Burgemeester Halsema wil zonaanbidders uit Amsterdamse Vondelpark weren: ‘Het is te druk!’

De coronamaatregelen is zonaanbidders in het Amsterdamse Vondelpark fataal geworden. Op last van burgemeester Femke Halsema (GroenLinks) zijn vanaf halverwege de middag de toegangspoorten gesloten, en konden mensen alleen nog weg. “Het is te druk,” aldus de woordvoering van de gemeente.

Nederland bevindt zich nog altijd in een lockdown, maar omdat het gisteren zulk mooi weer was, stroomden de parken wel vol. Zoals ook het Vondelpark in Amsterdam, waar veel inwoners geen tuin hebben om te recreëren. Halverwege de middag werd dat de bezoekers fataal: Halsema en de gemeente hebben besloten om de ingangen van het park te sluiten, men mag alleen nog het park verlaten.

Gisteren gebeurde al min of meer hetzelfde, want toen werden enkele zijingangen gesloten van het park.

Verwacht wordt dat dit soort problemen nog wel even blijft aanhouden als het kabinet geen opening van de terrassen overweegt. Het kwik zal de komende weken echter alleen maar gaan stijgen. Gaan burgemeesters dan echt ieder weekend stadsparken ontruimen of blokkeren?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Edjan

  Misschien is de overheid wel uit op een confrontatie? Kunnen ze met geweld hun gezag opleggen. Voor de volksgezondheid, uiteraard.

 2. Max Aue

  Halsema is een verantwoordelijke bestuurder en laat zich niet leiden door het populistische verlangen om populair te worden.

  Respect.

  1. coenzoon

   valsema is een hork van het eerste uur

   Ik ambieer na mijn Kamerlidmaatschap geen publieke functie !

   maar ja , na je wachtgeld moet je wat ,

  2. GvdGvd

   Halsema was toch die vrouw die samen met die advocate van de moordenaar van Pim Fortuyn aan die tafel zat bij dat restaurant. Ach hoe heette ze ook al weer, ach ja die Britta Böhler. Halsema’s dikke vriendin die linkse Britta. U heeft respect voor zo iemand, die samen met haar linkse vriend Rosenmöller medeverantwoordelijk waren voor de dood van Pim, door hem dag na dag zwart te maken bij de media. Ik denk dat ze binnenkort zichzelf wel eens tegen zal komen, Amsterdam heeft meer dan genoeg van deze linkse rat. Nou weet u waarom ik hier maar zo af en toe reageer, om mensen zoals u, die respect hebben voor dit stuk vuil.. en u behoort daar ook bij Max Aue. Om te kotsen bent u.

 3. Jack Flash

  Het museumplein gaat ook dicht vanaf volgende week ivm werkzaamheden.
  Daar is weer goed over nagedacht door die hypocriete smeerkees valsema.

 4. Monty

  Waarom medeleven met die Amsterdammers?

  1. AS210854

   👍👍👍👍👍👍😂🤣😂🤣😂🤣

 5. DubbelZout

  “Dan trekken mensen in de grote steden, vaak uit gebrek aan een tuin of iets dergelijks, naar de stadsparken”

  Ik snap er dan ook geen zak van dat je daar überhaupt gaat wonen
  Maar ja, iedereen moet zo nodig in Amsterdam wonen en dan maar klagen dat je geen tuin of parkeerplaats hebt bij je idioot geprijsde huis

  1. coenzoon

   domme sukkels liever in een hutje op de hei !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.