Kabinet spoelt burgerrechten door de plee: wil ‘meer vrijheid’ geven voor mensen met ‘coronapaspoort’

Het is zover. De kogel is door de kerk. Het kabinet is inderdaad van plan om een coronapaspoort in te voeren. Met dit paspoort kunnen gevaccineerden én mensen die zich “onlangs hebben laten testen” meer vrijheden “krijgen.” Waar we tot vorig jaar dachten dat je mensenrechten had omdat je, nou ja, méns bent, zijn we daar nu dus op teruggekomen. Je hebt blijkbaar rechten omdat de overheid je die “gunt.” Het is totaal geschift en vooral ook volstrekt onacceptabel.

Maandenlang roepen de zogenaamde sceptici dat overheden in de hele wereld uiteindelijk met een systeem zullen komen waarin mensen met een coronavaccinatie meer rechten hebben dan mensen zónder. Nou, kijk eens wat de NOS zojuist bericht:

“Het kabinet werkt aan een bewijs van niet-besmettelijkheid om mensen meer vrijheden te geven. Zo’n coronapaspoort biedt meer vrijheden voor gevaccineerden, mensen die zich hebben laten testen of mensen die onlangs corona hebben gehad en daardoor immuun zijn. Met zo’n bewijs in de hand kunnen mensen bijvoorbeeld naar een concert, festival of de bioscoop.”

Het kabinet is druk bezig dit “technisch mogelijk maken,” aldus zorgminister Hugo de Jonge. “Wat we niet willen, is een vaccinatieplicht, ook niet indirect,” voegt hij daar hilarisch hypocriet aan toe. “Mensen moeten zich niet gedwongen voelen om zich te laten inenten.”

Haha, nee. Natuurlijk niet. Je moet echt dat gevoel niet krijgen! Want er is een heel duidelijk alternatief: dan moet je je gewoon om de zoveel dagen laten testen. Keer op keer op keer op keer op keer op keer op keer op keer op keer op keer op keer op keer op keer op keer op keer op keer op keer op keer op keer op keer op keer op keer op keer. En deze ‘op keren’ zijn nog maar de eerste maand. Daarna gaat het stug door, maand na maand na maand na maand na maand na maand na maand na maand… en zo verder.

In plaats van “vaccinatiebewijs” of “testbewijs” noemt De Jonge dit “een bewijs van niet-besmettelijkheid.” Het systeem wordt zo vormgegeven dat “degene aan de deur” niet kan zien of iemand al dan niet gevaccineerd is, maar alleen dat diegene niet Covid-besmettelijk is. Dus het kan dan zijn dat de persoon ofwel gevaccineerd is, dan wel net getest is en een negatieve uitslag kreeg.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Twitter!

Waanzin? Natuurlijk. Maar vooral ook: levensgevaarlijk. De Nederlandse overheid staat nu op het punt om onze rechten definitief af te schaffen en ze alleen “met toestemming” en “onder voorwaarden” aan ons te “gunnen.” Tijdenlang ben ik voorzichtig geweest in hoe ik dit noemde, maar die tijd is nu voorbij. Want als we dit nu niet tegenhouden is het gezien met onze vrijheid. Dan zijn we voor eens en altijd ‒ of in ieder geval tot we de politieke richting van ons land kunnen veranderen ‒ een geknecht volk.

Aan de Tweede Kamer nu om dit extreem onzalige plan af te schieten. Hup! Weg met die rechtenschendende nonsens van Hugo de Jonge.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. werikke

  Eerst zorgen dat water aan de lippen staat tja dan doen de mensen alles ook hun vrijheid opgeven. Gewoon ster opplakken heeft in verleden zijn werk wel gedaan in een oogopslag zag je het en mensen zonder ster gewoon stenigen dat zal ze leren.

 2. Edjan

  Ja, we zijn min of meer lijfeigenen. En dit gaat alleen maar erger worden. Er kunnen meer dingen op zo’n paspoort: verkeersovertredingen, de verkeerde websites bekijken… en het kan geautomatiseerd worden. Tekortkomingen worden dan automatisch op het paspoort genoteerd en toegang kan al dan niet automatisch geweigerd worden.
  De intensieve menshouderij staat in de steigers.

  1. werikke

   klopt de overheid wil je volgen wat je doet waar je bent hoe je leeft en dan alles bepalen. Kijk hoe ze op tv dat programma hebben om uit handen van rechercheurs te blijven. alles weten ze en kunnen ze volgen . Onder mom van zo kunnen wij criminelen opsporen is alles ERLAUBT. zo werd buskruit ook goed gepraat en oorlog. dus zolang ze het doen onder mom van terroristen bestrijding kan men alles en omdat wij volgzaam volkje zijn vinden wij het nog goed ook. ik snap er niets van.

 3. Joachim Ziemszen

  Ik vind de principiële bezwaren tegen het corona-paspoort nogal vergezocht. Het is vergelijkbaar met het ‘pokkenbriefje’ in het verleden en een inentingsbewijs voor tropische ziekten als je naar verre landen wilt reizen. Van discriminatie is geen sprake. Het beoordeelt niet je persoonlijke kenmerken maar je gedrag, zoals roken in publieke ruimten ook verboden is maar geen discriminatie behelst.

  De voordelen zijn enorm. Inmiddels zijn al bijna 2 miljoen Nederlanders gevaccineerd en die kunnen zich dan weer vrij bewegen in winkels en theaters. Het is de snelste weg om de economie weer aan de praat te krijgen.

  Kaag had gelijk en ze krijgt het ook van dit Kabinet. Hulde!

  1. werikke

   je mag natuurlijk je eigen mening hebben . nog wel !! Veel uitvindingen waren goed bedoeld slechts weinige waren ook goed.

  2. Stanly2000

   Ernst enz. is terug!

   1. werikke

    er ist wider da

  3. Stanly2000

   “Inmiddels zijn al bijna 2 miljoen Nederlanders gevaccineerd”
   Vaccinatiecijfers 21 tot en met 28 februari
   Tot en met zondag 28 februari hebben naar schatting ruim 1.000.000 mensen in Nederland tenminste één coronavaccinatie ontvangen.

   1. Joachim Ziemszen

    Daar moet ik je gelijk in geven, de 2 miljoen zal pas over een paar weken worden bereikt.

    1. gustav

     Ernst/Franz/
     Verdwijn!

  4. The devil and the deep blue sea

   Wìm Hùtten heeft weer een nieuwe nick, van der Galien doe er wat aan!

  5. gustav

   Ernst Ziemszen/
   svp verdwijn!

 4. liefdevol rechts

  “De kogel is door de kerk. Het kabinet is inderdaad van plan om een coronapaspoort in te voeren”

  Geen erg, na de verkiezingen draaien we dat gewoon terug.

 5. StemPzeweg

  Jammer dat Hugo de Jonge niet op het kieslijst staat want wie deze geniale plan bedacht heeft verdient in ieder geval mijn stem. Het is een meesterlijke zet om ons op deze manier uit de coronacrisis te krijgen

  1. werikke

   hangen wij jou naast hem op plein

 6. Bunky01

  Nu wordt Nederland definitief een exclusieve politiestaat. Iedere stap, ieder protest, iedere mening wordt vanaf dit punt geregistreerd en gevolgd. En het volk juichte: lang leve de vrijheid (na vaccinatie). Voor je het weet worden alle reacties op dit forum opgeslagen in de datacentra van Google en Microsoft om in de rechtszaal als bewijs te dienen voor je regeringsonwelgevallige mening. Mensen, wordt wakker!

 7. Appelstroop

  Is dat misverstand ook weer van de baan,
  recht is niet iets dat je hebt, rechten worden je gegeven, en ze kunnen je ook worden ontnomen.

 8. Mar

  Net zoals in Israël dus met een ‘groen paspoort’ voor mensen die gevaccineerd zijn.

  Ben benieuwd hoe Israël-bewonderaars (zoals Wilders bijv.) hier op gaan reageren.

  1. werikke

   ik ben ook voor Nederland maar niet voor alle regels en methodes. dus beide kan maar waar hoop je op

  2. ET007

   We leven in Nederland. Wat anderen doen zal me worst zijn. Ik laat me ook niet besnijden.

 9. rexm

  We staan aan de vooravond voor invoering EX DDR staat, de voortekenen beginnen zich langzaam te openbaren.

 10. ET007

  Vrijheid die is afgepakt! We zijn gewoon massaal veroordeeld!

 11. Augustus

  Grondrechten zijn zaken waar de overheid zich aan dient te houden, niet zaken die een burger moet verdienen als hij of zij braaf doet wat een regering wil.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.