Zien! RTL-toeslagenmoeder sloopt Rutte nóg een keer: ‘Had 10 jaar om het uit te leggen, maar deed helemaal niks!’

Hét hoogtepunt van het RTL-lijsttrekkersdebat was het moment dat premier Rutte door een toeslagenmoeder in de pan werd gehakt, en voor de hele natie duidelijk werd dat de VVD-man gewoon niet iemand is die z’n verantwoordelijkheid neemt, ooit. Bij Jinek was deze gedupeerde moeder te gast, en zij mocht haar demontage van Rutte gewoon nog eens dunnetjes overdoen. Het werd opnieuw een pijnlijke afgang voor de premier.

Tien jaar Rutte heeft ons land weinig goeds gebracht. Kristie Rongen, een van de gedupeerden uit de toeslagenaffaire, kan het dan ook nog steeds niet uitstaan dat Rutte verbetering belooft. Hij levert echter niet: de VVD’er heeft tien jaar lang de tijd gehad om de hele problematiek uit te leggen, maar dat heeft nimmer gedaan. Sterker nog: de Rutte-doctrine heeft openheid zo lang als dat ging mogelijk tegengehouden.

Bij de talkshow van Jinek schoof Kristie Rongen aan, die tijdens het RTL-debat Rutte ook al voor het blok zette over de toeslagenaffaire. Bij Jinek maakte ze opnieuw duidelijk waarom ze Rutte zo in de hoek dreef. Na een decennium heerste er nog altijd mist, dus had ze ook geen zin in een slap verhaal en wilde ze weten of Rutte eindelijk zijn verantwoordelijk neemt: mocht het na een jaar niet zijn opgelost, stapt hij dan eindelijk op? Bij Jinek legde ze uit waarom ze met deze harde, maar terechte, uithaal kwam.

“Ik wilde niet dat hij zijn tijd volpraatte, ik had maar drie minuten. Hij heeft tien jaar lang de tijd gehad om dit ‘debacle’, zoals hij dat noemt, uit te leggen. Dat heeft hij niet gedaan. Hij heeft het zelfs tegengehouden met zijn Rutte-doctrine. En dat dan een Tamara van Ark zegt: ‘Er is geen Rutte-doctrine.’ Houdt hij ook dingen achter voor zijn eigen partij?”

Rongen heeft bij het RTL-debat Rutte weten te bestoken met de ene kritische en rake opmerking na de ander. Rutte werd live op televisie zwaar verbaal toegetakeld, iets wat andere politici tot op heden nog maar nauwelijks is gelukt.

En ze had helemaal gelijk in haar ‘aanval’: Rutte heeft tijd genoeg gehad om met een uitleg te komen, maar die uitleg kwam er nooit. Rutte heeft vooralsnog geen echte verantwoordelijkheid genomen en het is dan ook terecht dat de gedupeerden meer actie willen zien. Zij zijn, net als Kristie Rongen, immers slachtoffer geworden van de Rutte-doctrine… en dus ook van de meedogenloze Mark Rutte persoonlijk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. plakband

  Rutte kan nooit ergens wat aan doen.
  Het heeft dus geen nut om op deze gladjanus te stemmen.

  Verspil je stem niet. Stem PVV of FvD en Nexit voor het te laat is.

  1. hans-e-pans

   De gladjanus Mark R. ze noemen hem niet voor niets glad.

   Hij neemt nooit zelf beslissingen, want voor belangrijke beslissingen vraagt hij advies aan zogenaamde deskundigen/adviseurs. In dit soort situaties hebben we hier opeens bossen van.

   Daarom kan hij later altijd zeggen dat hij het advies van deskundigen/adviseurs heeft uitgevoerd, slim hoor maar bovenal heel erg glad.

 2. gekkejaap

  Leuk maar Rutte 4 staat al klaar.

 3. EvertB

  De publieke zenders bieden vrijwel dagelijks een podium aan criticasters van premier Rutte. De opvatting dat “de media” Rutte (en de VVD) uit de wind houden is dus ongegrond.
  Die hele toeslagenaffaire is een langdurig drama. Uit het onderzoek van de ondervragingscommissie Van Dam is gebleken dat in 2017 de misstanden bij de belastingdienst volkomen helder waren. Dat er sindsdien nauwelijks iets is verbeterd is verbijsterend.

 4. halo1

  “Ik stop u even”. zeg je dus niet tegen de premier.. maar ze is waarschijnlijk oorspronkelijk buitenlandse. Met de camera erop gericht wordt Rutte gedwongen beleefd te blijven: .. unfair zo pardoes geconfronteerd te worden. In werkelijkheid is de multi culturele maatschappij de echte oorzaak van de problemen: veel te veel(190) nationaliteiten.. daardoor allerlei schimmige connecties waar de belasting geen vat op krijgt. En dan de zwarte Piet krijgt. Maarja.. dat durft zelfs Wilders niet te zeggen…

  1. Egbert van Zutphen

   halo1

   Wat een dom gezets.
   Ik raad u aan meer over o.a. de toeslagenaffaire te lezen.
   Het boek van Pieter Omtzigt ‘Een nieuw sociaal contract’ beschrijft hoe de ambtenarenkliek èn het kabinet Rutte jarenlang de zaak belazerde.
   Als u hierna nog steeds dezelfde mening heeft bent u geen knip voor de neus waard.

  2. Nostradamus

   Als die premier je leven bewust kapot gemaakt heeft, wat heb je dan nog te verliezen? Pinokkio heeft al zo lang loze beloftes gemaakt terwijl je weet dat het ook anders kan, gezien het rechtzetten van de lockdown uitspraak van een rechter pas geleden. Dan krijgt hij het wel voor elkaar voor zijn eigen gewin terwijl de levens van de onterecht als crimineel bestempelde ouders hem dus werkelijk geen reet kan schelen. Rutte zit daar voor zijn oud werkgevers en die gaan letterlijk over lijken.

  3. driewerf

   leg even uit waarom dat niet mag worden gezegd .

   1. halo1

    @Driewerf..weet niet of je mij bedoelt.. maar ik vind dat Wilders veel te veel meegaat met dat linkse frame van die “zielige allochtonen”, die door die rechts-gemene NL-staat ( niet alleen op belastingtoeslagengebied) zo slecht behandeld worden/werden.. (en we voortaan dus links moeten stemmen).. Hij had het als (bijkomend) probleem van de multi-culti-chaotiek moeten durven benoemen…

 5. HD

  De meeste Nederlanders willen graag een oplichter en charlatan als premier, nou dat is dan wat betreft Mark geen probleem.

  1. halo1

   Geef nou toe.. dat is toch onzin. De waarheid is dat Rutte er kennelijk in slaagt (volgens jou) dat het NL-volk dat niet inziet… erg knap van hem. Geef toch ook eens iemand die je eigenlijk verafschuwt…een compliment.

 6. Piet Klein

  Rutte presteert niet alleen op het toeslagaffaire onderwerp slecht. Zowel inhoudelijk als procesmatig. Hij heeft serieuze pogingen gedaan om het onderwerp onder het vloerkleed te vegen. Op vele onderwerpen is het drama:
  – coronadossier
  – stikstofdossier
  – pensioenen
  – wegbezuinigde zorg
  – nul of negatieve rente op spaarrekening, Rutte staat toe dat de ECB niet de waarde van de euro in stand houdt (het mandaat van de ECB) maar zowel de euro als het financiele systeem sloopt.
  -de huizenmarkt
  -het weggeven van geld aan rijkere Italianen.
  Redenen genoeg om Rutte naar huis te sturen

  Echter het partijkartel zit in het aanhangwagentje van Rutte en durft kennelijk de confrontatie niet aan met Rutte. U zult dus buiten het partijkartel moeten stemmen als u van Rutte af wil.

  1. Tedje Kruis

   Tis idd. Bizar hoe braaf de verkiezingen verlopen.

   Er is zoveel om de VVD op aan te spreken.

   Vergeet ook de decentralisatie van de zorg naar gemeente niet.
   Gevolg: failliete gemeenten en waardeloze (jeugd)zorg

   Wellicht dat ik toch kies voor de SP als proteststem.

   1. halo1

    Heb je het gehoord gisteren:toekomstige staatschuld-SP 100 miljard.. zo kan ik ook “politiek” bedrijven. Al die (VVD)bezuinigingen waren nodig om de kosten te beperken. Neem nou die zorg: kosten 6500 euro per jaar per Nederlander. Wie is hier nu a-sociaal? De SP dus.

    1. Tedje Kruis

     De SP zou ik normaal nooit stemmen, maar als proteststem voldoen ze prima.

     FvD stem ik in ieder geval niet, een partij geleid door een waanzinnige en PVV leunt nog teveel naar extreme standpunten.

   2. Monty

    @Tedje Kruis
    ”Tis idd. Bizar hoe braaf de verkiezingen verlopen”

    En dan wordt het echte probleem in ons land niet eens meer besproken.

    Het islamiseren van Nederland.
    Waarom horen we Wilders hier niet meer over?

    1. Tedje Kruis

     Ik zie dat niet, maar OK ik woon in een dorp met veel hardwerkende Turken waar niets op aan te merken is.

     Mijn zorgen zijn het VVD-beleid en de desastreuze gevolgen deze hebben voor de gemeenschap.

 7. Tedje Kruis

  Rutte is een eikel, maar alle andere partijen deden er ook niets tegen.

  Uitz. Leijten en Omtzigt

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.