Clown Hugo’s peperdure fieldlabs blijken wassen neus: ‘Aantal besmettingen geen onderdeel van ons onderzoek’

De overheid is enige tijd geleden begonnen met de zogenaamde fieldlab-evenementen, ogenschijnlijk bedoeld om te kijken hoe er weer op een veilige en verantwoorde manier evenementen kunnen worden georganiseerd. Maar wat blijkt? Het achteraf testen hoeveel mensen er nou alsnog besmet zijn geraakt is geen onderdeel van het onderzoek… Onvoorstelbaar!

Het idee van fieldlabs leek heel simpel: je test mensen vooraf, haalt de positief getesten eruit en geeft de rest toegang tot het evenement. Je vraagt ze om de coronaregels in acht te nemen en wenst ze verder veel plezier. Je observeert hoe zo’n evenement verloopt, en test de deelnemers achteraf nog een keer. Op die manier kun je direct zien hoe effectief de maatregelen zijn en wat het effect is als ze niet (genoeg) worden nageleefd.

Daar denken de betrokken onderzoekers echter héél anders over, zo blijkt uit hun tweets:

Het is toch werkelijk te belachelijk voor woorden? Ze gaan dus eigenlijk alleen kijken naar hoe goed (negatief geteste!) mensen zich aan de maatregelen houden. Daarmee is dat hele experiment dus een wassen neus. Niemand boeit het hoe goed mensen zich aan de maatregelen houden als het effect ervan niet bekend is. Het gaat er juist om dat je de gevaren in kaart brengt en de omvang ervan in cijfers uit kunt drukken.

Wat je straks dus krijgt met die uitkomsten is dat er een percentage wordt gekoppeld aan hoeveel mensen zich aan de maatregelen hebben gehouden, en dat op basis daarvan een advies voor de overheid tot stand komt. Maar het ministerie van Volksgezondheid en het RIVM zitten kennelijk niet te wachten op een mogelijke conclusie in de trant van: ‘Slechts 50 procent hield zich aan de maatregelen maar het heeft verder nauwelijks tot besmettingen geleid.’ Nou, gefeliciteerd.

Zo’n conclusie kán wel tot stand komen, maar dan hangt dat volledig af van de bereidheid van de deelnemers om zich na het evenement te laten testen. Dat is natuurlijk volstrekt onbetrouwbaar en geeft al snel een vertekend beeld, want wie weet zijn die deelnemers ná het evenement pas besmet geraakt.

Wat een beroerde gang van zaken. Alles om maar geen conclusies te hoeven trekken over de effectiviteit van de maatregelen. Want stel je toch eens voor dat ze nauwelijks blijken te hebben gewerkt! Echt belachelijk dit, Hugo. Ga gewoon eens vaccins zetten, en stop met het spelen van veredelde staats-concertenpromotor.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. plakband

  Ook nu is weer overduidelijk welke lobbyclubs overheersen in politiek Den Haag.
  Vandaar dat Nederland steeds verder afglijdt richting 3e-wereldland.
  Zakkenvullen en politieke stokpaardjes overheersen gezonde bedrijfsvoering.
  Jongeren doen er verstandig aan dit land te verlaten.

  Polen, Hongarije en zelfs Denemarken bieden een betere toekomst.
  Als over 11 jaar al het gratis geld binnen is verlaat Polen als rijk land de EU.

  1. Pauline Kummer

   U vergist zich in Hongarije, daar staan de jongeren met een universiteits diploma te popelen om het land te verlaten. Het land vergrijst in een rap tempo. Het geboortecijfer ligt onder het sterftecijfer. Hongaarse gezinnen krijgen een toeslag om het aantal geboorten op te krikken.

   1. plakband

    Fijn, u gaat dus niet.
    Een mooie toekomst bouw je vooral op door er zelf de schouders onder te zetten.
    Dat is in Polen, Denemarken en Hongarije heel goed mogelijk.
    Kies je voor decadentie, het uitbuiten van werkezels en de korte termijn dan kom je natuurlijk naar het Westen. Tot de wal het schip gaat keren. Dan blijken al die “vertrokken” jongeren graag gebruik te maken van hun dubbele nationaliteit en dubbele moraal.

 2. september

  Ik ga ook niet ergens heen ,waar je vooraf moet laten testen.Pas als het niet meer hoeft.

  1. september

   Ik ga ook niet naar Hongarije en Polen. Dat ze nog in E.U. zitten.Naar Denemaken heb ik geen bezwaar tegen.

 3. rafi

  Natuurlijk mag er niet bekend worden dat al die maatregelen voor niets zijn. Dat die Halsema-demo op het ‘toppunt van de eerste golf’ geen gezondheidsschade heeft veroorzaakt. Het gaat enkel om gedragsverandering, om massapsychologie, om angst zaaien voor ‘besmettingen’, onder dreiging van een boete bij overtreden. Het gaat niet om de waarheid, niet om vrijheid, niet om mensenliefde. Waarom? Waarom? Waarom? Wat hebben we misdaan? Eens zal Christus een ieder oordelen naar zijn werken.

 4. Antihedo

  Onze Wout is niet hoog genoeg opgeleid om deze materie te beoordelen. Hij kan beter bij de feiten blijven en neutraal beschrijven wat het doel is van het onderzoek en wat de uitkomsten zijn. Dat niet rechtstreeks onderzocht wordt wat de verspreiding is tijdens zo’n evenement is nogal logisch. Dan moet je positief geteste mensen niet weren van het evenement maar tussen de mensen laten lopen. Een dergelijke testopzet is niet te verantwoorden. Misschien kan onze Wout zijn hersens aan het werk zetten en een journalistiek en wetenschappelijk wat waardevoller artikel schrijven.

  1. rafi

   Maar dat ethologische onderzoeksdoel is toch ERG? Dat schrijft Wout volgens mij ook.

 5. 56RdK

  Hugo heeft vast wat vrinden die in deze beroerde tijd wat toegespeeld moeten krijgen hé.
  Eerst die miljoenen kostende app die min of meer een stille dood is gestorven, dan die miljoenen voor die nutteloze organisatie die door die ex-generaal wordt geleid en dan die fieldlabs.
  Het erg is inderdaad dat straks naast nog hogere en meer belastingen, wat dat komt er geheid aan, het nog langer zal duren voordat we uit die crisis zijn. Ten koste van honderden miljoenen en duizenden doden.
  Maar de vrinden van Hugo zijn dan wel meer dan financieel binnen, hé.

 6. 56RdK

  @Plakband 2X +++++++++++++++++++++++

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.