[Filmpje] Geert Wilders witheet: ‘Nederland wordt bestuurd door maffiabende met onbetrouwbare leugenaar als premier’

Geert Wilders is helemaal klaar met het kabinet Rutte III. Uit de notulen van de Ministerraden blijkt, zei Wilders vandaag, dat Nederland bestuurd wordt door een politieke maffiabende, met aan het hoofd niet een zogenaamde peetvader maar een “onbetrouwbare leugenaar als premier.” Het was een ongekend harde aanval.

Vandaag vindt het debat plaats over de notulen van de Ministerraad inzake de toeslagenaffaire, en dan met name over wat het kabinet wanneer wist, welke informatie er gedeeld werd met de Tweede Kamer, en natuurlijk over de manier waarop er gesproken werd over kritische Kamerleden als Pieter Omtzigt.

Geert Wilders ging bij zijn inbreng hard tekeer tegen het kabinet. “Het inkijkje in de notulen van de Ministerraad heeft nog eens bevestigd,” aldus Wilders, “door wie Nederland wordt bestuurd: een politieke maffiabende. Met aan het hoofd een onbetrouwbare leugenaar als premier die, zoals we al wisten, een kritisch Kamerlid genaamd Pieter Omtzigt wilde wegwerken naar een functie elders. De man die doorvragende Kamerleden onfatsoenlijk noemde, en ook een Kamerlid van zijn eigen partij het zwijgen heeft opgelegd door haar, zo lezen we in de notulen en ik citeer: ‘Op het belang van eenheid binnen de coalitie te wijzen.’ Waarschijnlijk vond ze een afgehakt paardenhoofd op haar bed, want op de lijst van de VVD kwam ze daarna niet meer voor.”

En dat was niet alles, aldus Wilders. Ook had hij gelezen dat CDA-bewindsleden Wopke Hoekstra en Hugo de Jonge tijd hadden gestoken in het “sensibiliseren” van Omtzigt. “Hoe vals kan het worden?” vroeg Wilders daarover. Want, zei de PVV’er, Hoekstra zelf noemde Omtzigt onlangs nog “een 24-karaatskamerlid.” Maar nee, hij blijkt Omtzigt “gewoon te hebben verraden,” concludeert Wilders. “In plaats van Omtzigt te helpen de waarheid boven tafel te krijgen, probeerde hij hem de mond te snoeren. U moet zich doodschamen, meneer Hoekstra.” Op dat moment kwam Hoekstra in beeld, die was druk op zijn iPad en dus met heel andere zaken bezig dan de inbreng van Wilders.

Rutte III probeerde, zei Wilders verder, imagoschade te voorkomen en precedentwerking tegen te gaan, maar op zoek naar oplossingen voor de getroffen ouders was niemand. En ook D66 kreeg een veeg uit de pan. “De notulen laten ook het ware gezicht van D66 zien. D66-staatssecretaris Snel sommeert coalitiewoordvoerders hun mond te houden. Minister Koolmees blijkt een heel eng mannetje te zijn die activistische Kamerleden op het matje wil roepen om ze te laten zwijgen. Minister Ollongren wil dat kritische Kamerleden zich terughoudender opstellen en zich dus meer als marionetten gaan gedragen. En mevrouw Kaag had beter in Niger kunnen blijven want ze wil kritische Kamerleden inkaderen. D66 blijkt een partij te zijn vol a-liberale, vrijheidsbeperkende en Kamerlid-knevelende opportunisten.”

En, zei Wilders, aangezien het kabinet bewust informatie heeft achtergehouden voor de Kamer is er in strijd gehandeld met de Grondwet. Daarom is er een strafrechtelijke procedure gestart tegen het voltallige kabinet bij de Hoge Raad. “Van mij mogen ze allemaal achter de tralies,” zei Wilders daarover.

De PVV-leider concludeerde dat een herstel van het vertrouwen in de politiek niet mogelijk is zolang “Rutte cum suis” er blijven zitten. “Zolang zij er zitten zal er niets veranderen… Geen discussies over macht en tegenmacht, helemaal niets zal helpen zolang wij als Tweede Kamer met ons blijven sollen. Is de Kamer vandaag weer lam, of eindelijk weer leeuw? Is het een echt parlement, of toch weer een nepparlement? Staan we nu eindelijk eens op en zeggen we als Kamer: ‘Stop, hier trekken we een streep. Genoeg is genoeg. Dit accepteren we niet. Een kabinet dat bewust informatie voor ons achterhoudt, dat ons voorliegt, dat ons bedriegt, dat Kamerleden intimideert, en bruuskeert, de mond wil snoeren. Dat pikken wij als Tweede Kamer niet langer. Is dit dan de dag dat we dat zullen laten zien?”

“Ons land, onze democratie, en al die onschuldige slachtoffers van de toeslagenaffaire verdienen een Kamer die als een leeuw van zich afbijt, en verdienen een kabinet zonder Rutte en zijn bende. Daarom moeten zij weg en moeten er snel nieuwe verkiezingen komen,” sloot Wilders net zo fel af als hij begonnen was.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. rutte leugenaar

  De kritiek is geen aanval maar een bevestiging van feiten. Inhoudelijk correct en een aanfluiting voor een democratie als je leest in de notulen wat allemaal gespeeld heeft.

  Persoonlijke aanvallen op Kamerleden in plaats van een inhoudelijke discussie lijkt eerder regel dan uitzondering. Ongehinderd door kennis blaat men als een verloren schaap

 2. AFCAMICHEL

  Onze Geert heeft zoals gewoonlijk gelijk!

  Rutte en zijn boevenbende horen achter de tralies!

 3. Max Aue

  Geert is alweer woest.

  1. rutte leugenaar

   En jij ? Je kan wel berustten in het circus Rutte? Oprechtheid is geen eigenschap van de aandoenlijke

   1. Chee

    @rutte l.
    Kalmpjes aan het is slechts @maxje onze dronken clown voorheen bekend als @alfredje weet je nog? Die op gesloten zit in de FPA in Den Dolder.
    Hij mag af en toe van zijn begeleider op de gezamenlijke computer en zeker als hij wat persoonlijke hand en spandiensten verricht voor hem .
    @maxje niet zo serieus nemen, die jongen kan er ook niks aan doen dat hij is zoals hij is.

  2. Chee

   @maxje onze alcoholistische clown heeft weer niks inhoudelijks te melden.

 4. Chee

  Geert verwoord dit volledig juist.
  Dit zooitje wat er nu zit is werkelijk volledig ONdemocratisch.
  Het Chinese parlement kan er nog een puntje aan zuigen.

 5. Monty

  ‘Nederland wordt bestuurd door maffiabende”

  De maffia heeft zijn zaakjes beter voor elkaar dan Rutte.
  Dit is een belediging voor de maffia.

 6. Beukman

  Wonderlijk. Amper twee maanden geleden wilde Geert nog zo graag in een Kabinet met de man die hij vandaag “de grootste crimineel van Den Haag” noemt. Hij gaat te keer als een afgewezen minnaar.

  1. Jack Flash

   Er is nogal wat gebeurd in die 2 maanden Beukman.
   Als Geert een handreiking doet wordt hem schreeuwen vanaf de zijlijn verweten.

 7. Cootje

  Leuk zoals Wilders fractievoorzitter Hermans van de VVD afserveert als de masseuse van Rutte / hand en spant diensten in de assisente tijd/ niet verwonderlijk als ze de stijl van haar vader hanteerde , de appel valt niet ver van de boom. Meelopen en macht en geldverdienen , plus een beetje hakkelen en veel bewegen met haar handen.

 8. AidemediA

  De vvd, d66 en het cda beloven min of meer, dat er een nieuwe wind gaat waaien in Den Haag. Nou dat zullen we nog wel eens zien. Voorlopig gaan ze op de oude voet verder, Draaien en keren, vragen niet rechtstreeks beantwoorden. En wat bovendien opvalt is het niet duidelijk geven van een mening over de inhoud van de notulen en hoe daar op te reageren. Vooral mw hermans van de vvd struikelt daar nogal over. Zij maakt er een raad spelletje van. Zijn het nou een gewone uitspraken of zijn het politieke uitspraken? Verder een hoop ge-uh, veel praten, met de handen wapperen en eigenlijk niets zeggen. Straks de chu nog en we gaan gewoon weer verder. Met een zeer voldane rutte aan het hoofd van de lieg en bedrieg brigade. Op naar het volgende schandaal. Dit alles onder leiding van de, pfff, neutrale leiding van d66 voorzitter bergkamp. d66-er jetten kon zeer breedvoerig zijn vragen stellen en Wilders moest snel zijn vraag stellen. Het zogenaamde democratische circus gaat onverdroten door.

 9. Edjan

  Ik denk dat ik ongeveer wel weet hoe dit gaat aflopen.
  Glas, plas, alles zoals het was.

  Rutte zal een diepdoorvoeld en welgemeend excuus uitspreken, de camera’s op hem gericht. Terwijl hij diep door het stof gaat zal zijn kaarsrechte scheiding geen spier vertrekken.
  Hij zal verklaren dat dit allemaal nooit had mogen gebeuren en ook nooit meer zál gebeuren, daar zal hij persoonlijk op toezien. Onder zijn bezielende leiding zullen we samen met elkaar strijden, strijden voor een transparantere en rechtvaardigere samenleving.

  En Rutte IV gaat van start.

  1. Beukman

   Inderdaad.
   Én van Tjeenk Willink himself een extra opdracht in het Regeerakkoord aan de regering om te komen tot meer dualisme met de TK.

   1. september

    Dan moet je wel eerst de formatie afwachten en dat kan lang duren.En wat voor kabinet dat wordt. Dat wachten we maar af.

    1. Beukman

     Zeker. En Rutte zal het bovendien niet voor niets krijgen, wat alleen maar goed is voor de balans. Maar zo lopen de hazen nu eenmaal. Al decennialang.

   2. Edjan

    Ja Beukman, ik voorzie mogelijkheden. Een winkeldief staat voor de rechter. Deze spreekt de dief vrij op voorwaarde dat hij in de toekomst geen dingen meer uit de winkel meeneemt die hij niet afgerekend heeft. De dief buigt diep en zegt dat hij daar persoonlijk op zal toezien: hij zal er zijn levenswerk van maken.

    Nu wil ik Rutte geen dief noemen, maar hij heeft wél een loopje genomen met democratie en grondwet, dus hij heeft echt wel iets verkeerd gedaan.

    1. Edjan

     En de winkeldief? Hij werd personeelsmanager van de winkel waaruit hij eerst gepikt had.

 10. Heinz

  Witheet is hij. De fractie voorzitter met € 120.000 pj ex toeslagen. De PVV met maar 1 lid. Die geen verantwoording verschuldigd is aan de rest van de fractieleden, een trouwe volgelinge heeft.
  Deze man blaft en briest, maar deelnemen aan een regering, nee. Gooit alles op uitsluiting wat hem goed uitkomt met zijn anti Islam kritiek die hij uitoefent. Zodoende houdt hij zich buiten schot.

  1. Jack Flash

   Wat een dom gelöl.
   Geert wordt uitgesloten.

   1. Beukman

    Geert wordt uitgesloten? Geert heeft zojuist voorgesteld om de voltallige demissionaire Regering achter de tralies te laten zetten.
    Wie sluit dan eigenlijk wie op… eh… uit?

    1. Jack Flash

     Daar hebben ze het naar gemaakt Beukman, laat dat nu eindelijk duidelijk zijn.

     1. Beukman

      Het is mij niet duidelijk hoe Geert een regering zou willen of kunnen vormen met coalitiepartners die in de bak zitten, Jack. Je samenwerkingspartners voor de rechter brengen lijkt me geen goede basis voor samenwerking.

   2. Heinz

    Een sekte is een beweging met aan de top een charismatische leider die geen tegenspraak duldt:
    “De PVV ís Geert Wilders. Vrijwel niemand durft hem tegen te spreken. Als we tijdens de fractievergadering belangrijke stukken bespraken, gaf Wilders als eerste zijn mening. Haast niemand was daarna zo dom om een ander oordeel te geven.” (HP de Tijd febr 2014)

 11. Monty

  Wilders is slim.
  Hij zal de komende dagen veel geluid maken hopende dat er verkiezingen zullen komen.
  Zodat het volk onthoud dat hij Nederland heeft verlost van een ‘maffiabaas’ ‘dictator’.

  Hij gelooft dat het volk hem dan zal belonen door massaal op hem te stemmen zodat hij ons land dan eindelijk kan gaan de-islamiseren.

  Dit zijn de laatste stuiptrekkingen van Wilders politieke carrière.
  Het wordt nu of nooit.

 12. Rieks

  De kleintjes overschreeuwen elkaar om maar wat aandacht te krijgen. En wat levert het op? Helemaal niks. Nieuwe verkiezingen zoals sommigen voorstellen? Je gaat dan wat geringe verschuivingen zien, en dan? Wat een armetierige politiek hebben we toch. Waaraan hebben we dat verdiend?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.