snapshot 3

Mark Rutte, hypocriete achterkamertjeskoning der leugenaars, wil nu 'tegenmacht herstellen'… Sure!

Geen categorieapr 06 2021, 18:00
In het debat over het formatieproces van afgelopen dinsdag opperde VVD-leider Rutte dat de nieuwe informateur het thema 'macht en tegenmacht' zou moeten bespreken: "In het kader van het herstel van vertrouwen lijkt het mij verstandig om dat thema al in deze fase te bespreken", zei Rutte in het debat. Een opportunistische, hypocriete uithaal van de ongekozen zonnekoning van de achterkamertjes.
Zonder enige gêne neemt Rutte het initiatief om iets te gaan herstellen waar hij zelf afbreuk aan heeft proberen te doen, konden we dinsdagmiddag horen in het debat over de nieuw aan te stellen informateur Herman Tjeenk Willink. Rutte was degene die, samen met Kajsa Ollongren (D66) en Annemarie Jorritsma (VVD) er voor wilde zorgen dat één van de meest kritische Kamerleden (Pieter Omtzigt) geen tegenmacht meer zou kunnen uitoefenen door hem weg te promoveren. En toen dat uitkwam hadden ze allemaal ineens spontaan geheugenverlies en leken ze glashard te liegen.
En nu is het uitgerekend díé vent die dit thema wil agenderen "in het kader van het herstel van vertrouwen," aldus meldt de NOS. Mijn god, zeg! Wat is dít schaamteloos!
PVV-leider Geert Wilders vindt het ronduit belachelijk dat juist Rutte met dit voorstel komt en zegt: "Als u straks weer premier wordt, zullen mensen denken: je kunt dus liegen en ermee wegkomen." Wat hem betreft is Rutte dan ook niet de juiste persoon om het vertrouwen in de politiek en tussen de partijen te herstellen. Ook SP-leider Marijnissen liet zich negatief over de VVD-leider uit en noemde hem "een sta-in-de-weg voor een snelle formatie".
Opvallend is wel dat dit precies de thema's zijn waarom GroenLinks-leider Klaver geen vertrouwen in Rutte zei te hebben. En het feit dat Rutte dit nu aandraagt kan door GroenLinks worden aangegrepen als een begin van het herstel van vertrouwen. Maar een cynicus zal zeggen: eventjes wachten op de concrete voorstellen die uit de koker van Herman Tjeenk Willink komen en dan is dat voor Klaver ineens geen obstakel meer!
En dan kan Rutte dóór. Met het zogenaamd herstellen van wat hij zelf eigenhandig heeft afgebroken. Is er iemand in de zaal die gelooft wat de premier uitkraamt over tegenmacht. Eén iemand maar...?!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten