Corona-sadist Rutte laat ondernemers aan hun lot over: schulden stapelen zich op en problemen worden onoplosbaar

Het zijn zware tijden voor ondernemers in Nederland. Al meer dan een jaar incasseren zij de hardste klappen van het inconsistente coronabeleid van Mark Rutte. Door de jungle aan wetgeving en regels komen zij ook vaak genoeg niet in aanmerking voor veel steunpakketten waardoor hun schulden zich opstapelen. Steeds meer ondernemers zoeken daarom dringende hulp bij het oplossen van hun financiële problemen. 

Er wordt flink aan de bel getrokken bij de Nederlandse Schuldhulproute, zo meldt de NOS. In een half jaar tijd hebben 12.000(!) ondernemers verschillende keren de noodklok geluid om te bekijken wat hun financiële situatie is. Meer dan de helft blijkt in zulke zware problemen te zitten dat ze er niet meer zelf uit kunnen komen.

De Nederlandse Schuldhulproute merkt op dat de laatste tijd er een explosieve stijging is van ondernemers en ZZP’ers die het financieel niet meer zien zitten:

“Voorheen belden vooral particulieren, nu zijn het ook ondernemers en zzp’ers. Die vragen vooral waar ze naartoe moeten voor bepaalde regelingen en hoe ze verder moeten als ze daar niet voor in aanmerking komen.”

Ondernemers zijn al geruim het hele jaar de dupe van een kwakkelend coronabeleid. Maatwerk? Haha, grapje zeker? Ho, maar! Ondernemers worden zo goed als compleet aan hun lot overgelaten, en vallen ook nog eens vaak genoeg tussen schip en wal als het om subsidies gaat. Dus terwijl zij de rekening betalen van Ruttes lockdowns kunnen ze dus op nul komma nul steun rekenen vanuit de overheid. Lekker solidair! Tien jaar Rutte heeft de ondernemers weinig goeds gebracht. Nóg een reden waarom hij beter maar kan aftreden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Max Aue

  “Corona-sadist Rutte”

  Deze demagogische formulering suggereert dat Rutte lustgevoelens zou ontlenen aan het opleggen van Corona-maatregelen.

  Dat slaat nergens op.

  1. LifeBuddy

   “Corona-sadist Rutte” Vertel maar of er een betere formulering is, voor iemand die de taliban en gelukzoekende criminelen omarmd!!!

  2. coenzoon

   max anus denkt dat rutte geen gevoel van zelfbevrediging overhoudt aan zijn corona idioterie. Een andere geldige reden is helaas niet voorhanden strónt vlé®k

 2. Heras

  Ons crimineeltje mark moet gewoon de bak in. Zijn spaarcentjes geven aan de gedupeerden. En samen met de jonge, osterhaus, koopmans, grapperhaus, een tijdje brommen. Dat zou ideaal zijn.

  1. Max Aue

   Op grond van welke misdaad zou Heras Rutte voor de rechter willen slepen? Of meent hij dat deze staatsman zonder vorm van proces moet worden opgesloten?

  2. Cootje

   In zuid Europa lachen ze zich te pletter , in Italië zegt zelfs de paus bedankt voor de bloemen ,

 3. Cootje

  Ha ha het is zijn achterban , ze stemmen toch met volle verstand / 35 miljard gratis geld in een Europees opvreet fonds /

 4. Cootje

  Zolangzamerhand gaat het komen de huilie huilie verhalen , al vol in hun kruis geraakt stemde ze met volle verstand op de bv Rutte . Moeten ze ook op de blaren gaan zitten de polderde Nederlander wil eten van twee walletjes

 5. Cootje

  Nee toch ! Niet het mkb als lijdend voorwerp mafkezen stonden als een blok achter Rutte /Pinokkio/ ze mogen hun belastingschuld over 3 jaar uitsmeren en de ene zijn dood is de andere zijn dood , de VVD overleeft het wel

  1. Max Aue

   “en de ene zijn dood is de andere zijn dood”

   Daar zit wat in.

 6. EU_K0K

  Voor de honderdste keer dezelfde klaagzang op DDS.
  Onderbuik-gereutel, zonder enig bewijs.
  Maar het onderbuik-gereutel houdt veel reageerders tevreden.
  De topscores van de AEX zijn het overduidelijke bewijs dat heel Nederland failliet gaat.

  1. Cootje

   De monopolie economie

  2. Stanly2000

   Kokkie, ook “Zware criminaliteit heeft nauwelijks last van corona gehad.”

 7. EvertB

  “Steeds meer ondernemers zoeken daarom dringende hulp bij het oplossen van hun financiële problemen”.

  Ons kabinet doet haar best met het financieel ondersteunen van het bedrijfsleven. Maar waar is de onderlinge solidariteit in de zakelijke sector zelf? Supermarkten en pakketbezorgers hebben sinds corona megawinsten behaald. Nergens heb ik gelezen dat er een euro van die honderden miljoenen overwinsten in een ondersteunend solidariteitsfonds is gestort. Klaag dus niet langer de belastingbetaler aan maar dwing het meedogenloze grootkapitaal tot barmhartigheid. Mark Rutte, waar blijf je nou?

 8. Mar

  Dezelfde horeca-ondernemers die 3 gulden voor een kop koffie of een biertje gewoon overzette naar 3 euro? Niet zo lang geleden dat er flink geklaagd werd over deze prijsverhoging via truc.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.