Kabinet staat voor paal! Horeca massaal gesteund door Nederlanders: 84% steunt actie opengooien terrassen

Op verschillende plekken in het land gooien horecaondernemers en winkeliers uit protest vandaag in weerwil van de coronaregels hun zaak open. Het zijn namelijk sombere tijden voor deze ondernemers, en op deze manier hopen ze de beleidsmakers in Den Haag wakker te schudden. Een terrasje pakken in de buitenlucht kan juist wél hartstikke veilig. Nederlanders steunen dit protest massaal, zo toont onderzoek van Hart van Nederland aan.

De geloofwaardigheid en het draagvlak van de coronaregels lijken met de dag verder te verschrompelen. Voor veel mensen is het onbegrijpelijk dat de horeca niet haar terrassen mag openen. Ook onder politici is de verontwaardiging groot. Uit de resultaten van het opiniepanel van Hart van Nederland blijkt dat 84 procent van de Nederlanders vindt dat terrassen op een veilige manier weer openen kunnen.

Zo’n 79 procent van de respondenten heeft bovendien begrip voor de actie van vandaag, waarin diverse horecaondernemers in o.a. Klazienaveen, Breda en Amsterdam de coronaregels trotseren. Ook PVV-politicus Geert Wilders is van mening dat de heropening van terrassen op een verantwoorde manier mogelijk is, zo vertelde hij vanmorgen bij Goedemorgen Nederland.

De PVV-leider beschrijft de overbodigheid van het kapottreiteren van horeca-uitbaters:

“De horeca heeft protocollen gemaakt. Ze kunnen met desinfecteren, een maximum van mensen aan tafels, met tijden. Het kan op een hele verantwoorde manier. Het is dan ook onbegrijpelijk dat het kabinet niet zegt, ‘we bewegen die kant’, kijk naar de terrassen: de kans dat iemand buiten wordt besmet is nihil. Om dat dan dicht te houden terwijl mensen massaal in parken gaan zitten. Onbegrijpelijk!”

Wilders vertolkt de mening van velen in deze terrassenkwestie. Voor vele Nederlanders is het een onbegrijpelijke keus geweest dat horecaondernemers niet hun deuren mogen open. Al geruim een jaar is Nederland slachtoffer van een enorm inconsistent beleid en de horeca lijkt hiervoor de hoofdprijs te moeten betalen. Veel Nederlanders hebben dan ook niets dan begrip voor alle zaken die het beleid niet langer pikken en de deuren openen. Het kabinet staat steeds geïsoleerder met hun hardvochtige, anti-mkb-beleid.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. halo1

  Net op het nieuws: de derde golf komt eraan..jaja! Hoe vonden jullie Wilders trouwens vanmorgen?

  1. Nostradamus

   De derde golf (tsunami) gelukszoekers uit Afrika?

   1. halo1

    Het ging m.i.veel te veel over zijn katten..ook een NPO-taktiek: hem uitnodigen en dan over softe onderwerpen spreken.. (maar ik keek ook voor de presentatrice.. ze is erg leuk.)

   2. LifeBuddy

    Mus, en met de gezinshereniging krijgen die 5 vrouwen van de gelukzoekers allen een eigen huis toegewezen. En onze kinderen die al jaren staan ingeschreven, blijven nog 15 jaar langer bij mij wonen. Gelukkig gaan we over 2 weken de arische sLinkse pannenkoeken de rekening presenteren.

 2. zeester

  Zo wie zo Weg met Rutte

  1. halo1

   Leg maar even uit.. niet schelden.. geen lelijke woorden.. zakelijk blijven s.v.p.

   1. FreeThinker

    Rutte heeft de kamer niet ingelicht over het bombardement in Irak en de toeslagenaffaire wat levens gekost heeft. Deze man is duidelijk niet geschikt als minister president.

    1. halo1

     Moet hij daarom nu echt weg? En was u destijds ook niet boos om die Bulgaren die de kluit flesten..daarom werd die belastingdienst zo fanatiek.. ik vond het toen prima.. daarom ben ik nu wat milder. En heeft u een alternatief?

     1. Nostradamus

      Ik ben nog steeds boos om die Bulgaren, andere oostblokkieërs en verder iedereen die misbruik maakt van het sociale vangnet in Nederland. Dat gaat zelfs zover dat in echte fraude gevallen van mij de niet Nederlands paspoortigen nooit meer toegang krijgen tot Nederland en de dubbel paspoortigen het Nerderlandse kwijt raken.

      Dat neemt niet weg dat de Belastingdienst naar willekeur unschuldige mensen mag bestempelen als fraudeur (crimineel) die een wezenlijke bijdrage willen leveren aan de samenleving. Willens en wetens met de goedkeuring van Pinokkio.
      Pinokkio hoort hiervoor berecht te worden zoals ook Sakozy recent veroordeeld is als voormalig President. Wat Rutte heeft gedaan, en nog steeds doet is naar mijn mening nog veel erger.

 3. Cootje

  Volgens mij huilen alle horeca ondernemers en retail ondernemers met een oog of ze zijn nog niet hard genoeg geraakt , het mkb is de grootste steun en toeverlaat onder het electoraat van Rutte en die zijn volgens de peilingen uitermate tevreden. Zij en Rutte worden op hun wenken bedient RIVM zegt oplopende besmettingen in de ziekenhuizen dus voor de MKB die tevreden zijn met het beleid Rutte zal er niet veel veranderen . Huilen bij de publieke omroepen en de tolk shows . En het beleid Rutte steunen is eten van twee walletjes , en is de doorsnee Nederlander eigen .

 4. Yoyo

  Er komt een 3e en 4e golf aan!!
  1 van blijdschap, en 1 van emotie!

 5. RvdBe

  We zullen zien op wie die 84% stemt op 17maart, gokje: Rutte krijgt de meeste stemmen.

  1. Cootje

   Dat mag en dan wens ik hem nog veel Corona plezier met zijn trouwe achterban democratie moet je respecteren volgens mij nemen de horeca en retail ondernemers het te letterlijk dat Rutte de rekening betaald ze gaan gewoon failliet maar wel eerst netjes stemmen

 6. ikweetwatikwil

  Over welke golf hebben ze het. Wilders vond ik goed. Als altijd ,de waarheid.

  1. struisvogelpolitiek

   Volkswagen.

 7. Monty

  ”Geert Wilders is van mening dat de heropening van terrassen op een verantwoorde manier mogelijk is,”

  Wilders hoopt natuurlijk op die 84%.
  Zodat hij dan zonder coalitiepartners Nederland kan gaan de-islamiseren.

 8. Spaanse_K0K

  Nederlanders steunen dit protest massaal, zo toont onderzoek van Hart van Nederland aan.

  HvN, lijkt mij net zo betrouwbaar en objectief als onderzoekplatform GeenStijl.

  1. FreeThinker

   Dat is bijzonder, Hart van Nederland behoort immers tot de MSM waar jouw soort schaapjes helemaal geil van zijn.

  2. usb3.0

   84% is echt aan de lage kant dat zou beteken dat de rest van Nederland compleet achterlijk is..

 9. Cycle25

  De horeca blijft het zwarte schaap, supermarkten draaien 200%, miljoenen Nederlanders passeren maandelijks de kassa’s, de fopspeen groeit met de dag.

  Al met al,

  6500 supermarkten zijn COVID proof, de rest moet kapot.

 10. Heras

  Gauw wegstemmen die hap.

 11. usb3.0

  Elk normaal weldenkend mens is hier voor natuurlijk, behalve onze structureel tegenstrijdige reaguurders als beukho*r, franzje panzje, nuance pietje, emma, trans dolfje, spaans hom*otje, monty, eksteroogje etc etc etc, en w ï m h ü t t ë n

  1. Linksbuster

   Wím durft niet op een terras te gaan zitten vandaar ook zijn steun voor de lockdown.
   Zijn smoelwerk is al bij veel mensen bekend.

  2. Cootje

   Ik mis onze transgender op zijn zolderkamertje

 12. Lucky Luke

  Als dit waar is dan kun je gerust aannemen dat dus 87% van de Nederlanders stompzinnig egoïstisch volk is zonder een greintje verstand, ik denk echter dat het allochtonen zijn, want als je de journaals ziet worden die geïntervieuwd en de echte Nederlanders niet

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.