Kabinet bevoordeelt vooral zichzelf en laat avondklok waarschijnlijk na verkiezingen direct weer ingaan

De Nederlandse burger wordt door het kabinet in de maling genomen. De avondklok duurt tot aan de verkiezingen en zal direct na de verkiezingen waarschijnlijk weer worden verlengd, zo melden “ingewijden” aan het AD. Volgens diezelfde ingewijden gaat het kabinet de instandhouding van de avondklok gebruiken als excuusreden om zo ándere versoepelingen mogelijk te maken.

Volgens het RIVM drukt de avondklok – inclusief de visiterestricties – de verspreiding van het virus met zo’n tien procent. “Er is veel draagvlak”, zegt Grapperhaus, die geen problemen voorziet met de steun onder de bevolking wat betreft het verlengen van de avondklok. “Mensen groeien mee met de maatregel. Peilingen laten ook zien dat burgers steeds meer denken: hé verrek, laten we dit maar even doen.”

Dit is echt een smerig spelletje wat hier wordt gespeeld. In feite betekent dit dus dat de avondklok alleen tijdens de verkiezingen niet geldt. Op 15 maart eindigt deze avondklok-maatregel namelijk en op 17 maart is de verwachting dat die weer ingaat. Heel toevallig dus dat de avondklok niet voor de politiek geldt op het moment dat het  ze zelf niet goed uitkomt. Maar daarna de maatregel wel direct weer verlengen en doen alsof dit onderdeel is van een uitruil spelletje, waar het in stand houden van de avondklok het mogelijk maakt om andere versoepelingen door te voeren. Dit is toch wel zo ontzettend doorzichtig…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Franz Biberkopf

  Kan Wout Willemsen ons uitleggen met welk motief dit Kabinet de avondklok zou laten voortbestaan als dat vanwege coronabesmettingen niet noodzakelijk is?

  Dit is toch trieste verdachtmakerij?

  1. ManX

   Ik ben geneigd hierin Franz Biberkopf te volgen: welk motief kan de regering hebben om zonder aanwijsbare noodzaak de avondklok te verlengen?

   Er speelt een grote dosis paranoia mee in dit artikel van Wout. Of radeloosheid om weer met een ophitsend artikel te moeten komen, maar daarvoor de ingredienten missend.

  2. Cootje

   Let op de Mexicaanse variant is reeds in ons land , gelukkig ligt het bootjes toerisme stil anders zijn de Afrikaanse varianten buiten de zuid Afrikaanse zo bij ons , Corona houd de grenzen dicht dat kunnen ze in Brussel niet niet waar maken , dus het is kiezen uit twee kwaden , economischs alle twee een ramp maar die 400 miljard houden we nu in ons zak

  3. RvdBe

   Een avondklok als deze heeft maar 1 doel, het gehoorzaam maken van de burger, volgens Grappenhaus “groeien” we er in mee.
   Eens gewend aan avondklokken zullen deze ook aangewend gaan worden om oa politieke onrust tegen te gaan.
   Corona is 1 groot testevenement voor elites en overheden om te kijken wat er allemaal mogelijk is op het gebied van social management.

 2. gargamel

  En wat is de reden, (wetenschappelijk onderbouwd) voor de maatregelen die tot nu toe zijn genomen?

  1. Cootje

   Door de wetenschappers van het WODC die hebben scherpe aangepaste teksten . Het modellen bureau het RVIM , hadden hun oude modellen in februari 2020 naar bondgenoot China gestuurd . En als je geen modellen meer hebt zijn ze wetenschappelijk ook niet van nut . Nu ben je in Duitsland zelfs verplicht om medische mondkapjes te dragen maar oké dat is een ontwikkelingsland .

 3. Heras

  Weer niet geplaatst? Goed zo redactie. Geweldig

  1. Edjan

   Pas op dat je niet h0era schrijft.

  2. Cootje

   Als je de mannen en vrouwen liefde tot in de puntjes wil beleven moet je bij de partij van mevrouw Kaag zijn . Maar je kan niet alles opschrijven want deze redactie houd niet van de details

 4. liefdevol rechts

  Neen hoor, na de verkiezingen hebben ze geen poot meer om op te staan die linkse foorapen.
  We gaan gewoon terug naar de vrijheid na de verkiezingen, dat staat als een paal boven water.

 5. Egbert van Zutphen

  “Volgens het RIVM drukt de avondklok – inclusief de visiterestricties – de verspreiding van het virus met zo’n tien procent.”

  Het RIVM rekent alleen met modellen.
  Dat de avondklok de verspreiding van het virus met 10% zou remmen zuigen ze gewoon uit hun dikke duim.
  Geen enkele waarneming of wetenschappelijke conclusie rechtvaardigt deze maatregel.
  Een heel volk wordt ’s avonds na 9 uur de vrijheid om te gaan waar men wil ontnomen.
  Dat het Nederlandse volk deze onzinnige maatregel nog steeds pikt is een bewijs dat dit volk geen ruggengraat heeft en voor elk idioot bewind buigt.
  Het Nederlandse volk is een ‘slavenvolk’ geworden.
  Een slavenvolk kiest gewoon zijn eigen dictator weer.
  We krijgen gewoon weer gedurende 4 jaar het schrikbewind Rutte IV.
  En dan dooft het licht.

  1. Kleurloze Politiek

   Kun jij dan wel een zekerheid geven dat bij het opheffen van de avondklok het virus wel indampt naar een aanvaardbare niveau..
   Kijk we weten het altijd beter dan de andere overgins ben jij niet de enige ,want ik betrap me ze ook vaak op hypocrisie..
   Maar dat komt vaak omdat we uit emotie reageren.
   Kijk maar naar een EK of WK voetbal als het even in wedstrijd mis gaat dan hebben ineens 10 miljoen bondscoaches in dit land die het allemaal beter weten.

   Dus het is van af de zijkant altijd makkelijk roepen hoe het wel moet maar wanneer het er op aan komt dan zitten we met ons handen in ons haar van de stress..

   Maar nogmaals ik wijs jou niet aan als schuldige want we doen er immers allemaal mee aan.
   Dus helder na denken is niet zo even van He ik hebt het.

  2. Edjan

   @ Egbert, “Het Nederlandse volk is een ‘slavenvolk’ geworden”. Dat klopt helaas. Als ik tegen mensen zeg dat de overheid door die corona toch wel veel macht heeft gekregen, dat het volk wordt gestuurd en gec0ntr0leerd als in China (Chinaficatie), dat sommige mensen al spreken van een intensieve menshouderij, dan reageren heel wat mensen daarop door te zeggen dat dat niet zo erg is, dat dat misschien wel de enige methode is om een dichtbevolkt land als Nederland te besturen.
   Het licht is volgens mij al een hele tijd geleden gedoofd. Om grondwet en democratie halen ze hun schouders op.

 6. C.A.Barstow

  Wie nu nog in dat geraaskal van die misleidende huichelaar en ras smeerlap Rutte geloofd,
  moet nodig eens met een psychiater gaan praten.

  Stem FvD/PVV.

 7. Kleurloze Politiek

  Je bent echt naïef als je denkt dat andere partijen dit beter hadden gedaan..

 8. Kleurloze Politiek

  En vergeet niet dat juist de rechtse partijen waaronder de PVV en FvD schreeuwden om de boel helemaal dicht te gooien bij het begin van de eerste golf.
  Dus het is wel heel makkelijk om van uit de zijkant te roepen wat er niet is goed gegaan..

  In zo’n Pandemie kun je onmogelijk het hele volk tevreden houden omdat elke genomen beslissing, voor iedereen verschillende impact heeft.
  Wat voor jou bijvoorbeeld van essentiële belang is kan voor een andere totaal onbelangrijk zijn.

  Nogmaals ik verdedig Rutte niet maar ik draag zelf ook veel verantwoordelijkheid op werk.
  Dus ik weet hoe het is om bepaalde beslissingen te moeten nemen die niet bij iedereen even populair zijn. Maar je neemt vaak beslissingen op basis van algemene belangen en niet op individuele belangen
  Die ten goede komt voor één collega of werknemer.

 9. Franz Biberkopf

  Hoe het Kabinet zichzelf hiermee bevoordeeld blijft duister.

  1. usb3.0

   Jij wordt uitgekotst door iedereen..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.