Au voor RIVM! Ierse gezondheidsdienst geeft Maurice de Hond gelijk: nauwelijks coronabesmettingen in buitenlucht

De Ierse gezondheidsdienst HPSC heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar coronabesmettingen. En wat blijkt? Slechts 0,1 procent van de besmettingen valt te herleiden naar contacten in de buitenlucht! Een verwaarloosbaar getal, precies wat de Nederlandse corona-onderzoeker Maurice de Hond al aan de lopende band verkondigt. Het RIVM en Hugo de Jonge zijn ernstig in hun hemd gezet.

Onderzoekers van de Ierse staatsgezondheidsdienst HPSC konden bij slechts 262 van de ruim 232.000 coronagevallen vaststellen dat de besmetting buiten had plaatsgevonden, rapporteert De Telegraaf. In die gevallen ging het om meerdere gezinnen die buiten aan het klussen waren, bouwvakkers op bouwplaatsen en sportactiviteiten. Eigenlijk dus gewoon om mensen die buiten langdurig dicht op elkaar stonden en flink actief bezig waren.

In feite onderstreept dit onderzoek iets wat opiniepeiler Maurice de Hond nu al bijna een jaar zegt: aerosolen zijn het grote probleem. Daarom hamert hij ook steeds op betere ventilatie, want “in de buitenlucht maken aerosolen geen schijn van kans.” Dat vermoeden was er dus al veel langer, maar het RIVM en het ministerie van Volksgezondheid en Hugo de Jonge deden dus helemaal niets met die informatie! En ergens is dat niet eens zo gek, want de conclusies van dit onderzoek ondergraven zo’n beetje iedere ingrijpende coronamaatregel die we nu kennen. Als beide overheidsorganen hun fouten zouden erkennen, dan kunnen ze rekenen op een golf van woede en frustratie. Niet in de laatste plaats van bijvoorbeeld horeca-ondernemers, die hun terrassen niet mogen openen.

Want ga maar na: in de buitenlucht heeft anderhalve meter afstand houden dus nauwelijks zin. Binnenshuis helpt dat eigenlijk alleen een beetje, maar alleen als er ook goede ventilatie is. De lockdown heeft het aantal besmettingen wat dat betreft waarschijnlijk juist verergerd, want meer mensen binnenshuis houden vergroot dus eigenlijk de kans op besmettingen. Maar nee hoor: de anderhalve meter was heilig, was je handen stuk en Hugo de Jonge is een hele capabele politicus.

Wat een gepruts, tonen nu dus ook Ierse wetenschappers aan. Dus des te meer reden om de terrassen zo snel mogelijk weer open te gooien! Alleen al voor al die mensen die hardhandig door de politie uit het stadspark zijn gezet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. coenzoon

  Dat was al meermaals vast gesteld. In de buitenlucht is de kans op besmetting nihil

  Daarom klopt de benadering van leugenaar rutte en zijn onzin management team niet.
  Je mag allemaal op het plein picknicken maar een stoel erbij is verboden. Knettergek !

  Ze hebben bil gates nu eenmaal beloofd wat vaccins weg te zetten wereldwijd

  1. usb3.0

   Met nuchter nadenken is de besmetting ook nihil..

  2. Niet L niet R

   Er komt de komende tijd meer naar boven van Pinokkio Rutte!

 2. JFU

  Hieruit blijkt alweer hoe deskundig al die ‘deskundigen’ toch zijn. Logisch nadenken kunnen ze niet, en als je het niet met hun eens bent wordt je weggezet als een crimineel.

  1. usb3.0

   En wappie

  2. coenzoon

   deskundigen ? geen enkele voorspelling van die deskundigen is uitgekomen. Ze komen niet verder dan onheil voorspellen en een hoop bull shit verkondigen.

   Een pandemie met nog geen drie miljoen doden wereldwijd !

   corona is een hoax ! corona is griep !

   1. september

    Corona is geen griep en geen hoax

    1. usb3.0

     Nou dat is het natuurlijk wel, erger nog, men (lees: de regering) stelt het volk bloot aan experimenten en dat is tegen de grondwettelijke recht van de mens maar niemand die zich daar om bekommert want ja iedereen is zo verschrikkelijk murw geslagen dat men kruipt voor het fascistisch vaccinaziprogramma/testprogramma/dna verzamel programma

  3. Antihedo

   Onze Wout is in ieder geval zeker niet deskundig. Het probleem is niet de buitenlucht maar de bewegingen er naar toe. Als je een festival organiseert zullen de besmettingen niet op het veld plaatsvinden maar in de bussen, treinen, rijen, misschien de toiletten. Ik heb het van de zomer ook op het terras gezien. Iedereen was lekker buiten op afstand van elkaar totdat het ging regenen. Het RIVM geeft dit ook al heel lang aan. Misschien moeten we beter gaan luisteren naar het RIVM.

   1. coenzoon

    het is de schuld van de regen ! logisch

   2. STOP FVD

    Klopt, maar leg dat maar eens uit aan al die corona ontkenners. Kansloos. We hebben het geprobeerd, we laten ze maar. Wij gaan lekker testen en naar de Keukenhof, kunnen zij lekker thuis blijven kniezen.

 3. saddy

  Het CDC, legers aan artsen, wetenschappers en talloze mega-manifestaties hadden dat al naar de prullenbak verwezen.

  Maar het is een heerlijke drogreden om niet-gewenste vrijheid te verhinderen. Enter van Dissel, Gommers en Kuipers en honderden kakelkippen.

  262 gevallen lijkt me nog hoog want achteraf vaststellen gaat met vragenlijsten. En wie gaat dan vertellen dat-ie sport met de buurvrouw heeft bedreven of dat je als bouwvakker graag bukt?

 4. STOP FVD

  Onzin dat het binnenshuis heeft verergerd. Alleen in het geval dat mensen zich niet aan de regels hebben gehouden, dus feestjes houden voor meerdere mensen, geen afstand houden, niet je handen wassen etc etc. Wederom een ondermaats stukje, alleen maar om de RIVM en consorten zwart te kunnen maken.

  En naast dat, welke maatregelen denk je dat er nu in Ierland zijn getroffen :

  – No organised outdoor gatherings should take place.
  – Restaurants : Take away food and delivery only.

  Oftewel hetzelfde als in Nederland!!!

  1. coenzoon

   domme clown denkt dat mensjes hun handjes niet wassen. Je kan zin uit wat voor milieu pipo komt !

   1. september

    Corona is geen hoax en geen griep die dat beweren die kletsen maar wat

    1. usb3.0

     Nou dat is het natuurlijk wel, erger nog, men (lees: de regering) stelt het volk bloot aan experimenten en dat is tegen de grondwettelijke recht van de mens maar niemand die zich daar om bekommert want ja iedereen is zo verschrikkelijk murw geslagen dat men kruipt voor het fascistisch vaccinaziprogramma

   2. STOP FVD

    Hahaha, ik denk inderdaad dat wappies als jij je handjes niet wast. Dat zegt inderdaad alles over jou! Alles er aan doen om maar niet enig regeltje te volgen, want je bent een rebel en het is maar een griepje! Hahaha, wappie!

    1. coenzoon

     moet ik iemand die zich stop fvd noemt en denkt dat mensen de handjes niet wassen serieus nemen ?

     je bent af domme jongen !

 5. Niet L niet R

  Hugo de Jonge onze gesjeesde schoolmeester, tevens de bliksemafleider van Pinokkio Rutte, is door de politiek omhooggevallen, maar heeft al zoveel keer bewezen geen manager te zijn, en daardoor is het beleid corona mede door hemzelf een flop, maar eerlijk gezegd hij is geen Pinokkio die liegt, !

 6. de ziender

  Er is zoiezo weinig kans op een echte besmetting, en nog minder kans op ziek worden. De hele corona is een ordinair schandaal opgezet om de wereld in te p(r)ikken. En zoals altijd begint het met een nieuw jaar nul (Khmer Pol Pot), thans een nieuw normaal, en zal eindigen in the killing fields….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.