Onderzoekers wijten bloedproppen aan immuunreactie! Maar EMA over AstraZeneca-vaccin: ‘Blijf prikken!’ En De Jonge: ‘We gaan hervatten’

Noorse onderzoekers menen de oorzaak van de bloedproppen door het AstraZeneca-vaccin te hebben te hebben achterhaald. Ondertussen blijft het Europees geneesmiddelenbureau, EMA, landen adviseren om te blijven prikken met dit vaccin. Want de ‘voordelen wegen zwaarder dan de risico’s’.

Het Belgische medium HLN meldt dat Noorse onderzoekers waarschijnlijk hebben achterhaald wat de bloedproppen veroorzaakte. Een zware immuunreactie op het AstraZeneca-vaccin zou ervoor zorgen dat mensen een tekort aan bloedplaatjes ontwikkelen en bloedproppen veroorzaken.

Ondertussen komt het Europees Geneesmiddelenbureau met een veel positievere boodschap: gewoon lekker blijven doorprikken. Het EMA zegt vandaag, dat meldt RTL Nieuws, dat het vaccin overwegend veilig is en dat de nadelen niet eens bijna opwegen tegen de nadelen. Opmerkelijk dat het EMA met deze boodschap komt terwijl onze Noorse vrienden juist veel kritischer zijn en nadrukkelijk een link leggen tussen het vaccin en bloedproppen bij enkele patiënten.

Het zou wel erg prettig zijn als we heel snel helderheid kunnen krijgen over wie er nou gelijk heeft, de EMA of de Noorse onderzoekers. Want de oordelen van beide lijken toch met elkaar in tegenspraak te zijn… en de houding van de EMA zal een groeiende groep critici van dit specifieke vaccin waarschijnlijk bepaald niet geruststellen.

UPDATE

Hugo de Jonge is heel blij met het oordeel van de EMA. Want het ministerie van Volksgezondheid gaat het prikken met dit vaccin weer hervatten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. Max Aue

  Dit is gewoon heel goed nieuws. Het vaccin blijkt dus zowel veilig als effectief te zijn.

  Ik verwacht dat De Jonge vanavond al zal besluiten dat de vaccinatie met dit vaccin zal worden hervat. Dat is prachtig omdat daardoor de verzachting van de maatregelen eerder kan plaatsvinden.

  1. leukeditter

   ehhh inrichtingtijd voor u?

  2. usb3.0

   Je moet je achterlijke fascistische vaccinazi drammende imbecielenkop eens dichthouden maxje, je bent een smerige rat

   1. Thant dolph

    En hoppa, daar zit ons anti-bloed transfusie-kistje weer hoog in de gordijnen!

    1. usb3.0

     annie bloemkist klavannètje

  3. Max Aue

   Zoals voorspeld heeft De Jonge vanavond besloten de vaccinaties met dit vaccin te hervatten.

   Verstandig en verheugend.

 2. Branzino

  Als je thuis een hartinfarct krijgt en de ambulance is er op tijd om je naar het ziekenhuis te brengen, vraag je dan om vooral niet harder dan 100 km/h te rijden, omdat anders de kans op een ongeluk te groot wordt? De maximum snelheid is niet voor niets 100 km/h.
  Nee, natuurlijk. De risico’s van dat infarct zijn vele malen groter dan de risico’s van die 150 km/h. Zo ook met corona. De risico’s op een besmetting, ziekte en overlijden lijken tot nu veel groter dan de risico’s op bijwerkingen. Tot nu gaat het om tientallen miljoenen vaccinaties en ook wat ongewenste bijwerkingen. Het moet natuurlijk wel goed in de gaten gehouden worden, want die bijwerkingen kunnen na onderzoek ernstiger blijken. Maar zolang dat niet zo is, gewoon doorgaan. Zonder maatregelen hadden we tussen de honderd- en tweehonderdduizend doden gehad, zonder vaccinaties hebben we dat zelfs elk jaar tenzij we elk jaar die draconische maatregelen nemen.

  1. usb3.0

   branzebino bagatelliseert het gewoon een beetje maakt de bijwerkingen heel klein en overdrijft enorm als het gaat over de aantal doden, branzdbimno liegt er flink op los als hij zegt “zonder vaccinaties hebben we” dat is een aanname die niemand kan toetsen, overigens, het beleid dat nu gevoerd wordt is op basis van foutief onbetrouwbare informatie, de disproportionele regels zijn te achterlijk voor woorden, erger nog, ze willen gezonde mensen inenten, sterker nog, ze praten over dat de wereld overbevolkt is maar laten de “natuur” niet op hun beloop, branxzbinootje is te dom om te poepen..

 3. Yoyo

  Ik zou dit inferieure, experimentele prikkie nog niet aan Fikkie willen geven.
  Ik heb er geen zin an.

  1. Max Aue

   Prima, Yoyo, je hebt het volste recht het vaccin te weigeren.
   Ik hoop wel dat je dan binnen blijft. Je wilt toch geen medemensen in gevaar brengen?

   1. Branzino

    @Max Aue
    Ik citeer hier al een paar keer uit een goed opgezet rapport van Nederlandse onderzoekers waarin aannemelijk wordt gemaakt dat de Nederlandse maatregelen een potentiële oversterfte van 134.000 op 1 juni 2020 hebben voorkomen. Het rapport is te lezen op ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7853586/ Het rapport wordt in Nederland vreemd genoeg niet breed besproken, terwijl het allerlei standpunten aan het wankelen brengt, zeker die van FvD en Maurice de Hond. Wat vind jij hiervan? Ik ben benieuwd.

    1. Max Aue

     Een zeer overtuigend onderzoeksrapport, Branzino, en inderdaad, het haalt de beweringen van Baudet c.s. volledig onderuit.

     Dank.

    2. Branzino

     @links_liegt
     Je hebt het rapport blijkbaar niet gelezen en bent ook onvoldoende op de hoogte van ins & outs van allerlei belangwekkende thema’s. Klimaattransitie is geen vondst van mij, zoals je suggereert, maar een heel breed gehanteerd begrip. Jij zelf betaalt er zelfs belasting voor in de vorm van de post “ODE” op je energienota. ODE staat namelijk voor Opslag Duurzame Energie- en Klimaattransitie.
     Nooit te oud om te leren, zullen we maar zeggen, toch?

 4. Ooggetuige

  Bart Reijmerink schrijft “De nadelen wegen niet eens bijna op tegen de nadelen”, maar de mening van het EMA is dat de nadelen niet opwegen tegen de voordelen. Zelfs als het vaccin in uitzonderlijke gevallen trombose veroorzaakt bij sommige gevaccineerden is het risico daarvan veel kleiner dan de schade die Corona bij niet-gevaccineerden aanricht. Het gaat namelijk om zo’n klein aantal trombose-gevallen (tot afgelopen weekend 37 meldingen op meer dan 17 miljoen gevaccineerden), dat de balans zonder meer positief uitslaat voor vaccineren.
  Je blindstaren op bijwerkingen van het vaccin is als weigeren om je autogordel aan te doen, omdat die de kans vergroot dat je je ribben breekt bij een ernstig ongeluk.

  1. Max Aue

   Ja, het aantal gevallen met bijwerking bedraagt 25 op de 20 miljoen vaccinaties en in die gevallen kan niet worden bewezen dat het vaccin de bijwerking veroorzaakte.

   Het is heel verstandig dat De Jonge uit zorgvuldigheid even pas op de plaats maakte maar nu direct het vaccinatieprogramma hervat.

  2. Beukman

   We kunnen onderhand Darwin’s survival of the fittest wel toepassen.
   Als alle halfgare complotidioten weigeren zich te vaccineren, dan zal het sterftecijfer door covid in deze groep relatief groter worden en de intelligentie van de gemiddelde Nederlander toenemen.

   1. Max Aue

    Het vervelende is dat die ongevaccineerde wappies er met elkaar wel voor kunnen zorgen dat het virus blijft rondgaan.

    1. Beukman

     Dan zal het vaccinatiepaspoort wel uitkomst bieden, zoals mijn vriend linkse_trοl al terecht opmerkt.

     1. Max Aue

      Mede om die reden ben ik ook voorstander van zo’n paspoort: verstandige mensen kunnen weer doen wat ze willen en de ongevaccineerde wappies moeten zich gedeisd houden.

     2. Beukman

      Had je de geüpdate versie nog niet ontvangen, linkse_trοl?

      facebook.com/photo.php?fbid=3840256362727511&set=p.3840256362727511&type=3

     3. usb3.0

      “verstandige mensen kunnen weer doen wat ze willen en de ongevaccineerde wappies moeten zich gedeisd houden.”

      Fascistische vaccinazi drammende idioten als max dát zijn de idioten en wappies, je ziet precies wat voor imbecielen dit zijn, geen respect voor de vrije wil en keuze, je ziet ook dat maxje een liefhebber is van de islam en uit dat op allerlei manieren en 1 daarvan is onderdrukking, vroeger droeg men een gele ster, maxje is een hartstochtelijk voorstander van het dragen van een gele ster…

    2. usb3.0

     Nee hoor, gevaccineerde idioten zorgen voor tweespalt die zijn niet solidair integendeel, gevaccineerde hebben in ernstige mate last van fascistisch vaccinazi gedram

   2. usb3.0

    complotfetisjist beukho*r raakt maar niet uitgesproken over zijn complotfetisj, beukho*r kan het maar niet onderdrukt krijgen, de medicatie die beukho*r van zijn dokter heeft gekregen verergeren het enkel…

 5. Morgan4321

  Als dit het enige vaccin is datme aangeboden wordt wacht ik wel tot dit hele gedoe over is en neem een veilige Pfizer of Sputnik prik.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.