omtzigt weg te pesten, sloeg in als een bom. Het liet zien op hoeveel steun Omtzigt kan rekenen vanuit het land. Om nog maar eens wat extra olie op het vuur te gooien verschenen er ineens een aantal steunbetuigingen vanuit de partijtop voor Omtzigt. Lekker geloofwaardig weer!

Eerder vandaag werd al bekend dat het onrustig is binnen de gelederen van de christendemocraten. Prominente leden dreigen hun partijlidmaatschap op te zeggen, en voormalig Statenfractievoorzitter Bouwien Rutten heeft de partij zelfs af verlaten. Voor veel CDA-leden is het onbegrijpelijk hoe de partijtop de parlementaire buldog behandeld.

En om het nóg erger te maken besloot de partijtop om ineens wat ‘sympathieke’ berichten richting Omtzigt de wereld in te slingeren. De oprechtheid spat er vanaf, hoor!

De partijtop deed er verdacht lang over om een reactie over het wegpesten van Omtzigt naar buiten te brengen en dan komen ze ook nog eens met dit. ‘Toevallig’ stuurt men rond dezelfde tijd ongeveer dezelfde boodschap de wereld in. Lekker geloofwaardig dit:

Op sociale media is de verontwaardiging dan ook groot. En terecht, want dit is gewoon een smerige actie van de partij. En ze weten allemaal dat ze fout zitten. Op deze manier gaat het een moeizame tijd worden voor de partij.

Trapt iemand in deze doorzichtige poging tot damage control? Dus hé CDA: Free Omtzigt! Laat één van de beste parlementariërs van Nederland, zo niet de allerbeste, niet zo bungelen om hem vervolgens een nep-steunbetuiging te sturen. Wat een ongelooflijke haatclowns zijn jullie!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Duckday

  Onder zo een bestuur moet je toch niet willen aan blijven Leugens Bedrog Hoogmoed en Waanzin belust op macht. Wat een troep CDA elboog werkers angst om de macht te verliezen

 2. Max Aue

  Dit bewijst mijn stelling dat de ‘fluistercampagne’ tegen Omtzigt niet door het CDA is georganiseerd. Men probeert deze schade zoveel mogelijk te beperken.

  1. max. auwe

   Dit bewijst dat de karaktermoord zeker in gang was gezet. De dissidenten binnen de partij bliezen het voor opgezette plannetje direct op door te vertrekken. Mislukt dus.

  2. max. auwe

   Dit bewijst juist de laster campagne

 3. Piet Klein

  Het nieuwe normaal. Omtzigt wordt afgemaakt, mede dankzij een totaal verloederde CDA die zich onder druk laat zetten door Rutte. Een Rutte die nog demissionair al weer vrolijk voor het afschaffen van het veto binnen de EU is en dat loopt te roepen binnen de EU, en tegelijkertijd aanpapt met JA21. Rutte die de rechtsstaat schoffeert door Justitie onder druk te zetten nadat de rechter de avondklok ongeldig had verklaard en daarna weer graag pampert als Abouthaleb de moslims zielig verklaart en Rutte vervolgens de avondklok zomaar een uur opschuift terwijl andere maatregelen bijvoorbeeld terrassen dicht moeten blijven. Martijn Koning, iemand die denkt dat hij humor kan brengen samen met zijn vrienden Baudet vals beschuldigt van racisme. Martijn de Koning is een rat en maakt deel uit van het adderengebroed dat maar blijft vals beschuldigen. Dat nieuw normaal is wel bijzonder normaal eigenlijk voor wie een beetje nuchter wil blijven behoorlijk abnormaal.

 4. Meriadoc Brandebok

  Het CDA heeft er geen belang bij Omtzigt te elimineren omdat men dan het risico loopt dat de man uit het CDA stapt. Weinig CDA-bewindslieden hadden overigens iets te duchten van Ontzigt. Integendeel, hij bleek een stemmentrekker te zijn. Dus ik geloof niet in een fluistercampagne en vermoed dat het een verzinsel is van een paar PvdA-journalisten, aangewakkerd door gefrustreerde SP-ers.

  1. Harry Haller

   Nee hoor, ze willen van hem af. Tegen elke prijs.

   1. Meriadoc Brandebok

    Welnee, het hele geval is door de media slechts opgeklopt. Een machtspartij als het CDA (en overigens ook VVD, D66 en PvdA) gaat af op hetgeen haar electoraal gewin oplevert. Daarom werd De Jonge ook snel op de vuilnisbelt gezet. Het partijkader gaat de kip met de gouden eieren niet slachten, ook al schopt de kip tegen heilige huisjes.

    1. Stanly2000

     Rutte knijpt hem als een oude dief. Omtzigt moet weg vóór de parlementaire enquête begint.

  2. Max Aue

   “van een paar PvdA-journalisten”

   Wie bedoel je daarmee?

 5. HD

  Eerlijk zijn zoals Omtzigt betekend je vonnis tekenen, liegen en bedriegen helpt je om tien jaar premier te zijn.

 6. staleo

  Als je ziet hoe Omtzigt is behandeld vanaf de lijstrekkersverkiezing moet toch duidelijk zijn dat het CDA hem het liefste op plek 85 zet.
  Om nog optimaal te kunnen functioneren en weer snel beter te kunnen worden is alleen voor hem een andere partij het juiste medicijn

 7. Marija

  Ik hoop dat Pieter Omtzigthet CDA verlaat en een eigen partij gaat oprichten.
  tegen de tijd dat Rutte4 valt kan Omtzigt aan de bak.
  Ik hoop het en wens hem het succes dat hij verdient.

  1. Vit

   Eensch Marija

   Ik ken er die bang voor de waarheid zijn.

   Een moordgozer btw, dat vond ik ook van Baudet maar die is intussen van zijn voetstuk gelazerd de opportunist maar dit terzijde, zelfs op leeftijd kun je tot inkeer komen jawel.

 8. KlaasD

  Ongeloofwaardig, omdat het veel te laat en daarom niet meer spontaan is.

 9. A-BBa

  Omtzigt moet gewoon een eigen partij oprichten. Hij durft veel dingen niet te zeggen vanwege het CDA.

 10. HD

  Omtzigt is een lastpak voor Rutte, cda mag van Rutte wel aanschuiven in het kabinet maar dan eerst Omtzigt elimineren.

 11. Cootje

  Politiek is een beerput die door Eem old boys netwerk in stand wordt gehouden , mondje dicht word beloond in de bananen carroussel . Catshuis brand, woeker Polis , wapen olie, bouwfraude , chroom6 . Groningen aardgas, Betuwe lijn , HSL lijn. Vliegveld Lelystad, toeslagen affaire , feestjes en uitgaven openbare functies, waar tal van strafbare feiten onder het vloerkleed verdwijnen , en waar een mol nu in zit te wroeten bezorgt bij menigeen buikpijn , bij de bouwfraude was de klokkenluider alleen de pineut . Dus de macht gaat omtzigt elimineren . En blijft de doctrine in stand

  1. Cootje

   Door een

 12. Heinrich

  Kartelpolitiek!
  Persoonlijke inbreng/motivatie zijn ongewenst, pijnlijke waarheden en miskleunen moeten in de achterkamertjes blijven, Jan Publiek mag niets weten!
  Maar ze blijven wel gillen, dat transparantie hoog in het politieke vaandel staat!
  Putin is een correcte kerel in vergelijk met kartel Rutte!

 13. rafi

  Het probleem van de CDA-top, het hogere kader en de mastodonten zoals Hirsch Ballin is gewoonweg dat het nooit een rechtse, conservatieve partij (heeft) wil(len) zijn. Terwijl de leden en baasjes (m/v) in het land/de provincie, die statutair n.b. de baas zijn maar te lui zijn om ook de baas te spelen middels het Omtzigt tot leider maken via een bijzondere ledenvergadering, dat veel vaker willen. Enige oplossing, na nu ruim 40 jaar aanklooien: afsplitsing van het rechts-conservatieve smaldeel van de linksige, progressieve romp van al die types die voor een cordon sanitaire zijn van PVV en FvD.

 14. thijshil

  Hoekstra heeft heel veel waardering voor Omtzigt. Als een minister zulke uitspraken doet dan moet je oppassen. Dat weten we van Rutte. In de regeringsperiode van Rutte hebben veel vvd ministers en staatsecretarissen het veld moeten ruimen. Als Rutte zegt ik sta achter ….. Dan staan ze een uur later bij de Koning om ontslag te nemen.

 15. Patt

  Ze houden in de politiek niet van mensen die de waarheid zoeken. Daarom moet hij weg. Hij was ook degene die de waarheid over de MH 17 boven water probeerde te halen. Hij moest er toen ineens mee stoppen. Dat zegt genoeg.

 16. Aborifa

  D’66 ten voeten uit. Wat een kluns die O. Zo zijn de meesten van die club. Schande da zo iemand – een slechte secretaresse – minister is.
  Voor het volgende kabinet staan de inhoudsloze baantjesjagers al gereed. D’66 zit er vol mee.

 17. rexm

  Hoekstra, de Tinus Plotseling van het CDA, ja, daar moet het van hebben.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.