Wow! Kosten massa-immigratie van 1995 tot en met 2019: €400 miljard, net zoveel als AL ONZE AARDGASBATEN

Uit onderzoek blijkt dat de massa-immigratie de Nederlandse samenleving bakken met geld heeft gekost. Over de jaren 1995 tot en met 2019 komt het totale kostenpakket uit op 400 miljard euro. Dat is net zoveel als álle Nederlandse aardgasbaten. Bedankt, Wim Kok, Jan Peter Balkenende en natuurlijk Mark Rutte!

Critici van de massa-immigratie zeggen het al járen: de grootschalige import van mensen kost Nederland bakken met geld. Nou, dat klopt. Uit onderzoek van Jan van de Beek, Hans Roodenburg, Joop Hartog en Gerrit Kreffer ‒ uitgevoerd voor het Renaissance Instituut, wat het wetenschappelijk instituut van Forum voor Democratie is ‒ blijkt namelijk dat de totale nettokosten (dus de kosten en baten met elkaar verrekend) over de jaren 1995 – 2019 maar liefst 400 miljard euro bedragen. Ter vergelijking: dat is evenveel als alle Nederlandse aardgasbaten bij elkaar opgeteld.

Dr. Van de Beek kondigt dat onderzoeksresultaat zelf aan op Twitter:

Dit zijn natuurlijk enorme bedragen, maar in hun studie wijzen de onderzoekers erop dat de kosten de komende jaren mogelijk alleen maar toenemen. Dat komt doordat allochtonen gemiddeld meer kinderen hebben dan autochtonen én doordat de massa-immigratie gestaag doorgaat (en zelfs erger wordt).

“De overheidsuitgaven zijn voor immigranten zijn relatief hoog ten opzichte van autochtonen bij posten als onderwijs, sociale zekerheid en toeslagen. Immigranten betalen daarbij minder belastingen en sociale premies,” legt het onderzoek uit. “Immigratie kost de Nederlandse schatkist netto (baten minus kosten) veel geld. De totale nettokosten van immigratie bedroegen in de periode 1995-2019 gemiddeld 17 miljard euro per jaar.

Om dat in perspectief te zetten: “dat is evenveel als de overheid in 2016 uitgaf aan defensie en werkloosheidsuitkeringen samen. In 2016 piekten de nettokosten op 32 miljard euro, deels ten gevolge van de vluchtelingencrisis. De totale kosten over de periode 1995-2019 bedroegen 400 miljard euro, een bedrag in de orde van grootte van de aardgasbaten vanaf het begin van de winning tot heden.”

Als er gekeken wordt naar groepen zien we grote onderlinge verschillen. Westerse immigranten leveren een positieve bijdrage van 25.000 euro, dus dat is mooi meegenomen. Maar niet-Westerse immigranten kosten Nederland juist gemiddeld 300.000 euro. Wat betreft immigratie uit Midden- en Oost-Europa, die kost ons gemiddeld 50.000 per immigrant… Waarbij het voormalige Joegoslavië en de voormalige Sovjet-Unie niet worden meegenomen, want immigratie uit die twee gebieden kosten de samenleving zelfs gemiddeld 150.000 euro per immigrant. Ka-ching!

“Alleen arbeidsmigratie levert de schatkist geld op, gemiddeld ongeveer € 125.000 per immigrant. Studiemigratie kost gemiddeld netto € 75.000. Gezinsmigratie kost de schatkist gemiddeld bijna drie ton per immigrant. De nettokosten voor asielmigratie bedragen gemiddeld bijna vijf ton per immigrant,” rekent het rapport van Jan van de Beek en zijn collega-onderzoekers ons voor.

Als er gekeken wordt naar een combinatie van arbeidsmigratie plus gezinsmigratie, dan is alleen migratie uit Westerse landen plus Israël, Singapore, Taiwan, Zuid-Korea en Japan “ondubbelzinnig positief.” In alle andere gevallen van arbeidsmigratie wordt de positieve bijdrage van de immigrant die naar Nederland komt voor arbeid opgeheven door het laten overkomen van zijn of haar gezin.

Dit zijn ronduit schokkende cijfers die maar weer benadrukken dat er bij immigratie altijd goed gekeken moet worden naar de vraag of nieuwkomers een positieve bijdrage kunnen leveren of niet. Want iedereen er zomaar klakkeloos in laten zorgt ‒ wie had dat nou gedacht?! ‒ voor enorme financiële lasten; lasten die gedragen moeten worden door de belastingbetaler zónder migratie-achtergrond.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Twitter!

Hoe is dit afschuwelijk dure immigratiecircus een halt toe te roepen? Eenvoudig: nieuwkomers zouden de eerste tien jaar van hun verblijf in Nederland geen aanspraak moeten kunnen maken op de verzorgingsstaat ‒ buiten het onderwijs en de zorg om, natuurlijk. Alles moet betaald worden door de immigranten zelf, of door iemand die verantwoordelijkheid voor ze neemt. Alleen dan kunnen de kosten gedrukt worden, en voorkomen we dat heel het land meebetaalt aan die peperdure, onhoudbare immigratie. Want zoals het rapport van Jan van de Beek en zijn collega’s aantoont: zoals het nú gaat met massa-immigratie, is het hele verhaal ronduit onbetaalbaar.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

84 reacties

 1. halo1

  Het zijn niet alleen deze giga-kosten.. maar ook de psychische belasting + het criminele aspect + het beslag op de schaarse ruimte, die dit eigenlijk tot een crimineel feit a la Neurenberg maken..

  1. Flach

   Precies. Hoewel dit echt wel verbijsterende en zelfs schandalige bedragen zijn, die willens en wetens onder het vliegende tapijt zijn gehouden en ook willens en wetens zijn uitgegeven aan die doelgroepen die nu werkelijk nooit eens positief boven komen drijven.
   DE woningmarkt kan tegen deze uitvreters niet op bouwen, de psychiatrie is overspoeld met mensen uit niet westerse landzo ook het gevangeniswezen, inde uitkeringen, de budgetten, de susbsidies enz,

   End an zijn er zelfs nog mensen die stug vol blijven houden en blijven beweren dat we deze mensen nodig hebben. Als het niet zo intens shit was, zou je erom kunnen schateren. Mensen die niets bijdragen (behalve nageslacht van dezelfde orde) ook de vergrijzing erger maken (komen hier vaak al ouder en hebben weer speciale hulp nodig) en allemaal aan het uitkeringsinfuus. En dan durven ze het over discriminatie te hebben en racisme, Klopt, ja de blanke autochtoon want die is zwaar de pineut. (en alle andere schuttingwoorden)

   Misselijkmakend, bah!
   *welkom allochtoon* Mag ik het bord omdraaien?

   1. Loelap

    Ik vermoed dat het Linkse 8 uur/RTL journaal hier niet over berichten. Het draagvlak mag natuurlijk niet ondermijnd worden.

  2. Augustus

   Het doelmatig maken van een minderheid van de inheemse bevolking door bijv. het beperken van geboortes staat in de VN charters als genocide bestempeld.

 2. Eppo123

  En wij maar werken en belasting betalen. Op basis van de kosten per migrant en het modale inkomen in ons land, kun je uitrekenen hoeveel mensen hier moeten werken voor 1 migrant. En als het aan links ligt, moeten er tot in de eeuwigheid kanslose migranten bijkomen.

 3. ikweetwatikwil

  Grenzen dicht zoals Wilders en ik bepleiten voor gelukzoekers (hand op houders)

 4. Monty

  Dan moeten we er dus voorzorgen dat al die migranten ons land weer verlaten.

  Maar hoe kunnen wij dit als bevolking aanpakken en welke oplossingen hebben de politici om deze mensen de grens over te zetten?

  1. halo1

   Dit is natuurlijk de truc van links:.. en dan “deportataties” suggereren..en dan natuurlijk de cameras erbij!! ..jaja!. Schandelijk!. Maar we zouden kunnen beginnen met de invoering van de doodstraf.. om zo de ergste criminelen kwijt te raken.. dat zal al een enorm afschrikwekkende werking hebben. Allemaal niet leuk.. maar wel hoognodig.

  2. Loelap

   Ze niets geven, wil al helpen. In een land als Portugal hebben ze dit probleem niet.
   Ze krijgen daar simpelweg niets!
   Als je niets heeft dan komen er daadwerkelijk alleen de echte vluchtelingen.

   1. halo1

    Dan redeneren ze als volgt: lage straffen, geringe pakkans, comfortabele bajes… dan pikken we wel wat we nodig hebben!

 5. Linksbuster

  Gelukkig zijn onze allochtone nieuwkomers ons enorm dankbaar, hebben groot respect voor onze kultuur, integreren moeiteloos in onze maarschappij, plegen zelden misdaden ( wat aan hun religie van de vrede te danken is)…hebben we woningen en ruimte zat, geen staatsschuld en hebben we dankzij de allochtonen geen gebrek meer aan huisartsen en vakmensen in de gezondheidszorg en de bouw.

 6. ikweetwatikwil

  Als ik die foto’s zie , boten gevuld met mannen, dat is niet normaal. Dat soort mannen wil je hier niet. Maar toch lopen ze hier rond.

  1. Winfrida

   @ikweetwatikwil

   Ja, die mannen, wie zijn dat? Daar komen er wel veel van binnen. Is dat wel veilig? Wie checkt dat? Beter is terugsturen, daar helpen het land opbouwen.

 7. Monty

  Zolang het gras hier groener is dan in hun eigen tuintje zullen we immigranten, gelukzoekers en vluchtelingen binnen krijgen.

  Eén manier is natuurlijk om een groot hek om onze tuin te plaatsen en een lange neus naar een ieder te maken als ze aan ons hek staan.
  We kunnen nog prikkeldraad op het hek zetten en stroom. In de hoop dat ze weg blijven.

  Maar is dit de oplossing?

  1. halo1

   Je kan beginnen illegaal binnenkomen/verblijf strafbaar te stellen…. desnoods met executie(dreiging)…Je krijgt dan een paar van die gevallen… maar door de afschrikkende werking ben je in de loop der tijd wel van het probleem af. Het is ook wreed.. maar het alternatief is.. doormodderen!

   1. Edjan

    halo1, juist, doormodderen. Maar ook daar zal een einde aan komen. Over ca. 50 jaar zijn de mohammedanen in Nederland in de meerderheid. Links kan niet wachten tot het zover is. De mohammedanen zullen echt wel aardig tegen ons doen, toch? Zie Indonesië, Turkije, Egypte, Libanon etc.

    1. Monty

     ”Over ca. 50 jaar zijn de mohammedanen in Nederland in de meerderheid.”

     Wie heeft jouw zo bang gemaakt?

     1. Monty

      ”dit feit rapporteert”

      Dit is geen feit, maar een verwachting gebaseerd op angst.

     2. Edjan

      Links denkt dat ze gespaard zullen worden en bedankt gaan worden. Jullie zullen inderdaad een speciale behandeling krijgen. Op een zonnige dag worden jullie in processie opgehaald en op de markt op versierde stoelen gezet. En als jullie koppen naast jullie voeten ploffen zal de laatste gedachte in die st0mme kop zijn: “het is goed zo, dit hebben we verdiend”.

     3. Edjan

      “Wie heeft jouW zo bang gemaakt?”

      Ik heb leren rekenen. 50 jaar, Monty, bij ongewijzigd beleid en niets wijst erop dat het beleid gewijzigd gaat worden. Links reageert op deze mededeling op 2 manieren:

      1 H0era, want het verdwijnen van het blanke ras kan ze niet snel genoeg gaan.
      2 L!egen: het is niet waar, er zijn haast geen mohammedanen in Nederland en het worden er steeds minder.

  2. Linksbuster

   Je hebt gelijk monty, we kunnen beter niets doen en miljoenen zonder grasveld ongehinderd binnen laten stromen tot de ruif leeggevreten is.

   1. Monty

    ”we kunnen beter niets doen”

    Niks doen is ook geen optie. Maar om nu illegalen te gaan executeren zoals iemand voorstelt lijkt me ook niet goed.

    Maar als je geen grasveldje hebt en je wilt er toch één wat dan?

    1. halo1

     Ik sta ook niet te jubelen bij dit voorstel.. alleen de SGP heeft de doodstraf nog in de aanbieding….maar als je het niet doet.. moet je eerlijk zijn en zeggen dat het probleem niet op te lossen is..ook niet “in/door Europa” (linkse naiviteit) …maar dat durft men dus niet.

    2. Loelap

     Zelf een groen grasveldje aanleggen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     Dat doen de Chinezen nu ook, nog niet zo lang geleden waren de veldjes in China ook dor, China was straatarm!
     Je moet wel de juiste mentaliteit hebben, te weten hard werken en je niet de hele dag in het slachtofferschap dompelen. De uitvreters die nu komen, zijn echter liever lui dan moe, dat zal in combinatie met de extreme naïviteit van het Westen, fataal voor het Westen zijn. De verloedering slaat nu al toe en gaat steeds erger worden. Uiteindelijk wordt het Westen een soort Libanon.

     1. Eppo123

      klopt, dan volgt ook de burgeroorlog, net als in Libanon.

 8. StemPzeweg

  Waar maken we ons druk om. Op 18 maart vormen PVV FVD en SGP (samen goed voor 76 zetels) een coalitie en worden alle migranten het land uit gestuurd en worden alle moskeeën gesloten. Make Holland great again! 🙂

  1. Mar

   Denk niet dat Wilders zijn vrouw terug gaat sturen naar Hongarije.

   Is de gebruikte rekenmodule ook toe te passen op Thierry Baudet zelf?

   1. Loelap

    Nee op jou!

   2. halo1

    Flauw Mar.. die vrouw is getrouwd met een NL-man met een kamerlid-salaris (+ bijbehorende sores)..het ging hier om massa-immigratie.. volgens mij is ze van gewoon postuur!!

    1. Mar

     @halo1

     Al is ze getrouwd met een Nederlandse man en heeft ze de Nederlandse nationaliteit, ze blijft een allochtoon. Zelfs eventuele kinderen krijgen de titel allochtoon, ook al is vader of moeder een autochtoon met Nederlandse ouders, grootouders en voorouders.

     Bij de weg, zijn salaris wordt wel betaald van onze belastingcenten. Voor hij de Kamer inging heeft hij wat gestudeerd, een paar jaar in Israël doorgebracht en enkele jaren bij de Ziekenfondsraad en de Sociale Verzekeringsraad gewerkt.

     Net als bij Thierry Baudet is zijn saldo voor de staat negatief in plaats van na 35 jaar positief.

     1. halo1

      Wat heet negatief en positief hier.?. Is toch interpretabel al naar gelang Freund-Feind-denken?

     2. Mar

      @halo 1

      Boven de 35 jaar gaat iemand de staat geld opleveren en worden gedane investeringen van voorgaande jaren terugverdiend.

     3. Loelap

      Schei toch uit met je hypocriete “saldo voor de staat negatief. Linkse mensen zoals jij zijn voor massamígrätie en jullie zijn daardoor bij uitstek de veroorzakers van een hoog negatief saldo voor de staat. Vervolgens moeten de negatieve gevōlgen van massamigratie verzwegen worden of weggepoetst, want het draagvlak voor nog meer mígråtie ellende mag vooral niet ondermijnd worden.

      Wedden dat de NPO dit nieuws niet brengt. Ik geloof om niet dat de Joop hier aandacht aan besteedt.

 9. Franz Biberkopf

  Onderzoek door het Renaissance-instituut.

  🙂

 10. kattekop

  Zolang we op de verkeerde partijen stemmen gaat dit door tot het einde der tijden.

 11. Spaanse_K0K

  Bijzonder verstandig van het Renaissance Instituut om dit nu naar buiten te brengen.
  Uit onderzoek blijkt dit punt voor het de FvD stemmers op nummer een staat als rede om op FvD te stemmen.
  Ook kunnen ze met dit punt stemmen weghalen bij de PVV
  Gelukkig kiest Baudet een voor zijn stemmers minder belangrijk punt, zijn persoonlijke en niet zijn kiezers hobby-onderwerp, de corona-crisis.

  1. Franz Biberkopf

   Het Renaissance-instituut is het propagandakanaal van het FvD onder het mom van wetenschap. Leugenachtige nonsens die een paar dagen voor de verkiezingen wordt uitgekraamd.

   1. Spaanse_K0K

    Betrouwbaar of niet, ze brengen wat hun en PVV kiezers willen horen, niet wat Baudet hobbyt.
    Baudet gaat voor zijn privé hobby ipv wat zijn kiezers belangrijk vinden.

    1. Linksbuster

     Cockje zal nu de enorme voordelen van 25 jaar immigratie voor de nederlandse samenleving gaan opsommen.
     Cockje..het woord is aan u…

     1. Stanly2000

      En toen bleef het stil, zeer stil!

   2. ManX

    Copypaste GeenStijl: “Dr. Jan van de Beek, geen wappie of Wildersstemmer, laat staan een racist, maar wiskundige en informaticus aan de Uni Utrecht, cultureel antropoloog aan de UvA en gepromoveerd op onderzoek naar migratie-economie aan eveneens de UvA, heeft zich eerst een tijdje openlijk zitten verbazen over die oekaze op kosten & opbrengsten van demografische ontwikkelingen, heeft vervolgens wat andere dappere dr.’s en demografische denkers om zich heen verzameld (Hans Roodenburg, Jaap Hartog en Gerrit Kreffer, allen ooit voor of namens de overheid werkzaam geweest in functie of adviserende rol) en is TOCH GEWOON GAAN TURVEN, de boef.”

    Het onderzoek is uitgevoerd in OPDRACHT van het Renaissance-instituut, niet DOOR het Renaissance-instituut, smerige zwetser.

   3. Loelap

    Nee Wím, immigratie heeft 0 euro gekost, zo goed! Dat wil je toch zo graag horen.

    1. Linksbuster

     Wím kan niets horen ..of zien Loe..daarvoor zit hij te diep in ruttes endeldarm!

     1. Loelap

      Je mag van Links ook nooit zeggen dat migratie de grootse oorzaak is van het woning tekort. Dan gaan ze helemaal steigeren en het vervolgens ontkennen.
      Kostelijk!

 12. Drollevanger

  Het is mij een steeds groter raadsel waarom bijna de complete wereldbevolking naar West-Eurpa probeert te verhuizen.
  Waarom wil men als wereldburger in vredesnaam in de landen wonen die door de boze witte mensen zijn opgebouwd, en ook nog worden bestuurd door dezelfde racisten.
  Het lijkt me helemaal niet leuk om als nette wereldburger tussen al die Nazi,s te wonen.
  Weten jullie waar nog veel ruimte is om je diverse vleugels uit te slaan?
  In Mali, of Soedan.

  1. halo1

   Je bent toch hopelijk niet naief: als jij een keuken hebt met gaten en lekkers.. dan krijg je toch muizen (die hebben ook niets met jou)..logisch dat die beesten van jouw achteloosheid profiteren..ze zijn a.h.w. geschapen om jou scherp te houden…vind je het “‘zielig” en doe je niets.. dan blijft het probleem bestaan.. een snoeiharde natuurwet!

 13. theArchitect2020

  bizar 10 jaar Rutte alles naar de klote geholpen en nu ons massaal uitmoorden naast chemtrails, voeding, straling, water, fluoride in tandpasta, en de perfecte genocide spuit! Stem op FvD los van wat je er van vind…haar je vrienden familie over iedereen stem je vrij stem FvD!!!!

 14. Drollevanger

  Kattekop schreef. Dit gaat zo door tot het einde der tijden.
  Ik ben er dan weer van overtuigd dat het einde der tijden voor ons eerder aanbreekt alsdat menigeen denkt.

  1. Loelap

   Dat denk ik ook.

 15. HD

  In Frankrijk zou je als regeringsleider veroordeeld worden, ik Rusland mag je als politicus een kop thee drinken.
  Top landen

 16. JoopvdJoop

  Stelletje linkse klojo’s en dan nog alle maatschappelijke problemen die deze klanten met zich meebrengen.
  “Wir schaffen das”.
  Vanaf nu gaat ‘t alleen maar bergafwaarts,zie de politiek.
  Beetje realistisch denken wordt je al voor racist uitgemaakt.

 17. ManX

  17 miljard per jaar! 17 MILJARD PER JAAR!! godverdegodverdegodverdomme!

  Toen Wilders het liet berekenen kwam hij uit op 7,2 miljard per jaar en werd weggehoond. Het blijkt ruim twee keer zoveel te zijn!

  RED NEDERLAND: STEM PVV.

  1. Spaanse_K0K

   U vertrouwt de cijfers van FvD boven de cijfers van uw eigen PVV?
   Slechte zaak.

   1. ManX

    Sukkelige idioot, het zijn geen cijfers van het FvD.

    Het onderzoek is uitgevoerd onder leiding van Dr. Jan van de Beek, geen wappie of Wildersstemmer, laat staan een racist, maar wiskundige en informaticus aan de Uni Utrecht, cultureel antropoloog aan de UvA en gepromoveerd op onderzoek naar migratie-economie aan eveneens de UvA.

    Gepromoveerd op onderzoek naar MIGRATIE-ECONOMIE aan de meest rode universiteit van het land, de Universiteit van Amsterdam: kun je wel lezen, achterlijke debiel.

    Het FvD was alleen opdrachtgever tot het onderzoek.

 18. HD

  En daar komen de groene ideeën van Kaag en Faras nog bij, maar dat vinden de hardwerkende blanke helemaal niet erg. 🤣🤣🤣

 19. JFU

  Dit zal waarschijnlijk bij de NPO wel uitgebreid vermeld worden met hun slogan ‘ het nieuws van alle kanten.’
  Ook zullen de actualiteit rubrieken hier uitgebreid bij stilstaan..toch?

 20. halo1

  Het enige wat nog zou kunnen helpen is natuurlijk Europa afsluiten,..maar : geen “draagvlak”.. Europese (humanistische) waarden…blablabla. Dan onze NL-grens (intelligent) sluiten. Maar “mag niet van Europa” + kost ons te veel geld + imago-schade.. Zo moet je dus afwegen: enerzijds het voordeel (?) van de open grenzen.. anderzijds het nadeel met die illegale immigratie.. en de balans valt dus (altijd) naar links.. het is niet anders.. maar s.v.p.dan wel eerlijk zeggen. Zelfs als de PVV de meerderheid zou krijgen.. wordt het nog een hele toer door de tegenwerking van de instituties..

  1. Loelap

   Ik denk dat daar wel degelijk heel veel draagvlak voor is, alleen niet bij de mensen die Europa besturen en zij zijn degenen die ons hier mee opzadelen. De bestuurders wonen in blanke villawijken en ondervinden geen last van immigratie, nog niet althans.
   Als je er geen last van hebt dan zie je het probleem niet helaas.
   Daar komt nog bij de de VN wil dat Europa multicultureel wordt en de EU dit plan aan het uitvoeren is.

 21. Paardenmiddel

  Uitkeringen zoveel mogelijk stopzetten, als ze weigeren te werken. Is 80% verdwenen. Ze geven toe dat ze voor gratis geld komen: en willen tegelijk de islam uitdragen.

  1. halo1

   Ook naief gedacht hoor.. we zijn zo humanistisch ze ook niet adequaat te kunnen/willen straffen.. bovendien ontstaan er steeds meer illegale schimmige circuits met hand- en spandiensten waarmee ze zich binnen onze “tolerante”‘ maatschappij dan uitstekend weten te redden.. ergo: onoplosbaar…het is de tragiek van onze welvaart en “beschaving”…

  2. Brenda Welsh

   Ze mogen niet werken, want ze nemen de plaats in van de man die liever moe dan lui is.

   1. Loelap

    Ze WILLEN ook niet werken als je gratis geld krijgt!

 22. Pieter48

  Voor het eigen volk was er geen geld om de AOW te betalen dus de pensioen leeftijd moest omhoog. Wij suffe Nederlanders pikten dit natuurlijk. Wij pikken alles wat de Haagse regenten ons vertellen. Jarenlange bezuinigingen op alle belangrijke punten die de maatschappij uitholde hebben we gepikt. Nu met het Corona gedoe worden we weer voor de gek gehouden. De volgende waanzin staat ons te wachten. De klimaat en immigratie waanzin zal on verder naar de afgrond brengen. Eigenschuld want we verdienen niet beter als je op de dove en blinde politiek blijft stemmen.Er zijn partijen in dit land die hier al jaren verkondigen dat het niet goed gaat maar daar willen de deug clubs niet mee regeren . Liever niet de problemen benoemen en aanpakken maar deugen en wegkijken. Wat heeft de immigratie ons voor goeds gebracht?

  1. ManX

   Pieter48: “Wat heeft de immigratie ons voor goeds gebracht?”

   Die vraag heb ik aan vrijwel alle linksdraaienden hier gesteld, maar kreeg nooit een antwoord – ze vluchtten allemaal weg als door een adder gebeten.

   1. halo1

    Je ziet het ook wel aan de zwakke reacties van links… “”dat ze dat nou in de openbaarheid moesten brengen…. rapport is van de FVD”” enz. Het blijft natuurlijk hun makke: overdreven goedertierenheid werkt als een magneet in een geglobaliseerde wereld.. ze willen er maar niet aan…ze hebben er geen goed antwoord op.. maar wij zitten ermee.

 23. Mar

  Dat is nou ook weer geen goede reclame van Dr. Jan van de Beek.

  Ga ik naar de genoemde site, krijg ik de melding:

  Deze site is niet beveiligd.

  Met de nodige waarschuwingen.

  Wilde het rapport lezen, maar wacht wel tot deze op een beveiligde site staat.

 24. Franz Biberkopf

  Ik dacht al, waar ken ik die Jan van de Beek ook al weer van?

  ht*ps://dekanttekening.nl/columns/bangmakerij-voor-massa-immigratie-cultuurpessimistisch-complotdenken/

  1. ManX

   Franz Biberkopf heeft de weg naar de meest marxistische socioloog van Nederland en knalrode deuger Leo Lucassen alweer gevonden. De charlatan met het pruillipje die alles wat niet extreemlinks is verkettert en door niemand -behalve Franzke zelf, die ook een mislukte socioloog is- serieus wordt genomen.

   Franz kan het niet hebben dat die 400 miljard door de goot is weggepist. Ik begrijp het wel – daarmee valt zijn hele gutmenschenbeleving in duigen.

   1. Rene van der Grijp

    “Franz kan het niet hebben dat die 400 miljard door de goot is weggepist.”

    Linkse alfa’s hebben geen besef van dit soort getallen. Met het zelfde gemak gooien ze nog veel grotere bedragen weg (klimaat) in een tijd dat de economie grote klappen krijgt door het lockdown-beleid.

    Totaal onverantwoord.

    Stel je eens voor hoe West-Europa er uit had kunnen zien als dat geld in de knip was gebleven. Hoeveel sterker we er dan voor hadden gestaan.

    Links maakt meer kapot dan je denkt…

   2. Franz Biberkopf

    Lucassen is geen socioloog, goede vriend.

    Prachtig c.v. heeft hij wel.

    h*tps://www.universiteitleiden.nl/en/staffmembers/leo-lucassen#tab-1

  2. usb3.0

   franzje beffenkoppf is het soort dat je graag even letterlijk met de neus op de feiten wenst te drukken

 25. halo1

  Ik denk overigens dat de psychologische en culturele schade nog groter is dan de financiele.. grote delen van het land zijn compleet verziekt.

 26. RobertB

  Google de titel rapport of naam auteur. Alleen de Volkskrant wijdt er een uitgebreid artikel aan.
  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/rapport-over-kosten-van-immigratie-leidt-niet-tot-nieuwe-ophef-in-den-haag-hoe-kan-dat~bc869d09/

  Niets op NOS/NPO. Eventueel komt er morgen nog iets

  1. Mar

   Helaas pindakaas.
   Volkskrant-artikel is alleen voor abonnees.

 27. Mar

  ““De overheidsuitgaven zijn voor immigranten zijn relatief hoog ten opzichte van autochtonen bij posten als onderwijs, sociale zekerheid en toeslagen. Immigranten betalen daarbij minder belastingen en sociale premies,” legt het onderzoek uit.”

  Toch zou het dan wel zo handig zijn als in het 231 pagina’s tellende onderzoek genoemde posten eveneens uitgesplitst zijn naar de verschillende inkomens onder autochtonen.
  Niet elke autochtoon betaalt immers evenveel belasting. Niet elke autochtoon zit in de hoogste belastinggroep toch.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.