Overheid opnieuw aangeklaagd wegens willekeurig coronabeleid: ‘wel naar de kapper, niet naar de zonnebank’

De branchevereniging voor zonnestudio’s (ja, echt), Samenwerking Verantwoord Zonnen (SVZ), heeft een kort geding aangespannen tegen het ministerie van Volksgezondheid. Zij wijzen op een willekeurig coronabeleid dat totaal onlogisch is. Zonnen in een cabine heeft namelijk minder contactmomenten dan een knipbeurt. Via de NOS.

Het is totaal niet uit te leggen dat de overheid, ondanks alle kritiek, nog steeds compleet idiote maatregelen blijft hanteren. Dit keer komt het vanuit zonnestudio’s. En zonnestudio’s vallen niet onder de contactberoepen, zoals massagesalons en nagelstudio’s, maar worden gerekend tot publieke plaatsen. En dus mogen ze niet open van het ministerie.

De enige uitleg die ze daarbij krijgen is dit: “Het kabinet heeft ervoor gekozen om prioriteit te geven aan jongeren en aan contactberoepen voor het welzijn en de verzorging van mensen”, aldus een woordvoerder van het Nationaal Kernteam Crisiscommunicatie.

Achterlijke bureaucratie in plaats van logica en maatwerk. Dat is het. Demissionair premier Rutte blijft wel telkens over de coronacrisis roepen dat “we dit samen moeten doen”, maar in de praktijk komt het er gewoon nog steeds op neer dat de overheid het alléén probeert te doen, keer op keer faalt, en blijft volharden in de eigen stupiditeit. Dat blijkt ook wel uit de reden voor het kort geding. Het ministerie kon namelijk geeneens meer een fatsoenlijk argument geven voor waarom zonnestudio’s als publieke plaatsen worden gezien. De rechter doet op 7 april uitspraak.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Augustus

  Veel succes, Nederland heeft geen constitutioneel hof. Vrijheid en gelijkheid is geen sterk gegeven. Zou de overheid iedereen in hun huis willen opsluiten, dan staat de overheid nog in hun recht als ze maar een meerderheid hebben in het parament en de senaat.

 2. Heras

  We moeten zelf de vrijheid terugpakken. Veel procederen en steeds minder de regels opvolgen.

  1. Max Aue

   Slim hoor, Heras, dan zorgen we er samen voor dat de Overheid de maatregelen moet handhaven.

   1. coenzoon

    welke maatregel tról ?

    * niet naar oma met het gezin maar oma wel naar het gezin ?
    * niet naar de bouwmarkt maar wel naar de supermarkt ?
    * niet naar de kledingwinkel maar wel een broek kopen bij dirk van de broek
    * niet naar de action of de blokker maar wel naar de A&H voor een mixer of strijkbout
    * avondklok is slechts effectief bij ingang om 21:00 behalve bij de ramadan
    * mondkapjes beschermen niet toch een draagplicht
    * geen terras op het plein picknicken mag wel
    * horeca geen besmettingsbron toch gaat ie op slot

    bedoelt onze decadente tról wím hútten alias max anus deze onzin ?

    1. STOP FVD

     Ja jankerdje, jij ook, Gewoon die regeltjes volgen net als die andere FVD wappies, ipv maar die onzin blijven roepen wat je nu ook weer doet. WAPPIE! Straks even een prikkie in je arm en dan kunnen we weer.

   2. Jehannes

    Wij kennen jou.. Ik wil niet met je praten. Je bent welkom om mij/ons niet lastig te vallen.. Ga vooral je eigen opsluiten? Mafkees.

    1. coenzoon

     het is net hondenstrónt , blijft onder je schoenen plakken

  2. STOP FVD

   Ja, dat is een goede oplossing! Vrijheid terugpakken, sneu wappie. Lekker minder de regels opvolgen, alsof al die complotwappies nu de regels nog volgen. DAT is juist het probleem.

 3. Jehannes

  Je krijgt mijn geld niet.. Ik lever mijn vrijheid niet in. Mooi gat in de markt voor ons? En anders ga je maar lekker betutteld zijn? Voor minder doe ik het niet!

 4. Jehannes

  (N)

 5. Heinrich

  Als iedereen, door heel Nederland, iedereen ontmoet in de ‘buurtsupers’, kan je ze, mbt de huidige Corona-struisvogelpolitiek, niet met droge ogen vertellen, dat het besmettingsgevaar, in de zonnestudio, op terras, Gamma, Praxis, onevenredig groter is!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.