Wat?! Rutte: ‘Áls we terug kunnen naar een normalere samenleving… zo tegen de zomer’

 Mark Rutte is heel tevreden. Zijn VVD is weer de grootste geworden. Er waren de afgelopen vier jaar controverse na controverse, crisis na crisis… opgestapte bewindspersonen na opgestapte bewindspersonen… maar dat heeft allemaal blijkbaar totaal geen impact op de VVD. Maar terwijl hij heel blij aanschoof bij de NOS zij hij vanavond wel iets heel interessants: “Áls we terug kunnen naar een normalere samenleving… zo tegen de zomer.”

Wat?

“Áls we terug kunnen.” Is er een mogelijkheid dat we niet terug kunnen, Mark? Want dat impliceer je toch echt met dat woordje “als,” en vooral ook de nadruk erop. Als? Niks als. We willen terug naar het oude normaal. Punt. De enige partij die daar actief voor pleitte is volgens de exit polls verviervoudigd in grootte! Dat kan en mag niet genegeerd worden.

Maar dan zijn we er nog niet, want hij zei dus niet “naar een normale samenleving,” maar naar “een normalere samenleving.”

Nee, niet “normalere!” Wij willen een normaal land. Niet “normaler.” Het moet helemaal normaal worden weer. Dat is wat wij eisen. Dat is ons recht. En we laten ons niet langer via een angstpsychose een halve dictatuur inpraten.

En dan komt het laatste zorgwekkende deel uit die zin: “Zo tegen de zomer.”

Tegen de zomer? Dan zou de lockdown nog drie maanden duren. Dat is volkomen onacceptabel! Als deze gekkigheid nog langer duurt gaan talloze bedrijven failliet, belanden tienduizenden of zelfs honderdduizenden mensen extra in de WW, en stort de economie helemaal in elkaar. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de psychologische én lichamelijke schade die burgers ondervinden van deze draconische quasi-anticoronamaatregelen.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Parler!

Weg met de lockdown. Niet in de zomer, niet net voor de zomer, maar nú!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Jack Flash

  Tegen de zomer de teugels beetje losser.In het najaar 2 keer harder aantrekken.Hoe voorspelbaar.

 2. Max Aue

  Nederland kan pas weer volledig naar normaal als de overgrote meerderheid van de bevolking is gevaccineerd. Elk zinnig mens snapt dat en Rutte ook.

  Dit situatie zal normaliter tegen eind juni worden bereikt, tegen de zomer dus.

  Mark Rutte heeft deze verkiezingen ondermeer gewonnen omdat hij de burger geen zand in de ogen strooit.

  1. Logica

   En wat nu als er in het najaar een variant komt waar de huidige vaccinaties niet tegen helpen? Weer een lockdown van een half jaar?

   1. Jack Flash

    Logica@ Tuurlijk, vanaf nu ieder jaar.
    Medische dictatuur, mediacratisch gestuurd.
    Gezondheidseconomie.
    Intensieve menshouderij.

  2. Jehannes

   Jij moet toch echt eens wat meer op daden letten en niet op woorden.

   Wij horen al meer dan een jaar: Als dit Als dat. Weet jij wel wat er gebeurd als een politicus zijn mond open doet? Dan gaat hij liegen.

   Het is niet zo moeilijk hoor? Google: leugens mark rutte. Moest je eens proberen 😉

 3. Logica

  Het referendum is helaas de nek omgedraaid. Dankzij vooral D’66. Rutte mocht de buitenlandse aandeelhouders vrijstellen van dividendbelasting. Mooie deal en iedereen was het alweer vergeten. Stond in geen enkel verkiezingsprogramma. Nederland heeft een korte termijn geheugen.

 4. Lefty

  Rutte gaat verder met het slopen van het sociaal stelsel . De rijken worden steeds rijker, de armen steeds armer. En 80% va het Nederlandse electoraat vind het prima. Waanzin.

 5. AidemediA

  Pinok liegt de dag van de verkiezingen meteen alweer. Hij gaat gewoon door die rat. Maar wat wel waar is, is dat Nederland zo langzamerhand naar de europese afgrond wordt geduwd. Met dank aan de kiezers die op de vvd en d66 hebben gestemd. Wat een land.

  1. Jack Flash

   Omdat hij het zo goed heeft gedaan wat betreft de coronafakecrisis zeggen ze op de staatstelevisie.
   Dit land is naar de kloten, op elk gebied.

 6. Jehannes

  Achja, een “historische” opkomst op Schiermonnikoog van 115% hoogste ooit was 35 jaar geleden 82%.. Want nu waren er ineens toeristen? Maar de bevolking zal wel met 3 miljoen gegroeid zijn overnacht? Op naar de 4 jaar (meer) afbraak! Ook nog zeggen dat het belangrijk is om te stemmen in een “democratie” 1x Wilders een mand aanbieden en geen strobreed toegeven? Daar heb ik toch een ander idee bij. Dit was de laatste keer.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.