Wilders: “Ik denk dat er geen ruimte voor ons is in de coalitie”

Nu de verkiezingen erop zitten en de exit polls bekend zijn gemaakt heeft Geert Wilders al een belangrijke conclusie getrokken: de PVV gaat niet deelnemen aan een nieuwe coalitie. 

Voor de PVV was vandaag toch een teleurstelling. In verschillende peilingen stond de partij op winst, of in ieder geval niet op verlies. Nou, dat ging anders. Volgens de exit polls verliest de PVV drie zetels en moeten Wilders en co. nu genoegen nemen met 17 zetels. Daarmee is de PVV de derde partij van het land, maar voor Wilders is dat niet een reden voor blijdschap.

“We hadden liever meer gehad, maar dit is nog steeds een prachtig resultaat,” zegt Wilders dan ook. “Ik denk dat er geen ruimte voor ons is in de coalitie,” gaat hij verder. “Maar ook vanuit de oppositie zullen wij het stevige en forse PVV-geluid laten horen. Ik heb daar veel energie voor en veel zin in.”

Over Sigrid Kaag (D66) en Mark Rutte (VVD) zegt Wilders dat ze het “goed gedaan hebben.” En ja, hij heeft ook lovende woorden voor Forum voor Democratie (FVD). “Maar ook Forum en die een miljoen kiezers die op de PVV hebben gestemd verdienen een felicitatie,” aldus Wilders.

Natuurlijk heeft Kaag het aardig gedaan, maar we moeten niet doen alsof zij nou zo’n geweldenaar is. Ze werd continu gepusht door het mediakartel, en dan met name door de NPO. Premier Kaag dit, premier Kaag dat. Het maakte op een gegeven moment niet meer uit welk NPO-programma je keek, want daar zat ze weer. Mevrouw Kaag, quasi-elitair te vertellen waarom zij Nederland zou moeten leiden na 10 jaar (11 jaar zelfs) Rutte.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Parler!

Maar goed, het zal wel “netjes” zijn van Wilders dat hij haar complimenteert. Dat hoort er blijkbaar bij. Zelfs voor de PVV-leider, die juist door D66 als een racistische, nazistische melaatse wordt behandeld.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. StemPzeweg

  Toont wel enigszins inzicht te hebben in de situatie.

 2. EvertB

  Wilders is een sportieve verliezer als hij Rutte en Kaag feliciteert met hun klinkende zeges.
  Ik weet zeker dat het nieuwe Kabinet ook aan de kiezers van Wilders denkt. Aanpak van het woningtekort en herziening van het zorgstelsel hebben immers topprioriteit.

  1. Augustus

   VVD en D66 vertrouwen om deze problemen op te lossen, die zij zelf hebben gemaakt, is zoals een pyromaan vragen om vuur te blussen.

  2. Harry Haller

   ‘Aanpak van het woningtekort’ wordt al 75 jaar door ALLE kabinetten geroepen, ouwe zemelaar.

 3. JFU

  Deze uitslag was te verwachten. De media hype voor D66 heeft zijn vruchten afgeworpen, geholpen door ruimhartige financieele donaties van D66 aanhangers. Veel zwevende kiezers hebben zich laten verleiden dan maar D66 te stemmen. Helaas voor hen en voor heel Nederland als geheel zal nu samen met de linkse VVD onze vrijheid, democratie en welvaart verdwijnen als sneeuw voor de zon. De PVV wordt zoals al aangegeven was voor de verkiezingen weer zeer democratisch buiten spel gezet. In plaats daarvan krijgen we nog meer macht van Europa, nog minder democratie, nog meer asiel zoekers, een Europees leger, Europees pensioenfonds gefinancieeerd door onze pensioen potten. Alles naar de wens van de eens democratische D66, die tussen door ook nog even het referendum afschafte, en de eens liberale VVD . Het rampen scenario is compleet. Sterkte allemaal.

  1. Ned

   Bekijk het van de positieve kant. Volgend jaar zijn we het misschien e-i-n-d-e-l-i-j-k beu, als D66 en VVD ons een jaartje van het “nieuwe normaal” hebben laten proeven.
   Strong men create good times, good times create weak men, weak men create bad times, bad times create strong men.

 4. Monty

  Wat ironisch, Wilders verraden door zijn eigen achterban.

 5. Monty

  “Ik denk dat er geen ruimte voor ons is in de coalitie,”

  Misschien dat Rutte terug treed uit de politiek dan is Wilders bereid om deel te nemen.
  Maar dan zou Rutte weglopen van zijn verantwoordelijkheden.

 6. gustav

  Ondanks de goede uitslag voor FvD en de stabiel gebleven PVV, moeten beide lijsttrekkers niettemin doodmisselijk zijn mbt de domheid van het electoraat!
  De eerste waanzinskreet van Kaag was gisterenavond “we moeten direct beginnen aan de milieuramp”
  Welke milieuramp? Waar?
  Ze wilt waarschijnlijk naar China/Rusland afreizen, om persoonlijk en bewapend de draaiende kolen/gas/kerncentrales en bouwplannen hiervoor, per dwangdecreet te stoppen!

  1. Harry Haller

   Ja gustav, het is allemaal illusoir gezwatel van een klimaathysterica. Er IS geen milieuramp.

 7. Pieter48

  Wat gaat er zoal gebeuren als de wensen van D66 uit gevoerd gaan worden.
  Een land en zee vol met windmolens en zonnepanelen. We krijgen uit alle landen van deze planeet nieuwe medelanders. De klimaat waanzin gaat versneld van start. De uitlevering van ons land aan Brussel gaat ook versneld verder. De diversiteit hobby zal op alle fronten ingevoerd worden. De aandacht voor de mensen aan de onderkant van de maatschappij zal zo blijven als het nu is. Geen aandacht dus. D66 is de partij voor de hoger opgeleiden. We gaan het vier jaar meemaken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.