Schaamteloze Rutte schrijft Build Back Better-brief met Merkel, Macron en Draghi: ‘Meer globalisme voor corona!’

Drie wereldleiders (Boris Johnson, Angela Merkel, Mario Draghi en Emmanuel Macron) pleiten voor meer globalisme, zogenaamd om toekomstige pandemieën beter te kunnen bestrijden. Zonder blikken of blozen ondertekenen nog 21 andere leiders, onder wie ook onze eigen Mark Rutte, het document tegen ‘vaccin-nationalisme’. Een document dat bol staat van de welbekende Build Back Better-retoriek.

Als we iets geleerd hebben van de coronapandemie, dan is het wel dat de landen die kozen voor een me first-strategie er momenteel het beste voor staan. Landen die onderdeel zijn van een gecentraliseerd staatsapparaat (de EU), en zich schikken naar de bureaucratische regels en procedures die daar gelden, staan er in vergelijking nogal beroerd voor.

Maar wat is de toekomstige oplossing volgens de wereldleiders die dit belachelijke WHO-document hebben ondertekend? Méér centralisatie en meer “samenwerking”, om vaccin-nationalisme te voorkomen. De strategie tegen Covid die dus wél werkt, mag straks niet meer volgens een nieuw internationaal verdrag dat Rutte samen met o.a. Johnson, Draghi en een serie Afrikaanse leiders staatshoofden wil opstellen.

De aanpak van toekomstige pandemieën, zoals die wordt gedicteerd in dat document, is gestoeld op krakkemikkige aannames. Het klinkt namelijk heel erg mooi dat bijvoorbeeld allerlei landen hun data moeten delen en elkaar ondersteunen als het op gezondheidszorg aankomt, maar we hebben al gemerkt dat dit totaal verkeerd kan uitpakken. Zo nam de WHO alles klakkeloos aan van de Chinese overheid, en het RIVM slikte die informatie als zoete koek. Het coronavirus kreeg daardoor een grote voorsprong.

De tekst in het document van Rutte en co. gaat ook niet alleen over abstracte zaken als “meer samenwerking”, er wordt ook desastreus beleid voorgesteld. In de praktijk komt het er gewoon op neer dat een land de eigen bevolking zal moeten naaien, bijvoorbeeld vanwege een “eerlijke” verdeling van vaccins. Zeg maar zoiets als AstraZeneca-vaccins in Leiden produceren en verplicht moeten exporteren naar het buitenland, terwijl we zelf nog een tekort hebben. Precies wat in Nederland nu dus ook gebeurt, maar dan op veel grotere schaal.

Bij dit plan moeten alle alarmbellen gaan rinkelen, want het lijkt in alle opzichten op een soort ‘wereld-EU’, maar dan voor de gezondheidszorg tijdens pandemieën. Hartstikke leuk voor als iedereen op één lijn zit, maar vrij beroerd als blijkt dat je in een welvarend land woont en om die reden maar even moet wachten op vaccins en gezondheidszorg, omdat ze ergens in Afrika weer allerlei tekorten hebben. En Rutte, onze demissionaire premier, ondertekent het gewoon!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. zeester

  Transforming Food Systems and Land Use (Option 1)

  Speakers: Hiroko Kuniya, Mark Rutte, David Beasley, Geraldine Matchett, Jeffrey Lu Minfang
  January 27, 202109:00 – 09:45CET
  Waren het wel verkiezingen of gewoon een groot circus om af te schermen waar die Rutte mee bezig is …….

 2. zeester

  In het WEF

  1. coenzoon

   Als mensen nu nog niet weten dat corona onderdeel is van het WEF en dat het ook niet ontkent wordt door klaus schwab , rutte , kaag of maxima dan zullen ze het ook nooit leren

   de grote spelers,
   h**ps://static.wixstatic.com/media/b6ee20_3e93e479183d47a3998bf3531a024d3d~mv2.jpg/v1/fill/w_960,h_672,al_c,q_90/b6ee20_3e93e479183d47a3998bf3531a024d3d~mv2.webp

   een filmpje ter verduidelijking
   h**ps://www.bitchute.com/embed/cHMwZURVEQMs/?feature=oembed#?secret=3Qc7oRjMLX

   een stiekum opgericht machtsblok genaamd het WEF , zie hun website voor de doelen.
   h**ps://www.weforum.org/

   het is geen wappiepraat
   het is geen complotdenken

   het is de actualiteit die de hoofdrolspelers ook niet ontkennen.
   corona is een hoax en misbruik voor the great reset

 3. Winfrida

  Mark Rutte, de stiekemerd!

 4. Augustus

  De Nederlander krijgt wat hij en zij verdienen. Lekker gewoon door bier drinken en voetbal kijken en alles komt goed. Ik heb geen mededogen meer mee met wat komen gaat. Ieder weldenkend mens is nu bezig met zijn kapitaal uit BBB landen te halen en dit elders onder te zetten, of heeft dat natuurlijk al gedaan. Sta gereed voor een exit-plan.

 5. rafi

  Rutte is psychisch ziek dus ontoerekeningsvatbaar dus zijn ook nog eens demissionaire krabbels hebben geen enkele waarde. Bovendien zal hij na het debat morgen moeten oprutten, omdat de VVD alleen mag gaan mee regeren zonder hem.

 6. BarryCitroen

  Rutte wil er zo graag “bij” horen, heeft er letterlijk alles voor over. Overigens geldt dit ook voor Kaag, zijn we nog niet klaar mee.

 7. usb3.0

  Dat er nog geen aanslagen zijn gepleegd op gasten als leugenclown rutte is echt verwonderlijk

 8. JFU

  Tja…..je krijgt wat je gekozen hebt.

  1. usb3.0

   Wie zegt dat dit “gekozen” is

 9. C.A.Barstow

  Landverrader Rutte interesseert het geen reet als het de Nederlandse bevolking aangaat.
  Het enige wat voor hem belangrijk is is het er bij te horen,
  bij die fascistische machtsbeluste linkse EU kliek in Brussel, hij is doodsbenauwd om daar niet voor vol te worden aangezien, heeft er alles voor over om dat smerige linkse ratten nest te plezieren en de schoenzolen te mogen likken van de grootste machthebbers.

  Rutte is voor ons land en volk geen knip voor de neus waard.
  Rutte is een diep triest en verachtelijk mens.

 10. Janna47

  Toch bijzonder dat we niets horen van de fans van Rutte….
  Hypocritische slijmballen….weten niets te melden…slapjanussen

 11. de ziender

  Sinds wanneer mag een demissionaire premier een dergelijk verstrekkend document zomaar ondertekenen? waar blijven de kamervragen??

  1. Max Aue

   In de eerste plaats omdat dit al heel lang met instemming van de Kamer in de pijplijn zat en in de tweede plaats omdat de Kamer hem op elk moment kan terugfluiten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.