Verkiezingen voorbij, Rutte gooit land TOT MEI op slot: ‘Maatregelen pas versoepeld als 60-plussers ingeënt zijn!’

Toen de enorm strenge lockdown in december werd aangekondigd beweerde het kabinet dat deze maatregel in principe maar drie weken zou duren. Daarna zouden ze kijken naar verlenging, maar drie weken was écht de max! Dat was de oprechte gedachte. Dat blijkt nu toch anders te liggen: dinsdag zal premier Rutte zelf ‘eerlijk toegeven’ dat de lockdown nog flink langer blijft… in ieder geval tot de meeste zo niet alle 60-plussers zijn ingeënt. 

De verkiezingen zitten erop, en je weet wat dat betekent: het kabinet kan eindelijk iets van eerlijk zijn. En ja, hoor, de Gelderlander bericht dat premier Mark Rutte morgen zal vertellen dat de lockdown voorlopig niet versoepeld wordt. Oh nee. De situatie is zo ontzettend erg ‒ mensen vallen bij bosjes neer, zie je dat niet om je heen in het dagelijks leven?! ‒ dat het niet anders kán. Zeker niet tot in ieder geval de meeste dan wel alle 60-plussers ingeënt zijn.

Het excuus dat het kabinet gebruikt om mensen te blijven opsluiten en de economie te blijven slopen is dat de aantallen ziekenhuizenopnames en besmettingen “te hoog” zijn. Ja, dat zal wel ja. Dat het aantal besmettingen is toegenomen is nogal wiedes, nu dat kinderen getest worden én jullie zélf willen dat er overal zoveel mogelijk getest wordt.

En wat het betreft het aantal ziekenhuisopnames: te hoog voor wat? De zorg kan het makkelijk aan. De opnames zijn niet “te hoog” voor het systeem ‒ zelfs niet nadat Rutte tien jaar lang zijn best heeft gedaan de zorg totaal en compleet uit te kleden.

Totaal geschift. Maar wacht, het wordt nog erger. Want weet je wanneer dat punt bereikt is, aldus “kabinetsbronnen”? Begin meiOp zijn vroegst. Ronduit schandalig!

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en word lid van de fantastische DDS-Groep op Facebook-alternatief MeWe!

Het land moet open, want zo kan het niet veel langer doorgaan. Nederland moet véél eerder dan dat weer zoals vanouds draaien. Toon eens wat moed en visie!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

69 reacties

 1. Max Aue

  “De verkiezingen zitten erop, en je weet wat dat betekent: het kabinet kan eindelijk iets van eerlijk zijn.”

  Het Kabinet is ook in de campagne eerlijk geweest over dit beleid. Rutte heeft in de campagne nooit populistische beloftes gedaan die hij niet kan waarmaken.

  1. RvdBe

   Heeft niks met eerlijkheid van doen, het schoothondje van Merkel volgt slechts het “voorbeeld” uit Berlijn.
   Gehoorzaamheid, discipline, verbod op demonstraties allemaal onder het mom van corona.
   Niks zo lastig voor een dictatuur als volk met een eigen mening/cultuur.

   1. STOP FVD

    Een volk met een eigen mening? Je bedoelt die paar honderd man die elke zondag naar het museumplein komen, al die schoothondjes van Baudet? Schaar die vele miljoenen mensen even niet onder dezelfde noemer als wat jij volk noemt. Al die anderen hebben ook een eigen mening maar kunnen gelukkig iets verder kijken dan weer een weekje aan de regels houden.

    1. Patje

     Stop Idioot,

     “Al die anderen hebben ook een eigen mening, maar kunnen gelukkig iets verder kijken dan WEER een weekje aan de regels houden”.

     Bedoel je al die ondernemers, jeugd, scholieren, ZZP’ers en ga zo maar door……….die HE LE MAAL kapot gaan door deze maatregelen?

     1 vraag voor jou: Welk effect heeft dit corona beleid op jouw persoonlijk leven?

   2. Canta

    RvdBe
    Niks zo LASTIG voor een dictatuur als volk met een eigen mening/cultuur.
    Het woordje dictator en dictatuur worden door veel reaguurders in verband gebracht met gebeurtenissen in ons land.
    Voor ECHTE dictaturen is dat helemaal niet lastig hoor. Iemand met een mening vergiftig je, of die krijgt een dodelijk ongeluk of vermoord en in stukjes uit een ambassade laten verdwijnen enz.
    Vandaar dat mensen vluchten uit dergelijke landen en in een land als het onze
    van de vrijheid genieten en stomverbaasd zijn als mensen hier, ons land een dictatuur noemen. Zij weten wel beter.

    1. Harry Haller

     Er zijn dictaturen in alle soorten en maten, Canta. Een moderne, verlichte dictatuur maakt geen gebruik meer van het soort groffe, ouderwetse liquidatiemogelijkheden dat je noemt: die pakken dat veel fijnmaziger en ongemerkter aan.

     Maar het eindresultaat blijft hetzelfde: monddode burgers.

     1. Canta

      Harry Haller
      “Maar het eindresultaat blijft hetzelfde: monddode burgers.”
      Een verlichte dictatuur was bv Joegoslavië onder Tito.
      Ben daar in die tijd heel regelmatig geweest. En ik kan je wel verzekeren dat de mensen daar geen mening durfde te geven over de politiek en
      al zeker niet een demonstratie houden.
      Dus zelfs Nederland een verlichte dictatuur noemen is belachelijk.

  2. trutje

   Moet het kabinet niet in quarantaine na de ministerraad van afgelopen vrijdag met besmette Monica Keijzer. Zag ook filmpjes op twitter de dag na de verkiezingen toen de partijen allemaal samen kwamen. Stonden dicht tegen elkaar aan zonder mondkapje maar toen ze de camera zagen deden ze gauw hun mondkapje op. Degene zonder mondkapje waren Rutte, Kaag, Ploumen, Marijnissen, Segers, die nieuwe van Volt, Baudet maar hij mag het want hij gelooft er niet in. Nog een vraagje de FvD heeft verkiezingscampagne gehouden zijn daar besmettingen uit voortgekomen zoals op Urk.

   1. Max Aue

    Het gebruikelijk om vragen af te sluiten met een vraagteken.

    1. hetfietsmenneke

     Het is gebruikelijk dat je volledige zinnen maakt, zonder woorden te vergeten.

 2. Cootje

  De gehele mkb heeft liberaal gestemd , nog niet vol genoeg in hun kruis geraakt , dus de pijn is nog verdraagzaam . Hoogtepunt derde golf half jullie en de vierde in de maak kan onze trotse gekozen leider zijn bestuurlijke kunde waarmaken hij heeft tenslotte draagvlak genoeg . Na Corona zijn we hem vergeten en komen de toeslag ouders weer in beeld , en de Groningers weer boven de grond

 3. ikweetwatikwil

  Rutte deed niet anders dan beloften niet waar te maken. 1000Euro, geen geld naar Griekenland, enz.

  Afijn, ik hoop wel, dat hij het redt van Kaag. We zullen zien.

  1. Max Aue

   De ironie wil dat het juist Kaag is die binnen het Kabinet aandringt op versoepeling van de corona-maatregelen. Je zou zeggen dat dit op DDS applaus voor haar gaat opleveren.

   1. Beukman

    Ware het niet dat Kaag het soort vrouw is waar men hier op DDS allergisch voor is: intelligent, niet op haar mondje gevallen en assertief. Oja, en er was ook nog iets met haar man. Dan kan zij dus onmogelijk iets verstandigs zeggen over het coronabeleid.

    1. Blitzkrieg

     Beukman : Er bestaat niet zoiets als “verstandig corona beleid”! Het is enige beleid dat verstandig zou kunnen zijn is als het woord corona er niet in voor komt.

 4. Monty

  Vreemd dat de partij die de verkiezingen heeft gewonnen en het volk de vrijheid heeft beloofd dit nu niet waarmaakt.

  Kiezersbedrog of toch niet echt gewonnen?

  1. Max Aue

   Rutte is altijd helder geweest, ook in de campagne, over het feit dat de corona-maatregelen afhangen van het aantal besmettingen c.q. het R-getal. De besmettingen lopen verontrustend op en het is dus volstrekt logisch dat de maatregelen, die bewezen hun effect hadden en hebben, worden voortgezet.
   Op DDS zijn er dwazen die denken dat we de zaak open kunnen gooien maar dat is een minderheidsstandpunt: een meerderheid van de bevolking steunt het Kabinet in dit beleid.

   1. Flach

    Exact. Wat die mafketels niet begrijpen is dat het juist door hun massale overtreden van alle regels zorgen dat dit alsmaar langer gaat duren. De besmettingen blijven maar weer stijgen. Oh wat hebben ze toch een medelijden met de zorg, het MKB, de kinderen…. maar niet zodra het om hun ‘lolletje’ gaat. Dat moet doorgaan. Een zootje infantiele zielepoten die massaal armpje door gaan en samen geestend z.g.n. demonstreren. Als het even kan wordt er ook nog even snel geplunderd v.n.l. door een bepaalde groep nog infantielere criminele mensen.

    Stijgende besmettingen terwijl nu net de reguliere zorg weer wat op gang komt, en dat terwijl de meeste mensen met een greintje verantwoordelijkheidsgevoel zich wel aan de regels houden. Sch.jtziek word ik ervan want ik heb net zo’n hekel aan alle regels als die mafklappers, alleen begrijp ik wel waarom het nodig is.

    Ze willen blijkbaar allemaal een Brazilië 2.0 meer dan 200.000 doden op een dag en mensen liggen ziek, en sterven op straat (uit de eerste hand van vrienden van mij in Brazilië).

    1. Max Aue

     Sterk betoog, Flach, volledig mee eens.

    2. Marija

     Mee eens +++++++

    3. Cootje

     We gaan toch voor een sterk Europa onderleiding van een Duitse moeder .

    4. Canta

     Flach
     Mee eens!!!!!!

  2. janrama

   Kiezers bedrog.
   Met 4x zoveel zetels leg je toch het land plat en ga je eisen stellen.
   Het volk staat achter Baudet maar Baudet niet achter het volk.
   Veel beloven maar niets waar maken van zijn verkiezingsbeloften.
   Je zal maar FvD gestemd hebben.

 5. rexm

  Rutte ,een incompetente prutser, als alle 60 plussers zijn geprikt, dat mag hij wel een paar ladingen spoetnik laten aanrukken uit Rusland.
  Zou zeggen volg het voorbeeld van Servie.

  1. Max Aue

   Normaliter zullen alle 60-plussers eind mei zijn gevaccineerd.

  2. Monty

   ”Zou zeggen volg het voorbeeld van Servie.”

   Of Israël. Daar zijn de cafés, restaurants en musea al lang weer open.

 6. liefdevol rechts

  “Maatregelen pas versoepeld als 60-plussers ingeënt zijn!’

  En als dat gebeurt is,…. Welk excuus ga je dan gebruiken?
  En zijn die linkse druiloren nog steeds gelukkig nu ze links gestemd hebben?

  1. Max Aue

   Als dat gebeurd is zijn er geen excuses meer nodig, dat worden de corona-maatregelen afgebouwd. Niemand heeft belang bi het onnodig handhaven van deze maatregelen, zeker het Kabinet niet.

   1. Cootje

    Maar de maatregelingen moeten wel blijven om het tevreden electoraat de MKBers tevreden te stellen , die hebben hem gesteund dus heeft het nog niet zeer genoeg gedaan , tevreden achterban moet je niet teleurstellen , en het levert mooie televisie op bij de tolk shows

    1. Cootje

     Huilie huilie een tafel vol met horeca ondernemers en aan mevr Kaag vragen of ze een showtje op tafel wil weggeven prachtige televisie wel live

    2. Max Aue

     Cootje kijkt elke avond naar de tolk-shows.

     😂

     1. Cootje

      Heerlijk die tevreden jankende ondernemers huilie huilie , bedrijf kapot, vrouw pleite , pensioen aan diggelen, geen toekomst, huis kwijt , en met volle verstand op Pinokkio gestemd .

     2. Max Aue

      “Heerlijk die tevreden jankende ondernemers huilie huilie”

      Gelukkig zijn ze niet gestorven door de corona.

    3. Emma Louise

     Ik begrijp Cootje’s kijk op de tolk shows wel.
     De verschillende invalshoeken met hun eigen vaktaal vragen om een eenduidige en heldere vertaling die iedereen begrijpt.

  2. STOP FVD

   Ja, want ALLES is beter dan ver rechts!

 7. Beukman

  De verkiezingen worden coronareferendum, we halen minstens 10 zetels!’

  Aldus Haga, een paar weken geleden hier op DDS.

  Je kan van Rutte zeggen wat je wil, maar de meeste Nederlanders hebben alle begrip voor de lastige keuzes die het Kabinet moet maken inzake corona.
  Haga heeft gelijk; dat begrip wordt weerspiegeld in de verkiezingsuitslag. De VVD is ruim 4 keer zo groot geworden als Forum, de partij die tegen de meeste coronamaatregelen is.

  1. Cootje

   Daarom moet er niets veranderen Corona krijgt Rutte echt wel op zijn knieën en het Europese ondemocratische gedrocht ook , overal lock downs in Europa , ik ben benieuwd als de gele hesjes in Frankrijk weer de buitenlucht in mogen

   1. Monty

    ”ik ben benieuwd als de gele hesjes in Frankrijk weer de buitenlucht in mogen”

    Mogen die nu niet de buitenlucht in?
    Is er in Frankrijk dan een lockdown waarbij mensen niet meer de straat op mogen?

    Gelukkig is het in ons land dan een stuk vrijer, kunnen we nog gewoon de straat op.

   2. Beukman

    Corona krijgt Rutte echt wel op zijn knieën

    aldus Cootje.

    Dat betwijfel ik (ook letterlijk trouwens: Mark is voor het virus zelf waarschijnlijk net zo immuun als voor de schandalen die hem omgeven).

    Als ik jou was zou ik mijn hoop vestigen op een van de Parlementaire Enquetes die Rutte na de Formatie te wachten staan. Maar geef het eerlijk toe: de man is een overlevingskunstenaar, die al tien jaar lang glimlachend alles overleeft. Heel wel mogelijk dus dat hij ook door de komende Kabinetsperiode wonderbaarlijk heen fietst.

    1. Marija

     Rutte acht zich onkwetsbaar, wordt gesteund door Merkel en doetprexies wat zij wil.
     Ja, hij fietst daardoor zonder zorg door alle misstanden heen.

     1. Heinz

      Inderdaad, zonder zorgen. Gesteund door het verstand van het volk dat hem aan 32 stoeltjes hielp. Maar let op: Volt komt er aan. Gezonde spanning !

  2. Monty

   ”Aldus Haga, een paar weken geleden hier op DDS.”

   Maar dat was voor het schandelijke tv optreden van die haatclown.
   Dat heeft FvD dus 2 zetels gescheeld of misschien nog wel meer.

 8. Nikita

  In 58 dagen 100 miljoen mensen gevaccineerd dat zijn pas getallen .

  1. Nikita

   En verder weer snel snel weg van dit geleuter . pffff

   1. EU_K0K

    Zeg slappe dweil.
    Jij zou toch je jas aantrekken, koffie gaan drinken in Albufeira en nooit meer terugkomen?

 9. Meriadoc Brandebok

  Ik heb Rutte net op beeld zien zeggen dat hij bij de verkenner wil afstevenen op een kabinet VVD-CDA-D66-JA21.

  Gaat de goede kant op dit.

  1. Max Aue

   Daar trappen ze bij D66 niet in.

   1. Mark Auel

    Dan gaat die moslimslet van D66 toch lekker in de oppositie als zij dit niet wil!

   2. Beukman

    Inderdaad. Kaag heeft destijds de verkiezingsbelofte gedaan om een zo progressief mogelijk kabinet te helpen maken. Dwz met minimaal een andere linkse partij in de coalitie. Als Kaag akkoord zou gaan met Ja21, zou dat catastrofaal zijn voor D666 over vier jaar.
    Tegelijk zal geen van de drie linkse partijtjes zich vrijwillig naar de slachtbank laten leiden.

    Ruttes opmerking is daarom niet anders dan een noodzakelijke zet in het schaakspel, waarmee de bal bij Kaag ligt. Een lange formatie lijkt mij waarschijnlijk.

   3. Meriadoc Brandebok

    De VVD zal ook niet in een linkse coalitie trappen en de VVD heeft de verkiezingen gewonnen.

    1. Max Aue

     Het wordt geen linkse coalitie als D66, PvdA en GL toetreden want VVD en CDA zitten er ook in.
     PvdA zal niet, wat Rutte zal willen, alleen toetreden, ook omdat daarmee de geplande fusie met GL onder druk komt te staan.
     Er is dus maar één coalitie mogelijk: VVD, D66, CDA, PvdA en GL.

     1. Meriadoc Brandebok

      Als PvdA en GroenLinks samen toetreden – iets dat overigens totaal onzinnig is, gezien het verlies dat beide partijen hebben geleden en het feit dat het onzinnig is middels een vijfpartijencoalitie te besturen als dat ook in een vierpartijencoalitor kan – zwenkt de regeringscoalitie centrumlinks. Daar zal de VVD niet intrappen en de VVD heeft de verkiezingen per slot van rekening gewonnen. We stevenen dus af op een coalitie met JA21 of een voortzetting van de huidige regeringscoalitie.

     2. EvertB

      De gedachte dat de VVD de verkiezingen won is niet precies geformuleerd: Rutte won namelijk de verkiezingen.
      In de verkiezingscampagne werd de kiezer gevraagd ‘Waarom stem jij op Mark Rutte?’. Dat was slim van de VVD omdat de kiezer zich in tijden van crises vastklampt aan de zittende premier. Bovendien werd door Rutte en de VVD nauwgezet het inhoudelijk debat zo goed mogelijk omzeild.

      Bij D66 ging het sinds tijden wél om de inhoud én leiderschap. Twee redenen waarom D66 ook stemmen trok van GroenLinks, PvdA, VVD (!) en redelijk veel nieuwkomers van 18 tot 35 jaar. De groep tot 35 jaar verdient ook meer zeggenschap over beleid omdat het immers over hun belangen in de komende decennia gaat.

      Laat ons ook niet vergeten dat vóór het coronatijdperk de populariteit van de VVD ongeveer vijf zetels in de min was, dus gepeild op ongeveer 28 zetels.

     3. Meriadoc Brandebok

      Helemaal niet niet precies geformuleerd: je wint, of je wint niet. Je bent de grootste of je bent het niet.

      D66 had in de campagne inhoudelijk helemaal niets te melden. Het was een uitgebluste campagne zonder enige franje of visie. Kaag had niets om op terug te vallen: ze had geen noemenswaardige dynamiek toegevoegd aan haar ministerschap. Veel van de terminologie was dan ook leeg.

      De enige troost voor D66 was dat de PVV en het CDA het slechter deden.

     4. Max Aue

      “D66 had in de campagne inhoudelijk helemaal niets te melden. ”

      Het is duidelijk waar D66 voor staat: klimaat, Europa, zelfbeschikking en onderwijs.
      Dat zal ze in de coalitie kunnen en willen afdwingen.

      Mij hoor je niet piepen.

 10. EU_K0K

  Leedvermaak:
  Rutte bezoekt informateurs.
  JA21?
  Rutte sluit niet uit een poging te wagen met nieuwkomer JA21 om aan de benodigde meerderheid te komen in de Tweede Kamer. Vooral omdat die partij een flink aantal zetels in de Eerste Kamer heeft, overgestapte oud-FVD-leden. “Dus we moeten serieus kijken naar JA21, maar goed we kennen die partij verder niet, dus we moeten onderzoeken waar ze nou precies voor staan.”

  1. Beukman

   Het zou zo maar kunnen. 🤣

 11. Brenda Welsh

  Het land op slot; alles te danken aan Baudet. ’s avonds lekker rustig op de weg voor mijn deur. Geen jankende motoren, velen thuis beschermd in huiselijke sfeer. Een enkeling die gehoor geeft aan de sommatie ‘kom in verzet’ en gewillig de kou trotseert. Dat zijn de anti zorghelden die de versoepeling blokkeren. De massale bereidwilligheid om zich te laten vaccineren en inzet van de prikposten helpen op den duur een einde te maken aan deze toestand. En dat kost tijd. Deze mensen bereiden de weg naar de vrijheid. Onze 60+ 70+ 80- en ouder !

 12. KlaasD

  Steeds nieuwe criteria om de maatregelen te verlengen. En demonstreren mag ook al niet meer. Laat staan een agent aanspreken op zijn gedrag. Ik ben gelukkig 65 jaar, want de wereld van het World Economic Forum is niet mijn wereld. Maar mijn hard huilt voor alle mensen die dit straks in alle omvang te laat gaan zien en mee gaan maken.

 13. Neko-

  Sturen op besmettingen heeft geen zin. Niet iedereen die besmet is word er echt ziek van, of moet zich melden in het ziekenhuis.

  Als je de besmettingen afzet tegen de ziekenhuisopnames, dan kun je mogelijk wel iets zeggen over de verwachtte bezetting van de ziekenhuizen, maar puur op de besmettingen zoals nu gebeurd is niet reeel.

 14. Heinz

  Let op Volt! Gezonde ideëen, heldere kijk op de toekomst. Dat wordt de nieuwe brede volkspartij.
  Baudet kan het schudden, gaan dromen van de 20 zetels die hij dacht te bezitten. Let op de peilingen, de spanning gaat op de bovenleiding.

 15. Heinrich

  Het electoraat heeft in grote lijnen, gekozen voor de VVD en D66!
  Dat is Rutte en Kaag niet kwalijk te nemen, maar wel de geindoctrineerde nietzelfdenkende ‘linkse’ kudde, dus piepen heeft weinig zin!

 16. J.C.

  Ik hoop toch zo, dat deze Tweede Kamerverkiezingen eerlijk verlopen zijn. Hoewel je inmiddels aanzwellende geluiden hoort van na de stemmingen en voor de tellingen toegevoegde grote hoeveelheden stembiljetten ten gunste van VVD en D66.

  1. Branzino

   @J.C.
   Ja, heerlijk, er wordt hier en daar al geroepen, dat er meer stemmen uitgebracht zijn dan er kiesgerechtigden zijn. Op Schiermonnikoog is het zelfs in het opkomstpercentage af te lezen, meer dan 100%. Als dat geen bewijs is, weet ik het ook niet meer. 😉
   Het lijkt Amerika wel. Gelukkig halen daar de protesten ook helemaal niets uit en doven ze vanzelf uit. Dat zal hier na een paar dagen ook wel gebeuren, voorspel ik. Willem Engel protesteert, maar doet geen aangifte, erg overtuigend. FvD hoorde je voorafgaand aan de verkiezingen ook fraude preken, maar ook dat geluid is verstomd na hun klinkende winst. Wilders verliest wel, maar rept niet van fraude, heel verstandig. Alleen Jensen was in zijn show direct na de verkiezingen overtuigd va fraude en kon dat zelfs met enkele feiten bewijze. Alleen jammer, dat die feiten gemakkelijk aantoonbaar nep waren. Maar dat zal zijn aanhang nooit horen, tenminste niet van hem.

 17. sonny

  Er is geen echte effectieve lock-down, het is een farce!
  Immers iedereen moet/gaat naar de supermarkt, alwaar iedereen in contact komt met iedereen!
  De door de goedgelovig Nederland, gevreesde aerosolen, gaan probleemloos en zonder weerstand van persoon naar persoon!
  In elk gangpad is het dringen om de geparkeerde winkelkarretjes van kwebbelend publiek te ontwijken!
  In de kroeg, discotheek, terras is het heus niet minder veilig!

  1. Branzino

   @sonny
   Je hebt m.i. een klein beetje gelijk met je waarneming van supermarkten. Maar in de supermarkten in het oosten van het land die ik bezoek, is men wel wat gedisciplineerder. Maar je conclusie dat kroeg, discotheek en terras niet minder veilig zijn en dus open kunnen, is niet juist. Open je die, dan heb je wel veel meer contacten en dus ook besmettingen. Dit is de denkfout die veel mensen maken. Elke kroeg, discotheek en terras afzonderlijk kan superveilig zijn, net als elke supermarkt. Maar het totaal maakt het gevaarlijk en dus moet de overheid kiezen wat wel en wat niet. En ze kiezen, gelukkig, voor min of meer open supermarkten. Je moet ten slotte eten, toch?

 18. STOP FVD

  “Rutte wil ‘serieus kijken’ naar JA21”

  Dat moet ook pijn doen hier!! Ook geen fan van JA21 maar dit moet pijnlijk zijn voor de fvd-tjes hier.

 19. Adriaen van Bergen

  De lijfspreuk van Rutte:
  Veel beloven, weinig geven, doet de gek in vreugde leven.
  Resultaat: 35+ zetels.

  Mona Keizer is corona positief, wat dat dan ook mogen betekenen.
  Nu moet iedereen van het kabinet zich dus laten testen en in quarantaine.

  Ik geef je op een briefje: al die regels gelden voor anderen.

 20. Branzino

  “De zorg kan het makkelijk aan.”

  Bijzonder! Moet je eens gaan kijken in een willekeurig ziekenhuis. De verpleging kan het inderdaad aan, want het os nergens paniek, noch hectiek. Hoe dat komt? Een groot deel van de reguliere zorg is uitgesteld en het personeel in naar de covid19-zorgafdeling overgeplaatst. Op die manier kan de zorg het aan. Ik heb het met eigen ogen gezien en van verpleegkundigen gehoord. Ze zijn overbelast, hoog ziekteverzuim, en zitten vol zorg naar de nabije toekomst te kijken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.