VVD-burgemeester verbiedt FVD-bijeenkomst in Heerlen: ‘Deze gekte moet stoppen!’

Nog voordat de campagnebijeenkomst van Forum voor Democratie vanmiddag werd afgetrapt in Heerlen moest iedereen al naar huis. De VVD-burgemeester Roel Wever vond dat het te druk was en besloot daarom om het evenement niet te laten doorgaan. Bij Forum zijn ze woedend, want ze hadden zich aan alle regels gehouden. 

Momenteel trekt Forum voor Democratie met een grote bus heel Nederland door om campagne te voeren voor de Tweede Kamerverkiezingen. Deze “Vrijheidskaravaan” trekt een hoop bekijks, want andere partijen doen soortgelijke dingen dit jaar niet. En als het aan sommige burgemeesters ligt moet ook FVD de bus in de stalling laten staan. In Heerlen werd vanmiddag een campagnebijeenkomst verboden door de burgemeester.

Volgens Forum voor Democratie laat de actie van vanmiddag nog maar eens zien waarom de gekte moet stoppen na 17 maart. Zij vinden het niet normaal dat een partij, die gewoon luisterde naar het gezag en keurig meewerkte, ineens te horen krijgt dat haar bijeenkomst moet stoppen. Volgens Forum snoer je op deze manier het geluid van een oppositiepartij:

“Ook al hadden we zeer weinig mensen uitgenodigd voor de bijeenkomst in Heerlen vandaag. Toch waren er, naar de smaak het bevoegd gezag, veel te veel mensen naar het plein gekomen. Er mochten maar 200 mensen daar staan en we hebben iedereen die er teveel was natuurlijk opgeroepen, ook in overleg met de politie, om weg te gaan. Dat hebben we meermaals gevraagd. We waren op een geordende manier bezig om mensen te vragen om te vertrekken,” aldus Baudet in een verklaring.

De inspanningen van FVD waren onvoldoende, vonden handhavers in de Limburgse stad: “Toen ineens, geheel onverwacht en ook zonder dat we de tijd kregen om dit te doen, kregen we te horen dat de burgemeester besloot om de bijeenkomst definitief af te blazen. Toen zijn we natuurlijk vertrokken, want we houden ons aan de regels. We roepen iedereen op om gewoon geordend te vertrekken, om nooit de confrontatie op te zoeken met de politie en met het gezag. Het geeft wel heel goed aan waarom het zo ontzettend nodig is dat deze gekte stopt in Nederland.”

Het is inderdaad een flinke domper voor de aanwezigen en voor de partij zelf. Maar aan de andere kant laat het ook zien hoe veel tractie de campagne van Forum veroorzaakt. Mensen komen massaal op de bijeenkomsten af, wat de partij met nog twee weken tot de verkiezingen toch positief moet stemmen.

Helaas voor de partij van Thierry Baudet heeft Heerlense burgemeester de bijeenkomst vroegtijdig gestopt, maar toch is de rek er voorlopig nog niet uit bij de beweging. Hun “karavaan” lijkt steeds meer momentum te krijgen, en hun boodschap wordt door steeds meer Nederlanders gesteund. De drukte van vandaag bewijst dit alleen maar. Afgelaste bijeenkomst of niet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Jack Flash

  Ik schaam mij voor mijn geboortestreek(1957)

  1. Spaanse_K0K

   Terecht

  2. EmmerZ

   FvD is inderdaad de enige partij met realisme, principes en lef.
   In de VS beginnen ze langzaam echte ballen te kweken. South Dakota, Mississippi en Texas gaan al 100% open. Leer daarvan, angstig bejaardentehuis Nederland! @Jack, ik schaam me voor mijn geboorteland.

   1. Franz Biberkopf

    “In de VS beginnen ze langzaam echte ballen te kweken.”

    Het blijft natuurlijk het land met de onbeperkte mogelijkheden.

 2. Spaanse_K0K

  Waarom al die drukte?
  Alle peilingen geven een historische mega overwinning voor FvD.
  Dit wordt de kortste formatie ooit.
  20 Maart staat Baudet met zijn ploeg op het bordes, dicht op elkaar, zonder mondkapjes.

  1. Franz Biberkopf

   Inderdaad, Kok, het FvD staat al op een dikke vier zetels in de peilingen en dat kunnen er zomaar vijf worden.

   De Karavaan krijgt echt momentum onder de wappies.

 3. Yoyo

  Een VVD burgermeester, je verwacht het niet….

  Eens te meer reden om op FVD te stemmen.
  FVD, houd er maar rekening mee!

 4. leukeditter

  als rutte daar had gestaan had het wel gekund………………….oja zouden er maar 4 mensen staan natuurlijk

 5. Barbera

  ‘Ook al hadden we zeer weinig mensen uitgenodigd voor de bijeenkomst in Heerlen vandaag.”

  Oh het is gewoon een toneelstukje met genodigden…

  1. Jack Flash

   China.

  2. Linksbuster

   Blabara heeft haar uitkering weer binnen!

  3. Wally

   Welnee, dat is onzin. Het verbieden van een bijeenkomst van een andere partij geeft toch prima aan dat men bezig is met klassejustitie? Of vind je dit normaal? Wat heeft dit in vredesnaam met een teststraat te maken? Maar vooruit, doe ik er ook een, speciaal voor jou. Wat een vernielingen door die ‘blm-sympathisanten’.

 6. Nostradamus

  Hij had het ook moeten opgeven als BLM demo. Dan had het wel gemogen in rassenjustitie land.

  1. Barbera

   @N
   Straks ga je nog vertellen dat het opblazen van een Teststraat eigen schuld dikke bult is.

   1. Nostradamus

    Jouw topkwaliteit: suggestieve aannames.

   2. usb3.0

    barbapappa laat hier haar fascistische sympathieën de vrije loop…

 7. macsjang

  De zoveelste VVD hansworst. Meest corrupte na-oorlogse partij. Onnozelheid (al dan niet geveinsd ) overheerst.

 8. liefdevol rechts

  Geen erg, dat zijn de laatste stuiptrekken van een linkse burgemeester, na de verkiezingen mag hij gaan solliciteren voor een andere job.
  De vrije mens is in aantocht en niemand die hem stoppen kan en zeker niet na de verkiezingen 😁

 9. usb3.0

  Inderdaad de corona idioterie moet stoppen want het normale is dat we gewoon samen moeten kunnen komen of zijn de meeste dit vergeten, het lijkt er wel op..

 10. FVD

  Deze campagne in Heerlen is voor de FvD fantastisch gelukt, de antireclame die deze burgermeester onbewust aan het FvD gaf, is voor Baudet gefundenes fressen, ook al moesten zij vroegtijdig vertrekken. Een VVD-burgermeester die de bewoners van Heerlen wegstuurt zal niet op veel sympathie kunnen rekenen. Kokki en Biber, dit is weer kassa voor het FvD.

  1. Jack Flash

   Antireklame is de beste reklame.

   F. Zappa.

 11. Wally

  Eigenlijk is dit prima nieuws. Laat ze maar verbieden, tegenwerken en zeuren. Feit is dat inmiddels heel veel mensen duidelijk is geworden dat dit hier fout gaat als er niets veranderd. Dit is gezien door heel Nederland, men vergeet niet zo snel meer als vroeger. Dus wellicht helpt dit alleen maar. En tsja…. de vvd? Neemt u ze nog serieus dan?

 12. Drollevanger

  Ik zal als PVV stemmer niet op het FVD stemmen, maar heb wel sympathie voor die club.
  Maar met dit gespartel van de kartelpartijen tegen alles wat rechts (dus niet extreem-rechts is, zoals onze onpartijdige? media steeds weer suggereert), krijg ik het idee dat de verwachting bij extreem-links wel degelijk is dat Baudet veel stemmen zal weghalen bij de kartellaars
  Nederland wordt wakker geschud op de 17de.

 13. Drollevanger

  Ook als het Kartel verliest blijft die burgermeester gewoon zitten. Let op mijn woorden.
  De tijd dat bewindslieden opstapten na hun fouten is al tijden voorbij.
  Veel kiezers leven nog in een ver verleden. Zie de grap van Grappenhaus.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.