Immer zichzelf overschattende Hugo de Jonge leest alle lijsttrekkers de les: ‘Wees behoedzaam voor corona!’

Faalminister Hugo de Jonge (CDA) meent andere lijsttrekkers er op te moeten wijzen dat ze tijdens hun campagne “behoedzaam” moeten zijn voor het coronavoris. Ze horen dat wel direct van de absolute heer en meester op dat gebied, want als er iemand overdreven optimistisch en hoogmoedig was, dan was het De Jonge wel. Dus volg zijn geboden als de bliksem op, zeg!

Minister De Jonge van Volksgezondheid doet nog even een dappere poging om relevant te blijven in de laatste weken voor de verkiezingen. Hij zag de lijsttrekker van zijn eigen partij, Wopke Hoekstra, in het RTL-debat voorzichtige uitspraken doen over wanneer de terrassen weer open konden. Dat deed hij overigens prima, want hij zei dat hij “eerlijk moet zijn” en dat het nu niet kan, maar dat hij hoopt dat de terrassen snel open kunnen. Niks aan toe te voegen, toch?

Nou De Jonge dacht daar anders over, zo meldt de NOS. De man die zelf compleet faalde als lijsttrekker meende alsnog even te moeten benadrukken dat niet alleen zijn eigen lijsttrekker, maar ook die van de andere partijen niet te stoer moeten doen over eventuele versoepelingen op de korte termijn. “Qua besmettingscijfers is de situatie nog steeds zorgelijk en er kan nu weinig,” benadrukt De Jonge. Joh! Goed dat je het zegt, want de rest van het land is kennelijk stekeblind.

Weer een typisch gevalletje van bedankt voor uw stem op Hugo de Jonge, dus. Maar tel uit uw winst: over een paar weken zijn we gelukkig van deze koekenbakker af en mag een andere minister de puinzooi, die hij heeft achtergelaten, opruimen. Als diegene dan maar wel “behoedzaam” is, toch Hugo? Die vást wel bereid is om nog even terug te komen en met z’n belerende vingertjes in de rondte te zwaaien, indien gevraagd. Of niet gevraagd. Want hè, je kan een narcist wel van het regeren halen, maar het regeren niet uit de narcist!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Jack Flash

  Coronavoris?

 2. Barbera

  Immer zichzelf overschattende Wout denkt dat binnen een paar weken er een nieuwe coalitie staat van de PVV en het FvD.

  1. Spaanse_K0K

   Studeert aan Saxion Hogeschool Enschede
   Gestart in 2014 – 2020, in 6 jaar zijn Bachelorgraad in Human Resource Management.
   Na een succesvolle carrière in het bedrijfsleven nu redacteur bij DDS
   Een echte zwaargewicht in de politiek.

   1. Spaanse_K0K

    HUMAN RESOURCE MANAGEMENT
    Bachelor, voltijd
    Heb jij de drive om mensen binnen een organisatie te ontwikkelen? Maar ook om talenten van mensen zo in te zetten dat organisaties beter presteren? Dan is de vierjarige opleiding HRM iets voor jou.

    1. Nostradamus

     Zo te zien meer bereikt dan berbera en piem0ltje samen. Tot nu toe excelleren jullie alleen in tr0llen.

    2. Nostradamus

     Kan hij ook nog berecht worden voor alles wat hij bewust fout heeft gedaan?
     Ow wacht, bewijzen zijn zwart of wit gelakt en komen wellicht nooit boven tafel.

   2. FVD

    Kom op Kokkie, niet zo denigrerend. Kom eens met jouw opleidingsniveau over de brug, en niet liegen, zoals je met elke ademtocht doet

    1. Spaanse_K0K

     Zodra ik iemand afzeik die zichtbaar vele malen meer bereikt heeft in zijn leven dan ikzelf heb, is uw opmerking volkomen terecht en zal ik uw vraag ook uitgebreid beantwoorden .
     Zolang Wout nog niets noemenswaardig in zijn leven bereikt heeft, is hij voor mij gewoon een windbuil die zijn plek in de maatschappij niet weet.

     1. FVD

      Of u meer bereikt hebt dan degene die u afzeikt, blijft in nevelen gehuld, daar dat niet verifieerbaar is. Een grote broek aantrekken, zonder bewijs is niet zo moeilijk. En waarom zou de door u genoemde Wout zijn mening niet mogen opschrijven, dat is zijn werk, ook als u dat niet bevalt.

      Ik heb het idee, dat het niet goed tot u doordringt dat u als gast op dit log uw mening mag geven, maar uw toonzetting naar de redacteur toch wel zeer denigrerend overkomt. Zet u op deze manier uw dagelijkse werkzaamheden, niet in de waagschaal? Een ban is zo gegeven, en dan moet u een andere ”hobby” zoeken. 😊

 3. Spaanse_K0K

  Maar tel uit uw winst: over een paar weken zijn we gelukkig van deze koekenbakker af en mag een andere minister de puinzooi, die hij heeft achtergelaten, opruimen.

  Wout Willemsen lijkt mij een capabele opvolger.
  Die zal het ongetwijfeld stukken beter doen.
  Hij moet zich maar snel aanmelden bij een van de toekomstige coalitiepartijen.

  1. Jack Flash

   PVV& FVD worden steeds groter.
   Oncomfortabele boodschap voor de linkse stampvoetertjes hier.

  2. Seneca

   @cockje
   het zou mij niet verbazen als onverschillig iemand anders, dit beter zou doen dan deze omhooggevallen schoolmeester.

 4. Barbera

  @Jack
  HeP het hier Spaans benauwd in Friesland.

  PVV en het FvD zomaar de meerderheid.
  Of misschien een minderheidskabinet met steun van lijst Krol en de SGP, Geert onze MP en Thierry de vice MP?
  Denk dat Thierry dat te min vindt, jij toch ook @Jack?
  Zo’n man en dan moeten moet werken onder zijn niveau.

 5. FVD

  Die Hugo toch…. Na een hoop alarmerende berichten over de “Britse variant” zag hij samen met Rutte kans om de avondklok als hoogste prioriteit op de agenda te krijgen. Ondanks zijn zorgen over de “Britse variant” is het voor Hugo geen bezwaar dat de scholen weer open kunnen, en stelt hij dat dit mogelijk is, omdat de andere maatregelen zo streng en succesvol zijn.

  Om zichzelf in te dekken, om na eventuele blunders zijn straatje schoon te houden, verkondigt hij dat dit allemaal gebeurt op advies van deskundigen. Inmiddels weet iedereen dat het OMT op alle mogelijke manieren gemanipuleerd wordt door Rutte en Hugo, en laten deskundigen steeds vaker een andere mening horen in de media.

  Intussen loopt Hugo met zijn vaccinatiebeleid hopeloos achter, maar heeft hij deze achterstand ondervangen door op een magische wijze een ander rekenmodel toe te passen. Er was volgens “Hugo het corona wonder” sprake geweest van “onderrapportage”. Waarna de ziekenhuizen, zich verbaast afvroegen of Hugo bezig was met een spelletje “mens erger je niet”

  Inmiddels kan men zelfs bij de corona mee neuriënde landelijke kranten, doormiddel van interviews met intensivisten een ander geluid waarnemen.

  Nog 14 daggen, dan is het exit HUGO!

  1. Spaanse_K0K

   U verwacht dat tussen verkiezingsdag en beëdiging van het nieuwe kabinet er geen ministers en staatssecretarissen in functie zijn?
   Uw inlog is juist gekozen.

   1. FVD

    KOK, als u mijn “inlog” associeert met het FvD, moet ik u teleurstellen. Wel valt het mij op, zodra u deze lettercombinatie ziet, u schijnbaar de neurotische aandrang krijgt om hierop te reageren. Om deze aandrang te neutraliseren, daar zijn medicijnen voor. Helpen deze niet, zou u een zielenknijper kunnen consulteren.

    1. CZ

     Waarbij K0K staat voor cock!

     1. FVD

      Kort en krachtig, maar juist geformuleerd CZ.
      Hij voelt zich een HAAN, maar is in werkelijkheid een armzalig vals kakelend KIPPETJE. 🙂

    2. Spaanse_K0K

     @FVD.
     Schijnbaar heeft u zelf mijn inschatting van uw inlog gemaakt.
     Veel plezier met uw zelf gemaakt invulling.

     1. FVD

      @KOK. Ongetwijfeld kom ik niet in de buurt van uw superieure opleiding, maar een inlog is naar mij bescheiden mening nog altijd het proces van aanmelding bij een computer, met en eventuele nick name.
      Maar het kan natuurlijke zijn, dat u vanuit uw superieure wijsheid hier een andere interpretatie aan geeft, maar dan graag een toelichting. Men is nooit te oud om te leren, niet waar?

    3. Spaanse_K0K

     Nog 14 daggen, dan is het exit HUGO!

     Al er achter gekomen dat uw opmerking van weinig realiteit/inzicht getuigt?

 6. ervi

  Wat te doen als Hugo de Jonge voor je ogen in elkaar zakt? Reanimeren?
  Een verdraaid pittige ethische afweging. In ieder geval checken of er een Totenkopfring om een vinger zit. Dat maakt het makkelijker.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.