VN-klimaatfascisten eisen van Westen nóg meer creperen voor CO2-vermindering, en China bouwt vrolijk kolencentrales

De Verenigde Naties (VN) heeft een nieuw rapport uitgebracht, waarin staat dat landen bij lange na niet genoeg hebben gedaan om aan de doelen van het Klimaatakkoord van Parijs te voldoen. Sterker nog, zelfs met de meest recente aangeleverde plannen van landen blijkt dat de CO2-uitstoot in 2030 maar met minder dan 1 procent zal worden verminderd. We gooien er met z’n allen dus met de pet naar!

Wat de VN betreft stevenen we af op één groot drama. Uit het laatste rapport van de Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) blijkt dat we met de huidige plannen in 2030 slechts 1 procent CO2-reductie zullen realiseren, terwijl dat 45 procent vermindering (ten opzichte van 2010) zou moeten zijn. Wat de VN betreft moeten we dus flink aan de bak, zo meldt CBS News.

Allemaal leuk en aardig, maar de VN lijkt er nauwelijks bij stil te staan dat slechts 75 partijen, samen verantwoordelijk voor grofweg 30 procent van de mondiale CO2-uitstoot, hun plannen hebben aangeleverd. De overige partijen, verantwoordelijk voor de resterende 70 procent, hebben niets aangeleverd (of doen er niet aan mee).

De VN doet nu dus net alsof die 75 partijen ook nog eens de verantwoordelijkheid moeten dragen voor de rest van de wereld. Alsof ze tegen Nederland zeggen dat wij als land maar driedubbel zoveel CO2 moeten besparen, omdat China kolencentrales is gaan bijbouwen. Dit is namelijk ook wat er in 2018 gebeurde. Toen deed de EU aardig zijn best om minder CO2 uit te stoten, maar het netto (mondiale) effect was negatief. Er werd toen namelijk juist meer uitgestoten door landen als China en Vietnam. Die trend lijkt nu nog steeds aan de gang, alleen benoemen de VN en de IPCC dat niet.

Het resultaat: u en ik mogen krom liggen voor allerlei klimaatambities, terwijl ze zich krom lachen in China en daar gewoon nog een paar kolencentrales extra neerzetten. Dank u de koekoek!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Nostradamus

  Kappen met die onzin en bouw maar drie kerncentrales. (Thorium) Wel in handen laten blijven van de (R)overheid zodat eventuele opbrengsten weer naar de staatskas gaan.

  1. Spaanse_K0K

   Hoeveel werkende, rendabele Thorium reactors zijn er in de wereld ?

   1. Edjan

    Geen een. Men heeft toentertijd gekozen voor uranium juist omdat men hier plutonium van kon maken. Dat konden ze atoombommen van maken.

    1. Edjan

     Een kerncentrale kan makkelijk plutonium maken uit uranium, daar zijn slechts kleine aanpassingen voor nodig. Het was in de koude oorlog en men vond atoombommen belangrijk.

 2. halo1

  Het valt natuurlijk allemaal binnen het kader van de “Alleen-maar-Linkse-politiek-anders)weg-met-ons”-mentaliteit… de strijd gaat voort. Ja.. en China is een dictatuur..daar kan je nooit tegenop.

  1. halo1

   Wel een beetje makkelijk: duurt lang.. duur…psychologische remmingen..alleen rechtse + linkse oplossingen brengen ons m.i. verder.

 3. Appelstroop

  China bouwt stug kolencentrales, ondertussen de top 10 grootste solar panel manufacturers:

  1 LONGi Solar China
  2 JinkoSolar China
  3 JA Solar China
  4 Trina Solar China
  5 Canadian Solar Canada
  6 Hanwha Q-CELLS South Korea
  7 Risen Energy China
  8 Astroenergy China
  9 First Solar USA
  10 Suntech China

  Export uiteraard.

  De conclusie mogen mensen zelf trekken, dat er iets niet klopt durf ik wel te stellen.

  1. ggg

   Een verdienmodel voor de happy view die verdienen aan de groene waanzin

   Follow the money en u zult de waanzin kunnen verklaren.

 4. FVD

  De regeringscoalitie onder leiding van Rutte, en al buigend naar GroenLinks en de PvdA, zijn helemaal idolaat van het door hen bedachte bizar slechte klimaatakkoord. In de huidige hysterie over corona is het een beetje ondergesneeuwd, maar zeker niet vergeten. Dat het ons landschap zal vernielen, onze economie tot aan zijn grondvesten zal afbreken dat interesseert de nitwits in Den Haag voor geen meter. ”

  Dat deze verbouwing niets bijdraagt, aan waarneembaar minder CO2 uitstoot wil het kartel niet begrijpen. Mocht iemand nog denken dat we na corona nog een levensvatbare economie weten op te zetten, dan wordt die zeker om zeep geholpen dit absurde wereldvreemde plan.

 5. DutchOutlaw

  Wederom een tegenvaller voor onze klimaatdrammers!
  Dit even lezen—->>https://www.telegraaf.nl/nieuws/85333478/rekening-van-aardgasvrije-woning-gemiddeld-40-000-euro

 6. Rene van der Grijp

  De VN is allang afgezakt tot het niveau van een criminele organisatie.

  Het economische netto effect van dit alles zal zijn dat het westen inlevert en China enorm profiteert. Dit gaat om duizelingwekkende bedragen.

  En denk maar niet dat China medelijden met ons zal hebben of ook maar een biet geeft om milieu en klimaat.

 7. Bolkestein

  En daarom moeten we ook uit dat gedrocht het klimaatakkoord van Parijs stappen. Klimaathysterie = klimaatzwendel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.