Duitsland: 42 mensen kregen bloedstolsels in de hersenen na inenting met AstraZeneca-vaccin

Het slechte nieuws blijft maar komen voor farmaceut en coronavaccin-producent AstraZeneca (en Oxford). De Duitse medische toehouder heeft namelijk laten weten dat er in ieder geval 42 gevallen bekend zijn van Duitsers die bloedstolsels in de hersenen kregen na ingeënt te zijn met dit vaccin. In 23 van de gevallen was er daarnaast ook nog eens sprake van een te laag aantal bloedplaatjes.

Zoals we ook hebben gezien in andere landen had deze “zeer zeldzame bijwerking” vooral effect op vrouwen van tussen de 20 en 63 jaar oud. Met andere woorden: op vrouwen die normaal gesproken niet in de risicogroep vallen van corona zelf.

In totaal zijn acht Duitsers overleden aan hersentrombose na de inenting. Vijf van hen waren vrouw, de andere drie dus man. Dat laatste moeten we er tegenwoordig natuurlijk wel bij vertellen, want we hebben in 2021 geloof ik iets van 37 “genders.”

Het gaat dus weer niet best met AstraZeneca. Elke keer dat er nu dit soort berichten naar buiten komen zal de druk op overheden om dit vaccin niet te gebruiken bij jongere mensen alleen maar groter worden – en misschien zelfs om het óók niet meer te gebruiken bij ouderen, hoewel toezichthouders en overheden zeggen dat de nadelen (bijwerkingen als hersentrombose) voor die groep nog altijd niet opwegen tegen de voordelen (bescherming tegen corona).

Ook bij Pfizer zijn er problemen vastgesteld met hersentrombose na inenting, aldus de toezichthouder. Maar dan gaat het maar om 7 gevallen, waarvan geen enkele patiënt is overleden. En de combinatie met een te laag aantal bloedplaatjes kwam helemaal niet voor. Dat is dus nogal een verschil met AstraZeneca.

Natuurlijk hebben deze (waarschijnlijke) bijwerkingen ondertussen ook impact op de bereidheid van mensen om het AstraZeneca-vaccin toegediend te krijgen. De NOS bericht al dat huisartsen laten weten dat ontzettend veel 60-plussers – voor wie het vaccin nog wél gebruikt wordt – hun afspraak afzeggen. “We hebben deze week een en al afzeggingen gekregen vanuit de 60-plussers, ik denk wel de helft,” aldus de Rotterdamse huisarts Martine Uil.

Huisarts Shakib Sana uit Delftshaven ziet dat ook. “We hadden gehoopt op een opkomst van 80 tot 90 procent, maar die zakt tot tussen de 30 en 40 procent,” zegt deze familiedokter.

Vervolgens wordt eigenlijk de schuld gegeven aan de overheid die “gepauzeerd” heeft met AstraZeneca, maar dat is natuurlijk te belachelijk voor woorden. Er werd onderzoek gedaan naar bijwerkingen. Toezichthouder EMA heeft geconcludeerd dat er hoogstwaarschijnlijk inderdaad een verband is tussen AstraZeneca en meerdere gevallen van hersentrombose en een laag aantal bloedplaatjes, met de dood van “patiënten” tot gevolg. Het is nogal wiedes dat er dan wordt ingegrepen, zowel tijdens de onderzoeksfase als nu, nadat geconcludeerd is dat er waarschijnlijk een verband is.

En ja, natuurlijk is er het argument dat corona gevaarlijker is dan de mogelijke bijwerkingen van het vaccin. Een heel kleine kans op erge bijwerkingen als hersentrombose, laat staan de dood, zeker in vergelijking met de kans op een ernstig ziekteverloop en zelfs de dood bij het virus zelf. Dat is een goed punt. Maar er is wel even een verschilletje voor veel mensen: je wordt min of meer per ongeluk besmet met het coronavirus. Maar het vaccin laat je bewust inspuiten.  Veel mensen ervaren dat toch op een heel andere manier, zie je op sociale media als je daar zoekt op “AstraZeneca.”

Word gratis en voor niets lid van mijn Telegram-kanaal én volg mij op Gab.

Overigens is er wél goed nieuws voor het vaccin van Janssen (Johnson & Johnson): de Amerikaanse toezichthouder FDA stelt dat er géén verband gevonden is tussen gevallen van bloedklachten (trombose en laag aantal bloedplaatjes) en toediening van dát vaccin. Er wordt daar nog meer onderzoek naar gedaan, en het wordt in de gaten gehouden, maar voor nu geldt volgens de FDA: “Op dit moment hebben we geen causaal verband gevonden met vaccinatie en we zetten ons onderzoek en beoordeling van deze gevallen voort. Beide aandoeningen kunnen veel verschillende oorzaken hebben.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

52 reacties

 1. Appelstroop

  The British-Swedish pharmaceutical AstraZeneca announced that the COVID-19 vaccine, in conjunction with the British University of Oxford, has been renamed Vaxzevria.

  1. kees cup

   +++
   En Keesje is gisteren geweest, kreeg een doorbetaalde middag van de “baas”, iets wat de meeste “ahum”gepensioneerden hier op dds niet hebben.

   1. Appelstroop

    Feli met je prik, zelf nog niet aan de beurt, al wacht ik liever nog even tot ik een ruimere keuze heb. Moet iedereen zelf weten natuurlijk.

    Vond het gewoon grappig dat ze ten midden van alle negatieve berichtgeving (ondanks dat het echt een handjevol mensen is) de naam gaan veranderen.

    Geen idee wat het percentage UWV’ers is op deze site.

    1. coenzoon

     net binnen , direct afgezegd natuurlijk !

     Volgens de artsenpost verschijnt 1 op de 3 op locatie. Behoorlijk handje vol !

  2. Gerda2

   Duitsland gaat Ruslands Spoetnik-vaccin inkopen en zelf produceren. De regering van Angela Merkel en de Duitse bondslanden hebben genoeg van de falende Europese Unie en hebben eenzijdig de afspraak dat de EU collectief vaccins inkoopt, opgeblazen.

   Bron Elsevier Weekblad

 2. Edjan

  Het moet natuurlijk niet zo zijn dat het percentage mensen dat sterft aan de bijwerkingen van een vaccin ook maar in de buurt komt van het percentage mensen dat sterft aan corona. Want dan zou de conclusie zijn dat vaccineren belachelijk is.

  Waarbij ik nog wil aantekenen dat men het percentage mensen dat sterft aan corona niet omhoog moet praten door sterfgevallen aan onderliggende of andere ziektes mee te tellen en dat men het percentage mensen dat sterft aan de bijwerkingen van het vaccin niet omlaag moet praten omdat dat beter uitkomt.

  1. Max Aue

   “Het moet natuurlijk niet zo zijn dat het percentage mensen dat sterft aan de bijwerkingen van een vaccin ook maar in de buurt komt van het percentage mensen dat sterft aan corona.”

   Dat doet het ook niet en de vergelijking is ook lastig: de mogelijkheid van besmetting met corona betreft de gehele bevolking en daar geldt de wet van de grote getallen. Voor de deelpopulatie van gevaccineerden het hoogstens weer sub groepen, zoals in dit geval vrouwen onder de 60 jaar.

   1. coenzoon

    wat een gewauwel max anus ! de eerste dode door jansen is ook al een feit. Dan maar wachten op het virus in plaats van het risico van het vaccin

 3. Arbeider65

  Uw Arbeider gaat hem absoluut woensdag de prik laten zetten. Zonder probleem, ook mevr. arbeider gaar mee.

  1. Edjan

   Arbeider, succes. De allergrootste kans is dat je nergens last van hebt. De mensen die ik ken zijn niet in zombies veranderd, niet ziek geworden, alleen een paar dagen een beetje pijn in de prikarm bij aanraking.
   Van de andere kant: slechts een paar van de mensen de mensen die ik ken, hebben corona gekregen en die liepen na een dikke week weer rond, zij het wat moe.

   1. september

    Ik ken ook maar een paar mensen die Corona hebben gekregen. En die zijn niet heel ziek geworden. Maar die waren niet heel oud. 2 waren begin 20. En de rest beneden de 60.

    1. usb3.0

     Ik ken echt heel veel mensen die geen corona hebben, landelijk is dat 99,8% zelfs

   2. STOP FVD

    Toch gek, ik ken ook een aantal mensen die corona hebben gekregen. Sommige zijn wekenlang serieus ziek geweest en hebben nog steeds moeite om weer normaal te worden. Een andere heeft aan de beademing gelegen en is met moeite aan de dood ontsnapt, en maanden geleden uit het ziekenhuis ontslagen en nog steeds elke dag de gevolgen voelende.

    Je suggereert iets wat mogelijk kan kloppen, ten slotte wordt niet iedereen ernstig ziek, maar ik vind het wel heel toevallig dat jij weer precies alleen mensen kent die na een week weer liepen. Laten we het op “toeval” houden.

    1. september

     Van mijn familie werken de meesten niet meer .En komen niet veel in aanraking met andere mensen.Ze houden zich aan alle regels. En boven de 70 is al iedereen gevaccineerd.Of dat nou toeval is. Blijkbaar.

    2. Max Aue

     Iedereen kan natuurlijk een steekproef in zijn eigen omgeving nemen maar de feiten zijn dat er in Nederland tot nu toe 17.000 mensen stierven aan corona en een veelvoud er langdurig klachten van ondervindt.

     1. leukeditter

      ga eerst de lijkschouwers maar eens langs of ze werkelijk aan corona zijn overleden, momenteel puur en alleen door corona 170 mensen!! waarom zeg ik dat?? een tante van mij van 91 heeft al 20 jaar MS , ze kreeg in oktober corona en ein november was ze daar helemaal van genezen. in maart is ze gestorven aan de gevolgen van MS. maar wat stond er op haar overlijdenspapier???? doodsoorzaak sars/covid2. denk hier maar eens ff over na

    3. leukeditter

     ik ken zo,n 20 mensen in mijn omgeveing die positieg zijn getest op corona maar niemand is er ziek van , ja snotneus, echt levensssgevaarlijk pfffff

     1. Max Aue

      Natuurlijk, leukeshitter, en er zijn ook helegaar geen 17.000 mensen gestorven aan corona. Allemaal nepnieuws.

      Toch?

     2. coenzoon

      wat is de periode van die 17.000 mensen strónt vlé®k ? Zijn ze er overigens al 20.000 want het RIVM had voor de derde keer een foutje dus tellen we voor de derde keer 3.000 mensen bij in de statistieken. Er zijn er dus nu in totaal 9.000 uit de hoge hoed gekomen.

      corona is een hoax domme jongen !

      p.s zoek even op hoe een standaard jaar verloopt in de statistiek domme jongen !

     3. Branzino

      @coenzoon
      Het RIVM maakte geen foutje, maar telde slechts de geteste corona-doden. Het CBS telt met andere brongetallen en kwam tot 20.030 doden en niet het RIVM.

      En voor de zoveelste keer, in de statistiek bestaan geen standaardjaren. Maar verder maakt het ook niet uit, want ook in een kalenderjaar worden de doden uit de tweede helft van de griepgolf in jan-april geteld en de doden uit de eerste helft van de griepgolf in de periode okt.-dec. en zo is het weer helemaal compleet en vergelijkbaar met alle andere cijfers per kalenderjaar.

     4. Max Aue

      Voor de goede orde, ik baseerde me op: ht*ps://www.worldometers.info/coronavirus/

     5. coenzoon

      we METEN standaard van oktober tot oktober domme narcistische tról , een statistiek jaar domme tról , zoals we meten bij alle zaken narcist.

      Hoe dom moet je zijn om dit te blijven ontkennen. We zouden anders inmiddels miljoenen verkeersdoden hebben en miljoenen kanker doden domme zuigtról

     6. coenzoon

      Zal het even verder specificeren voor onze narcistischer tról , in welke peiode van 12 maanden aaneensluitend zijn er 20.000 corona doden gevallen !

      Merkwaardig genoeg schuiven we meermaals duizenden extra doden in de statistiek die we “vergeten ” waren.

  2. Appelstroop

   Prima keuze, hou de dag wel even vrij, je kan er een paar uur tot een dag behoorlijk ziek van worden, lekker in bed blijven. Maar dan hoef je je voorlopig geen zorgen meer te maken over Covid.

 4. rafi

  ‘Overigens is er wél goed nieuws voor het vaccin van Janssen (Johnson & Johnson): de Amerikaanse toezichthouder FDA stelt dat er géén verband gevonden is tussen gevallen van bloedklachten (trombose en laag aantal bloedplaatjes) en toediening van dát vaccin.’

  Niet slecht, voor een land waarvan het onderwijspeil als 15 jaar zakt op de zgn. PISA-ranglijst. Waarschijnlijk werken er bij Janssen veel buitenlanders.

  1. Edjan

   😉

 5. kees cup

  tsjongejongejonge …

  Ik heb een overbuurman die kreeg een maandje geleden trombose, dus al voordat hij gevaccineerd was.

  Michaels volgende topic zal wel gaan over NUL geregistreerde trombosegevallen bij de russische vaccins.

  En de beschermende werking van lavendel.

 6. STOP FVD

  De kans dat je iets oploopt van het vaccin is VELE MALEN KLEINER dan het virus te krijgen. En wanneer je besmet wordt dan weet je ook niet wat het met je lichaam gaat doen. Een te makkelijke opmerking dat je bewust die spuit neemt, het suggereert dat JIJ vindt dat niemand dat moet doen want dat is duidelijk minder slim dan de kans dat je corona oploopt. Wederom een manipulerend smerig stukje om je wappies volgers de laten lezen wat ze willen lezen. WALGELIJK!

  1. Robert75

   Ja en wat is nu je punt? Dat je je maar gewoon moet laten inspuiten ondanks kans op bijwerkingen ook al is die misschien heel klein? Des te meer een reden om een die keus aan jezelf over te laten. Als mensen zich willen vaccineren ga je gang. Maar je loopt het risico daar ernstige bijwerkingen van te krijgen. En loop je dat risico liever niet dan moet je dat niet doen. Ook dat is een keuze. Dus ook geen vaccinatie plicht of dwang.

   1. Branzino

    @Robert75
    Je suggereert je niet te laten vaccineren. Waarom niet? Is dat echt dat lijstje met heel zeldzame bijwerkingen? Lees je de bijsluiters wel eens, bijvoorbeeld:

    Zeer zelden (komen voor bij minder dan 1 op de 10.000 gebruikers):
    • Pancytopenie (vermindering van het aantal bloedcellen)
    • Overgevoeligheidsreacties waardoor de behandeling moet worden gestopt, waaronder angio-oedeem, moeilijke ademhaling, zweten, misselijkheid, hypotensie, shock en anafylaxie
    • Benauwdheid door kramp van de spieren van de luchtwegen (bronchospasme) bij personen die gevoelig zijn voor aspirine en andere NSAID’s (groep van pijnstillers met ontstekingsremmende en koortswerende werking)
    • Leververgiftiging
    • …

    Is dit lijstje van zeer zeldzame bijwerkingen een reden om het allemaal maar te laten gebeuren?

    1. coenzoon

     Ik heb me net afgemeld voor het vaccineren want waarom zou ik een risico nemen op 1 der bijwerkingen als het virus een risico van bijna nihil oplevert ?

     Slechts hele domme mensen introduceren extra risico’s om een relatief klein risico af te dekken.

     Ik vertrouw op mijn immuunsysteem. Het kleinste risico.

     1. Branzino

      @coienzoon
      Afmelden voor het vaccineren? Hoe doe je dat eigenlijk?

    2. Robert75

     Hoezo ? Als je soms midden in de nacht op een verlaten door het rode licht rijdt is de kans dat je een ongeluk veroorzaakt ook niet zo groot hoor. Maar moet je het dan maar doen?

     1. usb3.0

      Dus een vaccin nemen en dan maar hopen dat je niet doodgaat? men redeneert verkeerd als het gaat over het vaccin men doemdenkt als het over het vaccin gaat 99,8% heeft nergens last van is kerngezond, die “gok” wil ik wel wagen, jij niet?

     2. Max Aue

      “Dus een vaccin nemen en dan maar hopen dat je niet doodgaat?”

      Tja, Gerrit, je kunt ook geen vaccin nemen en een paar jaar thuis blijven en geen andere mensen ontmoeten. In dat geval realiseer je mogelijk een lager overlijdensrisico dan met vaccinatie.

  2. usb3.0

   Nee hoor stopje jij liegt, inmiddels 240 doden door het vaccin op 17.000.000 miljoen mensen en 142 doden vanwege een virus.

   Overigens waarom zou men zich laten injecteren met een experimenteel mRNA-vaccin waarvan de werking op langere termijn niet bekend is en waarop de Europese Medicijn Autoriteit een voorlopige goedkeuring heeft gegeven én waarvan de onderzoeken nog duren tot zeker 2023.
   Bovendien vinden vele het niet nodig, getuige de vele lege momenten, om zich te laten prikken tegen een virus met een ifr van minder dan 0,2%

 7. usb3.0

  240 doden in Nederland door het vaccin, en 142 doden door een virus het moet niet gekker worden…

  1. coenzoon

   ja hoor , wordt nog veel erger , het vaccinfascisme kent geen grenzen. Een bevriend uitvaartondernemer zegt dat er momenteel veel gevaccineerde omvallen en dat we bijna op het niveau van 2018 zitten van de influenzagolf.

   Gevaccineerde bepalen nu de wachttijd in de grafbezorging. Das best zorgelijk

   1. Max Aue

    “Een bevriend uitvaartondernemer zegt dat er momenteel veel gevaccineerde omvallen en dat we bijna op het niveau van 2018 zitten van de influenzagolf.”

    Ik zie dat de sterke verhalen al lekker loskomen.

  2. Max Aue

   Misschien even de feiten op een rijtje:

   “Tot nu toe zijn er 189 meldingen van overlijden na coronavaccinatie. Het gaat om 157 ouderen van 80 jaar of ouder, 28 tussen de 65 en 79 jaar en 3 onder de 65 jaar. Van één is de precieze leeftijd niet bekend. Het merendeel had een kwetsbare gezondheid vanwege heel uiteenlopende ernstige onderliggende gezondheidsproblemen en/of hoge leeftijd. Het betrof 161 keer vaccinatie met Comirnaty (Pfizer/BioNTech)(waarvan 34 keer de tweede), 14 keer vaccinatie met Moderna (waarvan 3 keer de tweede), 4 keer vaccinatie AstraZeneca en 10 keer was het vaccin onbekend.

   Overlijden ná vaccinatie betekent niet dat een bijwerking van het vaccin de oorzaak is van het overlijden. In Nederland overlijden gemiddeld per dag zo’n 350 mensen van 65 jaar en ouder, waarvan zo’n 225 de leeftijd van 80 jaar en ouder hadden.

   Het beeld van de klachten na de vaccinatie en/of de onderliggende gezondheidsproblemen is in deze meldingen heel divers en soms ook niet duidelijk. Bij een groot deel lijken andere oorzaken, veelal onderliggende gezondheidsproblemen, de meest voor de hand liggende verklaring van het overlijden. Op dit moment ziet Lareb in de meldingen geen patronen van klachten die wijzen op ernstige bijwerkingen waaraan gevaccineerden kunnen zijn overleden. Om hier nog beter inzicht in te krijgen heeft Lareb meer informatie opgevraagd over de meldingen bij de melders. Daarna worden de meldingen nogmaals nader bekeken en geduid in overleg met externe medische specialisten.

   Sommigen kregen in de dagen na vaccinatie klachten die bekend zijn als bijwerkingen, zoals koorts, misselijkheid en algemeen niet lekker voelen. Deze klachten zijn op zichzelf niet de oorzaak van overlijden, maar kunnen bij enkele kwetsbare ouderen mogelijk wel bijgedragen hebben aan verslechtering van hun al fragiele gezondheidstoestand.”

   ht*ps://www.lareb.nl/pages/update-van-bijwerkingen

   1. coenzoon

    Even op een rijtje. Amersfoort
    106 gevaccineerde
    25 in dezelfde week overleden
    70 zwaar ziek

    1. Max Aue

     Bron?

     1. Max Aue

      Neem je tijd, coenzoon, ik snap dat je de bron niet makkelijk kunt vinden.

     2. usb3.0

      maxje weet zelf ook wel dat zeer veel “coronadoden” mensen zijn met onderliggende aandoeningen die niets met corona te maken hebben

   2. usb3.0

    “Bij een groot deel lijken andere oorzaken, veelal onderliggende gezondheidsproblemen, de meest voor de hand liggende verklaring van het overlijden.”

    Dit is precies wat we zien bij “coronadoden”, maxje maakt nu wél ineens onderscheidt.
    Iedereen die dood gaat aan “corona” gaan veelal dood aan onderliggende aandoeningen

    1. Max Aue

     Ja, zoals corona bij onderliggend lijden het duwtje kan zijn naar de dood geldt dat ook voor bijwerkingen van de vaccinatie. De tekst van Lareb, hierboven geciteerd, legt dat helder uit.

     1. usb3.0

      Dus is vaccineren buitenproportioneel als het slachtoffers maakt, aangezien jullie fascistische vaccinazi imbecielen de corona ernstig vinden is het doden van mensen middels een vaccin nog veel erger en jullie coronafetisjisten zijn er echt helemaal van in jullie nopjes, het d666 gevoel zit diep bij jullie coronawappies

    2. Branzino

     @usb3.0, en ook @coenzoon
     “Iedereen die dood gaat aan “corona” gaan veelal dood aan onderliggende aandoeningen”
     En hoe zit dat met de seizoensgriep? Gaan die gemiddeld 4.000 doden wel dood aan slechts één aandoening, namelijk influenza?
     Ook bij griep worden de zwakkeren het meest getroffen, maar dat neemt niet weg dat ze zonder griep nog een tijd geleefd zouden hebben. Daarom mag je de sterftecijfers van griep en covid gewoon vergelijken, zonder die relativerende opmerkingen van onderliggend lijden.

     @Coenzoon houdt ook nog steeds vast aan die telperiode en het z.g. doortellen over het statistiekjaar heen. Dat is de grootste onzin, getuigend van veel onkunde, want een statistiekjaar bestaat niet. Een kalenderjaar is prima, want daarin zit een heel griepseizoen. En dan vind je gemiddeld 4.000 griepdoden en 20.000 coronadoden. Zo ingewikkeld is dat niet.

     1. usb3.0

      Je praat natuurlijk poep want griepdoden worden onder coronadoden geschaard, erger nog, er zijn legio berichten dat mensen die NIET zijn overleden aan corona wel als coronadoden worden gemeld..
      Als jij nog steeds niet in de gaten wat er werkelijk speelt onder het mom “corona” dan eindigt hier de discussie..

     2. Branzino

      @usb3.0
      Griepdoden worden als zodanig geregistreerd als ze door een arts zijn gediagnosticeerd als griepdode. Er zullen best verwisselingen zijn geweest, maar als je ervan overtuigd bent dat dit het aantal coronadoden substantieel vermindert, zou ik graag je bron willen weten. Ik ben het nog niet tegengekomen.
      En verder klopt wat ik zeg, namelijk dat onder de griepdoden veel mensen met onderliggend lijden zijn. Anders ga je niet zo maar dood aan griep. Dat maakt de sterftecijfers van griep en corona heel eenvoudig vergelijkbaar, zonder correctie. Er waren in 2020 plm. vijfmaal zoveel coronadoden als griepdoden. Je houdt vooral jezelf voor de gek als je anders gelooft; de meeste mensen zijn verstandiger.

 8. Lucky Luke

  Gek, in de Frankfurter allgemeine, één van de meest gerespecteerde kranten van Duitsland, is daar niets over te vinden, wel dit;
  Deutsche Forscher finden Thrombose-Ursache und Therapie
  Greifswalder Forscher haben eine Ursache für Hirnthrombosen nach einer Astra-Zeneca-Impfung gefunden und vor allem entsprechende Behandlungsmöglichkeiten. Diese Informationen können vielleicht auch Bedenkenträger vom Impfstoff überzeugen.

  1. Max Aue

   Het verhaal mist inderdaad feitelijke grond. Er wordt hier veel gelogen over doden door het vaccin. Het motief daartoe is ziek.