Incapabele WW-sloper Hoekstra krijgt draai om oren: ‘Het gaat hier om mensen!’

CDA-lijsttrekker Wopke Hoekstra kreeg bij het programma Buitenhof een draai om de oren. Het is onbegrijpelijk dat, in een tijd van crisis, een partij pleit voor het verkorten van de WW-uitkering. Tuur Elzinga, voormalig voorzitter FNV, vraagt zich dan ook af of Hoekstra wel begrijpt dat we het over mensen hebben in deze kwestie. 

Bij Buitenhof werd de CDA-lijsttrekker hard aangevallen over zijn plannen om op veel terreinen te gaan bezuinigen. Elzinga vindt het onbegrijpelijk dat het CDA dit soort plannen voorstaat:

“Ik snap het politiek echt niet. Het is politiek gezien echt onbegrijpelijk om dat op dit moment te roepen. Maar het is ook economisch uitermate onverstandig en voor ons absoluut onacceptabel. Het gaat om mensen. De heer Hoekstra heeft zojuist gezegd dat de overheid en instituties meer vertrouwen moeten hebben in de mensen, en het gaat om mensen die graag aan het werk willen. Werkloosheid is niet vrijwillig. Ze staan met hun rug tegen de muur.”

Hoekstra wordt terecht aangepakt op botte uitspraken. Het is haast politieke zelfmoord om in een crisistijd te gaan beginnen over het korten op een belangrijk sociaal vangnet. Het gedroomde Hoekstra-effect blijft vooralsnog uit, daarentegen heeft de partijtop de ene klungel, Hugo de Jonge, ingeruild voor een andere klungel. Hoekstra is een zwak debater, en heeft tot nu toe al flink wat onhandige opmerkingen gedaan. Het CDA had zoveel meer kunnen bereiken met Pieter Omtzigt aan het roer.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Heras

  Wat weet een minister nou van armoede. Zijn inkomen zal rond de 15.000 euro netto, per maand zijn.

 2. Pauline Kummer

  Ik ben er een tijdje uitgeweest. Maar wat is er gesloopt, heb ik iets gemist?

  1. Human Beast

   Nee dude, ga in je hol en krijg de pleuritis aan je hartklep.
   Bloody idiot.

  2. Max Aue

   Er is niets gesloopt. Wobke wil de WW-uitkering fors verhogen en de duur wat beperken.

   1. Pauline Kummer

    @Max Aue, hier heb ik teminste wat aan. Het H B gehalte gaat aan mij voorbij, ik acht het beneden de waarde voor een maatschappelijk goed functioneren.

 3. liefdevol rechts

  Mogen we het inkomen van Wopke Hoekstra ook inhouden?

 4. AidemediA

  Deze schaatsende (mocht eigenlijk niet van het kabinet waar hij deel van uitmaakt) minister en lijsttrekker, weet het zeker. Ff doorpakken en we gaan het hele land naar de kl*te helpen. Wat een stuk verdriet, is deze toeslagen gekkie. Ook daar komen dat soort types als fopke mee weg. En als klap op de vuurpijl zal deze slapjanus nog wel meer geld overmaken naar de knoflokers. En tzatziki-ers

 5. sonny

  Weten de quasi “slimme” linkse reaguurders dat er een wezenlijk financieel verschil bestaat tussen werkeloze ambtenaren (comfortabele wachtgeldregeling) en particuliere loonslaven in de vrije beroepen?
  Het is een overduidelijk onrecht en ingrijpende tweedeling in de maatschappij, daarbij optellende, bestaat er óók nog eens luxueuze ontslagbescherming voor de ambtenarij!
  Als extra toegevoegde opmerking: het niet bestaan van werkdruk voor ambtenaren, welke er in enorme mate wél is voor de gemiddelde loonslaaf!

  1. right

   sonny@
   “Paarlen voor de zwijnen”.

 6. A-BBa

  “Het CDA had zoveel meer kunnen bereiken met Pieter Omtzigt aan het roer”
  100 procent mee eens. Omtzigt is geen potentiële premier maar wel een persoonlijkheid die veel kiezers het gevoel geeft dat hij er zich inzet voor het volk en niet voor een vervolgbaantje in Brussel zoals de rest.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.