Naïef! Fleur Agema (PVV) denkt dat lockdown stopt zodra Hugo de Jonge alle kwetsbaren heeft gevaccineerd

Hugo de Jonge (Kartel) vertelde gisteravond bij de NPO dat hij goede hoop heeft dat alle Nederlanders in juli minimaal een eerste prik gehad hebben. Tenminste, als de vaccins tijdig geleverd worden. En dat is in zijn ogen heel goed nieuws, want het betekent dat we mogelijk, misschien, hopelijk, wie weet “een behoorlijk normale zomer tegemoet gaan.” Fleur Agema vindt dat volstrekt belachelijk. “Dat is over vier (vier!) maanden!!!”

“Ik denk dat we gewoon een hele mooie zomer tegemoet gaan,” aldus De Jonge gisteravond bij NPO-programma OP1: “Als je kijkt naar hoeveel mensen zijn gevaccineerd. Dus tweederde van de mensen verwacht ik echt volledig beschermd.” Dat is nogal apart, want de fabrikanten van de vaccins beweren niet dat hun vaccins mensen “volledig beschermen,” maar dat terzijde.

Maar Hugo de Jonge orakelt verder: “Eenderde van de mensen [hebben in de zomer], verwacht ik, in ieder geval de eerste prik. Dus ja, tegen die tijd, en ik denk al gaandeweg dat tweede kwartaal, dus ik denk in de tweede helft van het tweede kwartaal, zullen we al behoorlijk kunnen afschalen in [corona-]maatregelen.”

Het laatste deel van het tweede kwartaal? Begin juli? Weet De Jonge niet dat dit nog maanden van ons af is, en dat er dus heel veel bedrijven (en mensen!) kopje onder gaan als dit beleid wordt gehandhaafd?

Dat is niet alleen mijn reactie, maar ook die van PVV-Kamerlid Fleur Agema.

“Dat is over vier (vier!) maanden!!!” schrijft zij ontzet op Twitter: “Er is maar één antwoord dat ertoe doet. Wanneer bent u klaar met de vrijwillige vaccinatie van de mensen die het vaakst op de IC liggen? Want dan stopt de lockdown!!!”

Een terechte reactie, behalve dit punt: waar haalt Agema de wijsheid vandaan om te zeggen dat het dán eindigt, dus als de meest kwetsbare mensen gevaccineerd zijn? De Wereldgezondheidsorganisatie zegt al dat we op moeten houden te kijken naar het aantal sterftegevallen en zelfs naar het aantal ziekenhuisopnames, maar dat we ons vooral bezig moeten houden met het aantal besmettingen. Dát moet opeens onze primaire obsessie worden.

Je kunt de kwetsbaren inenten, maar als de besmettingen dan toch nog heel hoog zijn onder de niet-kwetsbaren is het heel wel mogelijk dat er gezegd wordt dat de maatregelen toch nog van kracht moeten blijven, al was het maar ‘omdat er zo mogelijk varianten ontstaan!’

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Twitter!

Nee Fleur, uit alles blijkt dat ze helemaal niet van zins zijn de lockdown helemaal op te heffen als ‘de kwetsbaren’ gevaccineerd zijn. De Jonge maakt dat óók duidelijk. Stop dus met naïef zijn. Want ja, vier maanden is nog heel ver weg. Maar het opheffen van de lockdown? Ha. Dat is nog véél verder van ons vandaan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Edjan

  Het punt waarop de kwetsbare groepen gevaccineerd zijn, zou idd een mooi punt zijn om te stoppen met dat ophokken. Maar dat zal onze overheid niet doen want die is verslaafd aan de macht om de massa te sturen en te volgen zoals het ze uitkomt.
  Intensieve menshouderij. Komen we er ooit nog vanaf?

  1. Nostradamus

   Fleur heeft gelijk. Als de IC doelgroep gevaccineerd is, dan zullen ook de ziekenhuisbedden niet zoveel meer bezet worden door corona patiënten. IC-ers zijn namelijk ziekenhuisbed-doorstromers. Logisch dat dan de onintelligente lockdown en stupide avondklok opgeheven kunnen worden.

  2. gargamel

   Een valstrik voor de naïef. Je weet het wanneer je een knoop op het overhemd van een jong meisje losknoopt en zij het snel beter vastmaakt. Dan knoop je weer los maar deze keer twee en ze maakt er maar één vast. Dus beetje bij beetje … Dezelfde truc wordt nu gebruikt . Ze schaffen alles af, en over een paar dagen zal er weer iemand zeuren over hoe een nieuwe soort is aangekomen, de oude is gemuteerd, weer een groot aantal geïnfecteerde, dode, overreden, enz., Dus opnieuw moeten ze introduceren nog strengere maatregelen en verplichte vaccinatie …

 2. Vanduinen

  Met dank aan de weigeraars van vaccinatie zullen wij er vermoedelijk niet vanaf komen. De besmettingsgraad is nog steeds te hoog. 🎵I have a dream, I believe in Angels🎵

  1. Nostradamus

   Onzin. Veruit de meeste mensen bouwen hun eigen antistoffen door een goed werkend immuunsysteem. Als de IC doelgroep gevaccineerd is, dan zullen ook de ziekenhuisbedden niet zoveel meer bezet worden door corona patiënten. IC-ers zijn namelijk ziekenhuisbed-doorstromers. Logisch dat dan de onintelligente lockdown en stupide avondklok opgeheven kunnen worden. Het gaat er tenslotte om dat de zorg ontlast wordt. Dat mensen nog steeds milde klachten krijgen door deze griep is totaal geen probleem meer. Zo moeilijk is dat toch niet?

 3. Meriadoc Brandebok

  Als tweederde gevaccineerd is, is dat genoeg voor groepsimmuniteit. De meeste restricties zulen rond die tijd worden opgeheven.

  Nederland kent ongeveer 17 miljoen inwoners. Ongeveer 6 miljoen inwoners behoren tot de kwetsbaren. Van die 6 miljoen is een deel gevaccineerd. Als we met militaire precisie doorprikken moet het dit jaar lukken om groepsimmuniteit te bereiken. Wij hebben voor op andere, grote landen dat wij minder burgers hoeven te vaccineren.

  1. Stanly2000

   “Wij hebben voor op andere, grote landen dat wij minder burgers hoeven te vaccineren.”
   Dat is een waarheid als een koe.

   1. Nostradamus

    Is minder burgers hebben niet een reden om ook minder vaccins te krijgen?

    Het enige ‘voor’ is dat wij zo overbevolkt zijn dat je niet veel mensen in de rimboe hoeft op te zoeken die om te vaccinenren.

    1. Meriadoc Brandebok

     Het is een combinatie van beide: geografisch zijn we in het voordeel door dichtbevolktheid. Qua inwoneraantal zijn we ook in het voordeel doordat er minder mensen zijn te vaccineren; 17 miljoen tegen bijvoorbeeld 80 miljoen in Duitsland en iets van 60 miljoen inhet Verenigd Koninkrijk.

     Met zo’n moderne infrastructuur als de Nederlandse hadden wij al voorop kunnen lopen. Maar het ministerie van Volksgezondheid en de GGD hebben geblunderd rond de vaccinatie.

 4. LifeBuddy

  Het opheffen van de lockdown kon verleden jaar al in gang gezet worden. Kijk alle voetballers krijgen corona en 2 weken later voetballen ze weer. Ik heb nog Niet gehoord dat er Een voetballer is overleden, ook niet in belgie. Alle corona patienten op de IC. die je op tv ziet, wegen 150kg en zitten net als ouderen van 85 jaar in een risicogroep. De leugenaars van vvd/cda vertellen Niet hoeveel mensen er griep hebben en Gooien corona-griep-influenza op EEN hoop, dus het corona R-getal zit Niet boven de 1. Stop dus met naïef te zijn, dus gooi ALLES Open !!!

  1. Nostradamus

   Mee eens. Alleen dit kabinet doet eigenwijs en exact het verstandige tegenovergestelde wat een enkele oppositiepartij voorsteld. Stel je voor dat TB gelijk heeft. Dat kan natuurlijk niet en daarom liegen Pinokkio en sokpop Clowntje Clusterf*ck de boel bij elkaar.
   We gaan vanzelf zien dan gedurende het vaccineren van de kwetsbaren de ziekenhuisopnames drastisch gaan afnemen. Helaas alleen dat de bangerikjes daarin een vertraging veroorzaken.

 5. Monty

  ”Wanneer bent u klaar met de vrijwillige vaccinatie van de mensen die het vaakst op de IC liggen? ”

  Lees ik dit nu goed.
  Wil Wilders mensen die het vaakst op de IC liggen verplicht vaccineren.

  1. Nostradamus

   Nee, je leest maar bar weinig goed. Ten eerst zegt Fleur Agema dit en tweede gebeurd het vaccineren altijd nog op vrijwillige basis. Fleur zegt het goed en jij kan beter stoppen met reazuuren.

   1. Monty

    Staat toch duidelijk ”vrijwillige vaccinatie”.
    En Fleur Agema zegt het. Maar zij spreekt gewoon de woorden van Wilders.
    Of zou ze dit zelf bedacht hebben.

    1. werikke

     ik zou zeggen gewoon verplicht vaccineren net als in bibble belt kleuters die geen vaccinatie krijgen weigeren bij kinderopvang. Maar mijn vraag is dan wat wil je nu zeggen dan alleen dat je tegen Wilders en PVV bent ? Agema is geweldig mens die net als de rest van PVV ers vechten voor Nederland.

     1. Franz Biberkopf

      PVV-ers vechten alleen voor het behoud van hun Kamerzetel met bijbehorend salaris en wachtgeld.

    2. Nostradamus

     Jij zegt toch “verplicht vaccineren”…

     Wellicht hebben ze dezelfde mening. Heb je daar wel eens over nagedacht?

  2. Seneca

   @monty
   je kunt niet lezen! er staat: ‘vrijwillige vaccinatie van de mensen die het vaakst op de IC liggen?’ overigens mag het toch gezegd worden, dat volgens een bericht dat onder mijn ogen kwam, 90% van de ‘corona-zieken’, allochtoon is. dus niet alleen heeft het 400 miljard gekost zoals MvdG vanmorgen schrijft, maar kost deze import eveneens onze economy, vrijheid en sociaal contact.

   1. Monty

    ”overigens mag het toch gezegd worden, dat volgens een bericht dat onder mijn ogen kwam, 90% van de ‘corona-zieken’, allochtoon is.”

    Kijk hier hebben we iets aan corona is een allochtonen dingetje.
    Als Wilders dit nu aanvoert in zijn campagne is de overwinning binnen en Wilders 1 een feit.

    1. Nostradamus

     Het is een Chinees dingetje!
     En voor de gemiddelde Nederlander zijn Chinezen ook allochtonen 🙂 🙂 🙂

     1. Monty

      ”En voor de gemiddelde Nederlander zijn Chinezen ook allochtonen”

      Ik denk toch niet dat seneca het zo bedoeld heeft.

      Of liggen 90 % van onze IC’s vol met Chinezen?

     2. Nostradamus

      Ik denk het ook niet en ben benieuwd naar de bron over die 90%

     3. Nostradamus

      Gevonden: h**ps://tp*.nl/2021/03/03/90-van-alle-zware-coronapatienten-in-duitsland-heeft-een-migrantenachtergrond/

 6. ikweetwatikwil

  Dat heeft Fleur goed gezegd. Ze heeft het ook door.

 7. Franz Biberkopf

  Er is bewijs noch logica voor de merkwaardige bewering dat het Kabinet zal doorgaan met de lockdown als de kwetsbare groepen allemaal zijn ingeënt.
  Dit is wonderlijke stemmingmakerij.

  Ik voorspel, en daar mag men mij aan houden, dat de lockdown in de huidige vorm per 1 mei is opgeheven.
  Alleen als er nieuwe varianten van het virus opduiken, en dn bedoel ik niet de Britse of Zuid-Afrikaanse variant, zal dat een maand langer duren.

  1. ManX

   Franzke doet heel parmantig een risicoloze voorspelling: 1 mei is over 7 weken! Ja, zo kan iedereen het, malle jongen.

   1. Franz Biberkopf

    Ik begrijp dat mijn goede vriend de opheffing van de lockdown al voor een eerdere datum voorziet?

    Aan welke datum denkt hij?

    1. ManX

     Ik voorspel, en daar mag men mij aan houden, dat de lockdown in de huidige vorm per 1 december 2022 is opgeheven.

     1. Franz Biberkopf

      Ach, mijn goede vriend krabbelt terug.

      Waarom is mijn voorspelling voor de opheffing van de lockdown per 1 mei dan een risicoloze voorspelling, beste man?

     2. ManX

      Jezus, doe niet zo stupide Biberkopf. Omdat 1 mei nog bijna twee maanden ver weg is en alle tekenen er op wijzen dat de lockdown op zijn einde loopt.

      Voorspellen dat de VVD meer dan acht zetels haalt bij de komende verkiezingen brengt ongeveer evenveel risico met zich mee.

     3. Franz Biberkopf

      Ik zie dat ManX het met me eens is dat de lockdown per 1 mei zal zijn opgeheven.
      Dat is wel interessant omdat van der Galien zeker weet dat de lockdown over vier maanden nog niet zal worden opgeheven.

  2. FreeThinker

   Als we voor iedere variant in lockdown gaan zitten we er in 2085 nog in.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.