Hypocriet Oranje geeft mensenrechten Qatar dikke middelvinger en boycot WK niet: ‘Brengen het dáár onder aandacht!’

Het Nederlands elftal gaat ‘gewoon’ naar het WK in de slavendrijvende omkooprepubliek Qatar. De oproepen voor een eventuele boycot vinden geen gehoor bij onze nationale voetbalsterren. Net als de KNVB zien zij niks in thuisblijven, en willen ze ter plekke een ‘signaal’ afgeven voor mensenrechtenkwesties. Wel de mond vol hebben over racisme, maar ondertussen vrolijk een WK gaan spelen in Qatar. De hypocriete Oranje-selectie doet het gewoon. 

Zondag liet de KNVB al weten weinig te zien in een eventuele boycot van het WK Voetbal van 2022. Dat gastland Qatar de mensenrechten massaal aan de laars lapt wilden ze wel erkennen, maar een boycot zou weinig uithalen volgens de voetbalbond.

Bondscoach Frank de Boer en Georginio Wijnaldum scharen zich achter dit statement, meldt het RTL Nieuws. Wat opvallend is aangezien Wijnaldum in het recente verleden nog de mond vol had over racisme en andere politieke kwesties. Maar nu het gaat over het WK in Qatar, waar inmiddels iedereen weet wat voor afschuwelijke mensonterende praktijken hebben plaatsgevonden, toont hij weinig solidariteit.

Bondscoach De Boer ziet weinig in een boycot en wil tijdens het spelen van het WK de kwestie onder aandacht brengen: “Als we daar naartoe gaan, proberen we dat onder de aandacht te brengen”.

Wat natuurlijk een kul statement is. Uiteindelijk zwichten de KNVB en Oranje voor de grote commerciële belangen. Ze kijken allemaal weg van wat er daadwerkelijk gebeurt en willen ter plekke een ‘statement’ maken waar de plaatselijke slavenmartelende oliesjeiks hun schouders voor zullen ophalen. Het beste statement zou gewoon zijn door simpelweg niet op te komen dagen en daarmee te laten zien dat je bepaalde waarden en normen hoog in het vaandel hebt staan. Een aanvoerdersband gaan dragen met ‘say no to racism‘ of iets soortgelijks? Geen theedoekdragende woestijnprins die zich dáár iets van zal aantrekken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. ikweetwatikwil

  Zie het nog voor me, het knielende elftal. Een lachertje van groot formaat.

  1. Bolkestein

   Nog steeds krijg ik kotsneigingen bij het zien van knielen voor debielen.

 2. Cycle25

  Zo praat iedereen z’n financiële straatjes schoon, hypocriete overbetaalde getalenteerde voetballers scharen zich achter BN ers en dan ben je tegenwoordig über.

  Elke goal telt voor 10 slaven minder, goede zaak dus…verwende knaapjes.

 3. struisvogelpolitiek

  Daar hadden zij al jaren geleden over kunnen spreken. Toen stierven al arbeiders bij de bouw van stadions en niet uitbetalen van lonen. Nu pas stampij maken is hypocriet, Dus een foei gesprekje met die arabieren want de show must go on.

 4. Max Aue

  Ik neem aan dat DDS op dit punt de spreekbuis is van het FvD en deze partij deelname aan het WK afwijst.

  1. gggg

   Elk normaal mens met minimaal een vingerhoedje respect zou weigeren om te spelen op de hoofden van 6500 arbeiders. Ik snap dat het jou geen sier interesseert daarom ben je en blijf je de strónt vlé®k !

   1. STOP FVD

    Hou toch op stelletje FVD hypocrieten. Jullie interesseren immigranten geen moer, hier niet en daar zeker niet. Makkelijk scoren weer! En het dan hebben over normen en waarden! Gatver wat een hypocriete rechtse bende.

    1. Cycle25

     6500 doden, wat heeft dat met FVD te maken ? O wacht, liberaaltjes toeteren weer eens met hun nep moraal en wijzen opnieuw naar anderen om het spelletje af te leiden.

     Het Nederlands elftal balt straks lekker over de schedels van 6500 slaven, en dan nog vragen om respect ?

     1. STOP FVD

      6500 doden niets, 6500 dode immigranten genoeg. Ver rechts heeft als moraal geen immigranten in ons land. Deze doden zijn immigranten (waar ver rechts normaal dus geen bal om geeft). En nu heeft de club ineens wel moraal en gaan nu ineens hypocriet wijzen naar het Nederlands elftal.

     2. Cycle25

      Was je erbij dat het alleen om immigranten ging ? Gastarbeiders ( hedendaagse slaven ) gaan gewoon weer terug na het overleven van de bouwput. Voor 200 dollar per maand is dit steenrijke land natuurlijk dwars door het ijs gezakt.

    2. trutje

     Nee de linkse bende geeft niks om immigranten want ze beschouwen die mensen als zielig en mensen die niks kunnen. Linksen willen immigranten dom houden het enige wat ze voor ze doen is zorgen dat ze op ze stemmen. Rechtse mensen beschouwen immigranten als gelijken en willen dat ze meedoen maar immigranten kunnen dat niet dus gaan ze voor de linksen.

    3. hetfietsmenneke

     Jij zit zo vol met haat tegen FvD, dat je raaskalt. Volgens mij ben jij volledig de weg kwijt en is het je missie in je leven om FvD te bashen. Zoek aub een hobby en laat het los…

    4. usb3.0

     stopje is voorstander van het aanbieden van excuses met een vergoeding aan de donker getinte mensen vanwege de slavernij 400 jaar geleden..

   2. Cycle25

    Het vlekje behoort tot het liberale tuig der uitbaters, die wijzen eerst naar anderen om de aandacht weer eens te persifleren. Tegen dit soort tumoren bestaat geen genezing, ze zijn uitbehandeld en opgegeven..

   3. Kleurloze Politiek

    Ja maar wat er niet verteld wordt is dat al die doden door toe doen veiligheid dat niet op orde was..
    En dat is toch echt de verantwoordelijkheid van de bouw bv’s en niet direct van de overheid.
    Daarom dien je ook een VCA 1 en VCA 2 te behalen zodat je gecertificeerd bent om een bouwterreinen te betreden..
    Maar als die grote bouw bv’s lak hebben aan de veiligheid regels dan moet zo’n bv een flinke boete krijgen…

    Elke bouw bv is verantwoordelijk voor wat er zich op zijn bouwterrein gebeurd.
    Dus alle bedrijfsongevallen die binnen een bouwterrein plaatsvinden is echt een verantwoordelijkheid van die bv.
    De gemeente kunt of het rijk kun je alleen ter verantwoordelijkheid roepen als er een vergunning onregelmatig is verleend.

    En het ergste is het zijn voor 80 procent westerse bv’s die daar al die stadia aanleggen en 20 procent Aziatische bv’s zoals Chinezen en Japanse bv’s..

    1. gggg

     en nu nog even de binding met qatar uitleggen dom adept

     1. Kleurloze Politiek

      Het gaat hier niet Qatar of welk land dan ook…
      Het gaat erom dat multinationals te machtig zijn en vrijwel alles afkopen om buiten het beeld te blijven..
      Shell die er een puinhoop maakt in Nigeria waardoor boeren hun land zijn verloren. Door raffinaderij lek
      BP die overal proefboringen doet terwijl ze al verschillende keren op hun vingers getikt zijn .
      Smeertak die in Azië baggeren om land bij te leggen en lak hebben aan zeebodem die totaal onherstelbaar wordt als het om zachte en harde bodem..
      Ook daar loopt een rechtzaak tegen.

      Kort om grote multinationals hebben overal lak aan

     2. Max Aue

      Raak!

     3. gggg

      en nogmaals :

      en nu nog even de binding met qatar uitleggen dom adept

      Als de decadente huistról raak roept moet je toch noch is nadenken over je gewauwel

 5. Aborifa

  Uitsluitend black mattert voor deze miljonairs. Aziaten mogen voor hen verrekken.

 6. Filthje

  Sneu volk dit!

 7. Neko-

  Als je als speler principes hebt, en graag mensen de maat neemt over racisme en mensenrechten…

  Dan weiger je gewoon zelf naar Qatar te gaan, ongeacht wat de KNVB zegt. Een statement daar maken is leuk, maar komt lang zo hard niet aan als niet gaan… DAT is pas een statement.

 8. Cootje

  Voetballers bezitten de echte VOC mentaliteit en die gaat over lijken

  1. Flach

   Zijn wel v.n.l. zwarte spelers. Eigenlijk best wel discriminerend zoveel zwarten als er in het betaalde voetbal spelen. Worden blanken gediscrimineerd? Laten we wel wezen, een aantal van de allerbeste spelers ooit waren blanken dus het argument dat ze ‘beter’ zouden zijn is onzin. 😉

   Zag net die persconferentie, man man wat een vertoning. En meteen die agressie en zich aangevallen voelen van die zwarte speler. Volgens mij snapte hij niet eens waar die journalist het over had. Triest, gewoon een vertoning. Wat een tenen, dat die in voetbalschoenen passen 😀

   En tegen de slinkse piranha’s hier zeg ik nogmaals, het feit dat heel veel en dan mn. autochtone mensen hun land niet verder overspoeld willen zien worden door onaangepaste, ontevreden, veeleisende, agressieve en nutteloze dophouders… is een totaal ander verhaal dan de moderne slavernij die gewoon door links wordt geaccepteerd. Slavernij die in moslimlanden gewoon door is gegaan, ze zijn er nooit mee gestopt. Ook in Afrika niet! En dan dat zielige pogen om het toch nog de blanken in de schoenen te schuiven, rot op met je nonsens.
   Multinationals (multi-nationaliteiten) zijn niet blank, nog westers. Maar van alle landen waar maar aandeelhouders wonen. En Je wilt niet weten hoeveel pervers rijke zwarten en arabieren er zijn. Het gilt er van de miljardairs en zeker ook in Qatar.

   En alle bedrijven in Qatar (en de rest vh MO) buigen voor het regime, die ook van elk bedrijf ‘een koekje bij de thee krijgt’ (zo noemen ze het in corrupte moslim landen) omdat ze ook in elk bedrijf een fiks belang hebben.

 9. HD

  Zag net een interview met Wijnaldum, hij werd boos op de journalist die hem een vraag stelde, hij bleef boos waarop de journalist de vraag steeds simpeler uitlegde.
  Maar omdat Wijnaldum blijkbaar het het intelligentievermogen van een houtskooltje heeft werd hij steeds bozer.
  Kijk maar op de site van het AD

  1. Flach

   Ja, dat was echt opvallend, wat was die gozer dom zeg. Maar uiteraard lange tenen. Wat een suk.kel. Tenenkrommend.

 10. Rieks

  Praatjes voor de vaak, wat kun je anders verwachten van voetballers. Als ze slim waren geweest hadden ze nog kunnen zeggen dat Amnesty International een boycot ook niet verstandig acht. Maar van AI hebben ze waarschijnlijk nog nooit gehoord, zullen wel geen krant lezen, alleen wat filmpjes kijken op Netflix.

 11. Cootje

  Gelukkig mag op 5 december het kinderfeest gevierd worden met zwarte piet , de gedachte dat 1850 1900 nog actueel is , is voor de bühne , van avond op ned1 om half tien is het actuele programma dan zijn de nieuwe artiesten weer in de juiste kleuren te zien , en kan Halsema haar button 1873 in de asbak gooien , het is precies een Museumplein vol , voor een gekleurde doden burger in Amerika en een leeg plein bij een halal slachter in Frankrijk . Voetballers zijn echte moraal ridders

 12. Bolkestein

  Turkije stapt uit het Istanbul verdrag. Vrouwenrechten, dat is iets voor ongelovige Westerlingen. Niet voor vrome Moslims. Waarvan akte.

  Binnenkort reist het Nederlands elftal naar Turkije af voor een kwalificatieduel voor een ticket in de eindronde van het WK voetbal in Qatar. Iets geeft mij in dat geen van alle voetbalmiljonairs ditmaal gaat knielen om te laten zien dat ze deugen, zoals ze dat wel deden toen de meervoudige crimineel met een strafblad van ernstige geweldsdelicten George Floyd werd gearresteerd.

 13. RvdBe

  Knielen voor een zwarte crimineel, pissen op een aziatische arbeider, onze jongens van oranje!

 14. Wally

  Prima. Hoef ik dat niet meer te zien vanaf nu. In de hoop dat velen volgen, laat ze het maar voelen op de enige plek waar de spelers gevoel lijken te hebben, hun geldbuidel. Lafbekken! Maar o wat hadden ze voorop gestaan als dit nu eens geen moslimland was…..

 15. Augustus

  Brood en Circus.

 16. usb3.0

  Ik ben voor een boycot

 17. Drollevanger

  Ja, er moet tenslotte brood op de plank komen. Liefst Krentenbrood met dikke plakken kaas.
  En die 6500 doden bij de bouw van dat prestige stadion is niet zo erg. Dat zijn toch hoofdzakelijk Boeddhisten of zelfs Christenen.

 18. Rieks

  Morgen komen ze met een statement. Een statement nog wel! Ach, die voetbaldombo’s toch, hebben ze wel een woordenboek om dat op te zoeken. Er mogen na afloop vast geen vragen worden gesteld want dan vallen ze direct door de mand.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.