Roomblanke haat-EU gaat vol Sylvana Simons en komt met dwingend ‘EU anti-racisme plan’

Voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, kondigt de komst van een heus ‘EU anti-racisme plan’ aan. Daarbij haalt ze de Black Lives Matter-beweging aan als inspiratiebron. Voor het roomblanke EU is er géén plek voor racisme en discriminatie. Écht een EU-taak!

Het lijkt erop dat Brussel is begonnen met een charme-offensief, om het imago van de EU een beetje op te krikken. Want door het getouwtrek met vaccinproducent AstraZeneca en het trage geklungel met het goedkeuren van vaccins, beginnen regeringen en burgers zich toch een beetje af te vragen of ze niet beter af zijn zónder dat instituut.

Dat kunnen de eurocraten natuurlijk niet zomaar laten gebeuren, want de EU moet zieltjes winnen! En hoe kan dat nou beter dan door met een BIJ1-achtig ‘anti-racisme plan’ te komen? Want als er íéts is waar we de EU echt voor nodig hebben, dan is het wel anti-racisme…

En dus introduceert EC-voorzitter Ursula von der Leyen een heus plan om racisme uit te bannen in de hele EU. Overal dus! Wow!

Von der Leyen: “Racisme is overal om ons heen in onze maatschappijen. Racisme is in onze straten, op de werkvloer en soms zelfs in onze instituten. Europa móét beter zijn dan dit. En om die reden heeft de Europese Commissie het allereerste EU Anti-Racisme Actieplan aangenomen. We raakten geïnspireerd door de vele Europeanen die de straat op zijn gegaan en schreeuwden dat “Black Lives Matter” er ook in Europa toe doet.” Want, zo zegt ze: “(…) Omdat we moeten blijven praten over racisme in Europa.” Even later legt ze uit: “In onze Unie is het gebruik van ras of kleur als scheldwoord geen vrijheid van meningsuiting, maar een misdaad.”

De Europese Unie bemoeit zich dus weer eens met iets waar het eigenlijk geen bal over te zeggen heeft. Regeringen van lidstaten hebben in de meeste gevallen al adequate wetgeving voor racisme en discriminatie. Dus wat de EU hier aan wil toevoegen, behalve de (terechte) boodschap: ‘leef die wetten dan ook na!’, blijft onduidelijk.

Het wordt in ieder geval gepresenteerd alsof het één van dé bestaansredenen voor de Europese Unie is, dus reken er maar op dat Brussel weer meer invloed wil. Zoals altijd.

Pfff! Ga weg, en verzin een beter excuus om onze soevereiniteit weer een beetje verder in te perken. En word zelf eens wat diverser alvorens al die lidstaten de les te lezen en in de racistische hoek te zetten, Ursula!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Monty

  ”Regeringen van lidstaten hebben in de meeste gevallen al adequate wetgeving voor racisme en discriminatie.”

  Maar racisme en discriminatie komt toch helemaal niet voor in ons land.

  1. RvdBe

   Monty, racisme en discriminatie komt wel degelijk voor in Nederland, er is idd wetgeving voor maar deze is niet adequaat.
   Er wordt bv niet opgetreden tegen bedrijven/overheden welke aandringen op in dienst nemen van personeel op basis van ras,afkomst en geslacht.

   1. Arbeider65

    Als ik een werkgever was, dan bepaal IK wie ik aanneem en niet SS.

 2. halo1

  Het lijkt wel of ze psychisch gestoord is: “racisme is overal!”… je moet maar durven…ik zie het nergens! Als het betekent dat je geen kritiek meer op (zwarte) mensen mag uitoefenen.!!!..Men laat zich op sleeptouw nemen.. We moeten nodig van die pseudo-morele EU-betutteling af… dat blijkt maar weer.

  1. Emma Louise

   “…ik zie het nergens!”

   Bijscholing voor jou:

   Het Sociaal en Cultureel Planbureau bracht onlangs een uitgebreid rapport uit over discriminatie in Nederland, gebaseerd op de ervaringen van ruim 8500 (steekproefsgewijs bevraagde) Nederlanders. Daaruit blijkt: ruim een kwart (27 procent) van de Nederlanders ervaarde in 2018 discriminatie, ongeveer evenveel als 5 jaar eerder.

   Vooral in het onderwijs heeft Nederland een probleem met discriminatie, zegt het SCP: 22 procent van de scholieren en studenten (ouder dan 15) voelde zich in 2018 gediscrimineerd, veel meer dan bijvoorbeeld op de arbeidsmarkt of in de publieke ruimte.

   Vooral scholieren en studenten met een migratie- of LHBT-achtergrond zijn hiervan het slachtoffer, zo’n drie procent van de scholieren en studenten zegt door discriminatie te zijn gestopt met de opleiding.

   Op welke manier wordt er gediscrimineerd? Ongelijke behandeling komt op allerlei vlakken voor, net als ‘negatieve bejegening’. Op de arbeidsmarkt vind je vooral leeftijdsdiscriminatie, die zich volgens het SCP uit in ongelijke behandeling. Vooral in het onderwijs en in de publieke ruimte is er ook veel sprake van bedreiging en (seksueel) geweld.

   Op welke gronden wordt er vooral gediscrimineerd in Nederland? De meeste Nederlanders voelen zich gediscrimineerd op basis van leeftijd, geslacht en etnische achtergrond.

   De directe aanleiding voor de protesten in de VS en Nederland was discriminatie door de politie. Dat probleem treft in Nederland minder mensen, zegt het SCP, maar het is er wel degelijk: drie procent van de Nederlanders zegt dat de politie hen meer in de gaten houdt dan anderen, en vier procent zegt dat de politie hen sneller bekeurt dan anderen. Dit speelt vooral onder Nederlanders met een migratie-achtergrond.

   Politieonderzoekers Henk Ferwerda en Jos Kuppens gaan in het Tijdschrift voor de Politie dieper in op het onderwerp, op basis van recente onderzoeken: in Rotterdam bleek uit een enquête onder burgers dat slechts een minderheid (17,5 procent) een negatieve mening heeft over de politie in die stad, en voor een deel komt dat doordat ze de politie te weinig aanwezig vinden.

   Toch voelde bijna 10 procent van de inwoners zich bij een c*ntr*le, staandehouding of melding door iemand anders gediscrimineerd door de politie. “Een ruime meerderheid van deze burgers was van niet-westerse afkomst”, schrijven de onderzoekers.

   In Amsterdam werd vorig jaar aan ruim duizend agenten gevraagd hoe ze worden behandeld door hun collega’s, als ze zelf in burger zijn. De uitkomsten liegen er niet om: van de agenten met een autochtone afkomst werd twee procent wel eens gec*ntr*leerd vanwege zijn/haar afkomst, bij agenten met een niet-westerse afkomst was dat 29 procent. Slechts 39 procent van de Amsterdamse agenten met een niet-westerse afkomst heeft positieve ervaringen met politiec*ntr*les, blijkt uit het onderzoek.

   Bron
   h*tps://nos.nl/artikel/2336228-racisme-en-discriminatie-in-nederland-dit-zijn-de-cijfers.html

 3. wijsneus

  Propaganda

 4. Michael M

  Jongens en Meiden toch met al jullie reacties hier op dit artikel. Ga eens 5 jaar in Iran, Rusland, Noord Korea, Irak wonen daar wordt vandaag de dag anno 2021 nog altijd homos vermoord gemarteld gedood, vrouwen gestenigd, geslagen vermoord, politieke tegenstanders gemarteld en vermoord en daar is Nederland heilig bij. Ik werk in een bedrijf waar duizenden mensen samenkomen in alle soorten en opzichten en zelden of nooit iets van racisme meegemaakt. Ook niet als we het bespreken over racisme. Als je niet lekker in je vel zit zoals je bent en het gevoel hebt dat anderen je niet mogen terwijl dit wel zo is, dan ligt dat bij die persoon. Vergelijk maar met Sylvana. Ik raad mensen aan naar het Midden Oosten te vertrekken en aanschouw de mensenrechten schendingen. Wie denkt ze wel wie ze is die Ursula. Ze moet het eens echt gaan opnemen tegen die mensonterende landen in het Midden Oosten en Afrika.

  1. Flach

   Helemaal met je eens. +++

  2. Niet L niet R

   Juist verwoord, en helemaal mee eens!
   Maar wat doet de EU en deze regering daar aan? NIETS

 5. Niet L niet R

  Ik ben 100procent tegen racisme hier heel duidelijk gezegd!
  Wat doet de EU tegen racisme tegen de blanken, in bv Afrika en vele aciatische landen, en elders?
  Wat doet de EU tegen de gelukzoekers, die hier de boel verzieken,en vrouwen maar ook mannen lastig vallen, of veel erger!
  R
  De misdaad is bij Marokkanen oververtegenwoordigd, dat roept bij de doorsnee burgers die niet rascistisch zijn verzet op!
  Wanneer gaat de EU en Nederland dat oplossen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.