LOL! Nieuwsuur lacht falende Wopke uit: “CDA dacht ‘we hebben goud,’ maar in eerste bocht ging het al fout!”

Het CDA maakt er een enorme puinhoop van. Voor de verkiezingscampagne begon dacht vriend en vijand dat Wopke Hoekstra weleens de aanval kon openen op Mark Rutte. Nou, dat valt vies tegen. Want Hoekstra maakt er gewoon een puinhoop van. En dat zeg ik niet alleen; dat zegt NPO-rubriek Nieuwsuur ook.

Woensdagavond mocht CDA-lijsttrekker Wopke Hoekstra aanschuiven bij Nieuwsuur om te vertellen dat het allemaal best wel oké gaat met de verkiezingscampagne van het CDA. Helaas voor hem werd het toch niet het propagandaverhaal waarop hij vooraf ongetwijfeld gehoopt had. Want toen de introductie over het CDA begon veegde Nieuwsuur op hilarische wijze de vloer aan met Hoekstra én zijn falende partij.

“Het CDA had goud in handen. Er waren kroonprinsen én ‒prinsessen te over. Ze wilden zelfs van de VVD en Mark Rutte winnen,” legde Arjan Noorlander uit. “Maar wat gebeurde er? In de eerste bocht ging het al fout toen één van de kroonprinsen afhaakte.” Dat was dus Hoekstra zelf, die vorig jaar liet weten niet mee te willen doen aan de interne verkiezingen omdat hij over “andere” kwaliteiten beschikte dan het zijn van lijsttrekker. Toen moest het De Jonge worden, “die andere kroonprins.” Nou, dat werd een feest. Hij verloor bijna van outsider Pieter Omtzigt, er was een enorme verdeeldheid in het CDA, De Jonge stapte op, en uiteindelijk werd Hoekstra dan toch maar lijsttrekker. Ondanks dat hij, in z’n eigen woorden, daarvoor helemaal niet geschikt was.

Was dat het dan? Oh nee, het foutencircus ging gewoon door, aldus de handige samenvatting van Nieuwsuur: “In beeld ging het vaak mis. Hier bijvoorbeeld: schaatsen in coronatijd.” En dat was niet alles. Oh nee, er was ook nog Hoekstr’as idee om de WW-duur te verkorten. “Er komt een hoop gedoe over,” aldus Noorderlander. “De campagne kwam hortend en stotend op gang.” En dan is er ook nog eens het feit dat de overige CDA’ers bepaald niet als één man achter Hoekstra lijken te staan, maar eerst en vooral bezig zijn “met zichzelf.” Wat niet zo gek is aangezien Hoekstra natuurlijk gewoon een Rutte-trekpop is, maar dat terzijde.

“Nee, ik denk echt dat dat anders ligt,” reageerde Hoekstra hilarisch genoeg op het Nieuwsuur-commentaar. Ja oké. Nee. “Niet alles gaat van een leien dakje,” maar het gaat heus wel oké. Echt hoor. Yep.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Twitter!

Na clown Hugo heeft het CDA nu dus clown Wopke. Voor de partij nogal vervelend, maar voor de rest van Nederland natuurlijk lachen, gieren, brullen. Wel jammer voor iedereen die op de middenmoot van de CDA-lijst staat. Die worden straks dus géén Kamerlid, dankzij al het epische gefaal van Wopke Hoekstra die constant van de baan af schaatst.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. HD

  Maakt niet uit al die mislukkingen in de politiek krijgen een baantje als burgemeester of wat dan ook, kijk naar Halbe de hitsige en Pechtold de makelaar.
  En wat te denken van Bruins, je weet wel die mislukte UWV topman die later minister van Volksgezondheid werd. En dan die André Rouvoet van de GGD, wat heeft hij de afgelopen jaren gedaan, niemand weet het.
  Al deze mensen weten iets over elkaar en het belangrijkste ze weten genoeg over Rutte.
  Het gaat er in Nederland niet om wat je kan, maar wat je weet van anderen.

 2. Max Aue

  Wobke doet het inderdaad dramatisch slecht in de campagne en dat zal ook wel een daling voor het CDA betekenen. Dat is vooral goed nieuws voor VVD en CU die zullen profiteren van dit effect.

 3. Pengyou

  L1

 4. EvertB

  Wopke Hoekstra werd de rol van een geduchte concurrent van Mark Rutte toegedacht. Wellicht als bestuurder maar niet in de rol van lijsttrekker.
  Jesse Klaver legde hem in een één-op-één-debat nota bene de sociaal-economische paragraaf in het CDA-verkiezingsprogramma uit.

  Mijn verwachting is dat het voor de coalitievorming weinig uitmaakt. Beide partijen zullen zeer waarschijnlijk zitting nemen in het kabinet.

 5. usb3.0

  De arrogante nos met zo’n interviewer die zijn gasten nooit uit laat spreken, ik heb gisteren even zitten kijken, en dacht op een gegeven moment, het is maar goed dat ik daar niet zit ik had de interviewer over de tafel heen getrokken al dan niet verbaal, daarnaast dacht ik nou Wopke bijt eens van je af ook dat deed Wopke niet..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.