Wilders geeft Rutte veeg uit pan: ‘Hij laat zich gijzelen door links om door te kunnen regeren!’

Het lijkt erop dat de PVV opnieuw gaat worden buitengesloten bij toekomstige kabinetsformaties. Zowel het CDA als de VVD hebben gezegd niet met de partij in zee te willen. Volgens Wilders laat premier Rutte zich gijzelen door links om maar door te kunnen regeren. De PVV-leider hoopt dat Rutte zich nog bedenkt en een formatie met de PVV durft aan te gaan. 

Praktisch alle partijen hebben de tweede partij van Nederland, zowel in de peilingen als in de Tweede Kamer, al op voorhand uitgesloten van kabinetsdeelname. Ze willen absoluut niet in zee gaan met de partij van Geert Wilders, wat volgens de PVV-voorman een uiterst antidemocratische houding is. Volgens Wilders is het trouwens nog niet zeker dat de VVD de PVV gaat buitensluiten, want, zo stelt Wilders, VVD-kiezers willen niet dat Rutte de partij uitlevert aan links. In het AD zegt hij er het volgende over:

“Dat is echt geen gelopen koers, geloof me. Het is ondemocratisch al voor de verkiezingen een grote partij uit te sluiten. En de VVD-kiezers hebben er ook niets aan. Want Rutte levert hen daarmee uit aan de Jesse Klavers, de Lilianne Ploumens, aan de Sigrid Kaagen van deze wereld. En daarmee aan nog meer klimaatnonsens, lastenverzwaring en migratie. Om door te kunnen regeren laat Rutte zich gijzelen door links. En dan heb je straks vijf partijen nodig voor een kabinet. Dat is onwerkbaar. Dat ligt binnen twee weken op het kerkhof.”

Wilders heeft gelijk dat het uitsluiten van de PVV nog geen feit is. Uit een peiling van Maurice de Hond blijkt ook dat een meerderheid van de VVD-kiezers vindt dat Rutte om de tafel moet gaan zitten met de PVV, als de partij bij de grootste drie van Nederland hoort.

Afgaand op de peilingen maakt de PVV een goede kans om de tweede partij te worden van Nederland, het verschil tussen andere partijen wordt ook steeds groter. Wat er voor zorgt dat de VVD haast niet om de PVV kan. En Wilders weet dat.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

57 reacties

 1. Monty

  ”dat Rutte om de tafel moet gaan zitten met de PVV, als de partij bij de grootste drie van Nederland hoort”

  Maar Wilders heeft al aangegeven dat hij niet met Rutte in een kabinet wil.
  Of zou de PVV zijn partijleider opgeven om mee te regeren.

  Wie zal er opstappen als partijleider Wilders of Rutte.

  1. werikke

   Wilders wil niet met Rutte wel met VVD. terwijl Rutten niet met PVV wil dat is verschil. Rutte jaren geleden gezegd dat hij partijtje van Wilders kapot gaat maken . Eng dominant mannetje die Rutte.

   1. Monty

    ”terwijl Rutten niet met PVV wil dat is verschil.”

    Wilders sluit Rutte uit en Rutte Wilders.
    Wat is het verschil?

    1. Sabreur

     Het verschil is dat Rutte een hele partij uitsluit en Wilders alleen de persoon van Rutte. Best een groot verschil eigenlijk.

     1. Monty

      ”een hele partij”

      Hoe groot is deze partij?

      Juist.

     2. Beukman

      Ah. Dus als Rutte Wilders had uitgesloten, was het wél goed geweest?

     3. ManX

      Monty: de PVV telt op dit moment 20 kamerleden. Dat is dus de huidige omvang van de partij in het parlement. De kans dat de partij groeit met de komende verkiezingen, is groot.

      Dat Wilders zowel de politieke- en partijleider is vind de hele PVV-aanhang uitstekend. Houden zo.

      Wat stem jij eigenlijk?

     4. Monty

      Dan moet Rutte Wilders maar uitsluiten.

      Maar zonder Wilders zijn die 19 Kamerleden stuurloos.
      Of zou er een Kamerlid van de PVV partijleider kunnen worden?

    2. werikke

     nee je begrijpt het niet Rutte sluit geheel PVV uit oen dat is verschil wel goed lezen eerst

     1. Monty

      Ook voor jou.
      Wilders is de PVV en de PVV is Wilders.

  2. andergeluid

   Opstappen je bedoeld opgehaald als dat al niet gebeurt is hou een keer op over de tweedeling links rechts luister wat ze vertellen en wat de inhoud is.
   Hebben ze wel wat in te brengen of worden ze aangestuurd van hoger af Zoals Maxima al zei Nederland bestaat niet al heel lang niet meer
   Holland denk daar maar eens over na

   1. werikke

    ik luister maar hoor niks nieuws . en verzinsels kan ik genoeg horen waarheid is vaak anders

 2. HD

  Rutte heeft al gezegd niet op rechts te willen en niet met PVV te willen, de Palestijnse partij van Al Kag heeft dat ook aangegeven.
  Dus de komende jaren weer Mark en een groot aantal linkse splinters.
  Advies voor de burgers, ga alvast sparen voor de komende transitie en andere waanzinnige plannen.
  Of even je hypotheek ophogen.

 3. StemPzeweg

  Rutte zal kleur moeten bekennen. Kiest hij voor een uiterst regressief, conservatief en extreemrechtse beleid met Wilders en Hoekstra eventueel aangevuld met Forum en SGP of kiest hij voor de kant van de toekomst met Kaag, Ploumen en Klaver. Laten we hopen dat hij voor het laatste zal kiezen

  1. werikke

   Wilders extreem rechts. leg uit wat is extreem rechts

 4. Beukman

  Trap er niet in, mensen. Geert heeft Rutte ook uitgesloten, maar daar zwijgt hij liever over.

  Dat hij sowieso totaal geen interesse in regeren heeft, blijkt ook uit het feit dat hij net als vier jaar geleden op het laatste moment heeft afgezegd voor een tv-programma waarin hij ongetwijfeld stevig aan de tand was gevoeld. Opnieuw loopt het de mastodont van de TK dun door de broek.

  PVV-stemmers: geef je stem aan FvD. Dat is voor jullie het beste alternatief.

  1. M.Dikker

   We trappen er zeker niet in! In jouw onzin welteverstaan.

   1. Monty

    Dat Wilders Rutte heeft uitgesloten kan je geen onzin noemen.

    Of is hij in 4 jaar tijd van mening veranderd?

   2. Beukman

    Wilders de Wegvluchter, een pijnlijk beeld voor PVV-stemmers. Wilders de Uitsluiter, ook dat past niet in het geïdealiseerde sprookjesbeeld dat men van de man heeft.
    De mastodont leeft in een ivoren toren en weigert verantwoording af te leggen voor zijn doen en laten, en voor dat van zijn fractiegenoten.

    Tuin er niet in Dikker. Stem FvD, dat is voor jou het beste alternatief.

    1. werikke

     voor zoveelste keer waar maak jij op dat Wilders een wegvluchter is of praat jij alleen na wat je hoopt. CDA heeft onder leiding van die rat van CDA de standpunten toen aangepast op het laatst en Wilders kon daar niet mee akkoord gaan en heeft toen stekker uit de onderhandelingen gedaan. CDA zelf toegegeven. dus zolang je maar 100 keer tegen jezelf blijft zeggen ga je er ook in geloven . Komt denk ik omdat je een hekel aan Wilders hebt dat vertroebelt je mening

     1. Beukman

      Ik snap best dat je het graag over iets anders hebt, werikke.
      Feit is dat Geert ook deze keer een gemaakte afspraak afzegt om op de tulluffiesie te worden ondervraagd, zoals dit ook gebeurt met andere fractievoorzitters.

      Ook is het een feit dat hij heeft gezegd niet met Rutte te willen regeren.

      Ontken jij een van deze feiten, werikke?

     2. werikke

      je leest niet goed. Hij wil idd niet met Rutte maar wel met VVD voor zoveelste keer. dat jij niet wil begrijpen snap ik maar na 3 keer uitleg zou je moeten begrijpen toch?

     3. Beukman

      Doe niet zo onnozel, werikke. Rutte is de lijsttrekker van de VVD. Niet met Rutte willen regeren betekent dus: niet met de VVD willen regeren. Zoals ook niet met Wilders willen regeren betekent: niet met de PVV willen regeren.

      Je bent gelukkig met me eens dat Geert ook een wegloper is inzake zijn op het laatste moment afgezegde afspraak met Marielle?

     4. werikke

      je hebt gewonnen beukman . dan hou je tenmiste op gekke en kinderen gewoon gelijk geven . dus neem borrel en vier het in je eentje. doeiii

     5. ManX

      Werikke, laat je niet in de luren leggen door beroepsmanipulant Beukman. Het is zoals jij het zegt: Wilders heeft gezegd dat hij niet met Rutte wil regeren maar wel met de partij VVD – daar ziet hij aanknopingspunten in.

      Rutte heeft daarentegen gezegd dat hij niet met de PVV wil regeren, met de hele partij dus niet. Waarmee hij politici als Bosma, Agema en alle andere kamerleden ook gelijk weg zet. En dat is een kardinaal verschil, hoewel de Beuktröl dat niet snel zal toegeven.

     6. Beukman

      Ah. Dus als Rutte Wilders had uitgesloten, was het wél goed geweest?

     7. CZ

      Aldus de bejaarde lachwekkende leugenaar!

  2. werikke

   nee hoor zwijgt die niet over hij heeft vaak aangegeven dat Rutte een leugenaar is en zou moeten opstappen uit de politiek . Dus je zit te zwetsen Stem PVV en FVD

  3. driewerf

   Je zit op de verkeerde site dombo wij zijn hier voor de PVV of was je dat nog niet op gevallen stupide jandoedel flikker eindelijk op naar joop.

 5. werikke

  klopt helemaal deze topic . Rutte wil mp blijven zodat die naar de EU kan gaan en belangrijk zijn want hij zal nooit in de kamer blijven zitten als vertegenwoordiger van de VVD dus hij kan niet anders. Daarom Rutte weg naar Brussel dan staat VVD open voor samenwerking met andere partijen dan links.

  1. Beukman

   Rutte wil mp blijven zodat die naar de EU kan gaan

   Dat klinkt echt logisch zeg.
   Wie beweerde er vier jaar terug ook alweer dat Rutte naar de EU zou gaan na de verkiezingen?

   1. werikke

    dat beweerde ik echter de banen zijn er niet voor het oprapen dus blijft Rutte als schoothond achter Merkel aan lopen in hoop nog op een ander baantje.

    1. Beukman

     Onzin.

     1. werikke

      hoezo komt niet uit in je vastgeroeste mening. ook jij mag andere mening hebben daar worden wij niet eens. Trump is en was geweldige man.

     2. Beukman

      Rutte heeft gekozen voor Nederland, werikke. Daarom is jouw bericht onzin.
      Vier jaar terug wist Baudet ook zeker dat Rutte meteen na de verkiezingen naar de EU zou vertrekken. De mini-Trump heeft nog altijd niet willen toegeven dat hij ernaast zat.

     3. Rene van der Grijp

      “Vier jaar terug wist Baudet ook zeker dat Rutte meteen na de verkiezingen naar de EU zou vertrekken.”

      Verzin je dit (meteen na de verkiezingen) er niet bij? Gaarne een citaat.

 6. liefdevol rechts

  Niet nodig, FvD en PVV gaan alles dwarsbomen

 7. Marija

  Dat Wilders weer wordt buitengesloten van regeringsdeelname vind ik niet kunnen.
  Al zoveel jaren en waarom?
  Daar moet toch iets tegen te doen zijn, het is zo ondemocratisch dat ik er heel boos van word. Ze zijn ontzettend bang van de PVV en een groot deel van de kiezers wordt daarmee ook gediscrimineerd.
  Is er nou niemand die dit weet op te lossen?
  Het moet NIET KUNNEN.
  Als Rotte gaat aanpappen met links mag hij van mij van een koude kermis thuis komen.
  STEM PVV NAAR EEN MEERDERHEID, is de enige oplossing.

 8. Monty

  Wat was ook alweer de reden dat weinig partijen bereid zijn om met Wilders samen te werken.
  Zijn anti Europa stelling? Zijn ouderen zorg.

  Of is het zijn anti islam stelling het willen de-islamiseren, sluiten van alle moskeeën en het verbieden van de islam?
  Misschien moet Wilders dit eens herzien hij heeft hier de afgelopen weken met geen woord over gerept.

  Als hij hier aan vast blijft houden sluit hij zich wederom uit aan deelname van een kabinet en zet hij zijn adepten weer bij het grofvuil.
  Het is maar waar hij het meeste belang bij legt.

  1. toetssteen

   @Monty
   Salafistische moskeeën, en die zijn ook niet voor de gematigd islam waar best mee te leven valt.
   Weg met die fanaten, die ondanks dat ze niet de meerderheid vertegenwoordigen wel de grootste mond hebben en uiteindelijk de meeste invloed.

   1. Monty

    ”die zijn ook niet voor de gematigd islam waar best mee te leven valt.

    Alleen kent Wilders deze nuance niet.
    Had hij dit wel zou hij misschien meer toenadering krijgen.
    Maar daar kiest Wilders niet voor.

    Het is een keuze die hij bewust maakt.

 9. Drollevanger

  Op sociaal gebied is de PVV linkser dan de tegenwoordig zich links noemende partijen.
  Ik heb namelijk laatst de partij standpunten van de PVV gelezen.
  Tegen inwijkelingen die zich niet aan de hier geldende waarden en normen willen aanpassen is de PVV dan weer, wat de deugmens benoemd als rechts.
  Hoewel de PVV net als ieder weldenkend mens weet dat Nederland al overvol is. Gaat de PVV ervan uit. Aanpassen als je hier al bent, of opdonderen.

 10. Drollevanger

  Als iemand denkt dat het met het huidige aantal moslims hier wel meevalt, moet hij zich maar eens over het stamland van de christelijke Servie, “Kosovo” laten informeren.
  Daar wonen de oorspronkelijke christelijke bewoners nu achter prikkeldraad hekken.
  Willen we dat hier ook.

  1. Max Aue

   Niet elke moslim die in Nederland woont blijft moslim. Ook binnen de moslimgemeenschap vindt ontkerstening plaats.

   1. The devil and the deep blue sea

    Je meent het Wìm, heb je ook aantallen voor ons?

    😀

    1. Max Aue

     ht*ps://www.trouw.nl/nieuws/moslim-ontkerkelijkt-scp-invloed-islam-op-allochtoon-daalt~b12c7d03/

     1. ManX

      Max Aue was een SS-oficier in de Tweede Wereldoorlog. Dat past goed bij je ouwe galbak.

     2. ManX

      officier

 11. Drollevanger

  Wie denkt dat met een gematigde islam wel te leven valt, moet maar eens in het vroeger vredige christelijke Libanon gaan kijken. Ook Syrie is volgens sommigen blijkbaar een paradijs nu alle Yezidi,s zijn vermoordt of als slavin zijn verkocht, en het gros van de Christenen zijn gevlucht de hals is afgesneden.
  Slaap zacht!!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.