LOL! Zure NOS-huiljournalisten klagen na ‘NOS fake news’ van Baudet bij WNL: ‘Wij stellen wél kritische vragen!’

FVD-leider Thierry Baudet wist vanochtend de NOS de kast op te jagen door tijdens Goedemorgen Nederland van WNL het NOS Journaal aan te konden als ‘het Fake News Journaal.’ Tal van verzuurde NOS-journalisten zijn nu laaiend op zowel WNL als op Baudet.

De verstandhouding tussen Thierry Baudet en de NOS is al enkele jaren enorm slecht. Baudet hekelt zich enorm aan de bevooroordeelde werkwijze van de NOS. Dat hij dan ook vanochtend toen hij grappend het NOS Journaal aankondigde als het ‘Fake News Journaal’ bij Goedemorgen Nederland is dan ook niet echt heel verrassend te noemen. Toch is de Hilversumse elite op haar teentjes getrapt: zij vinden het niet kunnen wat Baudet zegt.

Ook WNL moet het ontgelden, die onprofessioneel zou zijn door lijsttrekkers als medepresentator uit te nodigen. Nieuwsuur-medewerkers Eelco Bosch van Rosenthal en Arjan Noorlander noemen de omroep daarom “beschamend,” en vinden dat zij het programma hebben “weggegeven.”

En bij Nieuwsuur stellen ze wél kritische vragen, komt er ook nog vingerwapperend achteraan. Een flinke overdrijving, natuurlijk: het zijn eerder enkele oppositiepartijen die keer op keer hard worden aangevallen, maar de linkse partijen worden maar al te vaak met een fluwelen handschoen aangepakt.

Ook is de belerende toon waarmee ze WNL berispen, een verder onafhankelijke omroep binnen het publieke bestel, ook enorm irritant. Alsof de NOS bepaalt wat wel of niet kan/mag op televisie. Eindredactrice Lisa Spit denkt dat zij ook is aangenomen om met de rode pen door de inhoud van andere omroepen heen te gaan:

En Amerika-correspondent Lucas Waagmeester voegt wat buitenlands perspectief toe door WNL bedekt gelijk te schakelen aan Fox News.

De lijst met verontwaardigde NOS’ers is echter oneindig lang, en gaat nog wel even door met Kysia Hekster, Mike Megens en Wilco Boom:

Zo, is het klaar nu?

Het is gewoon hilarisch om te zien hoe verontwaardigd de NOS-medewerkers doen nadat Baudet, die al jaren de volle laag krijgt van de NOS, plagerig een stootje terug geeft. Uiteraard heeft Baudet nog maar eens benadrukt dat ook hij het fysiek lastigvallen van NOS-journalisten afkeurt, maar dat hij wel het recht heeft om de nieuwsomroep te veroordelen op hun nepnieuws. De Hilversumse kakelkippen maken zo de vinnige grap van Baudet nu vele malen groter door er een grote klaagzang over te maken. Lachwekkend!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. Rene van der Grijp

  Waar was de verontwaardiging toen de VPRO een propaganda-documentaire rondom Kaag al Qaq uitzond?

 2. Franz Biberkopf

  “ Weinig origineel die Baudet, met zijn aankondiging van het journaal bij WNL. Wilders deed dat drie jaar terug al.“

  Correct.

  1. usb3.0

   “Weinig origineel die Baudet, met zijn aankondiging van het journaal bij WNL. Wilders deed dat drie jaar terug al.”

   Kan je nagaan er is niets veranderd bij het journaal en volgens franzje panzje beffenkopje correct

 3. DutchOutlaw

  De standen van vandaag: Baudet – NOS 1-0

 4. halo1

  Het wordt hoogtijd voor een NL-Vox-zender…voor de alternatieve feiten.

 5. Franz Biberkopf

  “ Wij hebben natuurlijk ook overwogen om ons programma weg te geven aan lijsttrekkers.
  Of met ze te schilderen.
  Of te hoepelen.
  Maar wij dachten, we doen eens gek.
  We stellen ze een paar kritische vragen.”

  Raak!

  1. Jannes-46

   Ach so, Herr Biberkopf, heeft uw linkse Sonderkommando bij de NPO raak geschoten?

 6. Linksbuster

  Tja de waarheid is hard voor het d666 gepeupel…hypocriete deugkneuzen.
  Stem ze weg…en dan radicaal het mes in het npo budget..!

 7. Linksbuster

  Quote..
  Ze maken de vinnige grap van Baudet nu vele malen groter door er een grote klaagzang over te maken……….
  Linkse teentjes zijn selectief heel gevoelig..
  400 miljard opgevreten door gelukzoekers..reken maar dat de nos hierover in alle talen zal zwijgen….Baudet krijgt direkt gelijk…dit voor links onwelgevallige nieuws mag en zál niet naar buiten gebracht worden.

 8. Nostradamus

  “Waar die politici macht krijgen, raakt de vrije pers vaak zwaar beschadigd”

  Ja, daar hebben wij al decennia lang mee te maken met de MSM. De laatste jaren loopt het al helemaal de spuigaten uit. Maar het beschamende hoogtepunt was wel in Pim Fortuyn tijd.
  Saneer de (d666)NPO snel!

 9. Cootje

  Hij heeft gelijk zijn romantische trein vriendinnen voelde zich bedreigt door allochtonen Nederlanders met een baan , de publieke omroepen besteden toen 70% van hun zendtijd aan die larie , Scheveningen en andere badplaatsen zijn de liefde volle opmerkingen en gesis zat , wordt nog geen millimeter aandacht aangeven , een zwarte Amerikaan ver van ons bed wordt door politie optreden vermoord , heel het Museumplein inclusief button 1873 in plaats van een ambtsketen stond stond vol in Corona tijd , een paar weken later dichtbij nabij Parijs word er een leraar onthoofd , het Museumplein was leeg . Zwarte piet op 5 december haalt elk jaar de tolk shows met gekleurd publiek met huilie huilie van een minderheid inclusief mevr KAAG .

  1. usb3.0

   6500 slavendoden in Qatar en geen van de zogenaamde racistenpredikers zoals ss, en nog een paar van gekleurde gemeenschap, hoor je hier, wie we wel horen zijn blanke Nederlanders die hier hun afschuw over uitspreken

  2. Jannes-46

   Dat heet selectieve verontwaardiging. Overigens heeft die verraderlijke Nederlandse 5e colonne van de islam geen enkele boodschap aan die onthoofde Franse leraar; volgens hun doctrine heeft de man het er gewoon naar gemaakt.

 10. JoopvdJoop

  maar de linkse partijen worden maar al te vaak met een fluwelen handschoen behandeld.
  Potverdrie,ook correct.

 11. HD

  Gossie de linkse ambtenaren zijn beetje boos.

 12. Linksbuster

  Quote….Wij stellen wél kritische vragen!’…..
  Dus als rutte langs komt de vraag: “Meneer rutte, in dit al overbevolkte land met een gigantisch woningtekort zijn er onder uw bewind 750.000 grotendeels nutteloze immigranten bijgekomen, hierover stond niets in uw verkiezingsprogramma gaarne uitleg!”
  Ook graag uw uitleg over de 400 miljard die dit de autochtone bevolking al gekost heeft en zal blijven kosten”.
  Zet hem op npo..!

 13. Sando

  NPO staatszender voor D66 GroenLinks enz enz oja CPN!

  1. Jannes-46

   De Groene Khmer en hun “Killing Fields”.

 14. usb3.0

  Ja heerlijk, Baudet die gewoon even een bom plaatst en af laat gaan, heerlijk en wat zijn ze op hun linkse teentjes getrapt…

 15. FVD

  Het NOS-journaal, daar werken toch alleen maar linkse mensen van het type Francisco van Jole? Die volledig geconformeerd zijn aan de voorschriften van de NOS Kultuurkamer, van die zeurderige, saaie maar vooral humorloze vingertjes wijzers? Ze lopen gebogen onder de last van moraliteit, die ze al steunend/puffend met zich meezeulen. Humor, is een woord dat niet in hun vocabulaire voorkomt, als er per ongeluk een “grap” over Ploumen/Kaag doorslipt, staan ze daarna onmiddellijk met aaneengesloten hakken bij hoofdredacteur Marcel Gerlauf, die eist, dat er iets kwetsend over Wilders en/of Baudet voor in de plaats moet komen.

  Die Baudet heeft met zijn grap de hele roedel van het NOS-journaal van de leg gekregen. Maar hoe je het ook wendt of keert, linkse mensen hebben geen humor, rechtse mensen wel. Linkse mensen pronken graag met z.g. elitair gedrag, rechtse mensen zeggen stomweg dat ze beter zijn, ook al zijn ze dat niet. Reken maar, dat ik geamuseerd gekeken heb naar de opwinding over de Baudet grap. 😊

  1. Jannes-46

   Breng de beruchte #MeToo-witte onderbroek van Fascisco van Jole dan maar eens te berde.

 16. Stopperspil

  De NOS-journalisten waren kennelijk te druk met twitteren om zich te verdiepen in het rapport over de schrikbarende kosten van de immigratie in Nederland. Totaal geen aandacht voor dit schokkende onderzoek op tv en radio.

 17. Lefty

  Baudet kan zijn NPO interviewers niet aan. Een goede debater kan het FvD gedachtengoed (eens of niet eens) verkopen. Hij kan beter iemand anders aan het roer zetten. Baudet is niet geschikt voor de slangenkuil die journalistiek of politiek heet.

  1. FVD

   Lefty, leg eens uit waarom Baudet een NPO interviewers niet aan kan. Ik kan mij namelijk niet heugen, dat Baudet door welke interviewer dan ook zodanig in nauw gedreven is, dat hij geen redelijk overtuigend weerwoord paraat had. Naar mijn bescheiden mening, verwoord hij toch redelijk het FvD gedachtegoed.

   Wat mij wel opvalt, wanneer een interviewer van de bevooroordeelde veelal linkse media een Baudet en/of Wilders interviewt de meest bizarre vragen gesteld worden, dat vaak niets met het onderwerp te maken heeft. Tegengesteld aan de leiders van het kartel, waar ik vaak het idee krijg dat ik naar het programma “koffietijd” zit kijken.

   1. Loelap

    Precies. En bij de praatprogramma’s nodigen ze altijd een paar tegenstanders van Baudet uit, die dan op de achtergrond gaan zitten giechelen als Baudet aan het woord is.
    Zo doorzichtig. Bij Rutte of Klaver doen ze dat nooit.

 18. RvdBe

  De npo laat de billenmaat van Rutte deze zelf interviewen, was een zeer kritisch interview, typisch npo niveautje

 19. Brenda Welsh

  Het is duidelijk, Baudet ziet heel die verkiezingscaravaan als theater. Grappend en grollend, bekketrekkend door het land van Maas en Waal. Niets serieusnemend.
  En de kiezer zit er straks bedrogen bij wanneer hij opnieuw aan zijn stutten trekt.
  Een complete nar die “het volk” geeft waar het om vraagt, illusies, dat zij er toe doen.

  1. Cootje

   Als je een quiz speelt weet 90% van de Nederlanders wie de bijnaam Pinokkio heeft , buiten de 10% migranten van de lasten 5 jaar , dus voor die nar zulke hogen kijkdichtheid behaald kan hij nog heel wat narren streken uithalen , en er zitten mensen in Groningen en de toeslagen affaire te wachten maar niet op een illusie

   1. Cootje

    Laatste

  2. FVD

   Wat dacht je dan Brenda, dat politiek en serieuze zaak is? De politici waar we mee opgescheept zitten, zijn de vlotte praters, meestal lieden die het niet zo nauw nemen met de waarheid, maar een neusje hebben voor wat goed ligt bij de kiezers. Het zijn glibbers die mee surfen met elke hype dat voorbij komt, maar vooral hun eigen belangen goed in de gaten houden. Ze blijven vooral gefocust op een lucratief baantje, na hun politieke baantje,

   Waarop je selecteert op 17 Maart, is in feite op handigheid, ijdelheid, bedrog, egoïsme en onverschilligheid.

  3. Wally

   Illusies? Laten we eens kijken, wat Baudet deed vond ik ook zwak, erg flauw en niet verstandig. Je geeft dat zendertje het idee dat er werkelijk mensen naar hen luisteren, terwijl iedereen onder de 55 jaar met een beetje boerenverstand weet dat dit alleen maar een linkse propagandazender is. De nos (ja kleine letters) is al decennia bezig de mensen te ‘informeren’ over het nut….. van de stromen ‘vluchtelingen’, over het nut…… van die griezels van Europese nonsens-unie, over het blijkbare feit dat iedereen met een lichte huidskleur slecht en racist of zo. Dank u wel. En nu zeg jij iets over illusies?? Serieus??

 20. Spaanse_K0K

  nu.nl/politiek/6119732/baudet-door-rechter-opgeroepen-voor-verhoor-in-smaadzaak.html

  Kan nog leuk worden.

 21. Beukman

  De rekel maakt een GRAP. Een leuke ook. Eentje die te verwachten was bovendien, als je hem het nieuws laat aankondigen. Zo’n kans laat je niet lopen. Maar natuurlijk lopen er een paar saggerijnen rond die niet kunnen lachen.

  Ga zo door Thierry! Je bent een waardeloze politicus, maar dit soort dingen doe je heel aardig.

  1. Yoyo

   Beukman, ik ben het vrijwel nooit met je eens, maar hier laat je toch zien dat je het wel degelijk snapt.

   En het zou je sieren om dan tegelijk toe te geven dat de NPO wel degelijk ietwat left biased is.
   En dat daarmee de grap van Baudet weliswaar iets gechargeerd is ,maar wel houtsnijdend.

   1. Beukman

    YoYo, de kritiek op WNL staat los van de politieke gezindte van de redactie, maar gaat om de principiële vraag of je als redactie nog wel de schijn van objectiviteit kan waarmaken als je een politicus uitnodigt om programma’s aan te kondigen.

    Probleem is dat de grens tussen nieuws en amusement al decennia lang aan het vervagen is. Dan krijg je dit soort uitwassen.

    De volgende keer zit Klaver er die voor de grap Wilders een “fascist” noemt. Hoe denk je dat de reactie op DDS dán zullen zijn?

 22. Wally

  Het wrange is dat deze ‘journalisten’ constateren dat wilders dit al 3 jaar geleden deed. Fijn, dan mag er dus blijkbaar echt zeer kritisch gekeken gaan worden binnen dat bedrijf, want deze twee mannen hebben veel mensen achter zich. En daarbij komt dat de nos sowieso ontstellend partijdig is in haar berichtgeving. Dat, beste ‘journalisten’, is meer dan triest, het is een schande.

 23. polleke67

  Ik vond het wel een leuk grapje. Net bij Jinek (MSM) vond iedereen het een schande en onbeschoft. Door dit soort opmerkingen werd NOS-personeel bedreigd.

  Maar het continue framen van PVV en FvD, door links en de MSM, is wel toegestaan?
  Als supporters van FvD en PVV voor hun mening uitkomen, dan is het wel goed als ze bedreigd worden?

 24. liefdevol rechts

  “NOS-medewerkers zijn woedend op WNL en Baudet: ‘Wij stellen wél kritische vragen!’”
  …………ik ben nog steeds aan het lachen, “wij stellen wel kritische vragen”…….hahahahaha
  Het doet me plezier te zien hoe erg het de laatste tijd gaat met de linkse media.
  Een onschuldig mens hoeft zich niet te verdedigen maar een schuldige wel, en zoals je nu ziet zit de NPO volop in de verdediging.
  Waarom? Omdat ze schuldig zijn natuurlijk

  1. Monty

   ”Een onschuldig mens hoeft zich niet te verdedigen maar een schuldige wel,”

   Geld dit voor een ieder of alleen voor ‘linkse’?

   1. usb3.0

    Ah monty probeert het even op een grote hoop te gooien en te vergoelijken dat de npo zich ernstig schuldig maakt..

    1. ManX

     Monty is een klein zuigtrölletje met een Wilders-obsessie en een extreemlinkse voorkeur.

     1. Monty

      Ook Wilders heeft zich vaak verdedigd.

      In de ogen van @liefdevol rechts dus ook schuldig.

    2. Monty

     ”Een onschuldig mens hoeft zich niet te verdedigen maar een schuldige wel,”

     Het is niet mijn stelling.
     Maar de afgelopen tijd hebben veel politici zich verdedigend.

     Zouden die dan allemaal schuldig zijn zoals @liefdevol rechts beweert?

 25. Drollevanger

  Ik keek onlangs naar Twan Huys in een zogenaamd vraaggesprek met een hem ongevallige politieker.
  Twan stelde een vraag en als zijn tegenstander wilde reageren, schreeuwde Twan al het antwoord.
  Een Linkse verslaggever houdt bijna altijd een monoloog, is mij vaak opgevallen.

 26. Ik weet alles

  Wanneer je echt onafhankelijk wilt overkomen, dan moet je niet betaald woorden door de overheid. Zorg dat je op een andere manier geld verdien. Geen enkele link met de overheid. Wanneer men dan nog hetzelfde schrijft, dan komt het in ieder geval geloofwaardiger over.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.