Wereldvreemde Ploumen bereidt Nederland voor op PvdA-bewind: ‘Bij de Europese verkiezingen werden we de grootste!’

Het is PvdA-leider Lilianne Ploumen naar de bol gestegen. In kranten doet ze een stortvloed aan beloften om Nederland ‘fatsoenlijker’ te maken, en geld ‒ waarmee grof gesmeten wordt ‒ moet daarbij de gunst van de kiezers kopen. De sociaaldemocraten beloven veel en gaan dit ook allemaal waar maken, meent Ploumen. Men moet immers niet vergeten dat de partij in 2019 de grootste was bij de Europese verkiezingen!

De PvdA kondigt aan met heel veel geld gaan smijten, zo willen ze net als de radicalen van BIJ1, het minimumloon verhogen tot maar liefst 14 euro per uur. Waar dit geld onder andere vandaan moet komen? Nou, van onder meer het bedrijfsleven (waaronder het mkb), dat gewoon kaalgevreten gaat worden als Ploumen de nieuwe premier van Nederland wordt:

In het NRC belooft Ploumen Nederland daarbij het ene na het andere mooie plan. Maar de vraag is toch echt wat het allemaal mag gaan kosten, en waar men dit geld vandaan gaat halen. Het bedrijfsleven heeft het afgelopen jaar al rake klappen mogen ontvangen, en nu is de PvdA van plan om ze nog harder te gaan belasten door het minimumloon te verhogen.

Ondanks dat de partij nog steeds niet is teruggekrabbeld naar haar oude grootte van tussen de 30 en 40 zetels meent Ploumen dat de PvdA veel invloed weer kan uitoefenen in de toekomst. De Europese verkiezingen lieten dit al zien:

“Ik herinner er altijd maar aan dat we bij de Europese verkiezingen in 2019 de grootste werden. Daaruit sprak een groot vertrouwen in het belang van een sterke PvdA.”

Het is logisch dat je als partijleider wat vertrouwen moet uitstralen, maar de peilingen laten toch echt wat anders zien. De PvdA is en blijft vooralsnog een middenmoter, die heel blij mag zijn met 15 zetels – wat al een flinke winst zou zijn voor de partij. En beslist geen Frans Timmermans-effect dat aan de horizon opdoemt.

Maar een beetje realisme mag de pret niet drukken. Ondertussen loopt Ploumen al ver voor op de zaken: ze gaat alleen in een kabinet met de VVD zitten als er een andere linkse partij aanschuift. Ferme taal van de sociaaldemocraat, maar laten we eerst maar wachten op de verkiezingsuitslag. Voor hetzelfde geldt komt haar partij opnieuw onder de tien zetels uit. Een een partij móói dat de PvdA Nederland kan gaan maken met dat abominabele zetelaantal!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. halo1

  Dat woord “”fatsoenlijk””(er maken)…is ook zo poly-interpretabel als wat. Maar het is de nieuwe linkse taktiek.. met geld smijten.. rente o,01..na ons de zondvloed.. gesteund door de EU.. zo kom of blijf je wel aan de macht.. maar eerlijk is eerlijk: Johnson doet het ook. Nieuwe politiek… maar de nadelen naturlijk verzwijgen.

 2. struisvogelpolitiek

  De troela vergeet er bij te vermelden dat het bedrijfsleven alles door berekend naar de consumenten. Dus de consument word de l*l.

 3. plakband

  PvdA staat voor strooien met zelfbedachte fabeltjes.
  PvdA staat voor strooien met geld van anderen.
  Tegen Zwarte Piet maar zelf Sinterklaas spelen vinden ze heerlijk.

 4. Drostemannetje

  Ze knippert mij te vaak met haar ogen. Volgens mij is dat een teken dat iemand liegt.

 5. Billyslurf

  Inderdaad Daniël, en de vvd gaat verder met liegen zo te zien. ZZP is óók een bedrijf maar als je hierin stinkt…

  1. Billyslurf

   Bij wie willen ze het dan wel gaan halen? Bij de ambtenaren? Bij de mensen in de bijstand? Bij de asielzoekers dan misschien? Waarschijnlijk gewoon bij de gepensioneerden en het werkplebs waaronder zzp-ers

 6. Wally

  41.7 miljard.
  Reken maar dat er veel van die gutmenschjes helemaal blij zijn. Geld zat toch? PvdA, een van de nieuwe aanduidingen voor ‘landverraders’, ‘nederland haters’ en ga zo maar door.

 7. Drollevanger

  Ploumen en haar club zijn de weg al een paar decennia kwijt.
  Mensen die thuis kunnen werken is niks mis mee, maar die horen niet bij de arbeiders waar haar partij vroeger voor stond.
  Wakker worden Ploumen.

 8. Drollevanger

  Ik ben gepensioneerd.
  Mijn pensioen is al vanaf het jaar 2000 niet meer geïndexeerd.
  Als het zo doorgaat kan ik daar al geen pakje shag van kopen.
  Dankuwel beste Rutteen uw VVD zo raak ik noodgedwongen van het roken af

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.