Kabinet wil ‘alles verkennen’ voor vliegvakantie, terwijl in Nederland net Mexicaanse coronavariant is opgedoken

Als het aan het kabinet ligt dan gaan we deze zomer weer volop op vliegvakantie, daar hopen ze althans op. Dat meldt de Telegraaf. Maar nu blijkt ook net in Limburg de Mexicaanse variant van het coronavirus te zijn opgedoken, aldus NU.nl. De vliegvakanties nu weer toestaan zou rampzalig kunnen zijn!

Iedereen lijkt er inmiddels naar te verlangen om weer even fatsoenlijk het huis uit te kunnen. En dan het liefst op vakantie naar het buitenland. Even een andere omgeving, even ‘opladen’. Een groter cadeautje zou het kabinet ons haast niet kunnen geven, zo lijkt het haast.

Alleen nu bekend is dat er nu ook al een Mexicaanse variant is opgedoken, is het maar de vraag of het toestaan/aanmoedigen van vliegvakanties nou wel zo’n goed idee is. Zo ben je er, mogelijk zelfs mét een vaccin, bijna zeker van dat je nog meer mutatievarianten het land binnenhaalt. En dat zou niet zo erg zijn als de huidige vaccins ook tegen nieuwe varianten kunnen beschermen, maar dát is dus hoogst onzeker.

Het hoeft maar één keer te gebeuren dat we een variant binnenhalen waar de vaccins niet tegen bestand zijn, en we zijn zo weer terug bij af. En al helemaal als het gebeurt op een moment waarin we net weer allerlei vrijheden terug hebben gekregen. Krijg mensen dan nog maar eens binnen! Het kabinet zou er goed aan doen om qua vliegvakanties nog maar even te wachten met het nemen van een beslissing. Eventjes wachten tot het moment waarop we wellicht wat meer weten over de potentiële nieuwe varianten en de effectiviteit van coronavaccins op die nieuwe varianten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Spaanse_K0K

  Wout wauwelt: De vliegvakanties nu weer toestaan zou rampzalig kunnen zijn!

  Wedden dat Wout binnen een dag het tegenovergestelde beweert.

 2. Cootje

  Ha ha voor de verkiezingen iedereen blij maken met een zeer doden mus, iedereen die Rutte in zijn zetel houd , moet van een koude kermis komen , mkb huilie huilie en Rutte stemmen verdient een Corona medaille ze zitten aan de geeuwhonger hele huwelijke staan op springen er zijn er bij die woning en haard zijn verloren en uitstel hebben van hun faillissement , en nu beloofd hij geen 1000€ maar je kan vliegen , als ze daar door laten vangen kan je deze mensen niet serieus nemen , virus is nu aan zijn Mexicaanse avontuur begonnen en Rutte heeft gelijk dat hij beloofd te vliegen maar wel naar de bliksem . Onze moraal ridder heeft nu verstand van vliegen , maar zuid Europa gaat zijn toeristen seizoen vergalopperen de ene uitbraak na de andere zet iedereen weer op zijn plaats , tegen die tijd zit Rutte alweer in zijn doctrine stoel en zijn ze vliegbewegingen tot een minimum beperkt

 3. gargamel

  Ha ha, als we weten dat er 193-195 staten zijn……….

 4. usb3.0

  Nou, het kabinet wil graag reizen, en onderzoekt dit ook, mede mogelijk gemaakt door alles te traineren zodat iedereen gaat kruipen om weer geld te kunnen verdienen, mogelijk maken voor alleen gevaccineerden de rest kan doodvallen

 5. JochemX

  Och hemeltje, ieder dorp heeft straks haar eigen variant. Niet de deur uit, onder je bed blijven liggen is waarschijnlijk het veiligst. Ieder beleeft zijn/haar eigen virus-schijterij.

 6. Loelap

  Ik snap niet dat die (inter)continentale vluchten voor passagiers niet tijdig zijn stilgelegd. De lockdown moet telkens verlengd worden omdat de ene na de andere variant binnengevlogen wordt. Dweilen met de kraan open en de bevolking moet er voor boeten.

 7. Vrijedenkert

  Terrassen horeca blijven gesloten want derde golf Corona volgens de Jonge.
  Welke derde golf want deze bestaat gewoon niet, gewoon tweede golf met pieken en dalen…
  Alweer nieuwe variant opgedoken in Nederland maar wel massaal vliegen en vakantie aankomende zomer waar we een jaar geleden massaal het virus mee hebben binnen gehaalt…
  Coronabeleid als instrument in aanloop naar verkiezingen, mijn vetrouwen in dit demissionair kabinet daalt per seconde en was al heel lang ver beneden nulpunt.

 8. Franz Biberkopf

  Wout is onnavolgbaar. Nu bepleit hij ineens weer het vasthouden van de huidige coronamaatregelen.

  Is dit om te lachen of om te huilen?

 9. ikweetwatikwil

  Ik denk dat ze de Turken en Marokkanen niet langer in huis kunnen houden , die willen vliegen. Op vacantie naar hun thuisland. Zomer voorbij, heel Nederland moet thuis blijven. Natuurlijk heb je ook Nederlanders die overal heen willen. De gevolgen zien ze net als vorig jaar wel weer. Als de besmettelijkheid van het virus waar is. Nu de Mexicaanse ? Zij we al van de Chinese en Britse af? Wie komt na de Mexicaanse?
  Wie zei het ook al weer, het went al aardig die avondklok Rutte of de Jong.

 10. brabantman

  Las net dat alle vluchten uit Turkije en Marokko naar Zaventem in Belgie gisteren gestaakt zijn in opdracht van Belgie.
  Dit zijn 57!! dagelijkse vluchten (zonder testen). Als ui hierover nadenkt dan begrijpt u waarschijnlijk beter dat de ruim 90 procent vqn de IC bedden bezet zijn door allochtonen.. Discrimineer ik nu?

  1. ikweetwatikwil

   Nee hoor brabantman. U discrimineert niet.

  2. Loelap

   Ja en de rest van de bevolking moet dan maar weer langer in quarantaine blijven. Zo blijft het dweilen met de kraan open en kost het de maatschappij miljoenen.

 11. 56RdK

  “Het hoeft maar één keer te gebeuren dat we een variant binnenhalen waar de vaccins niet tegen bestand zijn, en we zijn zo weer terug bij af.”

  Tja Wout, het vooral jongvolk is geestelijk niet meer bestand tegen de Coronamaatregelen. Ondanks alle huidige communicatie- en andere digitale vertiermiddelen.
  Daarom 58 miljoen om de jongeren overeind te houden, in plaats van dat geld te verdelen over de zelfstandige ondernemers die nu al zwaar zijn gedupeerd.

  Tevens komt daarbij dat steeds meer van dat onnozele en domme volk denkt dat die Corona maar een onschuldig griepje is.

  Én met de aankomende verkiezingen moet je dat soort volk (het onnozele stemvee) tevreden houden, hé. Dus een vette worst voorhouden, tot ……….. na 17 maart a.s.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.