Dr. Carla Peeters: ‘Strenge lockdowns veroorzaken grote schade. Versoepeling is nodig om meer leed te voorkomen’

De strenge lockdown die in Nederland al maanden van kracht is veroorzaakt meer leed dan zij oplost. Dat schrijft Dr. Carla Peeters. Depressiviteit neemt toe, overgewicht neemt toe, stress neemt toe, de kans door aan ándere infectieziekten te overlijden neemt zelfs toe. De enige manier om dit grote lijden te voorkomen is, stelt zij, door de maatregelen te versoepelen.

“Een peer reviewed studie van Stanford University (15 januari 2021) concludeert dat lockdowns geen significante voordelen opleveren en eerder tot grote schade leiden,” schrijft Dr. Carla Peeters voor HP de Tijd. “Het is daarom beter om ook de rest van de samenleving te heropenen. Het SARS-CoV-2-virus wordt immers niet overgedragen door mensen die geen klachten hebben, zo blijkt uit publicaties in vooraanstaande wetenschappelijke tijdschriften.”

“Al na de eerste lockdownperiode bleek dat er wereldwijd enorm veel schadelijke effecten zijn op sociaal-maatschappelijk, economisch en psychologisch vlak,” gaat zij verder. “Miljoenen mensen (en ook kinderen) in ontwikkelingslanden overlijden ten gevolge van armoede en hongersnood. Een lockdown betekent daar geen werk, dus geen eten, dus ondervoeding, en dus overlijden veel mensen.”

Door die ondervoeding krijgen infectieziekten óók ruim baan. Het is dus een dodelijke combinatie – letterlijk. Een combinatie die volgens Peeters mogelijk significant meer schade veroorzaakt dan het coronavirus zelf.

Daar komt bij, legt ze uit, dat het coronavirus een onevenredige impact heeft op mensen met lage inkomens. En dat wáren al de kwetsbaren die korter leefden, ongezonder leefden, en moeilijker rondkwamen. “De spanning en stress in deze gezinnen is vele malen hoger dan bij andere gezinnen en is bovendien van langere duur. Het zicht op een betaalde baan is door de crisis ook verdwenen.” Zodoende lopen zij op het tandvlees – en dreigen ze zelfs daar vanaf te vallen.

Ook is er andersoortig groot lijden. “De tweede lockdown zorgt voor een sfeer van stress, angst en wanhoop in de maatschappij, met als gevolg een exponentiele stijging in gebruik van antidepressiva, opiaten en het doen van zelfmoordpogingen. Huiselijk geweld, mishandeling en seksueel misbruik zijn enorm gestegen,” aldus Peeters.

En daar komt nog eens bij dat er een toename van 25% is van het aantal mensen met een ongezonde levensstijl. De lockdown voorkomt voor veel mensen dus geen gezondheidsproblemen, het veroorzaakt ze.

De enige manier om dit grote lijden te voorkomen – of te beëindigen eigenlijk, want het is al maandenlang gaande – is door te versoepelen. “Vooral voor jongeren, jongvolwassenen, mensen met een lage sociaaleconomische status, alleenstaande ouders en kleine ondernemers is deze stap urgent om erger leed te voorkomen.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. coenzoon

  Aantal zelf moorden onder jongeren stijgt schrikbarend
  Aantal patiënten met achterstallige zorg stijgt onacceptabel
  Aantal doden door te laat verkregen zorg is onacceptabel
  Aantal faillissementen zal schrikbarend zijn
  Aantal zorg aanvragen zal zo groot zijn dat de druk op de zorg echt onacceptabel hoog wordt
  Investeringen blijven liggen

  Dat alles over een niet geïdentificeerd virus met een mortaliteit van 0,03%

  K N E T T E R G E K

  1. Monty

   En dan te bedenken dat corona een hoax is en door allochtonen wordt verspreid, toch.

   De autochtone bevolkingen zijn hier nu de dupe van.

   1. M. Brandenburg

    En dan te bedenken dat het de Coronasekteleden zijn die critici te ervan te beschuldigen dat zij zeggen dat Corona een hoax, terwijl de cirtici wel zeggen net als bij Global Warming dat het bestaat maar dat het niet het een probleem is dat de sekteleden willen doen voorkomen, en zoals bij Global warming wordt de data van de critici zonder problemen openbaar gemaakt en door wildvreemden gepeer-reviewed, daar waar de sekteleden hun data geheim houden en alleen hun vriendjes mogen reviewen, zodat men zeker weet dat het onderzoek niet door de eerste de beste wildvreemde volledig de grond in word gewerkt, zoals de frauduleuze hockey stick en dergelijke. Ook hier zien we dat wat de Coronasekteleden roepen en beweren niet stookt met intensief onderzochte zaken en de wetenschap juist de Coronasekteleden niet steunt,

    Vervolgens zien we net als met golabal Warming de sekteleden zich bedienen van zwartmaken, Ja allochtonen zijn het die bijna massaal het ziekenhuis ingaan, ook dat is trouwens al via onderzoek onderbouwt, en heeft te maken met bepaalde zkaen die hun lichaam niet hebben of juist wel, Bijvoorbeeld een gigantisch gedeelte van hen die diabetes is, en daardoor dus extra vatbaar, ook het feit dat ondanks dat zij een minderheid zijn in Nederland zij in verhouding gigiantisch zijn oververtegenwoordigt bij de opnames, maar een links totalitaire plank in je ogen en oren verbied het onze linkse vrienden te zien, want ook dat zou namelijk de roep om specifieke maatregelen ongenadig hard doen toenemen, en we weten hoe het werkt met onze links totalitaire vrienden, problemen zijn er niet om opgelost te worden maar om te worden uitgebuit om zoveel mogelijk macht te bemachtigen en zoveel mogelijk vrijheden van iedereen weg te nemen. De linske ‘one size fits all’ oplossingen waar elke oplossing bestaat uitverboten.

    Gezond verstand en oplossingen door velen zijn niet gewenst nee sterker nog zijn totaal ongewenst de staatspartijen zullen beslissen en u moet uv indivuduele rechten zoals uitgedacht door de socialistiche filosoof Geovanni Gentile overdrachten aan de staatspartijen die tot in de puntjes in hun links totalitaire samenleving (fascisme) gaan bepalen wat het beste is voor het collectief, en waar elke andere mening of gedraging die ongewenst word geacht door de staatspartijen onschadelijk zal worden gemaakt.

 2. usb3.0

  Elk normaal en gezond weldenkend mens weet dit

 3. rafi

  ‘Het SARS-CoV-2-virus wordt immers niet overgedragen door mensen die geen klachten hebben, zo blijkt uit publicaties in vooraanstaande wetenschappelijke tijdschriften.’

  En dan te bedenken dat iemand mij op dit forum eerder wijs maakte dat je ook iemand ziek kunt maken als je geen klachten hebt, ook al ben je positief getest/besmet. Bv. door zingen of door te dicht bij te staan of overdreven uit te ademen. En ik nam dat van hem aan. Zo zie je maar dat de leugen (of i.i.g. de onwaarheid) regeert.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.