Caroline van der Plas (BBB) betrapt Hugo de Jonge: ‘Hij wist al van de 7,50 euro eigen bijdrage. Waarom zegt hij dat niet gewoon?’

BoerBurgerBeweging-topvrouw Caroline van der Plas is niet te spreken over de manier waarop zorgminister Hugo de Jonge omgaat met vragen van de Tweede Kamer. “Hoe in vredesnaam wil dit Kabinet het vertrouwen gaan herstellen?” vraagt ze retorisch op Twitter.

Op 15 april vroeg FVD-Tweede Kamerlid Wybren van Haga minister Hugo de Jonge wat de kosten zouden zijn, met name voor horeca-ondernemers, van de toegangstesten. Het antwoord daarop was dat het de horeca niets zou kosten en dat de burger zelf om een eigen bijdrage gevraagd kón worden. Maar “dan ben je heel veel verder.” Mar het idee was, “wij betalen de testen.” “Samen.”

Maar een dag later liet diezelfde De Jonge weten dat er sowieso een eigen bijdrage komt, namelijk – naar alle waarschijnlijkheid – van 7,50 euro per persoon.

Van der Plas vindt dat volstrekt onacceptabel – niet alleen dat die eigen bijdrage er komt, maar vooral ook dat De Jonge daar op 15 april niet transparant over was.

“Het wetsvoorstel van de 7,50 euro lag al klaar,” schrijft ze. “Waarom zegt Hugo de Jonge dit niet gewoon? Hoe in vredesnaam wil dit kabinet het vertrouwen gaan herstellen? Hoe? Vertel het me alsjeblieft. Want ik weet het echt niet.”

Uit de reacties op haar tweet blijkt dat veel mensen er net zo over denken. Sommige reageerders vinden het hele idee van een testsamenleving onacceptabel, terwijl weer anderen De Jonge veroordelen omdat hij in hun ogen op 15 april loog tegen Van Haga en met hem dus tegen de héle Tweede Kamer. Ook vinden veel mensen het bedrag van 7,50 per persoon veel te hoog omdat uitgaan daardoor voor een grote groep – zeker voor grote gezinnen – nagenoeg onbetaalbaar wordt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. coenzoon

  Vertrouwen in Hugo Goebbels? Dan moet je het brein hebben van een marmot

  1. Chee

   @coen u beledigt hier een marmot.
   Beter de vergelijking met een amoebe of pantoffeldiertje, zeker 0 IQ en geen belediging naar de eencelligen, immers kunnen zeker geen gevoelens hebben die marmotten wel hebben.

 2. Cootje

  Dit is keer op keer het beleid van een bananen republiek en vooral met het vingertje wijzen naar Orban .

  1. coenzoon

   Ook hier ga ik door het stof. Was het van de week de koe in de keuken die ik misbruikte is het nu de marmot. Mag ik van de gelegenheid gebruik maken om alle marmotten mijn wel gemeende excuus aan te bieden! Ik wil hierbij iedereen verzoeken om daar waar marmot staat te lezen amoeben of max aue. Met oprechte spijt groet.

 3. usb3.0

  Maar het zijn natuurlijk smeerlappen, Haga vraagt wat het gaat kosten voor de ondernemer? hdj zegt doodleuk “niets” Haga weet natuurlijk gelijk te pareren en dat het dus de belastingbetaler is die voor deze kosten gaat opdraaien, het is natuurlijk van de zotte dat er überhaupt “verplicht” moet worden getest en dat dit ook nog € 7,50 gekker moet het niet worden.

 4. 56RdK

  En het volk? Die gaan weer voor de VVD, zo blijkt uit de peilingen. Ach ja, je hebt stemvee en je hebt stemmers.

  1. Niet L niet R

   Denk dat vele leugenaars zich thuis voelen bij de VVD , zijn genoeg bewijzen voor uit het heden en verleden!

 5. Niet L niet R

  Niet vertellen, Maar achter houden, is ook en vorm van liegen, hij heeft het snel geleerd van Pinokkio Rutte, ons clowntje Hugo!
  Daar zit geen burger na alle ellende op te achten!
  En Kaag jaargeld weggeven!

  1. andergeluid

   ik lees 8 reacties maar niemand die de waarheid durft te zeggen het is bewezen dat de test niet werkt en niet geschikt is
   Dat heeft de maker van de test zelf gezegd de man leeft helaas niet meer
   Dus waarom mensen zich laten testen???
   Het kan alleen echt getest worden met een bloed afname

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.