Screen Shot 2021 01 27 at 125701

De Jonge wimpelt zorgpersoneel af: 'bespreek vaccinatiedruk maar op de werkvloer'

Geen categoriemrt 26 2021, 19:00
Zorgmedewerkers zeggen door werkgevers onder druk te worden gezet om zich te laten vaccineren. Er wordt gedreigd met korting op loon en zelfs ontslag. Coronaminister De Jonge doet echter niets met die klachten en laat het zorgpersoneel aan hun lot over: 'bespreek het op de werkvloer'. Dat meldt de NOS.
Hugo de Jonge zou zich best eens hard mogen maken voor het zorgpersoneel dat nu door diverse werkgevers lijkt te worden onderworpen aan een officieuze vaccinatieplicht. Zo'n vaccin moet namelijk altijd een vrije keuze blijven. Maar in plaats daarvan zegt hij eigenlijk tegen die zorgmedewerkers: 'dien maar een klacht in' en tot die tijd gebeurt er niets!

"Werkgevers dreigen met ontslag, het stopzetten van loon en schuwen geen emotionele chantage. Zo krijgt personeel dat zich niet laat inenten de schuld van besmettingen onder collega's en patiënten, blijkt uit gesprekken van BNR met vakbonden en bronnen in en rondom de zorg."

Bij de vakbonden CNV en FNV regent het klachten, maar De Jonge verschuilt zich mooi achter de bureaucratische regeltjes en procedures. Voor hem bestaat het probleem pas als de klachten ook bij de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid zijn gemeld. In feite laat hij een deel van het zorgpersoneel dus gewoon barsten.
Wat zullen zij blij zijn dat ze straks van die koekenbakker af zijn zeg. Net als de rest van Nederland.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten