Linkse sneuneus Leo Lucassen klaagt om kritisch rapport over €400 miljard kostende massa-immigratie: ‘Xenofobie!’

UvA-treurwilg Leo Lucassen heeft eventjes gebladerd door het kritische rapport over de enorme kosten van het Nederlandse migratiebeleid. Het werd uitgevoerd door onderzoekers van zijn eigen universiteit, in samenwerking met het Renaissance Instituut. Het rapport was wat Lucassen betreft niet eens de moeite waard om de feiten en conclusies daadwerkelijk te ontleden. Hij sabelt het liever neer met goedkope retoriek, en kakelt dingen over “xenofobie.”

Een belangrijk rapport over massa-immigratie kwam deze week uit: gerenommeerde wetenschappers concludeerden uit hun onderzoek is dat met name immigratie uit Azië en Afrika de Nederlandse schatkist in de afgelopen 25 jaar zo’n €400 miljard euro heeft gekost. En dat als we zo doorgaan daar de komende twee decennia minimaal nog €600 miljard bijkomt. Als we daadwerkelijk álle kosten meerekenen, zouden we zelfs uitkomen op €50 miljard per jaar. De auteurs pleiten er daarom voor de immigratie met name uit het ‘niet-Westen’ drastisch te beperken en asielmigratie tot 90 procent te reduceren.

Dit is een vrij duidelijk kostenplaatje. Je kunt dus zelf gewoon nagaan of de berekeningen kloppen, en of er mogelijk gesjoemeld is met de cijfers. Lucassen stelt echter “geen econoom” te zijn en dus negeert hij praktisch het hele onderzoek. In plaats daarvan kiest hij er liever voor om de conclusies “problematisch” te noemen, want:

“Het is de vraag of je het recht van mensen om zich te verplaatsen in dit soort economische nuts-termen zou moeten willen uitdrukken.”

Zonder enige moeite of onderbouwing stelt hij dat arbeidsmigranten ook geld opleveren (joh), maar laat daarbij achterwege dat dit vooral gunstig is voor bedrijven en dat het de samenleving netto juist veel meer kost.

Zonder aan te tonen waar het onderzoek nou precies de mist in gaat, zegt hij zomaar het volgende:

“De stelling dat met name asielzoekers en vluchtelingen (zo’n 20.000 per jaar) ons 50 miljard per jaar zouden kosten, (…), lijkt me bijzonder onwaarschijnlijk. Dat geldt ook voor de stelling dat de verzorgingsstaat aan asielmigratie ten onder zal gaan.”

Kop in het zand, en vingers in de oren! Oh, en: ‘FvD is xenofoob.’ Dat is altijd een goed argument om te maken als het om onderbouwde feiten, cijfers en conclusies gaat:

“De pessimistische conclusies van het rapport lijken dan ook vooral bedoeld ter legitimatie van de xenofobe opvattingen van Baudet en de zijnen: dat we moeten ophouden met de opvang van vluchtelingen uit Afrika en het Midden-Oosten, om zo Europa ‘dominant blank’ te houden, te voorkomen dat we worden ‘vervangen’ en ‘onze cultuur’ wordt vernietigd.”

Op geen enkele manier wordt er in dat rapport op die manier gesproken over asielzoekers of migranten. Dat geeft Leo Lucassen zelf nota bene nog toe, maar toch koppelt hij dat rapport op deze manier aan dit soort retoriek, omdat de feiten kennelijk onvoldoende weerlegbaar zijn voor deze progressieve activist die zichzelf een wetenschapper durft te noemen. Wat een walgelijke vent!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. halo1

  ET ZIJN NIET ALLEEN DE FINANCIELE LASTEN, MAAR OOK DE PSYCHOLGOSCHE (OCVERLAST) EN CULTURELE (zWARTE pIET ENZ.).. HET IS EEN SCHANDE DAT HET WEGGEHOUDEN WORDT BIJ DE VERKIEZINGEN.. EEN TAAK VOOR wILDERS BIJ DE KOMENDE LIJSTTREKKERS-DISCUSSIES..

 2. halo1

  Het zijn niet alleen de giga-financiele lasten, maar ook de psychische (overlast) en de culturele (Zwarte Piet enz.).. het is een schande dat dit uit de lijsttrekkers-discussie gehouden wordt.. een schone taak voor Wilders bij het slotdebat.

  1. Nostradamus

   Duidelijk!

  2. werikke

   precies alles onder corona plaatsen rest is niet belangrijk en elke dag weer honderden nep asielzoekers en import criminelen maar corona wordt uitgebuit puur om de rest niet aan te kaarten.

 3. Egbert van Zutphen

  Onze maatschappij barst van de gestoorde gekken zoals Leo Lucassen.
  Daarom gaat het ook zo slecht in dit land.

  1. Loelap

   Leo Lucassen is een Links geïndoctrineerde extremist.

 4. Wally

  En ALS meneer last krijgt, en dat gaat hoedanook gebeuren, dan begint het ontkennen, gevolgd door een emigratie met een k#tsmoesje. Want op de een of andere manier lukt het zo nog steeds.

 5. struisvogelpolitiek

  Daar heb ik het weer. Bij het zien van zijn foto moet ik weer aan zuurkool denken.

 6. liefdevol rechts

  Allemaal water onder de brug, volgende maand keert het tij.👍

 7. Edjan

  Citaat van Leo Lucassen “Het is de vraag of je het recht van mensen om zich te verplaatsen in dit soort economische nuts-termen zou moeten willen uitdrukken.”
  Echte 80er jaren-praat.
  En wie het er niet mee eens is, is xenofoob of islamofoob.

  Hetzelfde stramien als je een rapport presenteert over onrendabele windmolens waarmee je onmogelijk een land van energie kunt voorzien: “Het is de vraag of je het duurzaam maken van de energievoorziening in dit soort economische nuts-termen zou moeten willen uitdrukken.”
  En wie het er niet mee eens is, is een klimaatontkenner.

  Wat het steeds snellere binnenhalen van mohammedanen aangaat, mede door hun grote geboorteoverschot en door de dalende bevolkingsgrootte van de blanken, zijn (bij ongewijzigd beleid) over 50 jaar de mohammedanen in de meerderheid. Ze zullen vast lief voor ons zijn, zie Turkije, Egypte, Libanon, Syrië, Indonesië etc.

  Deugmensen als Leo zullen over 50 jaar heel dankbaar behandeld worden. Op een zonnige dag zullen ze in processie uit hun huizen gehaald worden en op de markt op mooi versierde stoelen gezet. Terwijl hun hoofden naast hun voeten ploffen, is hun laatste gedachte: “het is goed zo, we hebben dit verdiend, we hadden teveel witte privileges”. Deugen tot de dood.

  1. werikke

   mag het ook eerder dan 50 jaar? wil er nog van genieten om op marktplein toe te kijken.

   1. Edjan

    Tja, Werikke, dat zou kunnen. Maar ik denk dat de rest al een paar dagen later ingeënt, pardon, onthoofd gaat worden. Dus de vreugde is er wel, maar van korte duur … tenzij we ons bekeren?

 8. Drostemannetje

  Linkse mensen zullen het openlijk nooit toegeven dat het 1 groot mislukt experiment is. Wel 1 hele dure wat uiteindelijk ook hun zal treffen.

 9. Neko-

  Als het rapport niet in het standaard narratief past, dan het beste wegzetten zodat het gewicht van het rapport zoveel mogelijk ontkracht word, en we het zo snel mogelijk dood kunnen zwijgen…

  Zelfs met een rapport dat onderbouwing heeft willen sommige liever niet geconfronteerd worden met de feiten, en blijven liever alles met de roze bril bekijken…

 10. Loelap

  In het rapport worden overigens ook de migranten genoemd die de staatskas geld opleveren zoals bijv. de Chinezen en Japanners.
  Er is werkelijk niets racistisch aan het rapport, alle gegevens en berekeningen zijn gewoon te verifiëren.

  Maar ja, je mag van Links natuurlijk niet zeggen dat water nat is. Op de voorkant van het rapport staat een afbeelding van struisvogels, heel erg toepasselijk!
  .

 11. Drollevanger

  Ons schip legde aan in Alexandrie. Daar werden we gelost door de oorspronkelijke bewoners van Egypte, De christelijke Kopten, tengere mannetjes onder toezicht van twee enorme Arabieren.
  Een van die Kopten kreeg ruzie met zijn Arabische baas. De andere Arabier zette zijn been achter de Kopt, en drukte hem achterover op de grond. Daarna trapte hij hem keihard recht in zijn gezicht. Op mijn geschreeuw stopte de vechtpartij en de Kopt verdween bloedsproeiend over de gangway.
  Nu las ik onlangs dat het de Kopten in Egypte verboden is nog varkens te houden. Die varkens werden gevoerd met afval uit hotels.
  Als iemand denkt dat de islam ooit zal stoppen met het inpalmen van gebied bewoond door ongelovigen, heeft hij een gaatje in zijn hoofd. Dat gebeurt nu niet en nooit.
  Een godsdienst die geen afvalligen heeft is geen godsdienst, maar een ideologie van gevaarlijke halve zachten.

 12. Genesis

  Zo zie je maar weer dat zo’n “hoogleraar”toch niet al te hoog timmert maar de plank volkomen,en dat nog wel zwaar gesubsidieerd, mis slaat. Wat een afgrijselijke linkse sukkel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.