LOL! Aardgas in Nederland grote milieuramp, maar in EU “milieuvriendelijke oplossing”… ‘Dit is gekkigheid!’

Terwijl men in Nederland een hetze voert tegen het gebruik van aardgas, wil men in Brussel juist het gebruik van aardgas als milieuvriendelijk gaan bestempelen. Door het Klimaatakkoord moeten EU-lidstaten een stuk duurzamer worden en steeds meer landen kiezen juist voor méér gas, behalve dan de gekke Henkielidstaat Nederland. 

Het lijkt haast een slechte grap: terwijl men in Nederland bezig is met een grootschalige energietransitie waarin er voor aardgas geen plek meer is, zien ze in Brussel aardgas juist wél als de toekomst. De Europese Commissie overweegt om aardgascentrales te kwalificeren als groene ondernemingen, dat meldt de NOS.

Brussel wil het landen makkelijker maken om de afgesproken klimaatdoelstellingen te behalen, aardgascentrales kunnen in dit verhaal een belangrijke rol spelen omdat het de kolencentrales kan vervangen. Maar in Nederland willen we dus beiden in de ban doen! De onvrede hierover neemt ook bij Nederlanders flink toe. In Duitsland krijgt men zelfs subsidie om massaal over te stappen op gas, maar hier word je juist hard afgestraft.

Nederlanders in de grensregio’s deden vandaag hun beklag bij de Telegraaf. Zij snappen helemaal niks meer van de ‘groene’ verschillen tussen landen. En de verwarring is begrijpelijk, want in Nederland heeft men het gebruik van gas effectief kunnen demoniseren, maar in Duitsland omarmt men het gebruik hiervan juist.

Het vertrouwen in de EU én onze overheid neemt hierdoor alleen maar af:

„Wat is dat voor gekkigheid? Dít is nou waarom ik het vertrouwen in de Nederlandse overheid en in de Europese Unie kwijtraak. Want hoe kan het nou dat ze in Duitsland aardgas als milieuvriendelijke energiebron zien, en in Nederland niet?”

De Nederlandse hetze tegen gas blijft daarom een grote schande, zeker nu ook de groene klimaatdrammers van de EU zelfs aardgas als ‘groen’ willen bestempelen. De afkeer voor het gasgebruik door onze overheid lijkt nergens op gebaseerd te zijn. Dus hop: stop met het dichtdraaien van de gaskraan, en houd op met het maken van plannen voor aardgasvrije woningen, wijken en zelfs steden. Want zelfs de EU – waar ze een aardig woordje kunnen meepraten over geldverspilling – geeft aan: dit is je reinste weggegooide geld. Horen jullie dat, Mark, Jesse en Ed?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Duckday

  ‘Europese Commissie: aardgas is ’duurzame brandstof’’ .
  In Nederland moeten we van het gas af In Duitsland krijgt men subsidie bij een aansluiting.
  Zou het zo zijn dat die mensen die in dit land advies geven en zeggen dat we van het gas af moeten connecties hebben ? Waar blijft groenlinks met het stoken van de BIO massa
  En waar blijven al die roeptoeters in Nederland dat aardgas geen duurzame brandstof is.
  We worden gewoon belazerd door de ONKUNDE en zakken vullers

  1. usb3.0

   “We worden gewoon belazerd door de ONKUNDE en zakken vullers”

   Klopt en toch willen Nederlanders door deze mensen worden belazerd of zou er toch ergens fraude zijn gepleegd? ik kan mij namelijk niet voor stellen dat Nederlanders zo verschrikkelijk achterlijk zijn…

 2. Cycle25

  Gewoon een ordinaire energietransitie met de bedoeling dat Nederland schoner gas inlevert voor vuile bruinkoolcentrales bij de oosterburen.

 3. Max Aue

  Er is in Nederland een belangrijke aanvullende reden om af te schalen van het aardgas: de aardgaswinning in Groningen moet stoppen en we willen niet afhankelijk worden van Russisch gas.

  1. Duckday

   Maar we leveren wel ons Gas aan onze buren voor een spotprijs. En wij kunnen straks een hoop betalen voor dat zogenaamde GROENLINKS BIO gas en waar blijft de aanjager de miskleun

  2. usb3.0

   Nederland heeft haar gas voor een habbekrats weggeven flapdrol

  3. RvdBe

   Max Aue helpt liever het klimaat naar de filistijnen dan Russisch aardgas kopen, hij staat waarschijnlijk wel voor een Sputnik spuitje in de rij.

  4. coenzoon

   domme decante tról denkt dat er louter Russisch en Gronings aardgas is. het staat er echt ! Best wel zielig

 4. Jack Flash

  PVV/FVD roepen dit oude nieuws al héééél lang.

  Zucht….

  1. JoopvdJoop

   En weer bij het rechte eind idd!
   Alleen de leeghoofden en kletsmajoors maken zich er hard voor om vooral van het gas af te gaan.
   CO2 reductie,laat me niet lachen.

 5. HD

  Eerst met z’n allen op D66 en Rutte stemmen en nu weer zeiken over het afscheid moeten nemen van het gas.
  Denk volgende keer eerst na als je het vakje rood maakt.
  Nu zullen jullie de rekening betalen, ach dan ga je een paar keer niet naar Turkije.

 6. coenzoon

  VVVD 35 zetels. Zelfs Groningen gaat er vol voor. Kennelijk klagers geen nood. Er kon afscheid genomen worden van Rutte afgelopen 17 maart.

 7. Neko-

  Zelfs als de EU aardgas als ‘groene’ brandstof aanmerkt, helpt het Nederland helemaal niets met de draconische maatregelen die de EU van Nederland verlangt.

  In 1990 verbruikten we ook behoorlijk gas… Dat is in al die jaren weinig veranderd, dus op de meetdatum in 1990 is een substantieel deel van die CO2 uitstoot te wijten aan gas. Die CO2 van het gas word dus meegenomen met het ijkpunt van 1990 waar die 55% op gebaseerd is.

  Als de EU besluit om een correctie door te voeren op het ijkpunt van 1990, en daarbij de toenmalige uitgestoten CO2 als gevolg van gas weg te strepen, dan word die 55% in absolute getallen ineens een stuk lager, en is het voor Nederland heel misschien wel haalbaar om 55% reductie te halen.

  Maar dat zal wel niet, want dan zal de klimaat-aanhang ineens roepen dat dat nu net niet de bedoeling is. En Europa zal geen zin in gedoe hebben, dus dat gewoon niet gaan doen.

 8. C.A.Barstow

  Het mooie aan het hele gedoe rondom het aardgas is natuurlijk,
  dat Rutte op deze manier weggezet wordt als een enorme jandoedel, dat is hij natuurlijk ook.
  Dat hele krankzinnige klimaatplan cq van het gas af dooft natuurlijk als een nachtkaars uit dat kon iedereen zien aankomen.
  De klimaat krankzinnigen zakken met hun dure lachwekkende aard warmtepompen
  diep in de shit weg.

  ik vind het geweldig zoals dat hele idiote fascistisch linkse klimaatplan uit Den Haag
  als sneeuw voor de zon verdwijnt:)

 9. DutchOutlaw

  Dit wordt je allemaal door de strot gedrukt door die klimaatdrammers en hun waanzin.
  Net zoals iedereen dus straks een elektrische auto moet gaan rijden. Ten eerste zijn elektrische auto’s zijn NIET milieuvriendelijk,ten tweede waar haal je al die stroom dan vandaan? Alles elektrisch???…..laat me niet lachen!

  Van het gas af…..domste plan ooit,warmtepompen die kosten je klauwen met geld.

  Met het nieuwe aankomende kabinet zal Nederland nog verder de afgrond inglijden.
  Je moet toch wel een pesthekel aan Nederland hebben als je steeds op Rutte en zijn
  VVD stemt. Domme Hollanders.

  Ik stem altijd PVV hoe dan ook,ik hoef me ieder geval niet te verontschuldigen over de
  staat waarin Nederland zich heden ten dagen in verkeerd.

  PVV en FVD zijn de enigste partijen die opkomen voor Nederland.

 10. Monty

  ”Door het Klimaatakkoord moeten EU-lidstaten een stuk duurzamer worden en steeds meer landen kiezen juist voor méér gas,”

  Moet Rutte nu wel naar Brussel luisteren?
  NEXIT. Alleen wanneer het uitkomt eigenlijk.

  ”De Europese Commissie overweegt om aardgascentrales te kwalificeren als groene ondernemingen, dat meldt de NOS.”

  Meld de NOS. De NOS bestempeld als ‘fakenews’ moeten we dit dan wel geloven?

  1. coenzoon

   nexit is altijd beter 10.000.000.000 euris terug op de nationale begroting , 🥳🥳🥳🥳🥳🥳

 11. rexm

  Te laat, we hebben al gestemd, zal nog meer gekkigheid boven water komen.

 12. rafi

  Er staat: ‘De afkeer voor het gasgebruik door onze overheid lijkt nergens op gebaseerd te zijn’.

  Toch wel: het aardgasverbod, dat komt uit de koker van Milieudefensie en is overgenomen door GL en via de klimaattafel in de klimaatwet terecht gekomen, heeft als basis de haat van de links-extremisten tegen alles wat Westers is, dus ook tegen de Westerse welvaartsstaat. Zij haten het dat de mensen genieten van warme huizen met warme ligbaden en C.V. door gasketels. Zij weten ook dat hun alternatieven waardeloos, onbetaalbaar en dus onhaalbaar zijn maar wel slecht voor het milieu. Maar om het milieu is het hun niet te doen. Slechts om het scheppen van chaos en ontevredenheid, t.b.v. hun revolutie (nu genaamd: Great Reset) erna. Mensenhaat is wat de basis is van het aardgasverbod. Lui van Milieudefensie zullen gok ik vaak gefrustreerde lui zijn die vroeger op school zijn gepest.

 13. Branzino

  De EU heeft besloten om in 2050 de broeikasgas-uitstoot tot nul gereduceerd te hebben. Met aardgas lukt dat niet, omdat het weliswaar schoner dan kolen is, maar geen duurzame energie, want het vervuilt nog steeds, raakt ooit op en stoot CO2 uit. Alle EU-landen en veel daarbuiten hebben aangegeven de komende decennia de broeikasgas-uitstoot drastisch te verminderen. Dat gaat prima met aardgas, maar dan moet daarna en vòòr 2050, nog wel de stap naar duurzame energie gezet worden, zonder broeikasgas-uitstoot. Duurzaam is energie uit zon, wind, aardwarmte.

  Veel landen kiezen als eerste stap de overgang naar aardgas. Dat is gemakkelijker, sneller en goedkoper. Duitsland stapt bijvoorbeeld af van de zeer vervuilende bruinkool en gaat over op gas. Maar zij moeten dan wel de komende 30 jaar overgaan op een duurzame energievorm. Dat geldt ook voor veel andere landen. Dat zijn realistische keuzen maar niet het einddoel. Nederland kan die volle 30 jaar gebruiken om meteen al van aardgas over te stappen op zon, wind en aarde, duurzame energievormen dus. Dat is voor ons een groot voordeel, tenminste als je wat verder kijkt dan ……. je weet wel.

  Kernenergie is niet duurzaam, wel bijna vrij van broeikasgas-uitstoot.

  1. coenzoon

   1 kernenergie is zeker duurzaam . Het is vrij van broeikasgas domme decadente tról en dat is definitie van duurzaam sukkel. Gelukkig staat de onzin in je laatste zin zodat het opvalt. Je blabla bladieblabla wordt uiteraard niet gelezen want je aperte onzin is zelfs door een kleuterschool te schrijven. koppel wat kreten aan elkaar en je bent klaar volgens malle pietje

 14. AidemediA

  Niet zeiken. Er moest en zou een eu komen. Dus allemaal gelijke regels over van alles en nog wat, voor alle lidstaten enz. Dat is nu toch geregeld. Euhhhhh??? Ja voor de kromte van een banaan of de hoeveelheid vocht in een komkommer. Of het steeds maar heen en weer verhuizen van Brussel naar Straatsburg. Of de geldstromen die gelijk worden verdeeld. Oh nee weer fout, de geldstromen van het (rijke) noorden naar de knoflokers. Dus je zou ‘bijna’ zeggen de eu aan het gas.

  1. Max Aue

   “Ja voor de kromte van een banaan of de hoeveelheid vocht in een komkommer. “

   Dit is een belegen hoax. Alleen heel erg domme mensen komen er nog mee aankakken.

   1. AidemediA

    Meneer of mevrouw Aue. Ik ben blij dat u zo’n slimmerd bent. Ga vooral door met uw linkse onnozelheid. Toedeloe.

    1. coenzoon

     wím of wel lao , noppen of gewoon hútten is een decadent mannetje die ongehinderd door kennis hier loopt te zieken te zeiken. Pak de tról niet te hard aan anders heb je een ban. Kennelijk zijn de clicks die hij veroorzaakt broodnodig voor het bestaan van dds

   2. coenzoon

    Nee max anus , was het maar een hoax. Men heeft weken vergaderd over te rechte bananen en te kromme komkommers. Als ze niet binnen de maat vielen moesten ze vernietigd worden. Best wel triest dat als je probeert mee te praten dat je hier geen herinnering aan hebt. Je lijkt veel op pinokkio rutte, zeer selectief geheugen. Eigenlijk logisch want als je veel liegt moet je veel onthouden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.