Bange Femke Halsema nu al in paniek om mogelijk kampioensfeest Ajax: ‘Wij voorzien problemen’

Femke Halsema denkt dat als Ajax inderdaad kampioen wordt – wat zeer waarschijnlijk is – de gemeente te maken krijgt met “beheersingsproblemen.” Grote groepen Ajax-supporters gaan dan, ondanks de maatregelen van het kabinet, vrijwel zeker de straat op om feest te vieren. En dat is haar een doorn in het oog. 

Zoals bekend blijven de terrassen belachelijk genoeg nog tot half mei gesloten. Ook mevrouw Kaakklem is daar niet blij mee. Ze steunt het autoritaire beleid van premier Mark Rutte “op alle andere onderdelen,” zegt ze, maar wat de terrassen betreft, die wil ze wél eerder open hebben. Op die manier denkt ze namelijk dat “de openbare ruimte een beetje geordend” opnieuw geopend kan worden.

Daarnaast begrijpt ze ongetwijfeld dat als het weer mooi wordt de gemeente al die ver- en geboden toch niet kan handhaven, maar dat zegt ze dan niet hardop. Want stel je voor dat je zwakte toont en toegeeft dat er grenzen zitten aan de overheidsmacht. Of, sterker nog, dat die overheidsmacht in feite een wassen neus is; autoriteit bestaat alleen maar omdat wij overheden autoriteit géven. Dat willen bestuurders natuurlijk niet hardop zeggen, want dan komen mensen zowaar in hun eigen kracht te staan.

Hoe dan ook, Halsema – die de afgelopen maanden steevast de politie en ME hardhandig heeft laten inslaan op vreedzame coronademonstranten – zegt dat ze zich óók ernstig zorgen maakt over een mogelijk kampioenschap van Ajax. Of, beter gezegd, over de gevolgen daarvan. “Wij voorzien beheersingsproblemen,” aldus mevrouw de GroenLinks-burgemeester. “We hopen toch dat Ajax kampioen wordt binnenkort en ik maak me natuurlijk wel zorgen over kampioensfeesten die dan spontaan kunnen uitbreken op straat.”

Ach ja, stel je voor dat mensen even naar buiten, op straat gaan, om daar feest te vieren. Dat moet je natuurlijk niet willen. Oh nee. “Ook dan wil toch aan de Amsterdammers vragen,” zegt Halsema dan ook, “hoe blij we ook zijn, blijf er alsjeblieft aan denken dat het virus nog rondwaart.”

Ja Femke, daar zijn we ons van bewust. Maar we zijn ons ook bewust van onder meer dit Ierse onderzoek waaruit blijkt dat, schrik niet, de kans op een besmetting in de buitenlucht minimaal is. En ook van feiten als dat zogenaamde superspreadevent in Texas… dat vooralsnog in ieder geval geen superspreadevent bleek te zijn.

Misschien dat Halsema even kan kijken naar Leeuwarden. In de Friese hoofdstad gingen vrijdagavond duizenden supporters van Cambuur de straat op nadat de club kampioen werd van de Eerste Divisie – nou ja, het is nog niet officieel, maar het moet nu wel heel gek lopen als dit niet zo is. De fans juichten, zongen, dansen, en vierden feest – en de spelersgroep én trainers deden dat ook. Het was duidelijk niet alleen een ontlading omdat de club weer terugkomt (waarschijnlijk) in de hoogste voetbaldivisie van het land, maar ook omdat ze eindelijk er weer even uit konden zijn; even feest vieren, even sociaal zijn, even méns zijn.

Je kunt mensen het niet kwalijk nemen dat ze, als hun club kampioen wordt, even een feestje vieren. Áls je je dan zo druk maakt om al die regels, zorg er dan voor dat het feest op een in jouw ogen zo’n ‘coronavriendelijke manier mogelijk’ gevierd kan worden. Dán voeg je iets toe als burgemeester en voorkom je mogelijk dat mensen op een manier feestvieren die jij problematisch vindt. Maar zelfs dát doet Halsema niet. Het is alleen maar virus dit, virus dat, verbod dit, gebod dat, en blijf binnen.

Word gratis en voor niets lid van mijn Telegram-kanaal … en word lid van onze mooie groep op Facebook-alternatief MeWe!

Misschien dat de halsstarrige Halsema daar even naar kan kijken, in plaats van dat ze zich blindstaart op allerlei extreem vergaande maatregelen die de rechten en vrijheden van Nederlanders op ongekende wijze beperken. Ik begrijp dat ze als GroenLinkser – een partij die onder meer voort is gekomen uit de Communistische Partij Nederland – sowieso niet veel waardering heeft voor onze grondrechten, maar het zou plezant zijn als ze de schijn tóch even zou op houden door in dit geval te kijken naar mogelijkheden om voetbalfans het kampioenschap van hun club tóch (“op verantwoorde wijze,” blabla) te laten vieren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. coenzoon

  Sinds het aantreden van valsema zijn er enkel problemen. Krakers en blm voelen zich als een vis in het water bij de hork

  1. STOP FVD

   Knap hoor, bijna meer scheldwoorden dan gewone woorden. Ga zo door, en dan noemen ze mij frustie LOLLOL.

   1. coenzoon

    jij bent een frustie vaccinatiewappie

    1. usb3.0

     Klopt Coenzoon, stopje is fascistische vaccinazidrammende coronawappie

 2. Max Aue

  Ik herinner me nog dat men hier moord en brand schreeuwde toe Halsema een paar maanden geleden niet met geweld een einde maakt een een BLM-demonstratie.

  1. coenzoon

   klopt , zo als ze elke week het museumplein schoon veegde is een democratie onwaardig strónt vlé®k. Je zou verwachten dat ze iedereen gelijk zou behandelen strónt vlé®k

  2. trutje

   Misschien moet Femke doen of het Ajaxfeest net zoals een BLM demonstratie is dan kan het gewoon doorgaan.

   1. hans-e-pans

    Ik hoorde al het advies om elke demonstratie aan te melden als BLM-demonstratie, dan zijn er geen tot weinig agenten. De agenten die er dan wel zijn helpen je dan een handje.

  3. usb3.0

   Dat heeft mejuvrouw halalsema toen niet gedaan wat halalsema nu wel doet met vreedzame demonstranten

   1. Max Aue

    Gerrit is niet alleen laaggeletterd maar ook nog vrij dom.
    Deze mensen mogen hier, terecht, ook posten.

    1. usb3.0

     Beter laaggeletterd dan sympathie hebben en een voorliefde voor se*s met zeer jonge jongetjes.

     maxje rechtvaardigt p̧edofilie, neemt geen afstand, bagatelliseert het, sterker nog, (even wat uitspraken van maxje)

     “De heer Oudshoorn heeft gelijk als hij zegt dat ik [Maxje] warme gevoelens koester jegens kleine kinderen.
     ~maxje~”

     …fantaseren over seks met kinderen. Aandoenlijk is het ook.
     ~maxje~

     –maxje vindt dat het recht van vereniging* een belangrijke pijler is van onze rechtsstaat.

     –maxje vindt het zeer goed dat de rechter dit* het gewicht gegeven heeft dat het volgens maxje toekomt.

     * = ped*partij martijn

 3. STOP FVD

  Ja hoor alsof die brave ajax supporters netjes op het geopende terras blijven zitten, waarom moet je dat weer opnoemen dat je dat belachelijk vindt? (Zoals bekend blijven de terrassen belachelijk genoeg nog tot half mei gesloten.)

  Dat weten we inmiddels (net als elke regel belachelijk is in jullie ogen) en is niet relevant in dit “artikel”. Verder ben je sneu als het gaat om benamingen geven aan haarzelf en haar linkse partij, daarmee laat je je alleen maar ontzettend kennen. En je maar blijven afvragen waarom FVD niet serieus genomen wordt, daar zitten net zulke nare mannetjes als jij.

  1. coenzoon

   je zal maar stopfvd heten , 🤣😂🤣😂🤣😂 i rest my case

 4. Emma Louise

  Als je geen problemen wilt moet je hopen dat 020 geen kampioen wordt.

  1. coenzoon

   010 of 040 is wel een oplossing wím ?

   1. Emma Louise

    010 sowieso.

    Ten Hag waarschijnlijk pleite uit 020. Bayern München heeft hem op een short list staan. Kan hij eindelijk aan de absolute wereldtop ruiken.

    1. CZ

     Aldus Emma Ernst Max Quispel Velenamen.

 5. Cycle25

  Femke Romeo…wie gelooft jou nog ?

 6. usb3.0

  Het beste is om gewoon het feest te laten plaatsvinden dan hoeft men zich echt niet druk te maken, het is immers in de buiten lucht..

 7. Pffff

  Ze hebben er heel verstandig aan gedaan om het te laten. Ik woon zelf in Leeuwarden en kan je bevestigen er is voor 0,0000 euro schade/vernielingen heeft plaatsgevonden! Was er opgetreden lag er geen klinker meer in de straat en ramen eruit etc en voor 10 duizenden euro’s schade veroorzaakt.

 8. J. Punt

  Zorgen zijn terecht. Niet voor het virus maar dat de ME nu mensen voor zich krijgt die zich niet zomaar recht in hun gezicht laten slaan en bijna ‘dank je wel’ zeggen.

 9. 56RdK

  Dom, uitermate dom artikel!

  “Misschien dat Halsema even kan kijken naar Leeuwarden. In de Friese hoofdstad gingen vrijdagavond duizenden supporters van Cambuur de straat op”

  Misschien dat we over pakweg veertien dagen weten hoeveel Coronabesmettingen daar zijn bijgekomen, hoeveel ziekenhuisopnamens. En hoeveel het loodje zullen leggen dankzij dat ‘griepje’.

  1. Pffff

   Mensen vieren toch wel feest! Beter in de buitenlucht dan met 20 man in 1 kamer. Mensen accepteren het kennelijk en kwa cijfers zal er vast flink over gelogen worden. Mensen willen/pikken het niet meer! Ik vind het een verstandige keuze scheelt weer hoop belasting centen! En de politie ontneem je hun lol dit om dat ze niet hun hobby uitvoeren dat heet Mensen kapot slaan!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.