Haha, zelfs GroenLinks-coryfee Femke Halsema gaat niet op Jesse Klaver stemmen: ‘Ik ga voor een vrouw!’

Voor de verkiezingen is in de RAI in Amsterdam een speciale fietsstemstraat ingericht en burgemeester Femke Halsema (GL) bracht een bezoekje aan deze stemplek. Toen haar door de Telegraaf werd gevraagd op wie ze ging stemmen, vertelde ze alleen dat het een vrouw zou gaan worden. Partijleider Jesse Klaver heeft dus het nakijken!

Femke Halsema geeft vandaag een duidelijk signaal dat ze niet meer zoveel vertrouwen heeft in haar partijleider Jesse Klaver. De Telegraaf sprak de van GroenLinks-huize afkomstige Amsterdamse burgemeester en vroeg haar tijdens een werkbezoek aan een stembureau in de RAI op wie ze zou gaan stemmen. Ze zich prima schrap kunnen zetten, en niets kunnen zeggen, toen haar werd gevraagd op wie ze zou gaan stemmen. Maar nee, ze lichtte een tipje van de sluier op en zei: “Ik ga op een vrouw stemmen.”

Nou, daar sta je dan met al je goede gedrag als partijleider. Afgeserveerd door het meest prominente partijlid van heel GroenLinks Pijnlijk! Halsema flikt hier dus eigenlijk exact hetzelfde als wat Hugo de Jonge (CDA) deed bij zijn partijleider Wopke Hoekstra, door te zeggen dat hij voor iemand anders op de CDA-lijst had gekozen. De eerste burger van de hoofdstad pakt het net iets subtieler aan en gooit het qua beweegredenen op ‘diversiteit,’ maar het effect is hetzelfde. Want de boodschap die ze nu meegeeft is: ‘liever iemand anders dan Jesse Klaver.’

Het drama lijkt zo wel compleet voor de ooit zo vermaarde “Jessias.” Het hilarische gestuntel van Klaver bij Nieuwsuur zorgde al voor een enorme daling in de peilingen, maar dat was tenminste nog z’n eigen schuld. Halsema geeft hem nu gewoon een trap na, op weg naar de electorale vergetelheid. We krijgen bijna medelijden!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. RvdBe

  Halsema stemt op een vrouw omdat?

  1. Max Aue

   Mogelijk omdat ze vindt dat vrouwen een meer evenredige vertegenwoordiging verdienen in de politiek.

   1. RvdBe

    Max Aue, je krijgt wat je verdient, gelijke kansen zijn geen garantie voor gelijke uitkomsten.

  2. M. Brandenburg

   Dat is niet zo moeilijk bij onze linkse medemens zijn kwaliteiten niet belangrijk, ze zijn zo tolerant en inclusief dat een kandidaat waar je op stemt jouw voorkeur vanhuidskleur, dan wel sekse dan wel afwijking heeft. Want voor links zijn kwaliteiten ondergeschikt aan genoemde punten, vandaar dat Femke op een vrouw stemt, een ieder met gezond verstand zou zeggen ik stem op demeest capabele persoon in mijn ogen, waar huidskleur sekse of geestelijke afwijking geen invloed heeft op mijn keuze.

 2. Aborifa

  Op Ellemeet die alle ouderen het graf in wil helpen of de Moslimzuster.

 3. hetfietsmenneke

  Volgens mij is onderscheid maken op basis van geslacht nog steeds verboden. Of geldt dat niet voor linksche deugmenschen?

 4. Max Aue

  “ Femke Halsema geeft vandaag een duidelijk signaal dat ze niet meer zoveel vertrouwen heeft in haar partijleider Jesse Klaver. ”

  Wout fantaseert maar wat in de rondte. Femke geeft aan op een vrouw te willen stemmen maar daarmee geeft ze niet aan geen vertrouwen in Klaver te hebben.

  1. ikweetwatikwil

   Zou die vrouw de zelfde kwaliteiten als Halsema hebben? Oh jee.

 5. Lefty

  Zou me niet verbazen als ze PvdA of nog erger, D’66 stemt. Goede burgemeester, maar ook een centrum-linkse carrière tante.

 6. Rene van der Grijp

  Er staan alleen maar lelijke wijven op de lijst. Met uitzondering van Kuthaar Bouchallikht. Als die haar kopvod afdoet is ze best wel knap.

  ht*ps://www.groenlinks.nl/kandidatenlijst

  1. Max Aue

   René laat zich in zijn politieke keuzes kennelijk door het uiterlijk van politici, in het bijzonder vrouwelijke politici, leiden.

   Een speciale vorm van domheid.

   1. usb3.0

    Over domheid gesproken? maxje vindt echt dat leiders die op een vrouw stemmen achterlijk zijn nou daar heeft maxje gelijk in..

   2. Rene van der Grijp

    Wat pas echt een vorm van domheid is is dat tr*ollemans weer eens de verkeerde conclusie trekt. Ik maakte immers slechts een opmerking over het uiterlijk van de vrouwen op die lijst. Dat dat iets met mijn politieke keuze te maken zou hebben zuigt de tr*ol ter plekke uit zijn duim.

    Ik zag zijn domme reactie al van verre aankomen. En ja, hoor. Binnen 5 minuten hapte hij. De man is zo heerlijk voorspelbaar.

    1. usb3.0

     +++++

  2. The devil and the deep blue sea

   Ik zou de open haard nog niet aansteken met die moslima larve.

 7. Xenon

  Lisa Westerveld is ook lekker

 8. Kharm

  Het zijn van een vrouw is belangrijker dan kwaliteit. voor die Amsterdamse Burgemeester.
  Gelukkig heeft ze keuze zat op de wallen zitten er genoeg die werkloos zijn in deze corona tijd

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.