‘Diversiteitsadvocaten’ noemen Amnesty International racistisch bolwerk: ‘Klachten over wit privilege afgewezen!’

Amnesty International krijgt een hele reeks beschuldigingen over zich heen, allemaal doordrenkt van het inmiddels stereotype woke-jargon. Zo blijkt het hoofdkantoor van de organisatie een ‘wit bolwerk met koloniale trekjes’ te zijn en ‘een moeras van verkapt racisme en oneerlijke machtsstructuren’.

De Britse krant The Guardian heeft een intern en vertrouwelijk onderzoek in kunnen zien dat is uitgevoerd bij mensenrechtenorganisatie Amnesty International door twee diversiteitsadvocaten (dat bestaat kennelijk) van Howlett Browns.

En de beschuldigingen liegen er niet om! Op het eerste gezicht althans, want eigenlijk is er niet heel veel aan de hand. Bijvoorbeeld: medewerkers die een hun collega’s met Pakistaanse achtergrond een keer ‘Paki’ noemen of het haar van hun zwarte medewerkers eens aanraken. Dat het allemaal wel meevalt blijkt wel uit deze sneue poging om alles af te doen als racisme en discriminatie, zo lezen we in De Volkskrant:

“Personeel met een religieuze achtergrond voelt zich uitgesloten van bedrijfsuitjes die eindigen in het café, waar zij zich om godsdienstige redenen niet thuis voelen. Binnen werktijd ruimte maken voor gebed en andere religieuze verplichtingen stuit op ‘ongevoelige’ reacties.”

Of neem dit voorbeeld over hoe klachten over racisme niet serieus worden genomen:

“Zo werd een klacht over ‘omgekeerd racisme’, ingediend door een werknemer die zich gediscrimineerd voelde door aantijgingen over wit privilege van een collega, als ongegrond afgedaan zonder enige discussie over de voorrechten van wit personeel in de Amnesty-organisatie. ‘Iemand aanspreken op racisme leidt blijkbaar tot hevigere reacties dan het racistische gedrag zelf,’ aldus het rapport.”

Amnesty International heeft in ieder geval een groot probleem. Niet met racisme, maar met diversiteitsdrammers die op alle slakken zout willen leggen en de hele bedrijfscultuur verzieken. Het effect is duidelijk: iedereen moet op de tenen lopen en levert alleen maar meer beschuldigingen van racisme en ‘omgekeerd racisme’ op, terwijl termen als ‘wit privilege’ als absoluut feit worden gepropageerd.

Het zou best kunnen dat er bij Amnesty af en toe een grens wordt overschreden, maar de zogeheten diversiteitsadvocaten achter dit rapport weten dat niet bepaald boven tafel te krijgen. In plaats daarvan krijgen we een serie non-voorbeelden van mensen zonder incasseringsvermogen. Houd dan gewoon je mond, jongens!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. usb3.0

  Van de diversiteitsimbecielen mag niemand het zijne denken…

 2. Wally

  Gutmenschjes contra gutmenschjes dus.
  Is toch geweldig? De boemerang doet zijn-haar-het werk. (Ff indekken hoor).
  Ik ga erbij zitten, neem een fris drankje en doe er, vooruit maar, ik ben immers ‘wit’ en dus sowieso slecht, dan ook maar een ijsblokje bij. Hoppa!

 3. Augustus

  Weimar 2.0

 4. Peter Loosduinen

  Ook even wat goed nieuws!!!
  Raffie Chohan vrijgesproken van belediging van moslims!
  Na een eerdere veroordeling voor het beledigen van moslims is activiste Raffie Chohan (Dutch Defense League, foto) na tussenkomst van de Hoge Raad der Nederlanden door het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden toch volledig vrijgesproken.

  1. Harry Haller

   Dat is inderdaad mooi nieuws!

 5. Rieks

  Ik zou dat interne onderzoek wel eens willen lezen. Zou me niet verbazen dat het afkomstig is van twee ex-medewerkers die hun baan bij AI hebben verloren. Overigens goed dat AI eens in de kritiek komt te liggen.

  1. coenzoon

   doe daarna greenpeace , woningbouwverenigingen en andere instanties gelieerd aan sociaal maatschappelijke taken. Gevuld met vrindjes en vrindinnetjes uit het old boys netwerk

 6. Eppo123

  Wat wordt er toch veel gezeurd en weinig gewerkt in Westerse samenlevingen.

  1. Freba

   Dat komt door het “ergste virus” in NL, verspreid begin 70-tiger jaren. Het z.g. Anti-Overall virus. De kinderen van de arbeidersklasse moesten allemaal professor worden, immers een gestudeerd iemand is “beter” dan een laagopgeleide, althand dat kon je toen de meute nog wijsmaken. Wie heeft en dan m.n. in de randstad nog bouwvakkers op zijn verjaardag? Liever met de schone handjes achter het Beeldscherm. blablablabla…….

 7. Adriaen van Bergen

  Het handboek van diversiteitdrammers: 1984, met name newspeak.

 8. rafi

  Lachen dit. eens te meer blijkt dat ‘de revolutie’ haar eigen kinderen opeet.

  1. Wally

   Jahaha mooi dit. Die wokies hebben helemaal niet door dat ze hun eigen diepe naamloze graf aan het graven zijn. Maar geeft niets, anderen letten wel op.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.