Horecabaas pakt lockdownkabinet hard aan: ‘We zijn niet geholpen met het openen van terrassen!’

Tijdens de persconferentie maakte premier Rutte bekend dat de horeca haar terrassen weer mag openen rond Pasen, mits de coronacijfers dit toelaten. Koninklijke Horeca Nederland-directeur Dirk Beljaarts vindt dit een stap in de goede richting, maar het is wat hem betreft bij lange na niet genoeg. Er ontbreekt nog altijd perspectief, en het kabinet houdt geen rekening met horecabedrijven zonder terrassen. 

Opnieuw is er kritiek te horen op het kabinet, dat met de aankondiging de terrassen ‒ misschien! ‒ met Pasen weer te openen opnieuw versoepelingen op de lange baan schuift. KHN-directeur Beljaarts mist daarom, niet voor het eerst, maatwerk vanuit de overheid. Tegenover NU.nl zegt de horecabaas dat het kabinet geen enkele rekening houdt met horecabedrijven zonder terrassen en op bedrijven die wel open mogen maar minder omzet draaien. Het openen van de terrassen lost niet de problemen voor die sector op.

Beljaarts zegt erover: “We moeten ervoor waken dat het kabinet denkt dat de horeca met het openen van de terrassen is geholpen.”

De horecasector had natuurlijk gisteren op beter nieuws gehoopt. Het enige waar een deel van de sector zich nu aan kan vastklampen is het perspectief dat zij weer gedeeltelijk open kunnen rond Pasen, maar daar heb je de rest van deze maand helemaal niets aan. Toch zal het financieel gezien een zware tijd blijven voor de sector. Eerder zei KHN-voorzitter Robèr Willemsen al dat de rekening van de lockdown bij de horeca wordt neergelegd, terwijl zij juist de dupe zijn van dit beleid.

Voorlopig blijven het nog onzekere tijden voor de cafés en restaurants. Gaan ze deze lente überhaupt nog open? Niemand die het weet. Het kabinet grossiert al een jaar in inconsistente keuzes, dus het zou maar goed kunnen dat het kabinet gewoon opnieuw een andere koers inslaat zo vlak voor Pasen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. pasco

  Burgerlijke ongehoorzaamheid toepassen, slijmerige handhavers molestreren!
  Dat helpt pas écht!
  Fight for your rights!

 2. gustav

  De Rutte3 “iconen” bestaan uit leraartjes, maatschappelijk werkertjes etc, vakkundigheid is ver te zoeken!
  De hoge ambtenarij souffleert de nitwits, vandaar de chaos!

  1. pasco

   gustav:
   Een slimme, leuke uitstraling is genoeg om politicus te worden, een IQ score van 70 is geen enkel probleem, gewoon de het voorgekauwde A4-tje voorlezen!
   Zo nu en dan een progressieve kreet doet het ook goed!

 3. liefdevol rechts

  Tuurlijk, we moeten gewoon alles open gooien.
  Wanneer gaan we dat eindelijk eens beseffen dat als we de linkse overheid en de media laten begaan dat het dan van erg naar erger gaat.
  Open gooien die handel!!!

 4. Cycle25

  Het past allemaal in de vernieuwing van 27 lidstaten, alles wat nationaal vermaak behapt moet er uit. Het café als eerst, de rest volgt, de Hollandse kroeg moet kostte wat het kost verbannen worden, het is namelijk een doorn in het oog van Brussel.

 5. Cootje

  Volgens de peilingen zijn de horeca ondernemers uitermate tevreden met het beleid van Rutte , ze mogen zelf hun belastingen over 3 jaar uitsmeren gaan ze niet redden met een witte kassa maar horeca ondernemers zijn creatief. En anders kunnen de terrassen op marktplaats want het vertrouwen in de vvd van Rutte is groot

  1. werikke

   peilingen worden gebruikt om de boel te manipuleren. Ik ken veel ondernemers en in de bijeenkomsten hoor ik niemand blij zijn met de VVD echt niemand. Ze hebben er genoeg van . FVD en PVV krijgen veel steun. dus geen VVD . Daarom geloof ik de verkiezingen peilingen ook niet meer iedereen heeft een hekel aan Rutte en toch krijgt die keer op keer veren in zijn reet . Idem kaag opgeworpen als vervanger van Rutte is door media al uitgeroepen als overwinnaar echter de mensen die ik spreek zeggen dat ze arrogant is en vooral zeer elitair. dus ook dat klopt niet met de peilingen volgens mij. we zullen het zien ik hoop dat mensen dan ook FVD en PVV zullen stemmen dan krijg je echt veranderingen en weer onze vrijheid en land terug.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.