[Video] Sylvana Simons brengt Rutte aan het wankelen: “Wat doet u geïrriteerd, mevrouw Simons”

Tijdens het coronadebat in de Tweede Kamer op donderdag confronteerde Sylvana Simons premier Mark Rutte met berekeningen over immuniteit. Toen Rutte moeite had met het beantwoorden van Simons’ vragen besloot hij om de aandacht af te leiden met een opmerking die door mensen gezien wordt als buitengewoon seksistisch: “Wat doet u geïrriteerd.”

“Wat weten we van de immuniteit?” vroeg BIJ1-leider Sylvana Simons aan VVD-premier Mark Rutte toen die daar enkele opmerkingen over had gemaakt tijdens het debat. “Ik heb corona gehad, ik weet niet of ik immuun ben. Hoe zou ik dat kúnnen weten? En wat vindt u van de mededeling die de heer Dassen zojuist ook deed over het feit dat we nu zeer nabij, in België, casussen hebben van mensen die weliswaar gevaccineerd waren maar toch besmet zijn geraakt?”

“Dus ik ben eigenlijk benieuwd,” ging ze verder, “hoe gaat het met de immuniteit in Nederland?”

Aangezien Rutte hier zelf eerder over begon ging Simons ervan uit dat de premier deze vraag kon beantwoorden. Maar Rutte was meteen de weg kwijt. Hij keek naar Hugo de Jonge voor informatie en begon te hakkelen en te stamelen.

“Heb jij die cijfers paraat op dit moment?” vroeg hij aan De Jonge. “Hoeveel mensen dénken we dat het gehad hebben? 4 miljoen? Dat is laatste cijfer dat we vermoeden. Dat 4 miljoen mensen het gehad hebben. En dan zijn er zo’n 5 miljoen mensen die een eerste prik gehad hebben. Dus dan zou je 9 miljoen mensen hebben die inmiddels immuun zijn.”

Daarop onderbrak De Jonge de premier want het kan natuurlijk ook zo zijn dat een deel van de mensen die geprikt is daarvoor ook al corona heeft gehad. Er kan overlap in zitten. Tegelijkertijd reageerde Simons ook, want Rutte zei dus duidelijk dat deze mensen nu immuun zijn.

“Dus als ik het goed begrijp, voorzitter, je hebt het gehad en dan ben je immuun?”

Nou ja, “dat weten we niet zeker,” reageerde Rutte daarop terwijl hij 10 seconden daarvoor nog precies dat gezegd had. “Maar ja, dat lijkt me een vraag voor Van Dissel. Daar ga ik me niet aan wagen.”

“Omdat er net even een som werd gemaakt,” legde Simons uit, “over zoveel mensen hebben het gehad, zoveel mensen zijn gevaccineerd, dús zoveel mensen zijn immuun.”

Rutte hakkelde daarop. “D-d-d-w-w-w wat doet u geïrriteerd mevrouw, uh, Simons,” zei de premier opeens. “Sorry, u denkt dat ik geïrriteerd ben?” was de reactie van Simons. “U moet me eens meemaken als ik geïrriteerd ben!”

BIJ1 reageerde kort na de uitwisseling op Twitter door te stellen dat Rutte deze uitspraak deed omdat hij in de problemen was gekomen in het debat.

“Als je geen antwoord weet op de vraag, kun je altijd nog beweren dat de vraagsteller ‘geïrriteerd’ is,” aldus de partij op Twitter. “Na een kritische vraag van Sylvana Simons over immuniteit, werd het minister-president nogal heet onder de voeten.”

Word gratis en voor niets lid van mijn speciale Telegram-kanaal en volg mij op Twitter.

Ook zijn er twitteraars die een suggestie hebben voor hoe Simons live in het debat had kunnen reageren op de opmerking van de premier:

Maar dat is dus voor de volgende keer. Voor nu heeft Sylvana Simons de premier zwaargewond op het parlementaire slagveld achtergelaten. Rutte mag z’n wonden likken, en Sylvana zal ongetwijfeld de messen slijpen voor de volgende krachtmeting volgende week, als de gelekte ministerraadnotulen het onderwerp van gesprek zullen zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Gebande_3

  Wederom een positief artikel over Sylvana.
  Een goede ontwikkeling in mijn optiek.
  OT.
  Rutte is aan vakantie toe.
  Begint vermoeidheidsverschijnselen te vertonen, wat ik begrijpelijk vind.

  1. M. Brandenburg

   Niet zo moeilijk, wanneer jij altijd iemand benaderd op basis van de tentoongestelde kwaliteiten, dan kom je positief in het nieuws wanneer de kwaliteiten goed zijn, en negatief wanneer die niet aanwezig zijn. En zelfs een kapotte klok geeft twee keer per dag de juiste tijd aan.

 2. Max Aue

  Als dit wankelen is dan blijft Rutte nog wel een tijdje staan.

  1. coenzoon

   rutte staat met 1 poot in zijn politieke graf decadente tról. Daar hoeft verder niemand wat aan te doen anders dan rutte decadente tról. Het gelieg gaat nu zijn tol eisen. 65% wil nieuwe verkiezingen.

   Heb je al een mogelijke coalitie voor ogen domme zak ?

 3. Harry Haller

  Sylvana Simons en Caroline van der Plas zijn de nieuwe luizen in de pels. En die hebben we hard nodig.

  1. Max Aue

   Sylvana en Hendrika Koekkoek zijn de nieuwe heldinnen van DDS. Kanjers van luizen.

   😂

   1. Meriadoc Brandebok

    🤣😂

   2. Harry Haller

    Max, jij roemde toch altijd het ranke figuurtje en de schoonheid van Sylvana?

    En was jij ook niet degene die altijd te hoop liep tegen gemaakte opmerkingen over het uiterlijk van mensen?

    Ach ja, als valse nicht en hysterische relnicht draai je natuurlijk je hand er niet voor om het tegengestelde te beweren als jou dat zo uitkomt.

    1. Max Aue

     “jij roemde toch altijd het ranke figuurtje en de schoonheid van Sylvana?”

     Zeker, goede vriend, ik vind haar een prachtige verschijning. Dat zul jij ongetwijfeld ook vinden.

     1. Harry Haller

      En was jij ook niet degene die altijd te hoop liep tegen gemaakte opmerkingen over het uiterlijk van mensen:

      ‘Hendrika Koekkoek en kanjer van een luis.’

      Knap van je hoor Max, zo geestig gevonden en helemaal niet op de vrouw gespeeld.

      Je bent een vieze pisnicht. Een gezonde homo schaamt zich voor jou.

     2. coenzoon

      prachtige verschijning ? nee niet echt , enkel die onderkaak al , om te gruwelen. Dan die lippen , werkelijk angst aanjagend. Gelukkig mogen smaken verschillen strónt vlé®k anders zat ik ook de hele dag met een kleinkind op schoot aandoenlijke .

   3. coenzoon

    gelukkig hebben de parasieten van DDS de grootste lol om niets. Een kinderhand is gauw gevuld zoals weer blijkt

    🤣😂🤣

 4. Forlan

  Jongens, Michael, laten we nou geen boter op ons hoofd hebben.
  Als ze had gezegd; “had u dat ook gezegd als ik een blanke man was” dan hadden we gezegd dat ze weer identiteitspolitiek aan het bedrijven was.

  Verder, Sylvana maakt een paar keer een goede indruk op een aantal onderwerpen. Chapeau hiervoor, echt niet verwacht.
  Maar laten we niet vergeten dat ze nadat zik bij TMF wegging en voordat ze de kamer inkwam echt alleen maar onzin aan het uitkramen was en dat dat BIJ1 een eng extremistisch anti-NL clubje is.

 5. Meriadoc Brandebok

  Kiesdrempel van 2 zetels is de enige optie om dit soort klaplopers uit de Kamer te houden.

  1. StemPzeweg

   Deze “klaplopers” wijzen er terecht op aan hoe schandalig het kabinet bezig is. Dankzij hun faalbeleid worden nieuwe mutaties het land binnen gehaald zodat de pandemie doorwoekert

   1. coenzoon

    wou je de nieuwe mutaties dan weigeren met een inreisverbod zoals een lock down bijvoorbeeld

    😂🤣😂🤣😂

  2. Harry Haller

   Meriadoc toont weer eens een antidemocratische en fascistische schoft in hart en nieren te zijn. Vieze grefo.

   1. Max Aue

    Foei, foei, wat een krasse taal toch weer, goede vriend.
    Was het vanmorgen weer tobben met de stoelgang?

    1. AS210854

     In plaats van 1 zijn het er 2 en nee ik heb niet zitten tobben met mijn stoelgang.

   2. Gebande_3

    Liever een fatsoenlijke grefo dan een onfatsoenlijke Duitser.

    1. Max Aue

     Inderdaad, Gebande, vergeleken bij de agressiviteit en grofgebektheid van mijn goede vriend is Meriadoc een kathedraal van beschaving.

     Er zijn wel verzachtende omstandigheden. Mijn goede vriend heeft het moeilijk en is evident doodongelukkig. Dat stemt natuurlijk bitter en dat zoekt een uitweg.

     1. coenzoon

      Er is maar 1 tról die moeite heeft met een inhoudelijke bijdrage strónt vlé®k !

    2. Nikita

     au max zit weer helemaal alleen op zijn zoldertje en begint iedereen nu zijn goede vriend te noemen uitkijken voor dit soort personen .ze stinken een uur in de wind .Negeren is vel malen beter .

     1. Max Aue

      Nikita is waarschijnlijk een allochtoon die nog bezig is met de taalcursus.
      In dat geval kunnen we dit primitieve Nederlands door de vingers zien.

     2. coenzoon

      je aannames blijken nooit te kloppen strónt vlé®k , je kan er beter mee stoppen onwetende en je beperken tot feiten domme jongen

      je gewauwel is niet erg sterk vandaag , verkoudheidje opgelopen ?

 6. Edjan

  Caroline van der Plas (BBB) (hier bij sommigen bekend als de mevrouw met het leren jasje) was ook al boos toen de Jonge haar partij “triple B” noemde.

  Het is misschien een gebruik geworden dat de regering de volksvertegenwoordiger een beetje in het ootje neemt. Zoals een pestkop op school de “zwakkere” kinderen voor de gek houdt: op een manier dat hij altijd kan zeggen dat het niet erg was, dat ze daar maar tegen moeten kunnen.
  De tweede kamer is, volgens mij, het hoogste politieke instituut in ons land, dus hou maar eens op met dat pseudo gezellige afzeiken.

  h**ps://www.telegraaf.nl/video/2022830970/kamerlid-woedend-op-de-jonge-ik-eis-dat-u-dat-terugneemt

  1. Gebande_3

   De tweede kamer is, volgens mij, het hoogste politieke instituut in ons land, dus hou maar eens op met dat pseudo gezellige afzeiken.

   Geldt dit voor de coalitie, de oppositie of beiden?
   Er zullen dan karrevrachten excuses richting diverse ministers gaan.

  2. Max Aue

   “was ook al boos toen de Jonge haar partij “triple B” noemde.”

   Geestig.

   😀

 7. StemPzeweg

  In India duikt er een mutatie op die mogelijk resistent is tegen de vaccinaties. Krijgt dit hier voet aan de grond dan zijn we helemaal terug bij af. Het is werkelijk waar onvatbaar maar past verder helemaal in lijn met het beleid van dit kabinet dat in alles achter de feiten aanloopt. Sylvana heeft dit ook meesterlijk verwoord

 8. STOP FVD

  Hahaha wat een droeftoeter “er zijn mensen die via Twitter hebben gereageerd” en dan PLAKT HIJ ZIJN EIGEN TWEETJE ERONDER!!!! HAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAH

  Wat een flutniveau! En weer een goed verhaal ook, Rutte aan het wankelen gebracht, zucht. Deze topjournalist wilde graag even zijn eigen tweetje linken aan een politieke gebeurtenis. Wat een droevenis.

 9. Yoyo

  Ere wie ere toekomt, er komt af en toe iets zinnigs uit mevrouw Simons.
  En iedereen die Rutte aanpakt, is er één.
  Ga vooral verder oppositie, deze aartsleugenaars te exposen.

 10. Aborifa

  Mw. Simons en Mw. V.d. Plas zijn de had-je-me-maars van het parlement. Ze kosten veel geld maar brengen niets op. Ze starten te snel en zullen gauw tonen leeg te zijn. Wat is Nederland diep gezonken.

 11. josemoonen@70

  Wat ik nooit verwacht had , Sylvana doet het echt goed, tot nu toe in de 2e Kamer .. Ik ben blij verrast .

  1. usb3.0

   totdat ss weer begint raaskallen dat jij een racistische slavendrijvende Nederlander bent..

 12. usb3.0

  En dan word leugenclown rutte gered door de d666 kamervoorzitster

 13. Michael M

  Dat Rutte het niet altijd aan het juiste eind heeft dat weten we, maar Sylvana Simons is geen haar beter, sterker nog, ze gaf het zelf al aan, als u het goed, jawel goed gelezen had, als u kunt lezen en ook begrijpt wat er staat !

 14. P. Puk

  Goed gereageerd van Sylvana. Ze had die engnek helemaal in de hoek. We gaan van haar en van die dame van “Triple 3” nog veel horen. Als het maar niet de drammende dames worden, maar de geslepen gazelles!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.