snapshot 2

Open die terrassen, lummel Hugo de Jonge! Zelfs ziekenhuisbaas Ernst Kuipers: 'Zou goede oplossing kunnen zijn!'

Geen categorieapr 06 2021, 19:00
Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, zegt "een rustig gevoel" te hebben over het openen van de terrassen. Als dat bijdraagt aan het naleven van de coronamaatregelen, dan heeft hij begrip voor zo'n besluit. En dat is opvallend, want het wordt nog steeds drukker in de ziekenhuizen.
Kuipers lijkt zich niet helemaal blind te staren op de laatste besmettingscijfers van het RIVM en de instroom van nieuwe coronapatiënten in de ziekenhuizen. Hij zegt namelijk begrip te hebben voor de roep van verschillende burgemeesters om op korte termijn een plan te maken voor de heropening van terrassen en andere buitenactiviteiten. Hij zegt in De Telegraaf:

"Als blijkt dat mensen anders alsnog in parken bij elkaar gaan zitten, is dit mogelijk makkelijker te handhaven. Krijg je hiermee de naleving van de maatregelen omhoog, dan zou het een goede oplossing kunnen zijn."

Eigenlijk is het een extra argument voor het opengooien van de terrassen, bovenop het recent gepubliceerde onderzoek van de nationale Ierse gezondheidsdienst waarin wordt gesteld dat besmettingen nauwelijks buitenshuis plaatsvinden. En nu één van de belangrijkste zorgbazen van heel Nederland, Ernst Kuipers, een oplossing in ziet in het openen van de terrassen, dan moet dat met deze recente informatie al helemaal mogelijk zijn!
Het is zelfs heel goed mogelijk dat het georganiseerd laten consumeren van alcohol en frisdrank juist gaat leiden tot minder besmettingen, zolang mensen niet allemaal op een kluitje gaan zitten zoals in het park.
Het lijkt in ieder geval het proberen waard. Uiteindelijk moet het kabinet ook iets, nu het laatste beetje draagvlak onder de coronamaatregelen ook zwaar erodeert. Gun Nederland een beetje lucht. Zeker nu het kan!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten