Sionkerk op Urk gooit olie op het vuur na geweld tegen journalisten: ‘De SS handelde vriendelijker!’

Compléét de weg kwijt! Eerlijk waar, hoe áchterlijk kun je zijn dat je op zo’n manier reageert?! En het gaat hier niet alleen om woorden, maar ook om eventuele daden. De Sionkerk overweegt namelijk aangifte te doen tegen de mishandelde pers, en komt met vergelijkingen inzake de Tweede Wereldoorlog.

Het bestuur van de Sionkerk op Urk neemt het op voor de agressieve kerkgangers die journalisten mishandelden: “De SS handelde vriendelijker in de oorlog. We hadden gisteren niet te maken met journalisten, maar met terroristen,” zegt persvoorlichter Wessel Snoek van de Gereformeerde Gemeente Sionkerk Urk.

Deze kerk wrijft echt in een enorme vlek. Als ze het geweld gewoon hadden afgekeurd en iets hadden gezegd in de trant van ‘de pers hoor je niet aan te vallen, hoe vervelend ze soms ook kunnen zijn’ dan was de hele boel zo overgewaaid. Maar nee, in plaats daarvan gooien ze olie, benzine en zo’n beetje alles wat maar fikt in één keer op het vuur, zo meldt De Stentor:

“De journalisten waren uit op sensatie en hebben zelf coronaregels overtreden door te dicht bij elkaar te komen. De microfoon werd bij sommige kerkgangers nog dieper tegen de mond aangedrukt dan het stokje bij een coronatest. Vaders kwamen overstuur de kerk in. Kinderen kwamen huilend naar binnen. We hadden gisteren niet te maken met journalisten, maar met terroristen.”

Oh oh, die vervelende journalisten ook altijd! Weet je wat helpt? De pers een stel randdebielen noemen en er voor de goede orde een vergelijking met de SS erachteraan gooien!

“De journalisten waren een stelletje randdebielen en gingen over alle grenzen heen. Een stuk of dertig man stond voor onze hoofdingang en een paar zijn zelfs op ons terrein gekomen. De ingang werd geblokkeerd en daardoor hadden mensen niet voldoende ruimte om naar binnen te gaan. Ook waren er journalisten agressief richting mensen en werd er achter mensen aangerend. Als je een camera voor je neus krijgt, raak je in paniek. De SS handelde vriendelijker in de oorlog dan de journalisten.”

Ook heel verstandig, doen alsof de camerabeelden niet bestaan en gewoon je eigen werkelijkheid in elkaar flansen. Maar dan zijn we er nog niet! Het geweld moet nog worden veroordeeld, er moet nog afstand worden genomen van de agressievelingen én de schuld moet nogmaals bij de journalist worden gelegd. Hoe doe je dat? Nou zo:

“Dat eerste gebeurde door mensen die ik nog nooit in de kerk heb gezien. Er stond een groepje mensen, waaronder iemand met een legerjack bij de kerk, waarvan ik weet dat er maar twee uit Urk komen. De rest had hier niet moeten zijn en dat geweld hoort niet. Met de man die is opgepakt (en tegen de journalist aanreed, red.) gaan we in gesprek. Hem valt niets te verwijten. De journalist deed zelf een stap naar voren en raakte de auto iets aan.”

Zo, nu komt iedereen vast tot de conclusie dat ze op Urk hartstikke tolerant en vredelievend zijn. A job well done!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. coenzoon

  Kijkend naar het wekelijkse optreden op het museumplein zijn er wel meer organisaties die extremer opereren dan de SS !

  1. B. Pascal

   Zie de aanslag met een bom deze morgen in Krimpen. De man heeft gelijk.

 2. Aborifa

  Persvrijheid is wat anders dan irritant achter kerkgangers aanrennen.
  Beetje schuld heeft “de pers” ook wel.

  1. B. Pascal

   Een beetje, ik heb dit meegemaakt. Maar dit is wel de laatste keer geweest op Urk. Wat een honden die media!

   1. Aborifa

    Vergeef het hun, zij weten niet wat zij doen.

 3. Drollevanger

  Ik ga zelden of nooit naar de kerk.
  Maar als ik zo door een hijgende zich verslaggever noemende idioot steeds voor de voeten was gelopen, had ik hem al veel eerder een dreun voor zijn harsens gegeven.

  1. Branzino

   @Drollevanger
   Ik weet niet zoveel van de kerk, maar heb wel begrepen dat je daar regelmatig verteld wordt, dat dreunen voor harsens je niet helpen om in de hemel te komen. Er was ook iets met de ene en de andere wang. Dat klinkt toch anders.

   1. Monty

    Het is maar hoe je de woorden interpreteert.

    Dat is meestal met religies, de een leest het zus de ander zo.

    1. Branzino

     @Monty
     Maar wat er ook in de kerk wordt gezegd, ik kan er op geen enkele manier van maken dat je elkaar voor de harsens moet slaan. Hoewel er ook zoiets wordt gezegd als “oog om oog, tand om tand”, of haal ik nu dingen door elkaar? In ieder geval sloegen die journalisten niet.

     1. Monty

      Soms zijn woorden sterker dan het zwaard.

 4. B. Pascal

  Hier een bericht van Urk 28032021: Kom je als kerkganger aan bij de kerk, word je omringt door een stuk of 7 verslaggevers, met 10 camera’s. Deze “verslaggevers” blokkeren de vrije parkeerplekken, belemmeren de normale doorgang op het trottoir. Men neemt plaats pal voor in de ingang van de kerk. Waardoor omlopen noodzakelijk wordt. Men kijkt je allemaal aan, met dezelfde blik. Die vreemde blik, met doffe ogen. Geen of weinig hoffelijkheid. Sommigen schelden en vloeken expres. Met woorden als: In Godsnaam waarom gaan jullie naar de kerk , inteeltdorp enz. Als onzinnigen staan ze allemaal dezelfde vragen te stellen, aan iedere voorbijganger. Geen persoonlijke vragen, maar vragen vanuit beleidsvisie van de overheid. De enige die nog hoffelijkheid bezat was de verslaggever van het ANP, die leek me het redelijkste en slimste van allemaal. De overige waren, in het merendeel, niet uit op verslaglegging maar op een stuk confrontatie. Een normaal mens wordt toch vanzelf boos, wanneer een verslaggever allerlei vragen herhaald en daarbij blijvend voor je voeten loopt. Je vrijheid van normale doorgang wordt gewoon belemmerd. Ze zetten een camera op je gezicht en dan moet je antwoorden naar hun goeddunken. Wat voor goed antwoord kan een normaal mens dan nog geven? Het is een intimiderende manier, waar de kinderen angstig van worden, de handen van de ouder harder aangrijpen. Je bemerkt als ouders dat de kinderen aan een half woord genoeg hebben. Deze “verslaggevers” houden geen rekening met de “coronaregels”, waar ze zoveel vragen over hebben. Geven deze verslaggevers ook hun eigen wangedrag toe? Hun handelen is als eerste gewelddadig! Waardoor de politie hen staande hield en verhoorde? Want immers, rond 12 uur werd de laatste verslaggever pas door de wegpolitie naar elders gezonden. Nee, deze journalisten zijn in het merendeel ” houtboorders”, die allesbehalve uit zijn op waarheid en eerlijkheid. Ze leggen de “boom van de waarheid” in onze samenleving. De meesten zijn niet bezig met het verdedigen van de grondwet en vrijheid, maar met een andere agenda, dat is afgelopen zondag helder geworden. Corona bestaat voor de ‘’verslaggevers’’ helemaal niet, ze staan op een kluit en overleggen door in elkaars oren de fluisteren. Het is net als bij onze minister, die (bewust) besmet op het binnenhof rondloopt, en haar chauffeur en mogelijk de lijsttrekkers besmet. Je gaat denken, corona is voor ons mensen niet zo dodelijk als de media en overheid ons voorstelt. Want het gaat er zo hard op, dat je denkt, het gaat hier helemaal niet meer om corona. Wanneer deze “verslaggevers” parkeerplekken bewust met “dom vloekgedrag” blokkeren, dan krijgt de automobilist (die al een halve minuut staat te wachten) de schuld, maar zijzelf overtreden de verkeersregels. De situatie escaleert bewust, men speelt erop toe. Een verkeerd beeld zenden deze media de wereld in, het is niet de hele waarheid, net even anders. Ja, de media en belemmerende vrijheidbeperkende regels komen op Urk en in Nederland aan de ware religie. Dat betekend confrontatie, de religie is het laatste wat Urk hoop geeft. De visserij wordt ons door alle belemmerende regels ook (deels) afgenomen. De Schrift zegt: ze hebben Mij gehaat en ze zullen u haten. Dat is de bron van al de onrusten en belemmeringen afgelopen zondagmorgen. Haat en verharding! De strijd tussen goed en kwaad. Tussen vrijheid en tirannie. Tussen waarheid en leugen.

 5. andergeluid

  Het is heel simpel als je met zijn alle in een kerk kan zitten binnen de 1,5 meter en zonder mondkapje
  Dan kan morgen alles gewoon open het cafe de restaurants dus gewoon alles
  Hou op met de tweedelig
  de intelligente lockdown is de Great reset een jaar lang de boel bewust slopen is dat intelligent??? alleen omdat 1% der rijken het voor het zeggen hebben en er een groot corrupt systeem is p c r testen die niet werken en prikken wat nodig is om je dna te veranderen en de mensen trappen er met open ogen in.
  Ga lezen ga het opzoeken dan weet je wat er speelt

 6. Meriadoc Brandebok

  Het was in het Duitsland van de jaren ’30 gebruikelijk dat de Protestanten zich redelijk stilhielden voor de nazi’s. Er was een groot segment van predikanten, welke de Deutsche Christen werden genoemd, die zelfs met de nazi’s samenwerkten. In zuid-Duitse plaatsen waren er predikanten in bruine hemden en rode banden om de arm. Immers, veel christenen keurden Hïtlers deportaties van communisten en Joden over het algemeen goed. Der Feind von ihrem Feind war ihren Freund! Door het gehele nazi-rijk keken de christenen de andere kant op, zoals de predikant Niemoller zo treffend verwoordde.

  Het is wel bijzonder dat de Sionkerk er nu de SS-ers bijhaalt. Als iemamd dat niet zou moeten doen, is het de kerk wel! Dat zeg ik als een gereformeerd christen, ik schaam me kapot hiervoor. Zo zijn niet alle christenen en velen zullen hier ten stelligste afstand van nemem.

  1. B. Pascal

   Je hebt gelijk, maar die aanslag deze morgen in Krimpen, is wel echt een Nazi geval.

   1. Meriadoc Brandebok

    Je kletst uit je nek, Pascal, en je weet het.

    1. B. Pascal

     Nou ja zeg, niet echt gereformeerd….. bommen aan je deur is typisch …?

  2. rafi

   Die duitse christenen waren geen calvinisten. Calvinisten werden ook door roomsen en luthersen vervolgd. Jij zult zeker Johannes Post ook wel veroordelen?

   1. Pauline Kummer

    Je ziet die kerk niet gemakkelijk over het hoofd temidden van de ruime eensgezinswoning van de Urker. De dominantie straalt er van af. Urk voor de Urkers, het is hun hobby. Zie de serie op TV, met die heerlijke tweeling.

    1. BarryCitroen

     En gelijk hebben ze, je hebt helemaal niets aan linkse stedelingen die jou komen vertellen hoe je moet leven.

  3. Oepsie

   Maar Guusje toch! Dan neem je het toch op, met je regelmatige ouderling bezoek, tijdens jullie spelletjes?

 7. StemPzeweg

  Ik zou het aan willen moedigen om de journalisten aan te klagen. De rechters lachen zich de ballen uit de broek en die kerkgekken komen van de koude kermis naar huis. Zoveel macht hebben de geestelijken tegenwoordig niet meer en dit blijkt ook uit hun gedrag. Dit is een handeling uit machteloosheid

 8. rafi

  Beter inteelt dan helemaal geen teelt, zoals bij die humanisten. Ik weet overigens in elk geval van 1 best wel lekker Urks inteeltwijf.

 9. Max Aue

  De agressie en moordzucht is inherent aan het christendom. Geen godsdienst joeg zoveel mensen over de kling dan het christendom dat de wereld met geweld kerstende, oorlogen en genocides legitimeerde en ongelovigen vervolgde.

  Er is geen enkele reden om aan te nemen dat orthodoxe christenen zich vreedzamer gedragen dan anderen.

  1. rafi

   De zoveelste leugen uit jouw mond. Bij lange na niet heeft het christendom zo veel doden gemaakt als de ideologieen van marxisme, communisme, maoisme en nazisme. Allen vruchten der Verlichting. Ga maar optellen!

   1. Branzino

    @rafi
    Max Aue had het over godsdiensten met agressie en moordzucht. Marxisme, communisme, maoisme en nazisme. zijn geen godsdiensten. Je vergelijkt appels met peren.

    1. B. Pascal

     De islam heeft 650 aanvallen uitgevoerd op het christendom. Daarop 9 kruistochten als verdediging uitgevoerd. Wie spreekt er over aanvallen van het christendom?

    2. rafi

     Ideologieen zijn ook religies. Ze bieden een alomvattende levens-, wereld-, en mensbeschouwing. Alleen GELOVEN ze niet in Gods bestaan, maar alleen dat alles wat er bestaat zintuiglijk waarneembaar is.

     1. Branzino

      @rafi
      Zo kan ik het ook. Zometeen ga je vertellen, dat Einsteins relativiteitstheorie ook religie is, evenals de quantummechanika en astronomie. Het lijkt mij, dat het juist NIET om een religie gaat als de focus slechts gericht is op alles wat zintuiglijk waarneembaar is. Religies hebben gemeen, dat ze het alledaagse, zintuiglijk waarneembare overstijgen.

  2. Aborifa

   Dat geldt voor alle godsdiensten met zendingsdrang. Heb je bewijzen m.b.t. de aantallen slachtoffers per religie?

  3. Seneca

   @aue
   dan ben je – niet zo verwonderlijk, gezien je eerdere uitlatingen – niet zo goed geïnformeerd. de meest moordzuchtige religie op deze planeet is toch echt de islam. voorzichtige schatting: ruim 200 miljoen slachtoffers. maar in jouw belevingswereld kijkt men niet op een miljoentje meer of minder doden, nietwaar? alles voor het goede doel. overigens vraag ik mij af waarom de ‘pers’ wel achter kerkgangers aangaat en het bezoek aan de moskee buiten beschouwing laat. daar gebeurt namelijk precies het zelfde. deze ‘journalisten’ weten donders goed dat als zij hetzelfde bij een moskee zouden doen, de week daarop een begrafenis of crematie plaatsvindt. dus jouw journalisten zijn lafbekken pur sang.

  4. Harry Haller

   Als ex-gereformeerde psychopaat slaat Max Aue twee vliegen in een klap: hij kan zijn bodemloze haat tegen het christendom vervatten in een groteske leugen die hij al zoveel malen geponeerd heeft dat hij er nu zelf in gelooft.

   Wat het christendom deed is kinderspel vergeleken met de barbarij van het marxisme, communisme, maoisme en nazisme. Geen religies, maar wel stromingen vervuld met een nog grotere haat tegen de mensheid.

 10. HD

  Ik begrijp de kerkgangers helemaal, allemaal huichelachtige stakkers die zich journalisten noemen.
  Gaan deze stakkers ook bij moskeeën kijken, nee dacht ik al, want dan krijg je echte klappen en een fatwa in je nek.

  1. Aborifa

   Dat is een goede invalshoek. Denk niet dat die treiterjochies dat durven.

 11. Monty

  In Noord-korea zou dit nooit gebeuren.

  1. StemPzeweg

   Precies! Bekijk het positief 🙂

 12. Drollevanger

  Ik denk dat het huidige christendom aan zijn naastenliefde ten onder gaat. En met hen het vrije Europa.
  Alleen via het protestantse christendom kregen we vrijheid van meningsuiting.
  Het wordt tijd dat we weer een agressieve Tempeliers orde oprichten. Een club die aanvalt als we als het “vrije Westen” worden aangevallen door de deugende goedpraters, en andere vijfde colonnes.
  Al te goed is namelijk buurmans gek.(ik weet niet of dat laatste uit de Bijbel komt).

  1. Monty

   ”Het wordt tijd dat we weer een agressieve Tempeliers orde oprichten.”

   Dan wordt het ook weer eens tijd dat de kerken voller gaan worden. Zodat deze niet omgebouwd worden tot appartementen.

   Maar ik denk niet dat er veel animo zal zijn onder het volk om zondag ochtend naar de kerk te gaan en volgens de regels van de kerk te gaan leven.

   Misschien zouden politici die dit na streven het voorbeeld moeten geven.

 13. DubbelZout

  Alles overwegende zou het zo maar eens kunnen dan onze DDS dorpsgek vandaag/stem ze weg/gggg/coenzoon van Urk komt

 14. Drollevanger

  In Putten, een streng protestants dorp op de Veluwe(weet je wel op de Bijbelbelt) werden alle mannen door de Nazi,s uitgemoord(ruim 700).
  Op dezelfde regio werd een compleet ondergronds dorp(het geheime dorp Vierhouten) door de zwarte kousen van voedsel voorzien.
  In het naburige Doornspyk werden door ondergedoken Joden de door Nazi,s gestolen kerkklokken aan die gemeente als dank voor hun onderdak geschonken.
  Ik vind dat het met een eventueel nazi gedachtengoed op de Protestantse Bijbelbelt nog wel meevalt.

 15. 56RdK

  Het geeft maar aan wat voor volstrekt labiel, laag bij de grond en egocentrisch die gelovigen zijn. Labielen die onder invloed staan van zo’n gestoorde machtwellustelling op de kansel.
  En volkomen egocentrisch omdat zij zich onder niet-gelovigen mengen en die in gevaar brengen.

  Daarom, het wordt hoog tijd de (grond)wet aan te passen.

 16. Vit

  Ik vraag me wel eens af hoeveel generaties het nog gaat duren voor men erachter komt dat elke religie pure waanzin is niet gestoeld op welk bewijs dan ook, god heeft een naam “Natuur” en is niet bevattelijk voor liedjes of gebeden.

  Heel vroeger op de basisschool (met de bijbel) mocht ik niet meer met godsdienstles meedoen vanwege mijn kritische vragen, de beste man liep soms rood aan.

  Dat komt omdat ik me al in mijn prille jeugd met kosmologie bezig hield, dan wordt je vanzelf sterk atheist zoals vrijwel alle kosmologen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.