Europees mensenrechtenhof bepaalt dat de staat de baas is over het lichaam: ‘Vaccinatieplicht instellen mag!’

Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (haha!) heeft vandaag besloten dat het prima in orde is dat overheden vaccinaties verplicht stellen. Sterker nog, dat zou “noodzakelijk” kunnen zijn, aldus het Hof dat heel veel doet, maar het beschermen van de mensenrechten heeft er niets mee te maken.

Het AFP bericht dat het Europese Hof voor de Rechten van Mens (EHRM), wier gerechtelijke uitspraken ook gelden voor Nederland, tot de conclusie is gekomen dat de overheid wel degelijk een vaccinatieplicht mag instellen, waarmee de eigen burgers mogelijk tegen hun zin gevaccineerd kunnen worden. Dat doen is niet in strijd met de mensenrechten, aldus het Hof dat als énige taak heeft juist die mensenrechten te beschermen.

Volgens het Hof kan een vaccinatieplicht zelfs “noodzakelijk zijn in democratische maatschappijen.”

De uitspraak wordt niet gedaan vanwege in zaak aangespannen tegen het coronavaccin, maar in een zaak die aangespannen is door Tsjechische gezinnen die niet willen dat hun kinderen ingeënt worden. De Tsjechische overheid heeft een prik tegen ziektes als de mazelen, hepatitis B en difterie verplicht gesteld. Enkele ouders verzetten zich daartegen, zijn naar de rechter gestapt, en uiteindelijk heeft hoogste Europese rechter nu dus uitspraak gedaan.

Die uitspraak komt erop neer dat niet mensen zelf, maar overheden de eigenaren zijn van ons lichaam. Alleen bij de gratis Gods, sorry, ik bedoel bij de gratie Overheids, krijgen we ruimte om in het dagelijks leven toch wat beslissingen te nemen. Maar alleen als de staat dat oké acht.

Volstrekt belachelijk natuurlijk. Ja, vaccins hebben heel veel positieve dingen bereikt voor de mensheid. Hele ziektes zijn verdwenen. Dat is fantastisch. Maar het is niet aan de rechter of aan de overheid om ons te dwingen gezond te zijn. We zijn geboren met bepaalde rechten. Eén van de belangrijkste van die rechten is dat we baas over ons eigen lichaam zijn. Ons lichaam is van ons, niet van de staat. En wat kinderen betreft: die vallen onder de natuurlijke autoriteit van de ouders. Niet die van een paar ambtenaren of zelfs maar machtsbeluste wannabe dictatortjes ergens in de (politieke) hoofdstad.

Door akkoord te gaan met een vaccinatieplicht stel je feitelijk dat de stáát als puntje bij paaltje het hoogste gezag heeft over jouw lichaam en dat van je kinderen. Doodeng. Want als je hier eenmaal mee begint is het hek werkelijk van de dam.

Het is dan ook weinig verrassend dat hele horden Twitteraars woedend reageren op deze uitspraak van het Hof:

En zoals ondergetekende eerder vandaag al schreef op Twitter:

Deze gekte, deze beweging dat we onze rechten maar moeten inleveren in naam van de “volksgezondheid,” moet per direct stoppen. De “volksgezondheid” is belangrijk, maar er is één ding nóg belangrijker: vrijheid. De maatschappij overleeft virussen uiteindelijk wel. Maar als de vrijheid eenmaal sterft is het echt afgelopen. Dat kunnen we niet laten gebeuren, niet voor onszelf én niet voor onze kinderen.

Word gratis en voor niets lid van mijn Telegram-kanaal én volg mij op Gab.

De uitspraak van het Hof moeten we dus keihard negeren wat Nederland betreft. Of het Hof het nou goedkeurt of niet boeit niet: vaccinatieplichten zijn volstrekt, maar dan ook echt volstrekt, onacceptabel. Mensen gaan over hun eigen lichaam en over dat van hun kinderen. De staat is niet de hoogste autoriteit; wíj́ zijn dat, op individueel niveau, zélf. En niet door overheid gemaakte regels zijn alles bepalend, maar de natuurlijke rechten waarmee we geboren zijn puur en alleen omdat we méns zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. Max Aue

  Uiteraard heeft de staat in uiterste gevallen dat recht. Vaccinatie gaat niet alleen over je eigen lichaam maar ook dat van anderen. De Staat mag je ook verplichten autogordels te dragen of in krijgsdienst te gaan.
  Ik ken overigens de details van de uitspraak niet maar ik neem aan dat die verplichting geclausuleerd is: je mag de vaccinatie wel weigeren zolang je niet in contact komt met medemensen.

  1. yellow thread street

   Wel zijn er inmiddels de nodige ouderen overleden die gevaccineerd zijn met AstraZeneca.
   Ze vinden dit blijkbaar doodnormaal en nemen dit risico op de koop toe.
   Het zijn toch maar oudjes, ingezet als proefkonijn, en opgeruimd staat netjes zullen ze wel denken.
   Het zal maar een familielid van je zijn, ook kun je zeggen, aan de handen van degene die de prik gezet heeft kleeft bloed.
   Mij doet het denken aan de werkwijze van bepaalde Duitsers in WWII.
   Zelf vraag ik mij af wat het synthetisch vaccin in de loop van de tijd van uitwerking op je lichaam heeft.
   Ik zou wel eens cijfers willen zien van hoeveel procent er niet op komt dagen na een uitnodiging, zelfs het zorgpersoneel ziet het met argusogen aan en velen laten zich niet vaccineren omdat ze het niet vertrouwen.

  2. usb3.0

   maxje moet natuurlijk zijn vieze smerige fascistische rotsmoel houden, als ik gasten als maxje tegenover mij heb dan is de kans heel groot dat die gewoon neergaat met hun fascistisch gezuig en asociaal gedrag, wie denkt maxje dat hij is om over andermans lichaam te beschikken?
   Je blijft met je poten van het lichaam af, dat bepaald een persoon helemaal zelf..

  3. toetssteen

   MA
   U mag dienst weigeren! Enne, autogordels, is niet iets dat in uw lichaam gebeurt. Het schendt dus niet de lichamelijke integriteit!

   1. coenzoon

    max anus denkt ook dat aardappelen naast de bananen groeien. De decadente tról is niet wijs

  4. Augustus

   Als we die redenatie doorgaan, dan gaat het aantal negers of moslims in je buurt ook over je eigen lichaam gezien het statistisch een gevaar is. Zou de staat moeten ingrijpen als er te veel negroïde mensen in je straat wonen omdat het mogelijk een gevaar kan vormen voor de veiligheid?

  5. coenzoon

   dan gaan we maar politiek asiel aanvragen in Florida waar een verbod op registratie door de overheid is uitgevaardigd.

   Belachelijk dat de staat bepaald wat je ingespoten krijgt. Immers gevaccineerde zijn toch beschermd of zijn er toch andere belangen voor 100% vaccinatie ?

  6. coenzoon

   speciaal voor max anus , Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht !

 2. Monty

  ”De Tsjechische overheid heeft een prik tegen ziektes als de mazelen, hepatitis B en difterie verplicht gesteld. Enkele ouders verzetten zich daartegen, zijn naar de rechter gestapt,”

  De Tsjechische overheid. Je zou bijna denken dat het over de corona vaccinatie ging.

 3. StemPzeweg

  Niemand kan je verplichten om een naald in je arm te steken maar de staat heeft wel dergelijk de bevoegdheid om dit als drukmiddel in te zetten. Wat je met je eigen lichaam doet moet je zelf weten maar ongevaccineerden vormen juist een bedreiging voor hun omgeving

  1. Blitzkrieg

   StemPzeweg :
   Quote : “Wat je met je eigen lichaam doet moet je zelf weten maar ongevaccineerden vormen juist een bedreiging voor hun omgeving”

   FOUT! Degene die het gevaar vormen zijn de GEVACCINEERDEN!

   DR VERNON COLEMAN – “COVID-19 VACCINE IS WEAPON OF MASS DESTRUCTION – COULD WIPE OUT THE HUMAN RACE”
   h**ps://www.bitchute.com/video/ciMkaacB0dJ5/

  2. usb3.0

   “maar ongevaccineerden vormen juist een bedreiging voor hun omgeving”

   Nee hoor dat maak jij ervan

  3. usb3.0

   “ongevaccineerden vormen juist een bedreiging voor hun omgeving”

   Nee hoor, jullie vaccinazidrammers vormen zelf die bedreiging

 4. ikweetwatikwil

  Onze overheid is al aardig op weg om baas te worden over ons lichaam. Zo wil D66 al beslag leggen op onze organen.
  Als toenmalig Minister Borst haar zin gekregen had ,had mijn buurvrouw geen kerngezond kleinkind gehad.
  Om van Pia Dijkstra maar niet te spreken. Die maakte het helemaal bond.

 5. HD

  😂😂😂😂😂😂😂 fijn, nu nog Kaag als premier en we zijn helemaal klaar

 6. STOP FVD

  Ja, er zitten ongetwijfeld een aantal anti vaccers op Twitter, dus dan krijg je dat. Ik ben het er zeker mee eens dat jij en alleen jij over je eigen lichaam beslist, absoluut. Maar als dat dan gevolgen kan hebben voor de gezondheid van anderen, dan kan ik me wel voorstellen dat er bijvoorbeeld iets van een vaccinatiepaspoort komt.

  Dat daarmee je vrijheden worden ingeperkt dat moet je dan als niet vaccer op de koop toe nemen. Je kan ten slotte niet alles hebben, dat vinden veel mensen wel maar zo werkt het helaas voor hen niet.

  1. Jack Flash

   Het verdeel & heersspel werkt uitstekend.
   Genoeg sukkels en vrijwilligers hier.

   1. STOP FVD

    Inderdaad, maar of je een sukkel bent als je het wel doet of dat je een sukkel bent dat je het niet doet hangt toch echt af van in welk kamp je zit.

    Ik heb helemaal niets tegen mensen die zich niet laten vaccineren, maar het is zo vreemd dat DIE mensen wel iets hebben tegen anderen die het wel gaan doen. Maar ja dat zal wel met niveau te maken hebben (en dus ook waar je op gestemd hebt).

    1. usb3.0

     “Ik heb helemaal niets tegen mensen die zich niet laten vaccineren”

     Jawel dat heeft beukho*r stopje natuurlijk wel, sterker nog, stopje vindt dat mensen moeten worden gestraft, het fascistisch denken viert hoogtij bij stopje..

  2. usb3.0

   stopje is fascistische vaccinazidrammende imbeciel ook vaccinaziwappie genoemd..

   “Dat daarmee je vrijheden worden ingeperkt dat moet je dan als niet vaccer op de koop toe nemen.”

   Nee hoor dat MOET helemaal niet, accepteer jij maar gewoon dat mensen een eigen wil hebben smerige rat dat je bent…

   1. STOP FVD

    Hi stickie! Ik ben blij dat jij accepteert dat anderen een andere mening hebben dan jij!

    Dus dan doe JIJ dat toch niet, nobody cares. Je lijkt te denken van wel, maar feit is gewoon dat zelfs jij het moet accepteren. Prima dat je je niet laat vaccineren, is je eigen beslissing, maar de gevolgen zal je wel MOETEN accepteren. Sorry dat ik de boodschap moest brengen.

    1. toetssteen

     @Stop
     Als u zich laat spuiten, waar mauwt u dan over?

    2. usb3.0

     Je bent een smerige insinuerende rat, nergens zeg ik dat ik al dan niet gevaccineerd wens te worden, dus met je aanname val je door de mand en ben je af.
     Daarnaast moet niemand iets accepteren wat hij of zij niet wil en jij bepaald dat al helemaal niet natuurlijk wat een ander doet.
     Je fascistische stinkhond als je meent te moeten zeggen dat er gevolgen zijn voor mensen…

 7. EmmerZ

  EU mandaten: Zum Kotzen.

 8. RCS

  Dus artikel 11 van onze grondwet is geen grondrecht meer ….. Hmmmm

  Ik vind dit een gegronde reden om uit de EU te stappen.

  1. AS210854

   👍👍👍👍👍👍

   1. Marija

    Ook 👍👍👍👍👍👍

    1. coenzoon

     👍👍👍👍👍👍👍👏👏👏👏

  2. Jack Flash

   RCS dat sowieso.

  3. Bunky01

   Ik vind het een zeer gegronde reden om diegene die mij dat gaat verplichten dan maar meteen af te knallen. Dit soort van onderdrukking dient geen weldenkend mens te accepteren. Het door u genoemde art 11 van de grondwet zal door de duivelen en doodsengelen van 66 zwaar onder vuur komen te liggen. ik zou zeggen hou ze tegen eer ze de kans hebben om te beginnen. En ja, nog een reden temeer om de EU te verlaten.

 9. AS210854

  Weer een stukje dichterbij China en noord Korea.

 10. J. Punt

  Goedgelovige en naieve sukkels laten zich lijmen voor een prik. Kunnen ze weer lekker aa een klein terras tafeltje zitten met volle asbakken en lege bierglazen. Schijnbaar gezond. Den Haag lacht zich dood om die doodsbange burgertjes die wanhopig na het kijken naar RTL/NOS huilend de GGD bellen. Daar lopen ze tegen een muur van onverschilligheid en chaos aan. Laat de Duitsers of Britten maar even lesgeven in efficiënt handelen.

 11. Edjan

  Europees mensenrechtenhof.
  Was dat niet dat instituut waar een aantal boze, linkse mensen naartoe zijn gegaan die vonden dat het niet hard genoeg ging met de klimaatmaatregelen en dat een goed klimaat een mensenrecht was en zodoende legde het hof onze regering op om veel verder gaande maatregelen te nemen? Urgenda?

  En nu maakt dit hof nu met éen pennestreek alle onderdanen van de EU tot lijfeigenen?

 12. rafi

  We, dus ook ons lichaam, zijn niet van de staat, maar van God. Maar verder helemaal eens met artikel. Als dit wordt doorgezet, breekt er burgeroorlog uit. En terecht. Iedereen blijft met zijn poten van mij(n lichaam) af. Krankzinnige socialistische idioten.

 13. usb3.0

  Het eu mensenrechtenhof bepaald helemaal niets voor mij laat dat duidelijk zijn…

 14. toetssteen

  Mijn vrouw heeft bewezen antistoffen, ik idem (door en stommiteit van het ziekenhuis en na de heftige kuchblaffeteritis), en dan een prik halen? No way!!!

  1. Max Aue

   Als je de besmetting hebt doorgemaakt is er inderdaad geen dringende reden om nog een vaccin te halen.

   1. coenzoon

    En waar kunnen we deze bull shit bevestigd krijgen strónt vlé®k ? Er is nog geen enkel rapport beschikbaar die iets kan zeggen over de levensduur van antistoffen dan wel het vaccin brulkikker.

    We hebben slechts enkele aannames dombo.

 15. Madpo

  In Principe kan de staat me dus verplichten arcenicum te vreten als haar dat goed dunkt. Over mijn lijk!! Wat is tegenwoordig het verschil tussen de dictatoriale staten in de wereld en de zo geroemde democratische Europese gemeenschap, nou die is er dus niet meer. De reden, we laten over ons lopen zonder ons te verweren omdat we het zo goed hebben in Europa. Wanneer we bijdragen aan de samenleving wordt je gedoogt, maar weegebeente als je de functionele datum overschreidt, dan mag Astra Zenica gespoten worden omdat deze persoon toch beter af is voor de staat. In wat voor wereld leven we eigenlijk heden ten dagen. Laten we England volgen en deze gewetenloze masochisten in Brussel achter ons laten, deze ongekozen machtwellustelingen.

 16. Madpo

  Mijn dochter heeft een immuunziekte door een medische blamage. Bij 2 maal kinderinjecties is ze tweemaal in het ziekenhuis opgenomen. Ik heb zelf een half werkend hart en kapotte longen. En dan moet Rutte bepalen of ik een levensrisico aan moet gaan door expirimentele vaccinatie??? Ik heb nog liever ………..???

 17. alla-af sn-akbar

  Het EU-hof is een linkse inquisitie die de meest idiote uitspraken doet. Zelfs de grootste schoften mogen Europa niet uitgetrapt worden want dat druist tegen hun rechten in. Over een veilige samenleving voor de Europese burgers hebben we het maar niet. Dit EU-hof is een van de hoofdredenen voor de britten geweest om eruit te stappen. Nu dit weer. De burger moet altijd zelf kunnen bepalen of hij een vaccin wil of niet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.