D66-Kamerlid Sidney Smeets onder vuur voor #MeToo-praktijken met jongens: ‘Je hebt teveel kleren aan!’

Het heeft langer dan een jaar geduurd, maar de beerput rondom de omstreden advocaat en D66-Kamerlid Sidney Smeets lijkt definitief geopend. En fris is het allerminst. Gisteravond verschenen er op Twitter tientallen berichten van (destijds veelal minderjarige) jongens die ooit werden benaderd door Smeets.

Het vorige maand beëdigde D66-Kamerlid Sidney Smeets (45) ligt onder vuur vanwege de persoonlijke contacten die hij zoekt met jonge, soms zelfs minderjarige jongens die soms pas vlak daarvoor hun coming out hadden. Via media als Twitter en de homo-datingsapp Grindr zou Smeets dikwijls jonge jongens hebben aangesproken, en ze gecomplimenteerd met hun uiterlijk. De praktijken zijn al jaren aan de gang, al minstens sinds 2018.

Al in juli 2020 ontving de redactie van De Dagelijkse Standaard een ontluisterend bericht omtrent de dubieuze praktijken van Smeets. Een anonieme bron, die bij de redactie bekend is, bevestigde dat Smeets zelfs 16-jarige jongens zou benaderen via Grindr met duidelijk ongepaste opmerkingen. Met dat bericht begon het afgelopen zomer allemaal. Bij wederhoor beweerde Smeets destijds dat het profiel nep was. Daarmee leek de kous maandenlang af. Omdat andere slachtoffers zich echter stil hielden, bleef de beerput verder gesloten. Tot gisteren, toen ook anderen naar voren traden met beschuldigingen tegen de advocaat die op 31 maart werd geïnstalleerd als D66-Kamerlid.

Toch heeft De Dagelijkse Standaard in de persoon van correspondent Kenneth Steffers genoeg privé-berichten ontvangen van jongens die op jonge leeftijd (16-18 jaar) zeggen te zijn benaderd door de gewiekste advocaat. Maar ook mogelijke minderjarige slachtoffers laten zich nu horen via de sociale media.

Verder zou Smeets via Facebook posts van pedoactivist Nelson M. liken, die na strafbare vergrijpen deze week wegvluchtte uit Nederland en nu te boek staat als voortvluchtige crimineel:

Smeets is op de hoogte van de beschuldigingen, en probeert de publicatie daarvan te voorkomen met juridische dreigementen: “Als je als journalist een stuk publiceert waarvan je weet dat het reputatieschade oplevert dan zijn daar consequenties aan verbonden.” Even later verduidelijkt hij: “De schade zal verhaald worden.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. coenzoon

  Je verwacht het niet van die politiek correcte kliek ! Lid van de groep van Joris. Kennen het verschil niet tussen minderjarig en meerderjarig.

  De misselijke tróllen zullen zo meteen wel weer wijzen naar wijlen Pim Fortuyn die er openlijk voor uit kwam dat hij meerderjarige jongens wel aantrekkelijk vond.

  Zo blijft de links politiek correcte club gevrijwaard van gedegen onderzoek ! 🤮

  1. Max Aue

   “De misselijke tróllen zullen zo meteen wel weer wijzen naar wijlen Pim Fortuyn die er openlijk voor uit kwam dat hij meerderjarige jongens wel aantrekkelijk vond.”

   Het betrof helaas niet alleen meerderjarige jongens, hij neukte minderjarige jongens in bordelen aan de lopende band.

   1. Forlan

    Oh ja, is daar bewijs van? Is hij daar voor veroordeeld? En is het niet zo dat als een FVD-er of PVV-er dit soort uitlatingen doen dat hij publiekelijk aan de schandpaal zou worden genageld. Nog erger.. als het minderjarige meisjes waren waar een blank kamerlid ranzige berichten naar zou sturen? En er ook nog eens inmiddels meer dan een handvol slachtoffers zich hebben gemeld? Pff.. onbegrijpelijk, die selectieve verontwaardiging. Het gaat gvd ook kinderen.

    1. CZ

     Van Ernst Max is ook bekend dat hij van de kinderliefde is.

    2. RS

     Ik vind dit erger als door een brievenbus te pissen…….

   2. coenzoon

    tjeempie wat zeg je nou strónt vlé®k ? gedogen jullie salon socialisten bordelen met minderjarigen ? je moet de weg maar weten maar dat is voor jou kennelijk gesneden koek als huisvriend van joris.

   3. Wally

    Je was erbij?

 2. Freba

  D66 blijft een partij voor “kakjochies”. Titeltje op zak en denken dat je je alles kunt veroorloven. Zeker van Pechtold geleerd?

 3. Bolkestein

  Kan trending topic Sidney Smeets #SidneySmeets, kamerlid voor D’66, nu ook gaan uitkijken naar een functie elders?

  Het heeft tot nu toe niet het nieuws gehaald. Was hij van een andere partij, dan zouden er minstens een week lang extra nieuwsuitzendingen zijn ingelast, zouden de nieuwsuitzendingen er dagelijks mee geopend zijn en was dit hét gespeksonderwerp bij iedere talkshow waarin alle panelleden over elkaar heen gebuiteld zouden hebben in hun morele verontwaardiging. De media zijn nu muis- en muisstil… Ik ben ook benieuws hoe Sigrid Kaag invulling gaat geven aan haar “nieuwe leiderschap” inzake dit D’66-fractielid. Ze is tenslotte toch een “ander mens”..?

 4. StemPzeweg

  26 dagen 18 jaar?

  Dan ben je volgens de wet gewoon meerderjarig. Dit gaat werkelijk nergens over!

 5. Max Aue

  Dit verhaal doet denken aan het ratje dat indertijd Onno Hoes tot aftreden dwong.

  1. Harry Haller

   Max Aue kiest altijd partij voor de zittende macht. Alles wat de pe*do-elite aantast heet ‘ratjes’. Duidelijk.

   1. Max Aue

   2. Max Aue

    “mag ik hieruit opmaken dat de pe*do’s de echte slachtoffers zijn? ”

    Nee, Edjan, je mag er uit opmaken dat pe*dofielen die beschuldigd worden van strafbare handelingen recht hebben op een advocaat, het is zelfs een grondrecht.

    1. coenzoon

     hou je daar maar aan vast , jouw beurt komt spoedig !

  2. Edjan

   Max, mag ik hieruit opmaken dat de pe;do’s de echte slachtoffers zijn? Ratje dat tot aftreden dwong? Het grauw dat het gezag durft te bedreigen?

  3. Branzino

   @Max Aue
   Het verschil met Onno Hoes is het gedrag van het z.g. “slachtoffer”. Die ontlokte Hoes allerlei diskwalificerende opmerkingen over de gemeenteraad van Maastricht. Dat was de belangrijkste reden van zijn aftreden. Zijn voorkeur voor mannen en zijn gedrag daartoe maakten het weliswaar voor sommige simpele zielen iets pikanter, maar dat was hem waarschijnlijk door de bevolking en Raad wel vergeven.
   Ook Smeets is niet per definitie afgeserveerd. Het gaat om de strafbaarheid en daarvan is nog helemaal niets aangetoond. Zelfs slachtoffers met werkelijk fysiek contact zijn er nog niet. Uiterst dubieus allemaal, voorlopig althans.

   1. coenzoon

    blabla bladieblabla

 6. Jannes-46

  Voor je het weet jaagt ie ze allemaal de euthanasiemolen in.

 7. AS210854

  Wordt d66 met ingang van nu P 66 ?

 8. Mireille

  Pim Fortuyn was altijd zeer open hierover. Hij liet weten zeer ingenomen te zijn met zijn jonge vrienden. Dat vergeet men liever hier door zijn DDS aanhang.

  1. coenzoon

   spuit 11 ontwaakt , probeer eens reactie 1 in het draadje domme tról

 9. Branzino

  Vreemd bericht. Het heeft veel weg van de affaire rond de vorige SG van het Ministerie van Justitie. Nooit een schijn van bewijs.

  Ik vind het opvallend dat het FvD dit nu met een tweet wereldkundig maakt. Toevallig rond het merkwaardige optreden van Hiddema in Op1, gisteravond. Die verruilde de Tweede Kamer voor de Eerste Kamer, omdat de eerstgenoemde te saai en voorgekookt was. Dan kent hij de Eerste Kamer nog niet. Alle andere redenen voor vertrek bij het FvD werden weggeredeneerd.

  Ik wacht nu met veel belangstelling op het moment dat het eerste slachtoffer met fysiek contact met Smeets zich meldt.

 10. CZ

  Veel vrouwelijke D66’rs hebben en vrouw en mannelijke D66’rs een man. Ook is er een vrouw die eerst man was.

  1. Branzino

   @CZ
   Klopt! Het is toch ook eigenlijk wel verschrikkelijk. En nu?

   1. coenzoon

    je opsluiten en de sleutel wegmikken hopeloze decadente kwal

 11. Niet L niet R

  De Nederlandse pers wist al in 2013 dat CDA parlementariër Pieter Omtzicht de mond was gesnoerd over de hoogste ambtenaar van het ministerie van justitie Joris Demmink die verdacht werd van peduseksuele praktijken! Niets hiervan verscheen in de media. Ik ken journalisten die vol in het dossier waren gedoken zegt voormalig justitie directeur Ben Ottenss. Als dat wat opleverde werden zij telkens door hun leiding teruggefloten!
  Gaat er nu weer zo iets soortgelijks gebeuren???

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.