Schande! Ultralinks geworden VVD en CDA plunderen de schatkist, smijten meeste geld over de balk van allemaal

De doorrekeningen van verkiezingsprogramma’s van tien partijen zijn door het Centraal Planbureau gepresenteerd. Alle partijen lijken totaal geen moeite meer te hebben met geld over de balk smijten en de rekening door te schuiven naar volgende generaties. Maar het meest opvallende is nog wel dat het niet de plannen van linkse partijen, maar juist die van de VVD en het CDA zijn, die de staatsschuld het hardst zullen doen oplopen.

Wie denkt dat CDA en VVD rechtse partijen zijn, think again. Uit de doorrekeningen van de verkiezingsprogramma’s (zie De Telegraaf) blijkt dat deze zogenaamde bewakers van de nationale schatkist veranderd zijn in de plunderaars die de grootste hoeveelheden willen roven. Bij geen enkele andere partij loopt de staatsschuld zo hard op als bij deze “rentmeesters” en “liberalen.”

Die ommezwaai heeft een aanloop: de coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat de overheid miljarden uit heeft gegeven om de economie van dit land overeind te houden. Toch vallen er alsnog rake klappen, bijvoorbeeld in de horeca-sector. Maar het einde van de crisis lijkt langzaam een beetje in zicht te komen en alle politieke partijen doen hard hun best om ons een betere toekomst voor te schotelen. En dat kost geld, véél geld.

Er moet meer geld naar onderwijs en zorg. Daar zijn alle partijen het wel over eens. Ook willen ze allemaal het minimumloon omhoog doen én er moet natuurlijk iets gebeuren met klimaatbeleid.

In de praktijk komt het erop neer dat het bedrijfsleven en toekomstige generaties zwaar de klos zullen zijn, welke partij je ook kiest. Bedrijven zullen de extra kosten (zoals CO2-belasting) doorrekenen aan hun klanten, waardoor het effect van een hoger minimumloon direct weer verdwijnt.

Bij de VVD (die de klimaatplannen niet eens heeft laten doorrekenen) en het CDA is het al helemaal een feest, want die proberen in feite met geleend geld de hele boel te bekostigen. Dat is allemaal prima als de rente de komende decennia laag blijft, maar als die weer stijgt dan wordt het een drama. Dan zal de overheid veel meer belasting moeten heffen, en miljarden extra moeten betalen, voor iets waar je eigenlijk niets voor terugkrijgt.

Eén positieve zaak. Gelukkig groeit geld tegenwoordig aan bomen. Dat is in ieder geval wel de indruk die je krijgt als je de plannen van bijna alle grote partijen doorleest. En bij VVD en CDA al helemáál. En bedankt alvast, hè, Rutte en Hoekstra?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. halo1

  Zo houden die kartel-partijen zichzelf aan de macht.. door gewoon de cijfertjes in te drukken… volslagen decadent… hoe lang gaat dat nog goed?

  1. werikke

   net zolang als kiezers dit geloven en dom blijven stemmen dan 4 jaar gaan zeiken dat ze genaait zijn. stem PVV of FVD of SP

   1. Logica

    SP heeft wel mijn sympathie maar ik kan ze op het gebied van immigratie niet meer volgen. De ene keer willen ze het inperken, de andere keer moet iedereen die recht heeft hier opgevangen worden. Je hoort ze nooit zeggen of daar ooit een maximum aan moet komen. Doet me denken aan die 590 kinderen op Lesbos die hier opgenomen moeten worden. Maar tja, overmorgen staan er weer 500 klaar. Oh ja natuurlijk, ieder land moet zijn plicht nakomen. Polen en Hongarije zeggen dat ze het niet gaan doen. Nou zegt de EU, we overwegen kortingen op te leggen aan landen die hun plichten niet nakomen. Dat pikken we niet zeggen Polen en Hongarije. Oké dan zegt de EU, bang als ze zijn dat deze landen uittreden en zo weleens onder de invloedssfeer van Poetin zouden komen te liggen.

    Dan hoor ik onze Eurovisie politici alleen maar zeggen, inclusief de SP, dat alle landen hun plicht moeten nakomen en vluchtelingen moeten opnemen. Dat gaat dus nooit gebeuren. Dat mensen dat soort verhaaltjes nog pikken is ongehoord.

 2. Franz Biberkopf

  Dat CDA en VVD conform de wens van het electoraat politiek-inhoudelijk wat naar links zijn opgeschoven lijkt me duidelijk. Je moet echter wel bij het opgewonden DDS zijn om dat dan direct ‘ultra-links’ te noemen.

  1. werikke

   vertel dan verschil tussen jou rechts en jou extreem rechts . jij noemt ook alles wat niet in jou straatje zit extreem rechts dus hypocriet maar dat wist ik al na jou commentaar over goedpraten van groepsverkrachting 14 jarig meisje door jou geloofsgenoten .

  2. Logica

   Jij snapt het Franz. Het is ietsiepietsie links. We gaan lekker van het gas af. Wat het kost? Domme vraag van een wappie.

   Weet je wat wappies ook zeggen Franz? Dat immigratie geen invloed heeft op de druk op de woningmarkt. Tuurlijk niet. We moeten gewoon een miljoen woningen bij bouwen. Mogelijk dat we na 10 jaar weer een miljoen woningen nodig hebben hoorde ik laatst iemand zeggen. Hoe ik dat zag? Ik zei gewoon dat hij een tokkie was. Ja, ik wist niet zo snel een antwoord. Gelukkig zijn Baudet en Wilders al uitgesloten door de VVS en CDA. We krijgen dus weer een links kabinet. Of het nou het D’66 of met PvdA en GL is maakt niet uit. We gaan lekker investeren. Bezuinigen? Als dat moet geven we gewoon de schuld aan Wilders en Baudet.

 3. Michael M

  Precies. CDA en VVD en D66 vergeet ook die niet. Horeca, winkels, verenigingen, enzovoorts alles ligt op zijn reet en gaat failliet. Maar ze zijn na een derde magere steunpakket dat koolmees D66 van sociale zaken en werkgelegenheid bood niet te beroerd om ervoor 20 miljard euro Nederlands belastinggeld in een Europees Corona steunfonds te stampen. Deze partijen staan met hun voeten op Nederlands grondgebied en met de gedachten in Europa. Zoals de PVV al jaren duidelijk wilt maken, dat we moeten kappen met miljarden euro’s te smijten over de grens terwijl onze burgers mogen verrekken. En ik wil als niet hetero ook nog veilig hier kunnen leven in Nederland en niet vervolgd worden om wie je bent en waar je in andere landen om vermoord wordt. Dus daarom begrijpt u ook wel dat ik op geen enkele linkse partij zal stemmen omdat zij jouw veiligheid niet garanderen en geen toekomst perspectief bieden behalve massa-immigratie uit landen waar ik zogenaamd niet besta. Linkse partijen maken meer kapot dan je lief is.

 4. NoDoubt

  Rutte is lid van het WEF, Hugo de Jonge vindt dat je je moet vaccineren maar noemt zich christen maar vertrouwt dus niet op god. De zoon van grappenhous zit bij het WEF. Dus stem je op hen dan stem je op WEF BBB. Oftewel China aan de Noordzee.

 5. Michael M

  Ter aanvulling. Het is niet alleen CDA en VVD. Ook linkse partijen weten heel goed hoe ze veel geld over de balk moeten gooien. Als dat geld nou goed besteed werd aan de mensen in het land welke het juist het hardste nodig heeft, zoals omvallende horeca, kappers, winkeliers en wie ook maar dreigt om te vallen en zen baan dreigt te verliezen. Die mensen hier in Nederland help je. En niet eerst Europa.

  1. Logica

   De Nederlanders stemmen Rutte, daarna gaan ze klagen. We krijgen vlak voor de verkiezingen weer wat meer vrijheid. Iedereen zal weer tevreden zijn met Rutte en zijn beleid. Daarna komt er helaas een equaforiaanse of Vaticaanse coronaversie waartegen de vaccins niet helpen. Hè, wat vervelend, weer een lockdown. Ook Zuid Europa moet weer geholpen worden en natuurlijk kunnen de klimaatmaatregelen geen uitstel dulden. Marokko neemt nog steeds geen asielzoekers terug en natuurlijk moeten we de stijging van de daarbij behorende kosten maar voor lief nemen. Maar goed, we zijn zo ontzettend rijk. Eh…waarom moeten we dan weer bezuinigen daarna? En eh…weer op dan?

 6. Tedje Kruis

  Ik zie Ploumen al zitten en wijzen naar Rutte.
  “ daar zit hij…Sinterklaas”

  De geschiedenis herhaalt zich met andere spelers

 7. Tedje Kruis

  Probleem is dat FvD en PVV niks hebben laten doorrekenen.

  Al dat gratis geld naar de graaiende handen van ondernemers, zoals FvD voorstelt lijkt me geen aanbeveling.

  Wat dat betreft kan ik wel met PVV meegaan; geld naar zorg en de hard werkende (lagere) inkomens

  1. werikke

   stem PVV

  2. werikke

   CDA en VVD ook al niet laten doorrekenen

   1. Tedje Kruis

    Klimaat

  3. Canta

   Tedje Kruis
   “Wat dat betreft kan ik wel met PVV meegaan; geld naar zorg en de hard werkende (lagere) inkomens”.
   Dan is de PVV een linkse partij want dat zijn de standpunten van de linkse SP.

 8. RvdBe

  Prima, gewoon oplaten lopen die staatschuld, alles wat je bezuinigd kun je sowieso wegdragen naar de zuidelijke parasieten.
  Staatschuld verminderen heeft alleen zin als je zelf de baas bent over je portemonnee.

 9. Lucky Luke

  Het mooie van DDS is dat ze zich hebben gespecialiseerd in het uitkramen van de grootst mogelijke onzin, maar toegegeven, ze hebben ook het lef om de lezer daarop te laten reageren. Daar kunnen andereb een voorbeeld aan nemen.

 10. Eppo123

  Als er dan toch iets van VVD en CDA gaat komen, dan graag Wiegel als president en Rudding op financiën.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.