Vreedzame demonstratie Museumplein ontbonden op last van Halsema! Waterkanonnen opnieuw ingezet

Demonstreren in Amsterdam zit er niet meer in voor de vreedzame demonstranten die kritisch zijn op het coronabeleid. De Amsterdamse driehoek besloot om de demonstratie op het Museumplein te ontbinden en gebruikte daarbij grof geschut. Met waterkanonnen is het plein schoongeveegd.

De demonstranten kreeg nauwelijks de tijd om hun boodschap en statement te uiten of de driehoek greep al in. Het demonstratierecht wordt de demonstranten en coronacritici op deze manier onmogelijk gemaakt. Ook voormalig VVD-raadslid Ghislen Nysten denkt er het zijne van:

https://twitter.com/GhislenNysten/status/1373603841925582850?ref_src=twsrc%5Etfw

De politie heeft inmiddels het hele Museumplein kunnen ontruimen, maar de demonstranten zijn gevlucht naar de rest van de stad. Ook daar blijft de politie en de ME ze op de hielen zitten.

https://twitter.com/GPPhilosopher/status/1373623545490771970?ref_src=twsrc%5Etfw

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Mar

  De ene keer niet om toestemming gevraagd en vandaag:

  “Actiegroep Nederland in Verzet had opgeroepen vandaag opnieuw te demonstreren tegen burgemeester Halsema, onder de noemer ‘koffie drinken voor vrijheid’. De gemeente had toestemming gegeven voor een demonstratie op het Arenapark, maar demonstranten waren toch naar het Museumplein gekomen.”

  Zijn ouderen met kinderen en kleinkinderen hun jeugd weer opnieuw aan heet herbeleven?

 2. janrama

  Neem aan dat Baudet aanwezig is.
  Zal de rust snel weder keren.

 3. Gerda2

  Gisteren waren er wereldwijd “Freedom Rally Protests”, maar daar krijgen we in de MSM weinig van mee.
  Mocht je geïnteresseerd zijn bekijk dan het volgende filmpje:
  youtube.com/watch?v=NX8TTAuMEXw ruim 8 minuten.
  Canada, Israël, Australië, Finland, Duistland Portugal, Nederland, UK enz.

  1. Jack Flash

   Er waren genoeg livestreams gisteren.

   1. Gerda2

    Gelukkig wel, Jack.
    Maar het is wel fijn, dat je in zo’n kort filmpje zoveel verschillende landen ziet.

  2. Monty

   ”Gisteren waren er wereldwijd “Freedom Rally Protests”, maar daar krijgen we in de MSM weinig van mee”

   Hier op DDS heb ik er ook niks over gelezen.

   1. M. Brandenburg

    Hier moet ik het helaas mee eens zijn.

 4. liefdevol rechts

  Gisteren had Tom Zwitser (Blue Tiger) een uiterst belangwekkend gesprek met 4 agenten, die de moed hadden om zich uit te spreken tegen het schokkende politiegeweld tegen burgers in het afgelopen jaar. Zoals we al vaak hebben geschreven is het van cruciaal belang dat het verzet tegen de ‘Great Reset – Agenda 2030’ staatsgreep tegen onze vrijheid en democratie niet alleen van burgers, artsen en wetenschappers komt, maar dat ook wetshandhavers de kant van het volk kiezen. Nu de eerste agenten dit hebben aangedurfd, mogen we misschien dan toch nog hopen op een kentering? Vooral het afgelopen jaar is ons land door onze autoritaire bestuurders in razendsnel tempo in DDR aan de Noordzee veranderd.

  Voormalig agent Abe Dijkstra, die diverse leidinggevende functies heeft gehad en teams heeft aangestuurd, en marechaussee in actieve dienst Melchior zitten aan tafel. Twee agenten (waarvan een met 20 jaar dienstverband) praten met vervormde stem mee via een videogesprek. Ze worden ‘Joëlla’ en ‘Sandra’ genoemd – niet hun echte namen, want ‘de reden daarvoor zal duidelijk zijn,’ aldus Zwitser. Als je werkzaam bent of was bij de overheid, de gezondheidszorg of de media kun je in dit land niet meer zonder ingrijpende consequenties je mening geven of kritiek leveren.

  Sinds de boerendemonstraties worden gewone burgers met honden, stokken, paarden, knuppels en waterkanonnen uit- en in elkaar geslagen. Dat gaat ook veel agenten niet in de koude kleren zitten; bij de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie spreken zich al tientallen van hen uit. Er wordt ook gewerkt aan een speciale website voor onder andere agenten en zorgmedewerkers, die vastlopen op hun werk.

  1. Beukman

   Als je werkzaam bent of was bij de overheid, de gezondheidszorg of de media kun je in dit land niet meer zonder ingrijpende consequenties je mening geven of kritiek leveren.

   Dat is nooit anders geweest, en terecht. Kritiek op je werkgever hoor je binnenskamers te houden.

 5. Mar

  Oeps, het was niet Halsema.

  “Omdat burgemeester Halsema onderwerp is van de demonstratie, neemt locoburgemeester Simone Kukenheim deze zondag haar taken waar, ook als voorzitter van de driehoek.”

  Bron: Paroolwebsite

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.