Johan Derksen vreest nu al voor ellenlange klaagtirades Simons in de politiek: 'Dat wordt weer een gezeur en gezever in de Kamer!'

Johan Derksen vreest nu al voor ellenlange klaagtirades Simons in de politiek: 'Dat wordt weer een gezeur en gezever in de Kamer!'

Johan Derksen over het debat tussen Rutte en Wilders. Bron: Schermafdruk Veronica Inside/Veronica

Johan Derksen heeft gemixte gevoelens overgehouden van de verkiezingsuitslag. De linkse partijen zijn flink gekrompen, maar de Tweede Kamer zit de komende vier jaar wel opgescheept met het "gezeur en gezever" van BIJ1-leider Sylvana Simons. Iets wat hij nu niet echt een verrijking vindt.

Johan Derksen gaf zijn mening over de verkiezingsuitslag bij Veronica Inside. Hij gaf toe het Kaag-effect te hebben onderschat, wel vond hij het opvallend, net als de rest van Nederland, dat de exitpolls er flink naast zaten. Over GroenLinks-leider Klaver en BIJ1-rebel Simons had hij genoeg over op te merken. "Sigrid Kaag is niet zo drammerig als die Klaver. Daar werd je doodmoe van, en ik weet niet of Simons een zusje van hem is, want die hebben we gisteren weer gezien en die heeft één zetel, maar dat wordt een gezeur en een gezever in die Tweede Kamer. Zij hoort zichzelf graag lullen."

Derksen merkt terecht op dat het toetreden van Simons en BIJ1 tot de Kamer Nederland vier jaar lang wordt lastiggevallen met ellenlange klaagtirades. Simons wist de afgelopen jaren al haar drammerige agenda aan iedereen op te dringen; nu ze Kamerlid wordt gaat dit alleen nog maar erger worden. Het gaat een zware tijd worden voor veel Kamerleden en Nederlanders.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties