Bangig kabinet gaat samenleving héél klein beetje heropenen, met massale rompslomp en sneltesttsunami

Bangig kabinet gaat samenleving héél klein beetje heropenen, met massale rompslomp en sneltesttsunami

Vanaf deze maand wordt het mogelijk om voetbalwedstrijden, zwembaden, festivals, een theatervoorstelling en zelfs een zakelijk congres te kunnen bezoeken. Deze zogeheten 'pilot-evenementen' zijn een eerste stap van de overheid om te kijken of ze coronaproof kunnen worden georganiseerd. Mensen die ernaartoe willen, moeten een testbewijs laten zien.

Het principe is (voor de verandering) vrij eenvoudig: je meldt je aan bij de organisator van het evenement of de activiteit. Die vertelt je dan hoe en waar je je gratis kunt laten testen. Als je negatief bent getest op het coronavirus, dan kun je met je testbewijs naar binnen. En als dit een succes wordt, dan volgen er vanaf 1 mei meer evenementen met testbewijzen en krijgen ook andere sectoren de kans om activiteiten te organiseren.

In eerste instantie gaat het volgens de rijksoverheid over zes soorten activiteiten: Sport en jeugdactiviteiten, casino’s en arcades, dierentuinen en attractieparken, culturele activiteiten zoals musea en theaters, zakelijke bijeenkomsten en uiteraard de al een tijd gaande zijnde Fieldlabs.

Het is natuurlijk verre van ideaal dat dít is hoe de samenleving langzaam van het slot geraakt, maar toch beter dan niets. Met een beetje geluk volgen ook de terrassen en andere 'activiteiten' die nu al in principe veilig zouden kunnen worden georganiseerd. De experimenten met de zogenoemde Fieldlab-evenementen zouden daar wel eens de aanleiding voor kunnen zijn. "Bij deze evenementen wordt onderzocht hoe ze op termijn kunnen worden gehouden zonder dat de aanwezigen elkaar besmetten", meldt de NOS.

Maar leuk hoor: straks mogen we weer onder streng toezicht, een heel enkel keertje naar de Keukenhof of het theater. Mits we een sneltest doen, alle online reserveringen doen en er bij zijn voordat het maximale bezoekersaantal weer is bereikt. Wat een ongelofelijke "versoepeling," zeg. Zo krijgen we écht onze vrijheid weer terug!

Lees meer over:
Lockdown Fieldlabs Festival

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties